پشت‌پرده عقب‌نشینی صهیونیست ها از غزه

گروه جهان الف،   4030120106 ۴۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

جنایات اسرائیل در غزه عملا این رژیم را به کنشگری کاملا منزوی در محیط بین المللی تبدیل کرده است. در این رابطه حتی متحدان غربی آن نیز به ستوه آمده اند و هشدارهای جدی را به صهیونیست ها در مورد تداوم جنگ غزه داده اند.

به گزارش الف؛ ارتش اسرائیل به تازگی از خروج تمامی نیروهای خود به جز نیروهای تیپ "ناحالِ" این رژیم از نوار غزه خبر داده است. نیروهای این تیپ نیز مامور هستند تا مانع از بازگشت مردم مناطق شمالی نوار غزه به خانه های خود شوند. رویدادی که تنها اندکی پس از انتشار خبر رسمی آن، با بازتاب های گسترده ای در رسانه‌های منطقه ای و بین المللی همراه شد و تفسیرهای مختلفی در مورد آن ارائه گشت. 

در این چهارچوب، مقام های ارشد اسرائیلی گفته اند که این عقب نشینی صرفا با هدف احیا و رفع خستگی نیروهای ارتش این رژیم و آماده کردن آن ها برای انجام عملیات های بیشتر به ویژه در شهر راهبردی رفح صورت گرفته است. در عین حال، صهیونیست ها به این نکته نیز اشاره کرده اند که فعلا قصد دارند تا معطوف به حملات محدود و هدفمند باشند. با این حال، تحلیلگران بر این باورند که واقعیت هایی در پشت پرده وجود دارند که صهیونیست‌ها مایل به افشای آن ها نیستند. 

اول اینکه جنایات رژیم اشغالگر قدس در بحبوحه جنگ غزه، تا حد زیادی این رژیم و به ویژه همدستان غربی آن را در محیط بین المللی رسوا و بی اعتبار کرده است. در این راستا؛ به تازگی شاهد موضع گیریهای صریح رهبران قدرت های غربی در رابطه با رژیم اشغالگر قدس بوده ایم و به طور خاص آمریکایی ها اعلام کرده اند که اگر اسرائیل بخواهد به بی اعتنایی به مواضع واشینگتن ادامه دهد، باید بداند که روند ارائه کمک های مالی و تسلیحاتی به این رژیم از سوی آمریکا قطع خواهد شد. 

رهبران کشورهای اروپایی نظیر فرانسه نیز مواضع مشابهی را علیه صهیونیست ها اتخاذ کرده اند. از این رو، عده‌ای بر این باورند که تشدید فشارهای پشت پرده غرب به اسرائیل در جریان جنگ غزه و ضرورت متوقف کردن جنایات این رژیم در منطقه مذکور، از جمله مهمترین محرک هایی بوده اند که عقب نشینی ارتش اسرائیل از نوار غزه را رقم زده اند. 

دوم اینکه نتانیاهو در مقام نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس، با فشارهای گسترده و عدیده داخلی و بین المللی در مورد پایان دادن به جنگ غزه مواجه است و به هیچ عنوان موقعیت وی در عرصه معادلات سیاست داخلی اسرائیل محکم نیست. از این رو، او علی‌رغم لفاظی های ظاهری خود به نحوی جدی به دنبال دستیابی به توافق آتش‌بس با حماس است. 

در این میان هیچ بعید نیست که وی برای تحقق هدف مذکور، عقب نشینی نیروهای ارتش اسرائیل از نوار غزه را در دستورکار قرار داده باشد. موضوعی که حتی تندورهای دولت وی نظیر "ایتامار بن گویر" وزیر امیت داخلی صهیونیست ها نیز از آن بو برده اند و شاهد بودیم که وی هشدار داده اگر نتانیاهو بخواهد حمله به رفح را از دستورکار خارج کند، باید بداند که ائتلافی که دولت او بر آن استوار است فروخواهد پاشید و سقوط سیاسی وی را رقم خواهد زد. از این رو، موضع اسرائیل در جریان عقب نشینی از نوار غزه هر چه باشد، نمی توان نشانی از اقتدار را در آن یافت.