آخرین اخبار از محکومین اقتصادی دانه‌درشت/ خط‌ و نشان مالیاتی برای سلبریتی‌ها

گروه سیاسی الف،   4020427108 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

توضیح سخنگوی قوه‌قضاییه درباره وضعیت محکومین اقتصادی دانه‌درشت

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه‌قضاییه در نشست‌خبری امروز خود درباره وضعیت برخی دانه‌درشت‌های اقتصادی توضیحاتی ارائه کرد.

وی اظهار داشت: «محکوم‌علیه محمد امامی به اتهام اخلال در نظام اقتصادی محکوم به ۲۰ سال حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی به میزان ۷۲۵۱ میلیارد و ۸۴۱ میلیون و ۶۶۰ هزار و ۲۴ ریال  و رد مال و انفصال از خدمت شد. البته در جریان رسیدگی به پرونده اموالی از او توقیف شده است. یکی از ویژگی‌ها این است که اموال متهم را شناسایی کنیم و شناسایی مهم است و در حال حاضر امامی در زندان است و کسانی که می‌گویند نیست، مرجع رسمی قوه قضاییه می‌گوید که اقای امامی در زندان است.»

سخنگوی قوه‌قضاییه ادامه داد: «حسین هدایتی فرزند علی اکبر از سال ۹۷ با عنوان اخلال در نظام اقتصادی کلان و پولی و خیانت در امانت به زندان رفته و به ۱۲ سال حبس و شلاق تعزیری و رد مال به میزان ۴۸۰ میلیاردتومان و انفصال از خدمت محکوم شده و پایان حبس او ۱۴۰۸ است و مشارالیه در ندامتگاه تهران بزرگ است.»

وی درباره پرونده بابک زنجانی گفت: «محکوم به اتهام اخلال در نظام اقتصادی به اعدام و رد مال محکوم شده و نامبرده از بدو تشکیل پرونده تاکنون در زندان است و اقدامات رد مال در حال پیگیری است و بدون وقفه انجام می‌شود و حتی یک روز هم به مرخصی نرفته است.»

ستایشی درباره پرونده حسین فریدون نیز خاطرنشان کرد: «حسین فریدون در سال  ۱۳۹۸ به اتهام اخذ رشوه وارد اوین شده و محکوم به ۵ سال حبس و ۱۵۵ میلیارد ریال جریمه و انففصال از خدمت شده است. باتوجه به شرایط حسین فریدون مستمراً هم گفتم‌ او به علت بیماری و استفاده از ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی کیفری در ۲۲ تیرماه سال جاری  با تشخیص پزشک به مرکز خارج از زندان اعزام  شده و بستری و تحت درمان است. ما نمی توانیم‌ اگر کسی مشکلی دارد او را نگه داریم.»

وی درباره پرونده هادی رضوی گفت: «او  به ۲۰ سال حبس و رد مال  ۷۲ میلیارد تومان محکوم شده و از سال ۹۸ در زندان بوده است. در سال ۱۴۰۰ اعاده دادرسی او  پذیرفته شده و در حال حاضر بر اساس این تجویز مراتب در شعبه هم عرض در حال رسیدگی است و در خصوص رد مال وی مقادیری به صورت نقد پرداخت شده است و فعلاً به موجب قانون آزاد است و منتظر رأی جدید هستیم.»

******

شناسایی ۵۵۰ سلبریتی برای دریافت مالیات

خبرگزاری فارس نوشت: «به نظر می‌رسد دولت موضوع دریافت مالیات از سلبریتی‌ها را کلید زده است. در هیمن راستا احسان خاندوزی در نشست خبری خود درباره تاکید دولت برای افزایش درامد مالیاتی و عدم پرداخت مالیات از سوی سلبریتی‌ها و برنامه دولت در این باره، گفت: «تمرکز دولت بر مسئله شناسایی درآمدها بوده است و ۵۵۰ کاربر رسانه‌های اجتماعی با درآمد تبلیغاتی بالا شناسایی شده اند و ۱۲۳ نفر که حدود ۲ هزار ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد واریزی به حساب‌هایشان بوده، شناسایی شدند.»

وی ادامه داد: «برای دولت درآمد چهره‌ها و سایر گروه‌های اجتماعی تفاوتی ندارد و براساس احکام‌قانون عمل خواهد شد.»

وزیر اقتصاد درباره اخذ مالیات از مالکان خانه‌ها در منطقه باستی هیلز نشینان لواسان گفت: «براساس آخرین عدد حدود ۴۵ هزار خانه لوکس برگه مطالبه مالیاتی برایشان صادر شده است‌.»

گفتنی است در تبصره 6 لایحه بودجه سال جاری آمده است که سلبریتی‌ها تا سقف درآمدی 320 میلیون معاف و بالاتر از آن باید تابع قانون باشند.»

******

نمایندگان مجلس از برخورد پلیس با بی‌حجابی‌ها حمایت می‌کنند

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از اقدامات پلیس برای برخورد با تحرکات غیراخلاقی و مقابله با بی‌حجابی‌ها تاکید کرد: «ما به عنوان نمایندگان مجلس قطعا از رفتار مسئولانه پلیس امنیت اخلاقی حمایت می‌کنیم.»

بیژن نوباوه در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: «یقینا بسیاری از بی‌نظمی‌های اجتماعی که در حال حاضر در کشور صورت می‌گیرد، از جمله کشف حجاب و عریان‌گری در شهر با خط استعماری در کشور در حال انجام است و دشمنان ما در این حوزه برای جامعه ما برنامه دارند.»

وی افزود: «متأسفانه آن طور که شایسته است برخورد لازم با این گونه بی‌عفتی‌ها چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی از سوی مسئولان امر صورت نمی‌گیرد و ما با مشکلاتی در این زمینه مواجه هستیم.»

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «واقعیت این است که بسیاری از این رفتارها بزه‌های اجتماعی و مصداق نقض قانون است و قطعا باید با این پدیده مطابق قانون برخورد شود.»

نوباوه خاطرنشان کرد: «من خوشحال هستم که پلیس نسبت به هنجارشکنی‌ها و بی‌عفتی‌ها در سطح جامعه آگاهی دارد و به‌ویژه در دوره اخیر پلیس دارای عملکرد خوبی برای مقابله با این پدیده است و قطعا پلیس امنیت اخلاقی ما که وظیفه‌اش صیانت از حریم اخلاقی جامعه است، به وظایفش عمل می‌کند. ما به عنوان نمایندگان مجلس قطعا از رفتار مسئولانه پلیس امنیت اخلاقی حمایت می‌کنیم و جز این هم راهی نیست و اگر کار در این زمینه به حال خود رها شود، بسیاری از رفتارهای غیراخلاقی که سازماندهی شده است، امنیت جامعه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مورد تهدید قرار می‌دهد و ما شاهد بروز مشکلات ثانویه در این بخش خواهیم بود.»

******

کلاهی که اوباما سر روحانی گذاشت!

انتشار گزارشی در روزنامه اصلاح‌طلب هم‌میهن در خصوص برجام و دستاوردهایش واکنش روزنامه کیهان را به‌دنبال داشت. هم‌میهن نوشته بود: «در برجام، طرف ایرانی به دلایلی همچون کسب پول‌های بلوکه‌شده، خروج ایران از فصل هفتم منشور ملل متحد و فراهم شدن زمینه سرمایه‌گذاری خارجی، از امتیازات به‌دست‌آمده خشنود بود و طرف آمریکایی به برجام به‌عنوان پیش‌زمینه‌ای جهت متفاوت شدن سیاست خارجی ایران نگاه می‌کرد. طرفین، قطعنامه ۲۲۳۱ را به‌عنوان ضامنی قوی جهت ماندگاری برجام نگاه می‌کردند. برجام، تورم انتظاری را در ایران به پایین‌ترین حد ممکن رساند و ایران را از خطر حمله نظامی برای مدتی دور نگه داشت و با به‌رسمیت شناخته شدن غنی‌‌سازی تا حدود چهار درصد، برای اولین‌بار آمریکا، به غنی‌‌سازی کشوری دیگر رسمیت می‌بخشید.»

این مطالب واکنش کیهان را به‌دنبال داشت و این روزنامه نوشت: « روحانی و تیم وی در دولت مدعی بودند برجام تضمین شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل و یک توافق معتبر جهانی است و آمریکا نمی‌تواند آن را نقض کند. اما حالا هم‌میهن اذعان می‌کند توافقی میان روحانی و اوباما بوده است! اگر واقعیت این است چرا روحانی به صورت یکطرفه اعتماد کرد و بدون این که کوچک‌ترین تضمینی بگیرد، با ادعای «امضای کری تضمین است»(!) همه امتیازات را یک‌جا قبل از فرا رسیدن روز اجرای برجام واگذار کرد و شش سال بعد را از موضع ضعف و التماس به دنبال دولتمردان آمریکایی و اروپایی دوید؟ این اعتماد در حالی است که مقامات اوباما بارها با صراحت گفتند هیچ اعتمادی به ایران ندارند و عدم توافق را بهتر از توافق بد می‌دانند. بدتر این که دولت روحانی تعبیه مکانیسم یکطرفه ماشه علیه ایران را هم به عنوان تهدید همیشگی بالای سر خود پذیرفت! هدف آمریکا از برجام سود اقتصادی نبود بلکه دنبال ریل‌گذاری برای خلع قدرت از ایران بود و هنگامی که توانست ضربه اول را با برجام بزند، اقدام به گروگانگیری برجام در هر سه دولت اوباما و ترامپ و بایدن برای باج‌خواهی بیشتر کرد.
دیگر این که برجام، سازوکاری برای معتاد‌سازی و شرطی‌‌سازی اقتصاد ایران بود، یعنی یک شیرینی موقت انتظاری و القایی را با کمک محافل غربگرا در داخل ارائه کرد تا سپس بتواند با تحمیل تورم 50-60 درصدی، تسلیم ایران را طلب کند و قبول این خدعه دشمن، خیانت بود و نه خدمت.

******

اقدام فراجا، مورد حمایت قاطبه مردم است

وزیر کشور گفت: »مردم خود را متعهد به رعایت حجاب و پوشش مناسب می‌دانند و تنها عده‌ای اندک در این زمینه گاهی دچار کوتاهی می‌شوند.»

احمد وحیدی در خصوص برخی هجمه‌ها به مأموران انتظامی گفت: «تخطی در مقابل مأموران انتظامی که در حال اعمال قانون هستند از هیچکس پذیرفته نیست.»

وی تاکید کرد: «آنچه فراجا انجام می‌دهد مورد تاکید و تشکر قاطبه مردم عزیز است و فراجا در چارچوب مأموریت‌های قانونی خود عمل می‌کند.»

وزیر کشور یادآور شد: «مردم عزیز خود را متعهد به رعایت حجاب و پوشش مناسب می‌دانند و تنها عده‌ای اندک در این زمینه گاهی دچار کوتاهی می‌شوند که از این افراد می‌خواهیم همچون سایر هموطنان عزیز قوانین پوشش را رعایت کنند.»

******

ماجرای تقلب‌های عجیب و غریب در کنکور چیست؟

روزنامه جوان نوشت: «چند سالی است که تقلب در کنکور سراسری سر زبان‌ها افتاده‌ و مسئولان مربوطه مصاحبه‌های فراوانی در این خصوص انجام داده‌اند. اخیراً هم رئیس سازمان سنجش در نشست خبری برخی از اقلام مورد استفاده در تقلب‌ها را رونمایی کرده که با واکنش‌های نسبتاً گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و فضای رسانه‌ای روبه‌رو شده‌است.

اما پرسش مهم این است که چه باید کرد؛ راه حل اول که سهل‌الوصول‌تر است، مقابله با تقلب با به کارگیری فناوری‌های جدید است. همان‌گونه که پیشرفت فناوری امکان‌های تقلب را گسترش داده‌است، مقابله با آن نیز تنها با فناوری ممکن است. راه‌حل دوم، تعیین مجازات سنگین (محرومیت مادام‌العمر از تحصیل) برای متقلبان و از آن مهم‌تر رسانه‌ای‌کردن آن، البته بدون نام و نشان است؛ حتی اگر سنگین‌ترین مجازات‌ها اتفاق بیفتد، اما به نحوه گسترده‌ای رسانه‌ای نشود، نمی‌تواند جلوی گسترش پدیده تقلب را در کنکور بگیرد.

در نهایت، باید بدانیم تا زمانی که تقاضا برای دانشگاه، به‌خصوص رشته‌های خاص، بسیار زیادتر از ظرفیت دانشگاه‌باشد، انگیزه برای تقلب در آزمون ورودی هم زیاد می‌شود. به همین‌سبب راه‌حل اساسی که البته با برنامه‌ریزی‌های بلندمدت محقق می‌شود، ایجاد مسیر‌هایی غیر از دانشگاه برای فارغ‌التحصیلان مدرسه‌ای است.

در پایان نیز باید به این نکته اشاره کرد که مسئله تقلب در کنکور دستاویز مناسبی برای ملغی‌کردن اصل کنکور نیست؛ یعنی نمی‌توان گفت که، چون در کنکور تقلب می‌شود، پس کنکور گذرگاه مناسبی برای ورود به دانشگاه نیست، چراکه امکان تقلب در بقیه انواع گزینش، مانند آزمون‌های کتبی نهایی، اگر بیشتر نباشد، همواره وجود دارد و این اتفاق عجیبی نیست؛ در جهان فناورانه زندگی می‌کنیم!»

******

بازداشت اغتشاشگر خارج‌نشین ‌که ماه‌ها تحت‌رصد سپاه بود

فرماندار سرپل ذهاب گفت: «با رصد اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) سپاه یکی از عوامل تحریک مردم و ایجاد تنش ‌در جریان اغتشاشات در خارج از کشور ‌حین ورود به ایران در سرپل‌ذهاب دستگیر شد.»

صدراله بابلی اظهار داشت: «پیرو رصد اطلاعاتی یکی از عوامل تحریک مردم و ایجاد تنش در جریان اغتشاشات، حین ورود به کشور و این شهرستان مرزی توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) سپاه دستگیر شد.

فرد دستگیر شده در خارج از کشور اقدام به دعوت مردم برای حضور در تجمعات و فراخوان‌ها کرده و همچنین با عناصر گروهگ‌های معاند کردی ارتباط گرفته بود که حین ورود به کشور و شهرستان در تور اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) اطلاعات سپاه قرار گرفت.»

******

مهدی نصیری رنگ عوض کرده است

روزنامه ایران نوشت: «انتشار ویدیویی از مهدی نصیری، سردبیر سال‌های دور روزنامه‌ کیهان بر سر مزار مهسا امینی و سخنان او در حمایت از اغتشاشات سال گذشته و شعارهای ادعایی‌اش با واکنش‌های متفاوتی همراه شد.

از جمله برخی رسانه‌ها با اشاره به نظرات سال‌های نه‌چندان دور او که حالا در افراط و تفریط ضرب‌المثل شده است، مواضع اخیر او درباره تساوی حقوق زن و مرد و دفاع از حضور زنان در خیابان بدون حجاب و... را نوعی رنگ عوض کردن ارزیابی کردند.

از جمله در این رابطه به نظرات او در کتاب «جایگاه اجتماعی زن از منظر اسلام» و تلاشش برای اثبات تلاش غرب برای انحراف جامعه از طریق شعار تساوی حقوق زن و مرد اشاره داشتند. نصیری در کتابش نظراتی همچون ادعای برتری مردان بر زنان را مطرح کرده و اعتقاد داشت؛ تصدی امور حکومتی و مسئولیت‌های اجتماعی از سوی زنان با اسلام در تضاد است! البته به‌دلیل همین فهم غلط از اسلام انتشارمجدد کتابش ممنوع شد.»