واکنش معاون رئیسی به ادعای مهاجرت گسترده نخبگان/ روایت سردار حاجی‌زاده از مکاتبات آمریکا با ایران

  4020822090 ۳۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

واکنش معاون رئیسی به ادعای مهاجرت گسترده نخبگان

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیس جمهور در گفتگو با روزنامه دانشگاه شریف درباره مهاجرت نخبگان گفت: «به عنوان یکی از مجموعه های درگیر با مسئله خوب است به شما بگویم که آمار مجموعه ها، افراد و شرکت های مهاجرت کننده در حال حاqر اصلاً خطرناک نیست؛ یعنی مثلا اگر تا سالهای قبل ۱۰۰ نفر می رفتند؛ حالا ۲۰۰ نفر شده است؛ چند نفر متخصص داریم؟ مثلاً ۲۰۰۰ تا؛ چند نکته اینجا مطرح است؛ اول اینکه چرا بالا رفته است؟ ی

کی این است که ما وقایع سیاسی مختلفی را پارسال و قبل از آن داشتیم؛ دو سال درگیر کرونا بودیم و متقاضیان مهاجرت امکان پذیرش نداشتند وا ز طرفی کشورهای دیگر هم امکانات خوبی در اختیار متخصصان قرار می دهند تا به جای تربیت نیروی خودشان، آنها را جذب کنند.

موضوع دیگر این است که اگرچه من معتقدم این آمار کاهش خواهد یافت و نشانه هایش هم ظاهر شده است اما نباید بی‌خیال باشیم و بگوییم انشالله گربه است! باید اتفاقا مراقب باشیم که این شیب زیاد نشود و روند آن کاهشی شود تا در آینده با مشکل جدی مواجه نشویم. چه کار باید کرد؟ اول از همه تکریم باید اتفاق بیفتد. صاحبان کسب وکارها باید افرادی را پای کار مسائل خودشان ببینند.

همچنین تسهیل فضای کسب و کار و کاهش موانعی که از طرف دستگاههای مختلف ایجاد می شود در دستور کار است. و مهمتر از همه باید فرصت تاثیرگذاری برای نخبگان ایجاد کرد. تجربه و مطالعات آماری ما نشان میدهد که انگیزه دوم نخبگانی که مهاجرت می کنند، مالی است. بسیاری از آنها به دنبال اثرگذاری هستند و آن را فرای منافع خودشان می پسندند. خیلی از این افراد هستند که بعد از مهاجرت به ما مراجعه می کنند و دنبال انجام کارهای موثر در داخل کشوراند.

در همین سال 1402 حداقل 70 شرکت تازه تاسیس توسط دانشجویانی داشتیم که از خارج از کشور برگشته اند!»

***

روایت سردار حاجی‌زاده از مکاتبات آمریکا با ایران

به گزارش تسنیم، سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در حاشیه برگزاری کنگره بزرگداشت شهید طهرانی‌مقدم در پاسخ به سؤالی در خصوص شرایط منطقه، گفت: مسئله غزه امروز یک موضوع جهانی شده است و جنایتکار بودن رژیم صهیونیستی که از بیش از 40 سال قبل توسط امام راحل و مسئولان جمهوری اسلامی ایران گفته می‌شد، امروز عمق جنایت‌های آن‌ها را ملت‌ها در همه قاره‌ها متوجه شده‌اند.

وی ادامه داد: شاید در گذشته به مسئولان جمهوری اسلامی ایران انتقاد می‌شد که "چرا در خصوص رژیم صهیونیستی این‌گونه سخن می‌گویید؟"، اما اکنون کودک‌کش بودن و عمق جنایت‌های رژیم برای همه روشن شده است و عمر چندانی نخواهند داشت.

سردار حاجی‌زاده با بیان اینکه پیروزی رزمندگان فلسطینی یک پیروزی راهبردی بزرگ است، تصریح کرد: این پیروزی با اقدامات تاکتیکی ‌و عملیات‌های جنایتکارانه و به شهادت‌ رساندن کودکان به هیچ وجه ازبین‌رفتنی نیست و آن‌ها به‌طور مطلق پیروز هستند و در آینده همه دنیا این موضوع را خواهند دید.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه در پاسخ به سؤالی در خصوص واکنش ایران نسبت به گسترش جنگ به لبنان و حزب‌الله، خاطرنشان کرد: امروز جنگ گسترش پیدا کرده است و لبنان درگیر است. احتمال دارد حد درگیری‌ها از این هم بیشتر شود، آینده مبهم است ولی ایران آماده همه شرایط است.

سردار حاجی‌زاده درباره تهدید ایران توسط آمریکا نیز اظهار کرد: آمریکایی‌ها ایران را تهدید نمی‌کنند، آن‌ها در مکاتباتی که دارند بعضاً در یک شب سه مرحله با ایران مکاتبه داشتند و همه این مکاتبات با زبان تمنا و خواهش است.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه در پایان تأکید کرد: ایران در شرایطی نیست که کسی بخواهد او را تهدید کند ما در اوج قدرت هستیم و برای همه شرایط خود را آماده کرده‌ایم.

***

رایزنی قالیباف با وزیر کشور برای تایید صلاحیت نمایندگان

علی رضایی، نماینده کنگاور و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره ردصلاحیت برخی نمایندگان به دنیای اقتصاد گفت: برخی از نمایندگان رد صلاحیت شده با وجود اینکه از سوی مراجع پنج‌گانه تایید صلاحیت شدند، اما از سوی هیات اجرایی به دلیل دخالت در انتصابات رد صلاحیت شدند. نباید این موضوع باعث رد صلاحیت شود. باید یک کارت زرد به هیات اجرایی در سراسر کشور داده شود و افرادی که رای دارند و مورد تایید مراجع پنج‌گانه هستند، تایید صلاحیت شوند.

او تاکید کرد: چرا باید هیات اجرایی پایش را فراتر از گلیم دراز کند و از نماینده‌ای که تا ۶ ماه آینده نماینده است ایراد بگیرد که در انتصابات دخالت کرده است! البته مطمئنم شورای نگهبان افرادی را که به دلیل دخالت در انتصابات رد صلاحیت شدند، تایید می‌کند. اساسا هم نمایندگان در انتصابات دخالت نمی‌کنند، بلکه نظارت می‌کنند. اینکه با استناد به این بند یک نماینده‌ای را رد صلاحیت کنند، بازتاب خوبی ندارد.

این نماینده مجلس با اشاره به تاثیر اقدام هیات اجرایی در انتخابات، خاطرنشان کرد: رفتار هیات‌های اجرایی باعث بدبینی عمومی و کاهش مشارکت و بی‌اعتمادی عمومی می‌شود. برخی از کاندیداها آرای بالا و محبوبیت دارند، رد صلاحیت کاندیدای مورد نظر این افراد باعث می‌شود که آنها پای صندوق‌های رای نیایند. چرا باید با دست خودمان کاری کنیم که بخشی از مردم را از دست بدهیم.

رضایی تصریح کرد: برخی می‌گویند چون این نماینده به من، فرماندار و وزیر کشور تذکر داده باید رد صلاحیت شود. در حالی‌که قانون سه اختیار را به نماینده داده است و بر این اساس نمایندگان می‌توانند ابتدا تذکر سپس سوال از مسوولان و بعد از آن وزرا را استیضاح کنند. نباید مقام اجرایی با رفتارهای تلافی‌جویانه یک نماینده را رد صلاحیت کند.

او با اشاره به گفت‌وگوی رئیس مجلس و وزیر کشور گفت: روز شنبه آقای قالیباف با وزیر کشور صحبت کرده است و وزیر کشور اعلام کرده که به استانداران سراسر کشور گفتیم بند مربوط به ورود نمایندگان در انتصابات و دخالت در انتصابات را مانعی برای تایید صلاحیت‌ها نکنید. اما با این بند، تعدادی از نمایندگانی را که حرمت و محبوبیت دارند، رد صلاحیت کردند.

***

برخی تلویزیون را «مال حزب‌اللهی‌ها» می‌دانند!

فرهیختگان نوشت: ««مال حزب‌اللهی‌هاست...» وقتی خانم معصومی‌اصل، مملکت را مال خودشان و خودشان را حزب‌اللهی عنوان می‌کردند، مدی به حرف الف این واژه دادند که در آشوبستان دل‌های جماعت ایرانی تا دورترین افق‌ها کش آمد؛ تلویزیون مال حزب‌اللهی‌هاست و لابد به همین سیاق، همه‌چیز مملکت مال طیفی است که خودش را حزب‌اللهی می‌داند و حتی حزب‌اللهی بودن را هم مال خودش می‌داند.

خشم گسترده‌ای که این جملات به‌رغم ناشناس بودن گوینده‌اش برانگیخت، کاملا قابل درک بود. انگار این جمله نمادی بود از همه آنچه در سر یک طیف به‌خصوص می‌گذشت و اکثر اوقات علنا به آن اعتراف نمی‌شد، اما حالا از دهان یکی‌شان که ساده‌تر و بی‌سیاست‌تر از بقیه است، بیرون پریده بود.

خانمی که این جمله جنجالی را به زبان آورد، نسبت به حضور بعضی چهره‌های اصلاح‌طلب و اعتدالی از‌جمله محمدجواد آذری‌جهرمی و محمدعلی ابطحی در برنامه «به افق فلسطین» معترض بود. او اول این برنامه را تحسین کرد بابت اینکه علی‌اکبر رائفی‌پور را دعوت کرده‌اند و بعد به حضور چهره‌هایی ازجمله آذری‌‌جهرمی و ابطحی تاخت.

چند روزی بیشتر از این اظهارات نگذشته بود که تیم محتوایی برنامه به افق فلسطین تغییر کردند تا در مقابل چشمان ناباور تمام آنهایی که به صحبت‌های خانم معصومی واکنش منفی نشان داده بودند، او و طیفی که مثل او فکر می‌کردند، برنده دعوا به‌نظر برسند.

به‌طور قطع منصوره معصومی اصل، باعث و بانی چنین تغییر بنیادین و چالش‌برانگیزی در صدا‌و‌سیما نبود؛ بلکه او را احتمالا بی‌اینکه خودش هم دقیقا بداند در چه موقعیتی قرار گرفته، به‌عنوان یک رجزخوان نمادین جلو انداخته‌اند.

وقتی یک طیف تمامیت‌خواه مطلقا به جذب اعتقادی نداشته باشد، چه حداقلی و چه حداکثری، طبیعتا به‌جای اینکه محبوبیت را محصول و پاداش فعالیت‌های اجتماعی و رسانه‌ای‌اش بداند، کم کردن روی بقیه و درآوردن لج آنها را موفقیت خودش خواهد دید. با این وصف اگر دقت کنیم آنچه منصوره معصومی‌اصل گفت حرفی نبود که ناخواسته از دهان یکی از رادیکال‌ها بیرون پریده باشد، بلکه بخشی از پروژه روحیه‌بخشی به آنهاست و به شکل آگاهانه پیاده می‌شود.»

***

درخواست استعفای الیاس نادران اعلام وصول شد

 در آغاز نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، تقاضای استعفای الیاس نادران  نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، پردیس و شمیرانات اعلام وصول شد.

علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اعلام وصول استعفای الیاس نادران از سمت نمایندگی خود در جلسه علنی امروز مجلس گفت:‌ استعفای الیاس نادران هفته آینده در دستور کار صحن قرار می‌گیرد.

وی افزود: طبق آئین‌نامه داخلی مجلس درخواست‌کننده استعفا که الیاس نادری است 15 دقیقه فرصت دارد که دلایل خود را برای استعفا تشریح کند و بعد استعفای وی به رأی گذاشته می‌شود.

عضو هیأت رئیسه مجلس اظهار داشت: در صورت موافقت نمایندگان استعفای نادران پذیرفته می‌شود و در صورت مخالفت نمایندگان با استعفای نماینده،درخواست‌کننده باید به انجام وظایف نماینده خود ادامه دهند.

***

شبنم نعمت‌زاده اکنون در زندان اوین است

دادستانی عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد شبنم نعمت‌زاده مدتی پیش طبق قانون و بر اساس زمان مقرره قانونی (طبق ماده ۵۲۰ ایین دادرسی کیفری محکومان می توانند در صورت رعایت ضوابط زندان پس از سپردن تامین مناسب ماهانه حداکثر ۳ روز از مرخصی برخوردار شوند) مرخصی رفته بود و متعاقب آن مدتی غیبت کرد که در همان مقطع زمانی هم بلافاصله حکم جلب صادر و بازداشت و روانه زندان شد.

روابط عمومی دادستانی عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد بابت مدت زمان غیبت هم علیه وی اعلام جرم شد که در حال رسیدگی است همچنین این محکوم اقتصادی وثیقه‌های سنگینی داشته است که با دستور دادستانی بلافاصله پس از غیبت غیرموجه ضبط و جلب وی هم توسط تیم عملیات دادستانی تهران انجام شده است.

گفتنی است علی خضریان عضو کمیسیون اصل 90 مجلس در گفتگویی مدعی شده بود: «به ما گزارش شده است که خانم شبنم نعمت‌زاده متواری شده و اصلاً در زندان نیست. بنابراین انتظار داریم مسئولان ذی‌ربط در این خصوص شفاف‌سازی کنند و بگویند ایشان چه مقدار از مدت محکومیت ۲۰ سال زندان را در زندان سپری کرده است.»

***

توضیحات صحرایی درباره تألیف کتاب‌های درسی متناسب با جنسیت دانش‌آموزان

به گزارش تسنیم، رضامراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش امروز درباره تألیف کتاب‌های درسی متفاوت، متناسب با جنسیت دختران و پسران گفت: این موضوع یک امر کاملاً تعلیم و تربیتی است و ارتباطی به نگرش و مسائلی از این دست ندارد.

وی افزود: نیازهای اجتماعی دختران و پسران با یکدیگر فرق دارد و کتاب‌های دینی و تربیتی در مواردی با یکدیگر متفاوت است؛ همچنین نیازهای مدارس دخترانه و پسرانه متفاوت است اما برخی افراد عادت دارند که غلط‌شماری کنند.

***

انتقاد یک نماینده از عدم همراهی با هیئت تحقیق و تفحص از اوقاف

به گزارش ایسنا، سید جلیل میرمحمدی میبدی نماینده تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت صبح امروز مجلس در تذکری  با بیان اینکه «علی‌رغم تصویب طرح تحقیق و تفحص از اوقاف، متاسفانه همراهی خوبی با مجموعه و هیئت تحقیق تفحص نمی‌شود» از رئیس مجلس خواست تا در این زمینه تذکراتت لازم را بدهد.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به این تذکر گفت: امورات وقف نیازمند مجوز بوده و در این زمینه نیز یک جلسه هماهنگی برگزار شده است و در حال دنبال کردن موضوع هستیم.

***

پایان بررسی طرح الزام ثبت رسمی معاملات در کمیسیون تخصصی مجمع تشخیص

به گزارش ایسنا، در جلسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع، بررسی طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول که برای تشخیص مصلحت مورد نظر مجلس شورای اسلامی به مجمع ارجاع شده، ادامه یافت.

تبصره های ۸ و ۱۰ ماده ۱۰ طرح مذکور به عنوان دو مورد باقیمانده از موارد اختلافی میان مجلس و شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت که پس از تبادل نظر و شور اعضا و کارشناسان دستگاه‌ها، با اصلاحاتی تصویب شد.

در این جلسه علاوه بر اکثریت اعضای کمیسیون، وزیر دادگستری، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، معاون راهبردی قوه قضاییه، معاون حقوقی رئیس جمهور و معاون قوانین مجلس حضور داشتند.

 کار رسیدگی به طرح یادشده در کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع به پایان رسید که گزارش آن جهت تصویب نهایی تقدیم صحن مجمع می‌شود. این طرح در هفت جلسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع بررسی شده است.

***

ایران به دنبال گسترش جنگ در منطقه نیست

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که آمریکا اعلام کرده که در پاسخ به اقدامات گروه‌های نیابتی ایران اقداماتی را در سوریه انجام می‌دهد و برخی از مقرهای وابسته به ایران را مورد هدف قرار خواهد داد و همچنین ادعاهای آمریکا مبنی بر این‌که ایران به دنبال تنش در منطقه است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال تنش در منطقه نیست و از آغاز بحران مورد اشاره جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات منطقه‌ای و بین‌المللی خود بر این موضوع تاکید کرده است که باید این جنگ ظالمانه و جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه پایان پیدا کند و نباید جنگ در منطقه گسترش یابد.

وی با بیان این‌که در موضع‌گیری‌های رسمی خود ما این موضوع را اعلام کرده‌ایم و تلاش‌های دیپلماتیک‌مان نیز بر این موضوع متمرکز بوده است، اظهار کرد: ما به دنبال گسترش جنگ در منطقه نیستیم و کسانی به دنبال گسترش جنگ در منطقه هستند که به جای فشار به رژیم صهیونیستی برای توقف جنایت‌هایش رسما اعلام می‌کنند که وقت آتش‌بس فرا نرسیده و در حال ارسال کمک‌های نظامی و حتی تسلیحات ممنوعه به این رژیم هستند. آنها با اقدامات خود به دنبال فراهم کردن فضای تنفسی برای اسرائیل هستند و با ارسال ناوهای خود به منطقه می‌خواهند برای این رژیم حاشیه امن ایجاد کنند.