صدای مردم را گوش کنید

  4030523009
صدای مردم را گوش کنید

گروه تعاملی الف - رئوف پیشدار:

صدای مردم را گوش کنید. به خواسته‌هایشان احترام بگذارید، این جمله چکیده مفهومی گفته‌ای مشهور از مارتین لوترکینگ از مبارزان علیه تبعیض نژادی در آمریکا است که خطاب ظاهری‌اش گرچه رهبران وقت آمریکا بود، اما ضمیر مستمری در گوشه و کنار جهان دارد که نمی‌گذارند، مردمان طمع عدالت را در پی آزادی بچشند و چنین است که دنیا برای میلیاردها نفر ساکنان آن جهنمی شده است که تاب و توان را می‌گیرد.

اغلب نقل‌ قول‌های مارتین لوتر کینگ، رهبر جنبش حقوق مدنی آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار حاوی پیام دعوت به صلح و عشق و وحدت برای رسیدن به عدالت است. اما شاهدیم که صلح و آرامش جهان در دست قدرت‌ها به بازی گرفته شده و چنین است که دنیا بی تاب عشق ورزی و محبت و سازش و زیست در صلح و رفاه و آسایش شده است. 

آن‌چه به هر شکل و در هر کجا نشنیده و نمی‌شنود، صدای بدتر شدن  زندگی است‌ و  وعده‌های آزادی و عدالتی که برآورده نشده است. آن چه  می‌گذرد و حس و لمس می‌کنیم، از بی اعتنایی قدرت به خواست و اراده مردم ناشی می‌شود. قدرت‌هایی که مردم را فراموش کرده‌اند و پناهگاهشان اسلحه و نیروی سرکوب شده است. این سخن از ویکتور هوگو فریاد جمعیت‌های بی شماری است که از هنگ‌کنگ تا پاریس، کشورهای عربی، آمریکا و اروپا و گوشه، گوشه دنیای امروز به گوش می‌رسد. ما پادشاه را کشتیم، سعی کردیم دنیا را تغییر بدهیم. حالا تنها چیزی که گیرمان آمده، یک پادشاه جدید است که از قبلی بهتر نیست. این‌جا سرزمینی است که برای آزادی جنگیدیم، ولی حالا برای نان می‌جنگیم. نکته‌ عدالت این است که همه وقتی برابر می‌شوند که مُرده‌اند...»

در دنیای امروز همه مردم به یمن توسعه ارتباطات در غم و شادی هم بسرعت شریک می‌شوند و مفهوم  "دنیا شهر" نمود و جنبه شکلی گرفته است که اساسی‌ترین پیوند دهنده در آن، این باور مبدل شده به ایمان است که: "من با همه هستم و همه با هم، با یک سرنوشت". امام موسی صدر که یادش گرامی‌باد، سال‌ها پیش این مهم را درک کرده بود که گفت: "ملتِ کوچک یا ملتِ بزرگ در این جهان معنا ندارد، آن‌چه هست این است که ملتی می‌خواهد زندگی کند و ملتِ دیگری نمی‌خواهد. چیزی که باید به آن بیندیشیم این است که چگونه می‌توانیم جامعه‌ای قهرمان بسازیم. دوره‌یِ مردانِ قهرمان گذشته است و باید از فردِ قهرمان به جامعه‌یِ قهرمان برسیم."

خبر استقلال آمریکا از بریتانیا در چهارم ژوئیه ١٧٧۶ در نبود وسایل ارتباطی که امروز در اختیار است، هفته ها طول کشید تا به لندن برسد. خبر حملات تروریستی سال ٢٠٠٨ در مومبای(بمبئی) به برکت وجود سیستم پیامک در کسری از ساعت در سرتاسر دنیا توزیع شد و حالا نسل کشی اسرائیل در غزه را مستقیم می بینیم و وجدان قدرت! تکانی نمی‌خورد. در شورش‌های موسوم به بهار عربی و یا جریان جلیقه زردها در فرانسه و حال جنایات جنگی در غزه، شهروند خبرنگاران از فراز سر دولت‌ها و رسانه‌هایشان، مستقیم حوادث را گزارش کردند و می‌کنند. از ویژگی‌های دنیا شهر امروزی تشدید نظارت عمومی بر رفتار و گفتار متولیان امور و صاحبان قدرت و توسعه اشکال کنترل اجتماعی و باورپذیرتر شدن توده‌ها به قدرت خود است. در همین حال، مجموعه‌ای از اتفاق‌ها، به بی اعتمادی و یا سست اعتمادی ملت‌ها به دولت‌ها کمک کرده است. 

در جهانی که مختصات آن‌را در همه ابعاد یک ویروس میکرونی به نام کرونا تغییر داد، رهبران توتالیتر و مداخله‌گر و ناباور به قدرت مردم، دیگر نمی‌توانند در قاب تلویزیون حاضر شوند و چهره مردمی به خود بگیرند و بی اعتقاد، از حقوق کسانی دفاع کنند که در وضعیت مشابه، چنین نکرده اند. با نگاه به مبناهایی که عامل وضعیت دلهره آور جهان شده است، باید دل‌نگران شورش های گسترده جهانی علیه دولت‌ها و جنگ‌های بیشتر بود و بیم داشت که جهان را به ورطه‌ای بکشاند که دیگر هیچ قدرت و امکانی توان کنترل آن‌را نداشته باشد. پس تا بیشتر دیر نشده، در جهان باید حرف مردم را شنید.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  2. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  3. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  4. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

  5. ارقام جریمه قانون حجاب چقدر است؟

  6. خنداندن مخاطب چقدر می ارزد؟!

  7. کشته شدن جولانی، رهبر تحریرالشام تایید شد

  8. اعدام تعدادی از سربازان ارتش سوریه به دست تروریست ها (تصاویر+۱۸)

  9. اتباع خارجی نمی‌توانند به بانوان ایرانی تذکر دهند

  10. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  11. جزئیات مجازات‌ها و مبلغ جریمه‌ها در قانون حجاب

  12. یارانه انرژی سفارتخانه ها و اتباع حذف می شود

  13. عوارض فیلترینگ در ایران

  14. حسین توشه بازیگر تلویزیون درگذشت

  15. پزشکیان دوشنبه شب با مردم سخن می‌گوید

  16. دو دهه اتلاف وقت در مذاکره با اروپا

  17. بلایی که در دولت احمدی نژاد بر سر بازنشستگان آمد

پربحث‌های هفته

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  5. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  6. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  7. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  8. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

  9. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  10. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  11. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  12. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  13. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  14. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  15. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  16. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

  17. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  18. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  19. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  21. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  22. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  23. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

  24. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

  25. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

آخرین عناوین