توصیه های مذاکراتی اندیشکده معروف آمریکایی به اروپایی ها و بایدن

گروه جهان الف،   4010409123 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

«مانع عمده و اساسی که در مسیر احیای برجام وجود دارد، عدم میل و جسارت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا جهت انجام نبرد و منازعات سیاسی پُرهزینه داخلی با محوریت معادله اتمی ایران است.»

توصیه های مذاکراتی اندیشکده معروف آمریکایی به اروپایی ها و بایدن

به گزارش الف؛ اندیشکده "کوئینسی" در گزارشی ضمن اشاره به  تردیدهای بایدن که احتمالا با نزدیک شدن به زمانِ انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا (در ماه نوامبر سال جاری میلادی) بیشتر نیز خواهند شد، می نویسد: « رهبران اروپایی در شرایط فعلی تا حد زیادی درگیرِ جنگ روسیه و اوکراین هستند. با این همه، آن ها باید بدانند که فروپاشی توافق برجام می تواند نه تنها به تشدید تقابلات میان ایران و غرب(و متحدان منطقه ای آن) ختم شود بلکه همچنین می تواند مشکلات آن‌ها (اروپایی ها) را در بازار جهانی انرژی چند برابر کند. جهتِ مقابله با این مخاطرات و تهدیدات، آن ها باید قویا از روندِ در پیش گرفته شده از سوی "جوزپ بورل" مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیروی کنند و راه و مسیرِ دیپلماسی و تعامل سیاسی با ایران را در پیش گیرند»

بخش هایی از تحلیل این اندیشکده را بخوانید:

«مشکل اساسی در تهران با احیای توافق برجام، بیش از آنکه ماهیتی اقتصادی داشته باشد، از ابعاد سیاسی برخوردار است. مقام های ایرانی به شدت در مورد اینکه یک توافق جدید با محوریت احیای برجام، توافقی با دوام باشد، تردید دارند. آن ها به طور خاص از تجربه ای که در دوره ریاست جمهوری "دونالد ترامپ" کسب کرده اند به خوبی آموخته اند که توافقات و تعهداتی که یک رئیس جمهور در آمریکا امضا می کند و آن ها را می پذیرد، به هیچ عنوان برای رئیس جمهور بعدی در این کشور ایجاد الزام نمی کنند. در شرایط کنونی نیز که نیروهای انقلابی در ایران تا حد زیادی دستِ برتر را در دولت، مجلس و قوه قضائیه دارند، مقام های ایرانی حساسیت بیشتری را در مورد این مساله دارند که حتما توافقی معتبر و قابل اتکا را به امضا برسانند. مهم تر از همه اینکه ایران نمی خواهد بار دیگر اسیرِ بد عهدی های آمریکا شود. 

از سوی دیگر، نوعی حس فزاینده و رو به رشد در تهران دال بر این مساله وجود دارد که دموکرات ها جهت تداوم حضور خود در کاخ سفید برای دوره دوم(در دوره ریاست جمهوری بایدن)، بسیار ضعیف هستند. درست به همین دلیل، هر دستاورد و توافقی که ایران در قالب یک توافق جدید با دولت بایدن کسب کند، عمری کمتر از دو سال خواهد داشت و بار دیگر می تواند چالش های عدیده ای را برای ایران ایجاد کند. جدای از این ها، تاکیدات بایدن مبنی بر ضرورت انجام مذاکرات "گسترده تر" و "طولانی تر" با ایران نیز سیاستمداران ایرانی را با شک و تردید ها و بعضا نگرانی های زیادی همراه کرده است. آن ها به شدت نگرانند که به محض امضا‌شدن یک توافق، دولت آمریکا بار دیگر به اِعمال دور تازه ای از تحریم ها علیه ایران تهدید کند و رفع آن ها را منوط به انجام مذاکرات گسترده تر با ایران(ورای مساله هسته ای ایران) اعلام نماید. 

در عین حال، ایرانی ها به این مساله نیز توجه دارند که با توجه به افق نَه چندان قدرتمند دموکرات ها جهت تداوم حضورشان در کاخ سفید، حیف است اگر اهرم قدرتمند هسته ای خود را برای مذاکره با یک دولت قدرتمندتر در آمریکا، حفظ نکنند... 

از منظر دولت رئیسی، رفع تحریم های آمریکا می تواند تا حدی به بهبود وضعیت اقتصادی در ایران کمک کند. از این رو، بهتر است که آمریکا و متحدان اروپایی آن در شرایط کنونی بسته ای از ابتکارهای اقتصادی و سیاسی را که می توانند ایران را تشویق به امضای توافق کنند، هر چه سریع تر ارائه کنند. این مساله به نوعی در راستای منافع کشورهای غربی نیز قرار دارد زیرا آن ها جدای از اینکه می توانند الزام کامل ایران به مفاد برجام را طلب کنند، در عین حال می توانند در شرایط فعلی که نیازهای انرژی در غرب به دلیل جنگ اوکراین اوج گرفته، از منافع انرژیِ ایران بهره برند و البته یک محیط امن منطقه ای را نیز در راستای منافع متحدان خود در خاورمیانه ایجاد نمایند. 

دومین مانع عمده و اساسی که در مسیر احیای برجام وجود دارد، عدم میل و جسارت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا جهت انجام نبرد و منازعات سیاسی پُرهزینه داخلی با محوریت معادله اتمی ایران است. تردیدهای بایدن که احتمالا با نزدیک شدن به زمانِ انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا (در ماه نوامبر سال جاری میلادی) بیشتر نیز خواهند شد، بسیاری از رهبران اروپایی را واداشته که تاکید کنند بایدن عملا با سیاست های معیوب خود در حال حرکت به سمت ایجاد یک بحران تمام عیار هسته ای در چهارچوب معادله اتمی ایران است. 

درست به همین دلیل است که اروپایی ها در شرایط کنونی باید به نحوی فعالانه دیپلماسی خود در رابطه با ایران و آمریکا را فعال سازند... رهبران اروپایی به طور خاص در گفتگوها و رایزنی های خود با دولت آمریکا باید به منافعی که از انعقاد توافقی جدید در چهارچوب معادله احیای برجام دارند و ماهیت آن ها نیز بلند مدت است، تاکید کنند. در واقع، آن ها باید نوعی فشار سیاسی را به دولت بایدن جهت حصول توافق با ایران وارد کنند...

نیازِ اروپا به احیای توافق برجام، بیش از هر زمان دیگری است... رهبران اروپایی در شرایط فعلی تا حد زیادی درگیرِ جنگ روسیه و اوکراین هستند. با این همه، آن ها باید بدانند که فروپاشی توافق برجام می تواند نه تنها به تشدید تقابلات نظامی میان ایران و غرب(و متحدان منطقه ای آن) ختم شود بلکه همچنین می تواند مشکلات آن‌ها (اروپایی ها) را در بازار جهانی انرژی چند برابر کند. جهتِ مقابله با این مخاطرات و تهدیدات، آن ها باید قویا از روندِ در پیش گرفته شده از سوی "جوزپ بورل" مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیروی کنند و راه و مسیرِ دیپلماسی و تعامل سیاسی با ایران را در پیش گیرند».  

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۵۶۶۷۶۰۰۸:۵۶:۰۰ ۱۴۰۱/۴/۱۰
به الف پیشنهاد می کنم هرگاه گزارشی را از قول خارجی ها ارائه می کند حتما وحتما متن آن را به زبان اصلی هم ضمیمه متن ترجمه شده بیاورد.
امیر۲۵۶۶۷۶۴۰۹:۰۴:۵۸ ۱۴۰۱/۴/۱۰
«اندیشکده معروف» رو خوب اومدین! معروف به اینکه بنیانگذار اندیشکده کوئینسی جناب «تریتا پارسی» بنیانگذار نام آشنای سازمان نایاک یا همان لابی معروف جناب ظریف در آمریکا میباشند!
ناشناس۲۵۶۶۸۹۰۱۰:۴۵:۱۲ ۱۴۰۱/۴/۱۰
شرایط موجود به نفع اسراییل، آمریکا و شرکایش است. شرایط موجود فقط به نفع مردم ایران نیست. آنها هستند که بیشترین آسیب ها را متحمل شده اند.
ناشناس۲۵۶۷۱۲۶۱۴:۳۶:۰۷ ۱۴۰۱/۴/۱۰
بزودی به این نتیجه میرسید که " هر توافقی بهتر از عدم توافق است".
رضا۲۵۶۷۲۰۲۱۶:۰۲:۱۷ ۱۴۰۱/۴/۱۰
جسد مرده قابل احیا نیست.
محمد صانعی۲۵۶۷۶۴۰۰۵:۵۶:۱۴ ۱۴۰۱/۴/۱۱
خوبه اندیشکده های غربی نیز اذعان می کنند که دولت های اصلاحات انقلابی نبودند یعنی با خط امام و اهداف انقلاب میانه ایی ندارند،
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین