حدادعادل: شاهنامه از مهمترین نمونه‌های ادبیات پایداری است

  4020929082 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، شاهنامه را یکی از مهمترین نمونه‌های ادبیات حماسی و پایداری در جهان دانست و گفت: ایران در طول قرن‌ها جنگ‌های بسیاری را تجربه کرده اما با استقامت و دلاوری‌های مردم، استقلال خود را حفظ کرده است.

حدادعادل: شاهنامه از مهمترین نمونه‌های ادبیات پایداری است

 به گزارش ایرنا، غلامعلی حداد عادل در «همایش ملّی اعتلای گرایش ادبیات پایداری در دانشگاه‌ها: راهکارها و موانع» با اشاره به پایداری مردم در غزه و فلسطین اظهارداشت: بی‌شک در دهه‌های آینده آثار درخشان و ارزشمندی در حوزه ادبیات پایداری مردم این سرزمین‌ها خلق خواهد شد و این آثار کمک می‌کند تا پایداری و استقانت مردم فلسطین در حافظه تاریخ ماندگار بماند.

وی با بیان اینکه ادبیات پایداری صرفاً یک مسئله و موضوع دانشگاهی نیست، افزود: ادبیات پایداری موضوعی است که همه دنیا با آن درگیر هستند و ادبیات پایداری بحثی انتزاعی نیست و باید درجهت اعتلای آن بکوشیم.

حدادعادل از شاهنامه به عنوان یکی از مهمترین نمونه‌های ادبیات حماسی و پایداری در جهان یاد کرد و افزود: اگر به تاریخ ایران نگاه کنیم در طول قرن‌ها جنگ‌های بسیاری را تجربه کرده است اما با استقامت و دلاوری‌های مردم ایران این سرزمین استقلال خود را همواره حفظ کرده است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی بیان کرد: اگر تاریخ ادبیات ایران را دوره به دوره بررسی کنیم؛ به خوبی می‌توانیم به ریشه‌های ادبیات پایداری در ایران پی ببریم. ریشۀ ادبیات پایداری در ایران به دوره مادها و هخامنشیان بازمی‌گردد.

وی با اشاره به دستاوردهای «همایش ملّی اعتلای گرایش ادبیات پایداری در دانشگاه‌ها: راهکارها و موانع» اظهارداشت: این همایش قابلیت و ظرفیت این را دارد که از سال‌های آینده به صورت بین‌المللی برگزار شود و سهم بسزایی در تولید و تدوین منابع درسی و دانشگاهی داشته باشد.

حدادعادل در بخش دیگر سخنانش به‌ صورت اجمالی درباره برخی فعالیت‌های فرهنگستان زبان و ادب فارسی سخن گفت.

قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزیر علوم هم در سخنانی با اشاره به اهمیت ادبیات پایداری گفت: ادبیات پایداری یکی از گرایش‌های زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی ارشد است، امیدوارم که به‌ زودی این گرایش تبدیل به رشته مستقلی شود و با توجه به این که ۱۵ سال از راه‌اندازی این گرایش در دانشگاه‌ها می‌گذرد، مقطع دکتری آن نیز در دانشگاه‌ها راه‌اندازی خواهد شد.

محمدرضا ترکی دبیر علمی همایش ملّی اعتلای گرایش ادبیات پایداری در دانشگاه‌ها در مراسم پایانی این همایش گفت: ادبیات پایداری در فرهنگ و تمدن ما ریشه دارد و مبانی ادبیات پایداری را می‌توان در قرآن جست‌وجو کرد.

 

وی با بیان اینکه ادبیات پایداری با روشنگری و آگاهی پیوند خورده است، افزود: «همایش ملّی اعتلای گرایش ادبیات پایداری در دانشگاه‌ها: راهکارها و موانع» فرصت مغتنمی بود تا در جریان آن هفتاد تن از استادان و پژوهشگران ادبیات پایداری در قالب پنج کارگروه اطلاعات و دیدگاه‌های خود را با هم در میان بگذارند. مباحث بسیار ارزشمندی در جریان برگزاری این نشست‌ها طرح شد که بی‌گمان راهشگا خواهد بود.

مدیر گروه ادبیات انقلاب اسلامی فرهنگستان بیان کرد: به‌ زودی انجمن ادبیات پایداری را در فرهنگستان زبان و ادب فارسی راه‌اندازی خواهیم کرد و قصد داریم بخش عمده فعالیت‌های این انجمن را به صورت برخط برگزار کنیم تا در این انجمن بتوانیم میزبان شاعران، نویسندگان و پژوهشگران این حوزه از جای‌جای کشور باشیم.

در ادامه این مراسم محمدرضا سنگری اظهارداشت: همکاری که میان گروه ادبیات انقلاب اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم این همکاری تداوم یابد. ما بر این باوریم که این رویداد و دستاوردهای آن می‌تواند به اعتلای ادبیات پایداری در دانشگاه‌ها کمک کند.

 

مدیر اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری افزود: در طول برگزاری همایش، پنج کارگروه «تحلیل و ارزیابی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری ادبیات پایداری»، «بررسی برنامه درسی و سرفصل‌های موجود در گرایش ادبیات پایداری»، «بررسی وضعیت موجود منابع درسی»، «کارگروه دانشجویان نخبه این گرایش» و «بررسی نشریات حوزه ادبیات پایداری» با حضور صاحب‌نظران تشکیل شد و این نشست‌ها بسیار پربار بود.

سنگری گفت: در دو سال گذشته بیست و پنج عنوان کتاب در زمینه ادبیات پایداری در حوزه هنری منتشر شده است و امروز در این همایش ۱۵ تن از مؤلفان این کتاب‌ها حضور دارند و این مؤلفان مشغول تألیف آثار دیگری هستند که به غنی شدن منابع درسی و دانشگاهی گرایش ادبیات پایداری کمک می‌کنند.

مدیر اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری در پایان سخنانش افزود: در دهه گذشته چندین نشست تخصصی در حوزه ادبیات پایداری برگزار شده است امّا این برنامه‌ها تداوم پیدا نکرده است. امیدوارم در سال‌های آینده نیز این همایش برگزار شود و به‌ طور تخصصی درباره ادبیات پایداری بحث و گفت‌وگو شود و با دستاوردهایی که این همایش به همراه خواهد داشت، چشم‌انداز روشن‌تری پیش روی خودمان بببینیم.

«همایش ملّی اعتلای گرایش ادبیات پایداری در دانشگاه‌ها راهکار و موانع» به همت گروه ادبیات انقلاب اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با همکاری اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری روزهای ۲۸ و ۲۹ آذرماه با حضور گروهی از استادان دانشگاه‌ها و پژوهشگران این حوزه در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد و در بخش پایانی این مراسم از کتاب «متن پنهان اشعار قیصر امین‌پور» نوشته علی سلطانی‌زاده که در انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شده است، رونمایی شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۲۸۷۲۰۰۹:۲۷:۰۹ ۱۴۰۲/۹/۳۰
شاهنامه پر از وطن پرستی و پهلوانی هست.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. یک پرسش ساده از وزیر محترم بهداشت

  2. صحبت های جنجالی بیژن عبدالکریمی درباره گشت ارشاد !

  3. مدیریت بحران به سبک آمریکایی

  4. درخواست رندانه اردوغان از روسیه و ایران

  5. توزیع شناسنامه الکترونیک افغان‌ها در ایران آغاز می‌شود

  6. سخنرانی پزشکیان در دانشگاه تهران/ تنش در جلسه با اعتراض برخی دانشجویان/ رئیس‌جمهور: دانشجو که شلوغ نمی‌کند، بگذارید حرفم را بزنم

  7. زورگیری از یک شهروند ایرانی در کانادا !

  8. سفر معنادار قالیباف به بیروت/ هدف اسرائیل از جنگ روانی درباره سردار قاآنی/ تمجید فضائلی از وحدت مسئولین در شرایط امروز منطقه

  9. رای بی‌سابقه دادگاه کیفری/ محکومیت یک مقام ارشد دولتی به‌دلیل کارشکنی و انحصار

  10. خودروی ایرانی از اسپانیا سر درآورد/ خودروهایی که به نقاط مختلف جهان صادر می‌شوند

  11. شوهر غیرتی گلوی زنش را در خواب برید

  12. در بازدید دور از انتظار قالیباف از مناطق بمباران‌شده ضاحیه بیروت چه گذشت؟

  13. واکنش پزشکیان به اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران

  14. قبح‌زدایی از شُرب خمر در روزنامه اصلاح‌طلب!

پربحث‌های هفته

  1. مقایسه قدرت نظامی ایران با رژیم صهیونیستی

  2. FATF به سرنوشت برجام دچار نشود!

  3. بازنگری در دکترین نظامی ایران؟

  4. اصلاح قانون برای نجات ظریف؟!

  5. نتانیاهو، معمار شکست های پی در پی 

  6. گرانی را فراموش کنید؛ فقط فیلترینگ !

  7. زبان فارسی،ذهن عبری!

  8. قدرتمندین سلاح ما در برابر اسرائیل

  9. موساد برای آتش‌بس در لبنان شرط گذاشت

  10. چرا بایدن از ماجراجویی صهیونیست‌ها علیه ایران نگران است؟!

  11. یک پرسش ساده از وزیر محترم بهداشت

  12. نکته ای قابل‌تامل درباره اقدام احتمالی اسرائیل علیه ایران

  13. صحبت های جنجالی بیژن عبدالکریمی درباره گشت ارشاد !

  14. کیهان: چرا اصرار دارند که کشور، عبرت‌های FATF را از نو تجربه کند؟

  15. سهم هر ایرانی در موشک‌باران اسرائیل ۴۴ هزار تومان!

  16. پرده‌برداری مشاور فرمانده سپاه از یک اتفاق ویژه در حمله موشکی ایران

  17. سالگرد طوفانی که اسراییل را در نوردید

  18. دادگستری اصفهان: اتهام زن و شوهر اصفهانی به نگهداری گربه محدود نمی‌شود

  19. بنزین زدن، تنها راه آماده شدن برای خطرها !

  20. مهاجرت دانش‌آموزان آرزومند پزشکی و کمبود پزشک در کشور!

  21. سردار قاآنی کجاست؟ | روایت یک ترور هدفمند

  22. یک هشدار قابل‌تامل در مورد لبنان

  23. مدیریت بحران به سبک آمریکایی

  24. انتقاد رسایی از تابعیت فرزندان ظریف و انتصاب او در دولت

  25. ستیز با فرهنگ شهادت؟!

آخرین عناوین