مراحل صادرات زعفران در ایران چگونه است؟

گزارش بازرگانی،   4010623022 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

زعفران، جزو بهترین محصولات صادراتی ایران برشمرده می‌شود که در سراسر دنیا خواهان دارد. در سال ۱۴۰۰، بیش از ۲۲۸ هزار کیلو‌گرم زعفران از گمرک خراسان رضوی به کشور‌های مختلف صادر شد. باتوجه‌به پتانسیل‌های موجود، امکان افزایش صادرات زعفران از ایران وجود دارد. در این مقاله به بررسی مراحل صادرات زعفران، موانع پیش‌رو و میزان حداقل سرمایه لازم می‌پردازیم. اگر شما نیز قصد ورود به این کسب‌و‌کار پر‌سود را دارید، راهنمایی‌های گفته‌شده در این مطلب را مطالعه کنید تا مسیر صادرات زعفران برایتان روشن شود. 

شناخت قوانین و مقررات صادرات زعفران در ایران

صادرات کلی و جزئی، دو روشی است که بازرگانان برای صادرات زعفران استفاده می‌کنند. برای هر یک از این روش‌ها، قوانینی وضع شده است. اگر قصد انجام صادرات زعفران را دارید، باید نسبت به این قوانین، آشنا باشید. برای مثال، صادرات زعفران بدون کارت بازرگانی نیز ممکن است. شما می‌توانید به‌صورت جزئی یا چمدانی، تا ۱۰۰ گرم زعفران را از کشور خارج کنید. ولی برای مقدار بالا‌تر از ۱۰۰ گرم، نیاز به مجوز‌های تعیین‌شده، بسته‌بندی استاندارد و انتخاب شرکت حمل و نقل بین المللی خواهید داشت. 

بازاریابی صادراتی؛ شناسایی ۱۰ کشور اول خریدار زعفران ایران

اولین قدم برای صادرات زعفران، شناخت بازار فروش و بازاریابی صادراتی محسوب می‌شود. منظور از بازاریابی صادراتی، شناخت مخاطب برای انجام فرایند صادرات است. اگر بدون شناخت فرهنگ، سلیقه و ذائقه مردم کشور‌های خریدار، اقدام به بسته‌بندی و جمع‌آوری زعفران کنید، به‌هیچ عنوان نمی‌توانید کالای خود را بفروشید. در ادامه ۱۰ کشور اول خریدار زعفران ایران را معرفی خواهیم کرد:

  1. چین
  2. امارات
  3. اسپانیا
  4. عمان
  5. افغانستان
  6. قطر
  7. هند
  8. هنگ کنگ
  9. ماکائو
  10. ایتالیا

نحوه صادرات زعفران به اسپانیا با چین یا ایتالیا متفاوت است. هر‌ یک از این کشور‌ها، قوانین و شرایط متفاوتی دارند که شما می‌توانید با بررسی آن، بهترین روش برای حمل و نقل بار (حمل ترکیبی، ریلی، زمینی، هوایی و دریایی)، نحوه مناسب بسته‌بندی و مقدار نیاز واردات زعفران در کشور مد‌نظر را متوجه شوید.

بسته‌بندی مطابق با استاندارد‌های روز دنیا

زعفران به‌عنوان یک ادویه لوکس در سایر کشور‌ها شناخته می‌شود. به‌همین دلیل، بسته‌بندی، مهم‌ترین فاکتور فروش زعفران در کشور‌های خارجی محسوب می‌شود. به‌طور معمول، در هر بسته تا ۳۰ گرم زعفران قرار می‌گیرد و بیشتر از این مقدار، به‌عنوان فروش زعفران فله‌ای محسوب خواهد شد. برای بسته‌بندی، بهتر است به شرایط حمل و نقل نیز توجه کنید. برای مثال، اگر قصد استفاده از حمل دریایی را دارید، بسته‌بندی باید به‌گونه‌ای باشد که احتمال نفوذ رطوبت در زعفران وجود نداشته باشد. با یک بسته‌بندی شکیل و زیبا، هم کیفیت محصول تضمین می‌شود و هم رضایت مشتری را کسب خواهید کرد. 

دریافت گواهی استاندارد و بهداشت 

برای صادرات زعفران به کشور‌های خارجی، نیاز به دریافت مجوز‌های بهداشت و گواهی استاندارد خواهید داشت. برای مثال، کشور چین علاوه‌بر کارت بازرگانی صادر‌کننده، مدارک گواهی قرنطینه نباتی، مجوز سیب سلامت از سازمان غذا و دارو، گواهی بهداشت و مدارک مرتبط با استاندارد محصول را با‌دقت بالا بررسی خواهد کرد. پس قبل از انجام فرایند صادرات زعفران، مدارک مربوط به کیفیت و استاندارد محصول را دریافت کنید تا در گمرک کشور مقصد با مشکل مواجه نشوید. 

اظهار زعفران در گمرک؛ پرداخت هزینه‌ها و عوارض صادرات زعفران 

بعد از آماده کردن محصول و دریافت مجوز‌های لازم، باید کالای خود را در گمرک جمهوری اسلامی ایران اظهار کنید و اظهارنامه تنظیم کنید. در این اظهارنامه باید مشخصات زیر ذکر شود.

  • مشخصات صادرکننده
  • مشخصات اظهارکننده
  • مشخصات مشتری در کشور مقصد
  • مشخصات بار زعفران (وزن، نوع، علامت، سبک بسته‌بندی و مقدار)
  • شرایط معامله
  • نحوه حمل و نقل و بار‌گیری از کشور مبدا
  • اسم گمرک محل تحویل اظهارنامه
  • ارزش کالا

هنگام اظهار کالا در گمرک، تعهدی از صادر‌کننده گرفته می‌شود. طبق این تعهد، شخص موظف است تا طی ۴ ماه، ۹۰ درصد از ارز وارد‌شده را به سامانه بانکی نیما بازگرداند.

مشکلات صادرات زعفران از ایران چیست؟

آمار صادرات زعفران نسبت به سال گذشته با کاهش ۱۹ درصدی مواجه بوده است. دلیل این کاهش حجم صادرات را می‌توان مربوط به ضعف بسته‌بندی، نبود بازار‌یابی مناسب برای ایجاد نیاز و تحریم‌های بانکی علیه ایران دانست. علاوه‌بر این، برخی از کشور‌ها اقدام به تولید زعفران کرده‌اند. برای مثال شهر کشمیر در کشور هند، با‌ارزش‌ترین زعفران دنیا را تولید می‌کند. در این شهر سالانه با برگزاری جشنواره‌های گوناگون، ادویه‌ها و زعفران کشمیری را به حجم بالایی از گردشگران معرفی می‌کنند. همین اقدامات قوی رقبا، باعث کاهش توجه به زعفران ایران می‌شود. 

حداقل سرمایه برای صادرات زعفران چقدر است؟

فرایند صادرات زعفران هزینه‌های مختلفی را در‌بر می‌گیرد. برای شروع، شما باید محصولی با‌کیفیت مخصوص صادرات خریداری کنید. طبق گفته علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران، حداقل قیمت هر کیلو زعفران بیش از ۳۰‌میلیون تومان برآورد شده است. پس از خرید زعفران مرغوب، هزینه بسته‌بندی، تدوین استراتژی صادرات، انجام تشریفات گمرکی و انتخاب بهترین روش حمل و نقل بین المللی برای صادرات زعفران نیز باید در‌نظر گرفته شود. از‌این‌رو، قبل از هر اقدامی، با مشورت با افراد با‌تجربه و متخصص، می‌توانید نسبت به هزینه‌های احتمالی آگاه شوید. 

دریافت مشاوره برای شناسایی بهترین روش صادرات و حمل زعفران به کشور مبدا با هانزا

در این مقاله، صفر تا صد مراحل صادرات زعفران از ایران را بررسی کردیم. مهم‌ترین مرحله صادرات، انتخاب روش حمل‌و‌نقل کالا است. انتخاب یک شرکت حمل‌و‌نقل مطمئن می‌تواند نیمی از مشکلات و نگرانی‌های بازرگانان را رفع کند. 

هانزا با چندین سال تجربه در زمینه حمل و نقل بین‌المللی، با اخذ همه مجوز‌های لازم از سازمان گمرکات ایران و سایر مراجع مربوطه، خدمات متعددی را برای متقاضیان ارائه می‌دهد. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره در خصوص انتخاب بهترین روش صادرات زعفران به کشور مقصد مورد ‌نظر خود، با شماره 02143312000 تماس بگیرید و با مراجعه به سایت hansanav.com با انواع خدمات شرکت هنزا ناو ‌دریا آشنا شوید.  

نسخهٔ اصلی خبر