هشدار رئیس جمهوری کره جنوبی درباره همکاری نظامی کره شمالی و روسیه

  4020626048

رئیس جمهوری کره جنوبی گفت، جامعه بین‌الملل باید بیش از پیش برای مقابله با تعمیق همکاری نظامی بین روسیه و کره شمالی متحد باشد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی همچنین گفت، به دنبال مطرح کردن این مساله به سران جهانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک است.

نگرانی از همکاری بین مسکو و پیونگ یانگ از زمانی که کیم جونگ اون، رهبری کره شمالی به روسیه رفت، شدت گرفته است.

یون سوک یول در پاسخی مکتوب به سوالات خبرگزاری آسوشیتدپرس پیش از عزیمت به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: همکاری نظامی بین کره شمالی و روسیه غیرقانونی و ناعادلانه است چون برخلاف قطعنامه‌های شورای امنیت و سایر تحریم‌های بین‌المللی است. جامعه بین‌الملل باید در واکنش به چنین اقدامی بیش از پیش متحد شود.

رئیس جمهوری کره جنوبی همچنین گفت: سئول و واشنگتن بار دیگر تاکید دارند که هرگونه حمله اتمی از سوی پیونگ یانگ با واکنشی قطعی، ‌جدی و کامل روبرو خواهد بود که به پایان این رژیم می‌انجامد.

وی ادامه داد: بازدارندگی گسترش یافته کره جنوبی و آمریکا به توسعه سیستمی مشترک می‌انجامد که مورد بحث در بین دو کشور است. ما ظرفیت خود را برای بازدارندگی و واکنش به هرگونه تهدید موشکی یا اتمی از سوی پیونگ یانگ تقویت خواهیم کرد.

رئیس جمهوری کره جنوبی اخیرا اعلام کرد که کشوری ۳۰۰ میلیون دلار دیگر در سال آتی میلادی به اوکراین می‌دهد و افزود: سئول برای یک بازه زمانی میان دوره‌ای یا بلند مدت بسته حمایتی به ارزش بیش از دو میلیارد دلار برای کی‌یف آماده خواهد کرد.

رئیس جمهوری کره جنوبی همچنین ادامه داد: سئول به همراه توکیو و واشنگتن تفاهم مشترکی دارند که این مساله مهم است چین نقشی مسئولانه و سازنده در حل مساله شبه جزیره کره و همچنین رسیدگی به چالش‌های جهانی ایفا کند.

یون سوک یول قرار است در سخنرانی خود در مجمع عمومی به مساله شکاف در حوزه‌های توسعه، واکنش به تغییرات آب و هوایی و دگرگونی دیجیتال بپردازد.

وی با بیان اینکه کره جنوبی به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت در بازه زمانی ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ است، همچنین به این نکته اشاره می‌کند که سئول نقشی مسئولانه در مسائل امنیتی ایفا خواهد کرد که مستلزم همبستگی بین المللی در مورد جنگ اوکراین و برنامه اتمی کره شمالی است.

رئیس جمهوری کره جنوبی حین حضور در نیویورک با سران حدود ۳۰ کشور نشست‌های دو جانبه خواهد داشت و قرار است از این نشست‌ها به بررسی همکاری دو طرفه استفاده کرده و امیدوار است که میزبان نمایشگاه جهانی ۲۰۳۰ در بوسان، کره جنوبی باشد.