خاک پوششی (CASING SOIL)
پس از مرحله spawn Run یا حرکت ریسه درون کمپوست ، خاک دهی جهت تولید قارچ بر روی کمپوست شکل می گیرد .
خاک ها مواد به صرفه ای می باشند که توسط تولیدکنندگان خاک از مناطق متفاوت جمع آوری و بعد از پاستوریزاسیون و بسته بندی آماده مصرف می شوند.
در ایران دو مدل خاک وجود دارد.(داخلی و خارجی)
خاکهای خارجی به شکل بسته بندی وارد کشور شده و مصرف کننده فقط به آن آب اضافه می کندو بر روی کمپوست می ریزد.
خاکهای ایرانی ، خاک مناطق مختلف ایران می باشد که با مقادیر مشخصی با هم مخلوط می شود: مثل خاک پیت اردبیل به همراه خاک نوشهر خاک ساری یا خاک شیراز . بعد از افزودن سنگ گچ و آب با رطوبت 67 درصد وارد تونل های پاستوریزه می شود. خاک پاستوریزه که آماده است، بسته بندی و به بازار عرضه می گردد.
آبیاری خاک پوششی
حفظ رطوبت خاک در حد مطلوب به شکل تقریبا ثابت در واحد زمان، یکی از اصلی ترین کارهای مربوط به سالن داری است. این به این معنی است که با از دست رفتن آب از خاک، زیادترین خسارت ممکن در کمترین زمان وارد می گردد. اهمیت موضوع از آنجا ناشی می شود که با آبیاری سطحی غالبا به آسانی نمی توان رطوبت از دست رفته خاک را به آن برگرداند . چه بسا تقریبا دو تا سه کیلو گرم خاک پوششی برای اشباع كامل احتیاج تقریبا نیم لیتر آب یا زیادتر دارد. همان گونه که می دانیم در شکل افزودن یکباره این آب به خاک پین هدها دچار خفگی می شوند.
وظایف خاک پوششی قارچ
درقدیم قارچ کاران بعد از بذر پاشی اقدام به خاک دهی می نمودند.
حسب تجارب حاصله ملاحظه کرده است که در این صورت میسلیوم ازکل سطوح کمپوست به داخل خاک نفوذ نمی کند، و فلاش اول سبکتر می باشد.
در حال حاضر این روش طرفداری ندارد،چون به غیر از معایب ذکر شده، خاک پوششی قارچ به مدت زیادی بدون مصرف باقی مانده و بدون اینکه میسلیوم در آن رشد و گسترش یابد، آماده پذیرش انواع امراض و قارچ های مزاحم می شود.
وظایف و تعهدات مختلف خاک پوششی را می توان به شرح ذیل تشریح نمود:
پذیرش و نگهداری آب برای رشد و بیشترشدن میسلیوم و تولید قارچ
ایجاد تبخیر، در صورتی که رطوبت نسبی اتاق کشت از حد استاندارد کم شده است.
حفاظت لایه کمپوست در مقابل خشک شدن و رفع از خروج و ناپدید شدن خیلی سریع فرآورده های متابولیک که می تواند در فراز های بعدی وظایف مفیدی را انجام دهد.
ساخت فضای مناسب جهت رشد همزمان میسلیوم قارچ و بیشتر باکتری های مفید برای تولید قارچ.
ایجاد محیطی خوب جهت خروج گازهای متصاعد شده از کمپوست و بذور.
فراهم کردن میکروکلیمای مرطوب برای تشکیل پین و رشد آنها.
مشخصات بذر قارچ دکمه ای مرغوب :
-بذر قارچ دکمه ای باید دانه دانه و سفید رنگ باشد.
-بذر قارچ دکمه ای نباید بوی ترشیدگی که نشانه وجود باکتری در بذر است، بدهد.
-در بذر قارچ دکمه ای نباید لکه های پودری که دلیل وجود کپک است دیده شود؛ این لکه ها معمولا به رنگ های سبز، صورتی و سیاه هستند.
انواع آلودگی بذر قارچ
گاهی اوقات باکتری ها به بذرهای قارچ حمله ور می شوند که بوی تند ترشیدگی و همچنین نداشتن حرکت مناسب ریسه قارچ بر روی دانه های گندم نشان دهنده این باکتری ها است.
بذر خوب تضمینی برای قارچ خوب
این سوال خیلی از تولید کنندگان، وزیتورها و حتی مصرف کنندگان است.
چندین عامل برای داشتن یک قارچ خوب موثر است.
قارچ خوب از کمپوست خوب و با کیفیت، بذر خوب، خاک پوششی خوب و توسط یک سالندار خوب بدست می آید.
یک سالندار حرفه ای می تواند تا حد زیادی ایرادات کمپوست را اصلاح کند و حتی از کمپوست معمولی بار خوبی بگیرد.
اینکه گاهی اوقات می شنوید فلان سالندار توانسته ۳۸٪بار بگیرد و یا کسی می گوید من از سالنم ۴۰٪بار گرفته ام به تمام این عوامل وابسته است.
یک سالندار حرفه ای می داند در چه زمانی باید سم -آب به خاک اضافه کند و یا کی هیپوکلریت کلسیم بزند که کیفیت قارچ ها بهتر شود.
در هر صورت از آنجایی که فرایند تولید قارچ بسیار پیچیده و علمی است، تولید کنندگان محترم برای داشتن قارچ خوب و سفید می توانند از مشاوران شرکت آریانا کمک بگیرند.
-برای مشاوره رایگان و خرید با شماره های زیر تماس بگیرید:
02634990358 – 02634990354 – 02165949017 – 02165949117