به گزارش فارس، تمدید آتشبسهای موقت در غزه موجب شده فشارها در آمریکا روی رئیسجمهور «جو بایدن» برای تلاش برای پیشبرد آتشبس دائمی افزایش پیدا کند.
دولت جو بایدن در روزهای گذشته گفته که تنها از «وقفههای جنگی» در غزه حمایت میکند و طرفدار آتشبس که میتواند به نفع حماس تمام شود نیست.
بیل برنز، رئیس سیا روز سهشنبه برای دیدار با همتایان اسرائیلی، مصری و قطری خود به دوحه سفر کرد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا قرار است طی روزهای آینده برای گفتوگو در خصوص همین موضوع به فلسطین اشغالی، کرانه باختری، و دبی سفر خواده کرد.
جدیدترین توافق اسرائیل و حماس موجب آزادی 60 نفر از اسیران اسرائیلی توسط حماس شده است. گفتوگو بر سر آزادی 20 اسیر دیگر ادامه دارد.
جان کربی، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز سهشنبه گفت: «میخواهیم همه آنها را برگردانیم.»
با آنکه دولت جو بایدن در تلاش است توافق بر سر این آتشبسهای موقت را یک پیروزی دیپلماتیک جلوه دهد افکار عمومی از او انتظار دارند که با برقراری آتشبس دائمی جلوی جنایتهای جنگی اسرائیل در غزه را بگیرد.
کاخ سفید تا کنون در برابر خواستههای فعالان حقوق بشر و برخی از سیاستمداران حزب دموکرات برای پایان دادن به حملات اسرائیل مقاومت کرده است. مقامهای دولت بایدن میگویند در حال حاضر بهبود وضعیت انسانی در غزه تنها از طریق همین آتشبسهای موقت امکانپذیر خواهد بود.
با وجود این، نهادهای حقوق بشری تأکید میکنند که آتشبسهای موقت برای رفع نیازهای انسانی در غزه کافی نیستند. پائول او براین، از مقامهای عفو بینالملل گفت: «وقفههای کوتاهمدت برای برآورده کردن نیازهای میدانی و رسیدگی به وضعیت حقوق بشری در غزه کافی نیستند.»
روز چهارشنبه سازمان عفو بینالملل قرار است از کارزار خود که تقریباً به یک میلیون امضای رسیده و در آن از بایدن خواسته برای آتشبس دائم تلاش کند رونمایی کند.
او براین گفت: «آمریکاییهای بیشتر و بیشتری خواستار این آتشبس هستند.» طبق نتایج یک نظرسنجی که اخیرا توسط موسسه مورنینگ کانسالت انجام شده 53 درصد از رأیدهندگان آمریکایی گفتهاند که از برقراری آتشبس دائم در غزه حمایت میکنند.
آمریکا بعد از 7 اکتبر به شدت از حملات رژیم اسرائیل که به شهادت بیش از 15000 فلسطینی منجر شده حمایت کرده است.
رسانههای آمریکا گزارش دادهاند که دولت بایدن خشم کشورهای عربی و فضای داخلی آمریکا درباره وقایع غزه را احساس میکند.
احمد فواد الخطیب، تحلیلگر سیاسی در اندیشکده واشنگتن برای سیاستهای خاورنزدیک در مصاحبهای با بخش انگلیسی صدای آمریکا (که یک رسانه دولتی است) گفته که احساس این خشم در حال تغییر دادن محاسبات دولت بایدن است.
فشارها در داخل آمریکا تنها از جانب آمریکاییهای عربتبار، مسلمانان آمریکایی و برخی از دموکراتها به کاخ سفید وارد نمی شود. یک گروه یهودی به نام جیاستریت نیز از دولت بایدن خواسته بر ضرورت تغییر عملیاتهای نظامی اسرائیل در غزه تأکید کند.
بایدن و دستیاران او با گفتن اینکه رسیدن به آتشبس دائمی نیازمند تدوین نقشهراهی برای رسیدن به راهکار دو دولتی است هدف بسیار بلندپروازانهای برای خود ترسیم کردهاند.