اگر خانواده فروبپاشد، یک الگوی زندگی فروپاشیده است/ رسانه باید به کنترل ارزش‌ها کمک کند

  4020708082 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

علم‌الهدی گفت: رویکرد اقتصادی که منفعت را در ماتریالیست خلاصه کرده، دست به کنترل رسانه می‌زند و از رسانه‌ها استفاده می‌کند. در چنین شرایطی اغلب قدرتمندان که به منفعت هم فکر می‌کنند درگیر کنترل رسانه‌ها هستند. رسانه می‌تواند ارزش‌ها را کنترل کند اما به تنهایی کاری از پیش نمی‌برد.

اگر خانواده فروبپاشد، یک الگوی زندگی فروپاشیده است/ رسانه باید به کنترل ارزش‌ها کمک کند

جمیله علم‌الهدی امروز ۸ مهرماه، در نشست هم‌اندیشی «راه ما برای آینده» در جشنواره بین‌المللی رسانه خورشید که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: از مردم خوب مشهد و مسئولان مشهد، استاندار، شهردار، آستان قدس، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، بنیاد گوهرشاد، وزارت خارجه و همه کسانی که امکان این دورهمی را برای اصحاب رسانه فراهم کردند، تشکر می‌کنم.

همسر رئیس جمهور بیان کرد: وضعیت چالشی الان این است که رویکرد اقتصادی حاکم بر نهادهای اجتماعی جهان از جمله علم، سیاست، بازار، تعلیم و تربیت، مدرسه، دانشگاه و همه چیز صدمه بسیار بزرگی را به ارزش‌ها وارد کرده و تقریبا همه می‌دانند ارزش‌ها دچار آشوب شدند، به همین دلیل جامعه هم دچار آشوب است. این تنها مربوط به ایران نیست و تمام جوامع از این وضعیت آشوب در حال صدمه دیدن هستند.

علم‌الهدی ادامه داد: تبیین‌های علوم انسانی به خصوص روانشناسی عموما تبیین‌هایی هستند که رویکرد اقتصادی را مغتنم می‌شمارند و با همین تبیین می‌خواهند توضیح دهند آنچه پیش آمده و باعث قربانی شدن ارزش‌های انسانی گشته، اتفاق بزرگی بوده که مقصر آن رسانه‌ها هستند. 

وی اضافه کرد: این رسانه است که مرزها را در نوردیده و به درون خانه‌ها، دانشگاه‌ها و مدارس نفوذ کرده، مرزهای ملی را کنار گذاشته و از هر دیواری عبور کرده، رسانه به این آشوب کمک و ارزش‌ها را جابه‌جا می‌کند و قربانی‌های بیشتری را در جوامع مختلف می‌گیرد، بنابراین بهبود شرایط به دست اصحاب رسانه ممکن است. ما به عنوان رسانه در هر صورت به این آشوب دامن می‌زنیم، البته می‌توانیم آشوب نزنیم و ارزش‌ها را کنترل کنیم اما ما به تنهایی نمی‌توانیم کاری انجام دهیم.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه فناوری‌هایی که انسان در اختیار دارد باعث شده این آشوب‌ها با سرعت بسیار زیادی جابه‌جا شوند، عنوان کرد: تنها ارزشی که به نظر می‌رسد جان سالم به در برده، ارزش منفعت است، اما ارزش آزادی، عدالت، احترام به یکدیگر و ارزش معنوی جزو قربانیان تلقی می‌شوند. ارزش منفعت به این دلیل که با رویکرد اقتصادی سازگاری دارد، توانسته تا حدی جان سالم به در ببرد.

علم‌الهدی با بیان اینکه همیشه در تمام دوران‌ها زنان مورد سواستفاده برای لذت بردن بودند، تصریح کرد: هیچ وقت تا این حد تمام زنان مورد سوءاستفاده قرار نگرفته بودند و استانداردهای لذت بردن تعیین‌کننده ماهیت زنانگی نبوده، بنابراین اکنون زنان به ابژه فروکاست کرده‌اند. در این شرایط امکان طغیانگری زیاد است. آزادی ارزشی اخلاقی است که همچنان دنبال می‌کنیم، اما متاسفانه اکنون این مفهوم به رهایی‌های جنسی تبدیل شده که به طغیانگری منجر می‌شود.

وی اضافه کرد: در اینجا به خودکشی انسان خودفریفته اشاره می‌کنم که به معنی افسردگی، بی‌حالی، فروپاشی‌های اجتماعی و فروپاشی خانواده است. خانواده الگویی برای زندگی مردم بوده که فراموش شده است. خانواده براساس آمیزش عقل و عشق شکل می‌گیرد، عشق برادری است که باید همراه با عقل باشد، اگر نباشد لذت‌های جنسی به سمت طغیانگری می‌رود. اگر خانواده فروبپاشد، یک الگوی زندگی فروپاشیده است.

همسر رئیس جمهور اظهار کرد: از دورانی که افسون‌زدایی شروع شد، علم و فناوری به سمت فلسفه حرکت کرد، الهیات را به عنوان خرافه تلقی کرده و کنار گذاشتند، علم و فناوری از خانواده فاصله گرفت و قربانی اول زنان شدند. زنان زودتر از مردان دچار مشکل شدند، البته مردان نیز بیچاره شدند. وقتی خانواده از هم فروپاشید، به تدریج زنان و مردان هر دو رها شدند و در میل فرو افتادند.

علم‌الهدی گفت: رویکرد اقتصادی که منفعت را در ماتریالیست خلاصه کرده، دست به کنترل رسانه می‌زند و از رسانه‌ها استفاده می‌کند که به ثروتمندان و کشورهای توسعه‌یافته برای افزایش جمعیت، الگوی خانواده و به فقرا و کشورهای کمتر توسعه‌یافته، لذت جنسی و میل جنسی را پیشنهاد کند، بنابراین رسانه محل تاخت و تاز همین دو نگاه است. تنها رسانه تحت فشار بازار قرار نمی‌گیرد، بازار نیز تبدیل به رسانه می‌شود، در چنین شرایطی اغلب قدرتمندان که به منفعت هم فکر می‌کنند درگیر کنترل رسانه‌ها هستند.

وی با بیان اینکه راه ما در جمهوری اسلامی به آینده‌نگری اسلامی وابسته است، عنوان کرد: همه مسلمانان از منجی خبر دارند. قیامت، جامعه سالم و نجات قطعی است. بر همین اساس احیای خانواده به عنوان یک روش سیاسی و اقتصادی در دستور کار قرار می‌گیرد.

استاد دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: در ایران مردم و رهبری با هم احساس پدر و فرزندی دارند، در قالب خانواده با هم ارتباط می‌گیرند، مناسبات خانوادگی بین آن‌ها برقرار است و مردم با هم احساس خواهر و برادری دارند. نه اینکه همه مردم اینگونه باشند، اما جریان انقلاب اسلامی چنین چیزی را دنبال می‌کند. ما نتوانستیم به طور کامل از تهاجم فرهنگی از طریق رسانه‌ها در امان بمانیم، بنابراین همچنان رسانه‌ها وارد می‌شوند و آنچه اصحاب قدرت و ثروت به صورت کنترل شده دنبال می‌کنند به ما هم آسیب می‌زند.

علم‌الهدی ادامه داد: رسانه به کنترل یک گروه قدرت درنمی‌آید، بلکه منطقه جدیدی برای رقابت و قدرت است. به همین دلیل ما شما را دعوت کردیم تا صدای افرادی که به دلیل امپراطوری‌های بزرگ رسانه‌ای کمتر در جهان شنیده می‌شود، به همنوعان و همفکران جهان برسد. 

علم‌الهدی با بیان اینکه صدای ما را در گلو نگه می‌دارند، تصریح کرد: هیچ حکیم فرزانه‌ای به اندازه رهبر ما حرف درست ندارند اما اجازه نمی‌دهند صدای ایشان به جایی برسد. ما در حوزه رسانه‌ای خیلی قوی نیستیم اما داریم تلاش می‌کنیم.

همسر رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ماهیت رسانه رساناست، نمی‌توانیم یک باره همه چیز را کنترل کنیم اما بر اساس تعالیم دینی خودمان می‌توانیم خوش‌بین باشیم. اگر تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان رسانه‌ای خردمندانه و حکیمانه با دانشمندان، اندیشمندان و حکما همراه نشوند، این احتمال وجود دارد کاری که بمب‌های هسته‌ای نکردند انجام شود و فروپاشی خانواده اتفاق بیفتد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۲۴۲۴۸۱۱۷:۳۰:۴۱ ۱۴۰۲/۷/۸
احسنت همسر رییس جمهور
ناشناس۳۲۴۲۵۷۰۱۸:۳۷:۵۸ ۱۴۰۲/۷/۸
راست میگه
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. آقایان «روحانی» و «ظریف»، نظری ندارید؟!

  2. نقد، آری؛ تندروی و توهین نه!

  3. دشواری پزشکیان در «راه» کابینه

  4. دولت و مردم تا دیر نشده کاری کنند...

  5. سردار رضایی: طرح نور تعطیل بردار نیست

  6. مناظر شهری دیدنی کره شمالی

  7. در اداره پست چه خبر است؟!

  8. دقیقا چه زمانی آمریکا خواست با ایران توافق کند؟!

  9. پزشکیان: به همه می گوییم در تشکیل کابینه کمک کنند اما آدمهای خودشان را معرفی می کنند

  10. انتقاد رسانه اصولگرا از اهانت به ظریف در حاشیه نمازجمعه / چرا برخی اعضای شورای شهر منتقد زاکانی شده‌اند؟

  11. نمونه ای از یک دیپلماسی موفق اقتصادی

  12. مرتضوی: تمام بدهی‌های سازمان تأمین اجتماعی را پرداخت کردیم

  13. واکنش وزیر ارشاد به استخدام برادرزاده اش در وزارت بهداشت

  14. صدور کیفرخواست رائفی‌پور/ واکنش زاکانی به تهدید استعفای برخی از اعضای شورای شهر/ ماجرای حمله تندروها به پویانفر

  15. آشی که نباید خیلی شور شود!

  16. تاکید قالیباف بر بررسی علل مشارکت پایین مردم در انتخابات/ یک پیشنهاد خوب به سعید جلیلی

  17. قالیباف: باید دغدغه‌ ۱۴ میلیون نفری که به پزشکیان رای ندادند لحاظ شود

  18. یک سیلی سخت دیگر به صهیونیست ها

  19. واکاوی علت حضور کمرنگ مردم در انتخابات

  20. زن و سیاهپوست بودن رقیب، برگ برنده ترامپ یا عامل شکست او ؟

  21. سخت است آقای پزشکیان ...

  22. با زنجیرزنان بی‌حجاب چه باید کرد؟  

  23. کاپشن پوشیدن پزشکیان یا استفاده او از کت و شلوار چقدر مهم است؟

  24. انسداد ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای شرق ایران با دیوارهای ۴ متری

  25. ظریف: قانون اقدام راهبردی در مورد مذاکرات هسته‌ای باید رعایت شود/ آماده گفت‌وگو هستیم

پربحث‌های هفته

  1. آقایان «روحانی» و «ظریف»، نظری ندارید؟!

  2. نقد، آری؛ تندروی و توهین نه!

  3. دشواری پزشکیان در «راه» کابینه

  4. انتقاد رسانه اصولگرا از اهانت به ظریف در حاشیه نمازجمعه / چرا برخی اعضای شورای شهر منتقد زاکانی شده‌اند؟

  5. واکنش وزیر ارشاد به استخدام برادرزاده اش در وزارت بهداشت

  6. صدور کیفرخواست رائفی‌پور/ واکنش زاکانی به تهدید استعفای برخی از اعضای شورای شهر/ ماجرای حمله تندروها به پویانفر

  7. آشی که نباید خیلی شور شود!

  8. تاکید قالیباف بر بررسی علل مشارکت پایین مردم در انتخابات/ یک پیشنهاد خوب به سعید جلیلی

  9. واکاوی علت حضور کمرنگ مردم در انتخابات

  10. سخت است آقای پزشکیان ...

  11. کاپشن پوشیدن پزشکیان یا استفاده او از کت و شلوار چقدر مهم است؟

  12. ظریف: قانون اقدام راهبردی در مورد مذاکرات هسته‌ای باید رعایت شود/ آماده گفت‌وگو هستیم

  13. یک شاخص برای انتخاب اعضای کابینه جدید

  14. دو برابر نیاز کشور اینترنت تامین کردیم

  15. پورمحمدی محتمل‌ترین گزینه برای وزارت کشور دولت پزشکیان

  16. رهبر انقلاب: موفقیت رئیس جمهور و دولت جدید، موفقیت همه ما است

  17. تمجید ضرغامی از عملکرد مخبر/ انتقاد شریعتمداری از شورای راهبری پزشکیان

  18. چینش کابینه؛ سهل اما ممتنع !

  19. نظر حدادعادل درباره تعامل اصولگرایان با پزشکیان/ توضیحات قوه قضائیه درباره محکومیت وزیر سابق کشاورزی

  20. مخبر: پس از جلسه با رهبری، دید دیگری پیدا کردم و مدیر دیگری شدم

  21. پزشکیان: حساب مردم شریفی که به هر دلیلی ناراضی هستند، از دشمنان و بددلان جداست

  22. نظرات برگزیده مخاطبان الف: توهین از جانب هر گروه سیاسی محکوم است/ ظریف قانون اقدام راهبردی را قانون کشور می‌داند/ باید به پزشکیان فرصت داد

  23. تکذیب تماس شمخانی با فرمانده سابق سپاه  

  24. کواکبیان؛ روحانیِ حامی سعید جلیلی را به مناظره طلبید /در هر زمان و هر مکان!

  25. صدور کیفرخواست برای علی اکبر رائفی‌پور/ تحقیقات در مورد موسسه «مصاف» ادامه دارد

آخرین عناوین