توافق درباره برنامه هفتم/ توضیحات ذوالنور درباره آتش زدن برجام در دولت قبل/ برنامه سپاه برای جزایر سه‌گانه

  4020703053 ۲۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

توافق قالیباف و رئیسی درباره برنامه هفتم

در جلسه علنی امروز مجلس بررسی کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه مورد بررسی قرار گرفت. قبل از  آغاز جلسه علنی، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست غیرعلنی مجلس گزارشی پیرامون لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران به نمایندگان ارائه کرده است.

ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با فارس، با اشاره به نشست غیرعلنی امروز مجلس گفت: در این جلسه رئیس مجلس گزارشی را درباره لایحه برنامه هفتم توسعه به نمایندگان ارائه کرد.

وی افزود: آقای قالیباف در گزارش خود با اشاره به موارد مورد اختلاف دولت و مجلس در روند رسیدگی لایحه برنامه هفتم توسعه در کمیسیون تلفیق گفت که بنا شده تا این موارد اختلافی به کمیسیون ارجاع شود.

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس اظهار داشت: رئیس مجلس عنوان کرد که هیأت رئیسه کمیسیون تلفیق در این باره نشستی را با رئیس‌جمهور برگزار کردند و در این جلسه توافق شده که گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن مورد رسیدگی قرار گیرد و در مورد مواد و تبصره‌های مورد اختلاف مجلس و دولت این مواد و تبصره‌ها برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع داده شود.

در ابتدای جلسه علنی،‌ با اصرار نمایندگان  بر مصوبه قبلی خود در طرح تمدید قانون برنامه ششم، این طرح جهت رفع اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

 حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی شهر در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم در اخطاری با استناد به اصل ۷۴ قانون اساسی گفت: بنا به اصل ۷۴ قانون اساسی و تفاسیری که شورای نگهبان دارد لوایحی که از دولت به مجلس شورای اسلامی می‌آید نباید شاکله آن به هم بخورد. اکنون وقتی که لایحه برنامه هفتم توسعه را می‌بینیم متوجه تغییرات اساسی در لایحه می‌شویم به عنوان مثال گفته می‌شود که بالغ بر ۱۶ هزار هزار میلیارد تومان بار مالی به آن اضافه شده است. هر کسی که امروز این لایحه را می‌بیند قصد دارد نظر خود را بر آن اعمال کند. تغییراتی که در احکام این لایحه صورت گرفته و الحاقات متعدد به این لایحه باعث شده تا این لایحه از خاصیت بیفتد.

وی در ادامه اظهار کرد: توجه به چالش اساسی انرژی، آب و صندوق‌های بازنشستگی و توجه به عدالت در پرداخت‌ها از موضوعاتی است که در این لایحه مغفول مانده است.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گفته می‌شود که در شاخص‌های این لایحه تغییری صورت نگرفته است اما سوال این است آیا تغییراتی که در احکام، اعمال شده، تامین کننده شاخص‌ها است که پاسخ منفی است. احکامی که در این لایحه آمده است با این همه الحاقات تامین کننده این شاخص‌ها نیست.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به اخطار حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی بیان کرد: اولا اخطار شما وارد نیست، اصلا دولت جدولی در لایحه برنامه ارائه نداده بود که در آن رقمی برآورد شده باشد و اکنون گفته شود که به آن کم یا زیاد شده است بلکه صرفا نظرات مختلف در صحن کمیسیون تلفیق مطرح شده است، چه عدد مشخصی وجود دارد که ما بگوییم که به آن افزوده یا کاسته شده است. قطعا برخی از مصوبات کمیسیون تلفیق بار مالی دارد و ما مکلف هستیم که اصل ۷۵ را رعایت کنیم.

رئیس مجلس ادامه داد: در بحث این‌که گفته می‌شود شاکله لایحه تغییر کرده است یک جلسه مشورتی بین دولت و هیات رئیسه کمیسیون تلفیق و رئیس سازمان برنامه و بودجه و آقای دهقان تشکیل شده و آنچه که از برآورد این جلسه به بنده گفته شد این بود که شاکله لایحه به هم نخورده است. بنده با رئیس جمهور قبل از آغاز بررسی کلیات لایحه در صحن مجلس شورای اسلامی جلسه مشورتی داشتم و قرار شد کار را جلو ببریم و در موضوعاتی که ایراد وجود دارد همکاری برای رفع ایراد صورت گیرد.

انتقاد منظور از تغییرات کمیسیون تلفیف در لایحه دولت

 داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در نشست علنی امروز مجلس در جریان بررسی کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه کشور گفت: دغدغه اصلی دولت این است که برنامه ای را با مشارکت شما عزیزان تصویب کنیم که ضمن اینکه در نظام اجرایی کشور تحول آفرینی می کنیم، این برنامه به سرنوشت برنامه های قبلی دچار نشود و دولت بتواند با بکارگیری تمام ظرفیت های کشور این برنامه را به اجرا درآورد.  

معاون رئیس جمهور افزود: با توجه به تعاملات بسیار خوبی که تا روزهای آخر کمیسیون تلفیق صورت گرفت و همکاری های که داشتیم، اما متاسفانه از تاریخ اول شهریور به بعد شاهد اتفاقاتی بودیم که باعث شد نسخه نهایی مصوبات کمیسیون تلفیق دچار تغییرات، الهامات و ابهاماتی شود که نظم و انسجام لایحه تقدیمی دولت را و ویژگی ها و رویکردهای اساسی که به آنها اشاره شد آسیب ببیند. از جمله اینکه در آخرین جلسه کمیسیون تلفیق 121 حکم به صورت یکجا بدون مجال و فرصت بررسی مشترک با دولت به لایحه الحاق شد، احکام الحاقی زیادی هم به متن مصوبات قبلی کمیسیون اضافه شد که نشان می دهد در فرآیند بررسی لایحه برنامه هفتم 106 حکم حذف، 243 حکم دچار اصلاح و تغییر، 377 حکم بدون تغییر و 991 حکم جدید در قالب مواد مختلف  الحاق شده است، بنابراین لایحه تقدیمی دولت عملاً دچار تغییرات کلی شده است.

منظور گفت: این تغییرات در جلسه ای با حضور اعضای شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نظر آقای دکتر ره پیک این بود که با این ملاحظاتی که دولت دارد، اختلاف از اینکه اصل 75 جاری نیست، بسیار فراتر است. با این شیوه اصلا اعتقاد دولت و تفسیر دولت این است که این برنامه قابلیت اجرایی پیدا نمی کند، لذا لازم است تعاملات بیشتری بین دولت و مجلس انجام شود که این نگرانی ها رفع شود.

***

توضیحات ذوالنور درباره آتش زدن برجام در دولت قبل

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام مجتبی ذوالنور در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران به این موضوع پاسخ داد که چرا در سال‌های گذشته و در مجلس قبلی برجام را آتش می‌زد و امروز از پایبندی به آن سخن می‌گوید.

ذوالنور توضیح داد: بعد از گذشت سال‌ها از برجام کاملا مشخص شد حق با آنهایی بود که نسبت به برجام حرف و نظر منفی داشتند چون برجام بدون ضمانت تعقیب می‌شد و از همان زمان معلوم بود خروجی غیر از این ندارد چون در آن هزینه‌ای برای طرف مقابل تعریف نشده بود و آقای ترامپ با یک لگد کاخ برجام را خراب کرد و رفت؛ آیا ما می‌توانستیم آن را تعقیب و مجازات کنیم؟

وی ادامه داد: دوم این‌که ما همه تعهدات‌مان را اجرا کردیم و کسی نمی‌تواند بگوید جمهوری اسلامی ایران نسبت به تعهداتش کوتاهی کرده است. اکنون برخی می‌گویند چرا ذوالنور و افراد دیگری در گذشته مخالف برجام بودند و حتی ذوالنور هم برجام را آتش زد اما امروز می‌گویند که ما خط مذاکرات برجامی را ادامه می‌دهیم؛ پاسخ آن است که آن زمان بنای من برای آتش زدن برجام آن بود که آقای ترامپ در تبلیغات ریاست جمهوری در زمان صحبت درباره برجام گفت که ما برجام را پاره می‌کنیم و رهبری فرمودند اگر آنها پاره کنند ما آتش می‌زنیم؛ یعنی ما جلوتر و سخت‌تر از آنها هستیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: این‌که اکنون چرا می‌گویم که باید مذاکرات ادامه پیدا کند این است که هزینه جدیدی برای بازگشت به برجام نداریم و ما هزینه‌هایمان را داده‌ایم و تمام تعهدات‌مان را انجام داده‌ایم امروز بازگشت به برجام تعهد جدیدی ایجاد نمی‌کند و نوبت آنهاست که تعهدات‌شان را انجام بدهند. ما می‌خواهیم حق‌مان را از حلقوم آنها بکشیم چون آنها تا نیمه راه آمده‌اند ما تمام تعهدات‌مان را انجام داده‌ایم اما آنها به تعهدات‌شان عمل نکردند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین کاملا موضع درست بوده و دولت هم موضع درستی گرفته است، منتها فرق این دولت با دولت قبلی این است که همه تخم‌مرغ‌ها را در مسیر برجام نگذاشت؛ داستانی است که می‌گویند کسی روی ریل قطار خوابیده بود و چند نان بربری کنارش بود از او پرسیدند که چه کاری می‌خواهد انجام دهد پاسخ داد که می‌خواهد قطار از رویش رد شده و خودکشی کند. باز از او پرسیدند که پس نان بربری برای چیست پاسخ داد که اگر قطار دیر رد شد باید از گرسنگی بمیرم! حالا این حکایت ما است که اگر دشمن با ما کنار نیامد و وظیفه‌اش را انجام نداد آیا ما باید منطقه و ارتباط با همسایه و دنیا را تعطیل کنیم تا هرچه اراده آنهاست محقق شود؟

ذوالنور ادامه داد: این‌که چرا دیروز نگرانی داشتیم ولی امروز نداریم به این دلیل است که دولت فعلی دولتی نیست که بخواهد برجام را به هر قیمتی احیا کند، دولتی است که می‌خواهد تعهد، قرار و معاهده قیمتی ایجاد کند و نه برجام به هر قیمتی؛ این نگاه در دولت گذشته وجود نداشت.

***

واکنش اژه‌ای به انهدام چند تیم‌ تروریستی توسط وزارت اطلاعات

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در نشست شورای عالی قوه قضاییه  با اشاره به عملیات اخیر سربازان گمنام امام زمان (عج) در خنثی‌سازی ۳۰ انفجار تروریستیِ همزمان در مراکز پرجمعیت تهران و بازداشت ۲۸ تروریست، با قدردانی از مجاهدت‌های تمامی نیرو‌های اطلاعاتی و امنیتی، به ضابطان و مراجع قضایی ذیربط دستور داد تا ضمن تسریع در تکمیل تحقیقات مربوطه، در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف پرونده ناظر بر این موضوع در ضمن رعایت دقیق موازین قانونی و کلیه جوانب امر، اقدامات مقتضی را اتخاذ کنند.

***

درخواست رسانه اصولگرا از مجلس درباره تعطیلی هشتم ربیع الاول

جهان نیوز نوشت: « چند سال است که با تصویب مجلس دهم، هشتم ربیع الاول به دلیل «شهادت امام حسن عسکری(ع) و آغاز امامت امام زمان(عج)» تعطیل رسمی اعلام شده است...

از نمایندگان مجلس یازدهم که در مدت سه سال و نیم گذشته مشکلات کشور را خوب شناخته و به سراغ آن رفته‌اند، انتظار می‌رود که در مدت باقیمانده برای لغو تعطیلی این روز دست به کار شوند. فارغ از تعطیلی رسمی جمعه ها، شرایط نیمه تعطیل پنجشنبه‌ها و تعداد قابل توجه روزهای تعطیلات رسمی اعم از مذهبی و ملی که با یک نگاه منطقی و اصولی در تقویم جاگذاری شده است، مفهوم غلطی به نام بین التعطیلین و تعطیلات غیررسمی هم وجود دارد که افزودن یک روز تعطیل رسمی به این موضوع بیشتر دامن خواهد زد.

برخی افراد تعطیلی روز نهم ربیع را برای جشن و شادمانی آغاز ولایت امام زمان(عج) پیشنهاد می‌دهند؛ این در حالی است که اساسا ارزش گذاری به یک موضوع لزوما با تعطیل کردن آن محقق نخواهد شد و با این استدلال روزهای بسیار دیگری باید تعطیل شوند. در زمانه ای که نیاز به کار جهادی شبانه روزی وجود دارد، افزودن روزهای تعطیل جای هیچ توجیهی ندارد.»

***

برنامه سپاه برای اسکان مردم در جزایر سه‌گانه

به گزارش ایسنا، سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه  در یک گفت وگوی تلویزیونی گفت: نیروی دریایی سپاه در طول سواحل خلیج فارس و دریای عمان یعنی از نهر غمیجه تا پسابندر که یک ساحل ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتری است، ۲۰۰ حوضچه تعریف کرده‌ایم. اگر مردم می‌خواهند دریایی شوند باید شناور داشته باشند و شناور نیز به حوضچه نیاز دارد. : ۳۲ حوضچه در زمان فرماندهی سردار فدوی در نیروی دریایی سپاه ساخته شد که بخشی از این حوضچه‌ها توسط نیروی دریایی سپاه به صورت رایگان و بخشی دیگر نیز با کمک سازمان بنادر و دریانوردی انجام شد. یکی دیگر از اقدامات نیروی دریایی سپاه برای آبادانی بیشتر جزایر، ایجاد امکان نشست و برخاست هواپیما بود. در این راستا، در جزایر تنب بزرگ و تنب کوچک باند هواپیما ایجاد کرده‌ایم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه از احداث حدود ۹۰۰ منزل مسکونی توسط این نیرو برای مردم در جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی خبر داد و گفت: اعتقاد داریم که باید مردم را در این جزایر ساکن کنیم. چرا که دوستان ما وحشت نکنند که می‌خواهیم پایگاه نظامی علیه آن‌ها ایجاد کنیم. 

فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان این‌که « ما می‌توانیم برخی صنایع واسط را در جزایر سه‌گانه ایجاد کنیم» ادامه داد: می‌توانیم مشاغل بسیاری را در این جزایر ایجاد کنیم، ماهیگیری یکی دیگر از مشاغلی است که می‌توانید در این منطقه راه‌اندازی و آن را رونق بدهید. شما می‌توانید سبزی و مایحتاج کشتی‌ها مانند سوخت را در این منطقه تامین کنید. البته می‌توانیم مشاغل بسیاری را در این منطقه ایجاد کنیم. انتظار داریم هر دولتی که بر سر کار می‌آید یکی از نقاط مهمی که باید به آن توجه کند، جزایر ایرانی در خلیج فارس باشد.

***

امیرعبداللهیان: پیش‌نویس توافق وین در دسترس است

حسین امیرعبداللهیان، ویر امور خارجه به ایرنا گفت: « ما معتقد هستیم که مذاکرات به مقدار زیادی در وین ماهها انجام و منجر به پیش نویسی شده است که آن پیش نویس هم هنوز نهایی نیست اما پیش نویس در دسترس هست. اگر طرف های مقابل و آمریکایی ها اراده لازم را داشته باشند در چارچوب مذاکرات قبلی انجام شده و اولویت هایی که مد نظر ایران است، می توانیم یک توافق را در دسترس بدانیم.

اما در اینجا در دیدار با اندیشکده ها که دیپلمات ها و سیاستمداران سابق آمریکایی هم حضور داشتند به صراحت و شفافیت گفتم که رئیس جمهور ایران بخوبی روشن کرده که جمهوری اسلامی اهل مذاکره و دیپلماسی عزتمندانه است.

جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب و پایدار به تلاش های خودش از مسیر دیپلماسی همچنان ادامه خواهد داد اما تاکید کردم اقدامات و رفتار ریاکارانه آمریکا را هرگز بر نمی تابیم و لزوما اینطور نیست که همیشه همه چیز بخواهد از کانال برجام عبور کند. طبعا جمهوری اسلامی ایران هم دست بسته نیست ضمن اینکه مسیر دیپلماسی و مذاکره را برای رسیدن به توافق دنبال می کند اما این موضوع، طرف های دیگری هم دارد. رویکرد مثبت و اقدامات سازنده طرف های دیگر هم برای رسیدن به توافق، خود یک موضوع مهم است.

البته ما همواره پیام های مثبتی از آمریکایی ها دریافت می کنیم اما در جلساتم در نیویورک به صراحت تاکید کردم که ما بر مبنای رفتار عملی آمریکا قضاوت خواهیم کرد.

مایلم تاکید کنم که ابتکار سلطان عمان، در چارچوب شیوه ای برای تسریع و کمک به بازگشت همه طرف ها به تعهداتشان در برجام است. معنایش این نیست که سلطان عمان حامل یک طرح یا یک متن جدید باشد»