«آیین رستگاری»؛ آیت الله حاج سیدمحمدحسین حسینی طهرانی؛ انتشارات مکتب وحی پاسخ به یک نیاز معنوی

علی سرزعیم،   4020212128 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

به خاطر دارم که روزی یکی از اساتید دانشکده برق شریف می گفت ما برای تدریس درس مبانی برق که اولین درس دانشجویان لیسانس برق است بهترین استاد دانشکده را انتخاب می کنیم اما برای دروس دکترا می توانیم از استادان جوان استفاده کنیم

«آیین رستگاری»

نویسنده: آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی

 ناشر: مکتب وحی، چاپ دوم،1392

292 صفحه، 100000 تومان

 

****

 

به خاطر دارم که روزی یکی از اساتید دانشکده برق شریف می گفت ما برای تدریس درس مبانی برق که اولین درس دانشجویان لیسانس برق است بهترین استاد دانشکده را انتخاب می کنیم اما برای دروس دکترا می توانیم از استادان جوان استفاده کنیم. دلیلی که ذکر می کرد این بود که برای دروس دکترا کافی است یک استاد جوان موضوع تز خود را خوب کار کرده باشد و همان را تدریس کند اما برای درس مبانی برق باید کسی را به تدریس دانشجویان تازه وارد بفرستیم که احاطه خیلی خوبی به دانش برق داشته باشد!

به نظرم حرف این استاد، حرف درستی بود. برای نوآموزان در هر رشته باید به محضر کسی رفت که پخته یک عرصه و مسلط بر آن حوزه باشد و این ممکن نیست مگر صرف عمری دراز در موضوعات مختلف. کتاب آیین رستگاری نیز چنین کتابی است. از فردی که عمر خود را صرف شناختن راه تعالی به سمت پروردگار کرده و در محضر عرفای بزرگ زمان حضور داشته خواسته شده تا برای افراد مبتدی تصویری اجمالی از این راه عرضه کنند. همه ما آرزو داریم شاید می توانستیم به محضر چنین بزرگانی راه می یافتیم و از آنها راهنمایی می خواستیم.

کتاب آیین رستگاری پاسخی است به چنین نیازی. ظاهرا وقتی مرحوم آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی برای امر طبابت به تهران می آیند پزشک ایشان وقتی متوجه مرتبه عرفانی ایشان می شود از ایشان می خواهد در مدت اقامت در تهران برای مبتدیان راه و علاقه مندان امر، چند جلسه توضیحات مقدماتی دهند. کتاب که پیاده شده شش جلسه سخنرانی در جمع چنین مخاطبانی است به زبانی بسیار ساده، جذاب، پرمغز و پخته در مورد تعالی به سمت خداوند نکات مهمی می گوید. روح حاکم بر کلام موجود در این کتاب حکایت از آن می کند که گوینده فردی است که هرچه می گوید را خود تجربه کرده و از تجربه زیسته خود ارمغانی برای مخاطب به همراه آورده است نه کسی که صرفا محفوظاتی را تکرار کند. مثالها، تاکیدها و روایتها موجود در کتاب همه و همه موید آنست که خواننده کتاب در محضر کسی است که از یک راه طی شده سخن می گوید ولی آن سخن را به پایین ترین مرتبه تنزل داده تا برای همه قابل فهم و درک باشد. مهم نیست تحصیلات عالی داشته باشید یا نداشته باشید، اگر این کتاب را بخوانید حتما می فهمید و حتما این کتاب با روح شما ارتباط می یابد. این کتاب کتابی نیست که بتوان همه آن را به سرعت و پشت سر هم خواند. کتاب نه با عقل مخاطب بلکه با قلب و روح مخاطب سخن می گوید و به همین دلیل ناخودآگاه آدمی را به تامل در درونیات خود می کشاند. کتاب مملو است از تلنگرهای سلوکی برای آنکه ما جاماندگان در عالم خاک را به حرکت به سمت خداوند بکشاند. شاید همت حرکت در این مسیر را نداشته باشیم اما فضای حین خواندن این کتاب فضای روح و ریحان است و جان آدمی را به شعف می‌آورد. تجربه چنین حسی کمترین بهره‌ای است که می توان از خواندن این یادگار ارزشمند مرحوم حسینی طهرانی برداشت کرد.