الیجا مگنیر تحلیلگر سیاسی: ایران در حراست از امنیت ملی خود هرگز مماشات نمی‌کند

  4021108036 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

"الیجا مگنیر"، روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی در با اشاره به حملات اخیر ایران به مقرهای موساد در اربیل، گروهک‌های تکفیری در استان ادلب سوریه و گروهک تروریستی جیش العدل در پاکستان، این حملات را جلوه ای از قدرت ایران توصیف کرد و افزود تهران از این طریق سعی دارد به طرف های مختلف منطقه ای این نکته را گوشزد کند که در حراست از امنیت ملی خود هرگز مماشات نمی کند و از اهرم های موثری نیز در این رابطه سود می برد. 
مگنیر در گفتگو با پرس‌تی‌وی ادامه داد: ایران عملا با اقدامات اخیر خود نشان داد که در قامت یک قدرت منطقه ای از این توانایی برخوردار است که دشمنانش و آنهایی که اقدامات تخریبی و تروریستی علیه این کشور انجام می دهند را پاسخگو کند. ایران با حملات اخیرش، به مخصوصا بازیگران فرامنطقه ای نظیر دولت آمریکا نیز فهماند که در صورت وقوع درگیری‌های گسترده می تواند هزینه های سنگینی را به آن ها تحمیل کند. از این رو، تهران عملا با اقدامات اخیر خود این پیام را به طرف های مختلف منطقه ای و فرامنطقه ای داده که بهتر است علیه امنیت ملی ایران اقدامی نکنند. 
این تحلیلگر خاطرنشان کرد: البته که انجام حملات موشکی و پهپادی اخیر از سوی ایران در بحبوحه جنگ غزه این پیام را به کنشگران مختلف رساند که ایران آمادگی لازم جهت مواجهه با سناریوهای غیرمنتظره را دارد و می تواند به خوبی از خود دفاع کند. به طور خاص شلیک موشک های ایرانی به استان ادلب سوریه که دورترین عملیات موشکی ایران تاکنون بوده، حامل پیام های معناداری برای رژیم اسرائیل بوده است. 
الیجا مگنیر در ادامه با اشاره به اینکه حملات موشکی اخیر ایران به گروه های تروریستی در منطقه در واکنش به کنشگری آن ها در سازماندهی اقدامات تروریستی علیه کشورمان بوده گفت: نقش دولت آمریکا در این رابطه بسیار برجسته است زیرا آمریکایی ها عادت کرده اند از گروه های تروریستی در راستای منافع خود استفاده کنند. فراموش نکنیم که این آمریکایی ها بودند که داعش را به افغانستان منتقل کردند و البته که در موارد متعددی از این گروه ها برای ضربه زدن به رقبای خود استفاده کرده و می کنند.  
وی افزود: توجه داشته باشیم که نفعِ رهبران آمریکا در این است که نوعی فضای ناامنی را هم برای مردم خود و هم جهانیان حفظ کنند زیرا در این فضا آن ها می توانند هرکاری را که می خواهند انجام دهند. حتی بیراه نیست اگر این رویکرد آن ها را راهی برای دادنِ تنفس مصنوعی به تداوم ایده هژمونی آمریکایی در جهان ارزیابی کنیم.
این روزنامه نگار گفت: ایران از جمله کشورهایی بوده که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در این کشور هدفِ اقدامات تروریستی دولت آمریکا بوده و در عین حال آمریکایی ها آن را منبع بی ثباتی در خاورمیانه معرفی کرده اند. مسئله‌ای که نمودی عینی از ریاکاری آمریکایی ها را به نمایش می گذارد.  
 این تحلیلگر با اشاره به تحرکات نمایشی آمریکا و اسرائیل و ادعاهای دروغ آن ها در نبرد علیه تروریسم، به طور خاص به این مسئله پرداخت که کنشگران مذکور در تعامل با گروه های تروریستی سابقه دیرینه ای دارند. مثلا برخی مقام های ارشد صهیونیست در بحبوحه جنگ سوریه تاکید داشتند که ترجیح می دهند داعش و گروه‌های تکفیری را در مجاورت خود داشته باشند تا اینکه با ایران و متحدان آن بجنگند. حتی هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا نیز در موضع گیری اعتراف کرد که گروه تروریستی القاعده ساخته دست خودِ آمریکاست و البته که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت بایدن نیز گفته است که القاعده در سمتِ آمریکا است.  
مگنیر افزود: از این رو گروه های تروریستی و افراط گرا در خاورمیانه را باید همکاران حقیقی سیاست خارجی آمریکا و اسرائیل در منطقه ارزیابی کرد. مشکلی اصلی آمریکا و اسرائیلی ها نیز با گروه های تروریستی در منطقه، ماهیت اقدامات غیرانسانی آن ها نیست بلکه آن ها از ناتوانی این گروه ها در محقق ساختن اهداف تعیین شده برایشان ناراحت و عصبانی هستند. اهدافی که در راستای منافع قدرت های غربی و صهیونیست ها هستند. 
الیجا مگنیر در پایان گفت: البته که نمود عینی استانداردهای دوگانه غرب در مواجهه با پدیده تروریسم را می توان در جنگ غزه مشاهده کرد. اکنون هرکسی از جنایات صهیونیست ها در نوار غزه انتقاد کند تروریست است با این حال خودِ صهیونیست ها و آمریکا که حامیان اصلی نسل کشی در نوار غزه هستند، بازیگرانی به اصطلاح قانونمدار معرفی می شوند. این یک تراژدی بزرگ است. البته که این قبیل کنشگران همچنان به رفتارهای مخرب خود در این حوزه ادامه خواهند داد.