"ان بی سی نیوز" آمریکا گزارش می دهد:  بایدن تا کی می خواهد به سیاست های ترامپ بچسبد؟!

گروه جهان الف،   4010301073 ۲۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

پایگاه خبری "ان بی سی نیوز" آمریکا در گزارشی می نویسد: «جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نمی تواند سیاست های شکست خورده دونالد ترامپ علیه ایران را همچنان ادامه دهد اما در عین حال، ترامپ را نیز به دلیل آن ها سرزنش کند... بایدن تا چه مدت می خواهد به سیاست های شکست خورده و ناکامِ ترامپ علیه ایران بچسبد و مسوولیت شکست مداوم و بیشترِ آن ها را نیز بر عهده نگیرد؟! »

بایدن تا کی می خواهد به سیاست های ترامپ بچسبد؟!

به گزارش الف؛ پایگاه خبری "ان بی سی نیوز" آمریکا در گزارشی، به انشار خبر اخیر در مورد مشارکت احتمالی آمریکا در مانور نظامی رژیم صهیونیستی که در آن شبیه سازی حمله به تاسیسات اتمی ایران نیز انجام خواهد شد، پرداخته و به طور خاص، انجام این اقدام از سوی دولت بایدن را نوعی ارسال پیام مستقیم به ایران ارزیابی کرده است. 

در واقع، "ان بی سی نیوز" بر این باور است که دولت بایدن در صورت موافقت کردن با این مساله، عملا به تهران این سیگنال را رسانده که حامی ماجراجویی های احتمالی اسرائیل علیه ایران است. این پایگاه همچنین بایدن را متهم به ادامه سیاست های شکست خورده ترامپ علیه ایران کرده و تاکید نموده که بایدن حق ندارد سیاست های ضدایرانی ترامپ را دنبال کند و در عین حال، خودِ ترامپ را هم به دلیل اتخاذ این سیاست ها مورد مواخذه و سرزنش قرار دهد.

ان بی سی نیوز در این رابطه می نویسد:

«دولت بایدن که مدتی است خود را در پسِ اخبار و تحولات مرتبط با "جنگ اوکراین" پنهان کرده، به تازگی گام های هشدار دهنده ای را در مسیر تنش زایی با ایران برداشته است. به نقل از "کانال 13 اسرائیل"، ایالات متحده آمریکا با مشارکت در تمرین نظامی با رژیم اسرائیل که حمله به تاسیسات اتمی ایران را شبیه سازی می کند و قرار است در اواخر ماه جاری میلادی برگزار شود، موافقت کرده است. در این راستا روزنامه "تایمز" اسرائیل اشاره کرده که گزارش مذکور، از قول منبعی موثق ارائه نشده با این حال، پایگاه خبری آمریکایی "آکسیوس" اعلام کرده که مقام های اسرائیلی تایید کرده اند که آمریکا نیز در مانور نظامی که قرار است در اواخر این ماه برگزار شود و تا حد زیادی معطوف به حمله به تاسیسات اتمی ایران است، مشارکت خواهد داشت(البته که پنتاگون نیز تاکنون موضع گیری در این رابطه انجام نداده است). 

اگر این گزارش حقیقت داشته باشد، این نخستین بار خواهد بود که هواپیماهای سوخت گیری آمریکایی در یک چنین مانور نظامی مشارکت می کنند. این نکته به این مساله اشاره دارد که بایدن بیش از هر رئیس جمهور دیگری در تاریخ آمریکا، به اسرائیل این سیگنال و پیام را می رساند که با حمله آن علیه ایران موافق است. این در حالی است که بایدن قبل از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به طور خاص وعده داده بود که توافق اتمی برجام را که دولت ترامپ به صورت یک جانبه از آن خارج شده بود، احیا خواهد کرد. 

اگر حقیقتا آمریکا در رزمایش نظامی که اسرائیل قرار است برگزار کند، مشارکت کند، پیام آن به تهران کاملا روشن و واضح است: "اگر اسرائیل بخواهد به تاسیسات اتمی ایران حمله کند، این اقدام خود را با موافقت، همکاری، و مشارکت مستقیم و یا غیرمستقیم ایالات متحده آمریکا انجام داده است. از این منظر، ایران هر گونه اقدام اسرائیل علیه منافع خود را نوعی اعلان جنگ از سوی آمریکا نیز در نظر می گیرد".  

این موضع گیری های دولت بایدن، بیش از همه در راستای تفکر حاکم بر کاخ سفید در دوران ترامپ است. این در حالی است که بایدن داعیه گفتگو و تعامل با ایران را داشت. رویکرد وی به کلی نقض عملکرد روسای جمهوری پیشین آمریکا همچون اوباما و یا حتی جورج بوشِ پسر است. در این راستا پیشتر شاهد بودیم که دولت اوباما تلاش های فراوانی انجام داد تا مانع از ماجراجویی اسرائیل علیه ایران شود و به طور خاص تاکید داشت که این اقدام اسرائیل می تواند منطقه خاورمیانه را در یک جنگ فراگیر غرق کند و عملا، ایالات متحده آمریکا را نیز عمیقا در عرصه معادلات میدانی خاورمیانه درگیر سازد. 

باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا به صراحت و به نحوی آشکار مخالفت خود را با ماجراجویی های اسرائیل علیه ایران اعلام می کرد و سعی داشت از این طریق به ایران این سیگنال را برساند که آمریکا هیچ موافقتی با انجام یک چنین اقدامی ندارد. البته که دولت اوباما به طور خاص نگرانی های جدی از این مساله داشت که می‌ترسید ایران در صورت هرگونه اقدام نظامی اسرائیل علیه خود، به طور گسترده ای منافع آمریکایی ها در منطقه را هدف قرار دهد. البته که پیش از اوباما، جورج بوش پسر که تا حدی به اتخاذ سیاست های تهاجمی عیله ایران شهرت داشت نیز هرگونه طرح اسرائیل جهت حمله به ایران را رد می کرد. 

اینطور به نظر نمی رسد که بایدن و دولتش خواستار جنگ با ایران باشند. البته که این دولت مایل نیست که اسرائیل نیز دست به چنین اقدامی بزند. درست به همین دلیل است که واقعا گیج کننده است اگر وی و دولتش با مشارکت آمریکا در رزمایش ماه جاری اسرائیل موافقت کرده باشند. با این حال، موافقت احتمالی وی با این قضیه، با یک الگو، متناسب است: بایدن شدیدا از تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خارج کردن یک جانبه آمریکا از توافق برجام انتقاد داشته و با کارزار فشار حداکثری دولت وی علیه ایران که سعی داشته با به اوج رساندن فشارها علیه تهران و تضعیف اقتصاد این کشور، آن را مجبور به پذیرش درخواست های آمریکا کند، مخالفت کرده است. با این حال، پس از گذشتِ 18 ماه از ریاست جمهوری وی، او هنوز کوچکترین تغییری در سیاست‌های دولت ترامپ علیه ایران ایجاد نکرده و عملا کارزار فشار حداکثری را علیه ایران ادامه نیز داده است. 

در این راستا، ترکیبی از مولفه ها (از عدم تمایل بایدن جهت هزینه‌کردِ سرمایه سیاسی در مورد معادله اتمی ایران تا پرهیز بایدن از به راه انداختن یک منازعه سیاسی آشکار با اسرائیل)، دست به دست هم داده اند و عملا سو عملکرد بایدن و سیاست خارجی وی در مساله ایران را توضیح می دهند. 

در این میان سوال اصلی این است که: بایدن تا چه مدت می خواهد به سیاست های شکست خورده و ناکامِ ترامپ علیه ایران بچسبد و مسوولیت شکست مداوم و بیشترِ آن ها را نیز بر عهده نگیرد؟ 

نمونه دیگر از تداوم سیاست های غلط دوران ترامپ علیه ایران در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، همین مساله قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انفلاب اسلامی در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا است. مساله ای که در شرایط کنونی، خود به یک چالش اصلی در روند تلاش های گسترده جهت احیای توافق برجام تبدیل شده است و اساسا مطرح شدن آن به عنوان یک چالش، کاملا بی مورد است (زیرا اساسا قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک نهاد رسمی نظامی در لیست مذکور، اقدامی غیرقانونی بوده است). 

سال 2017، "آنتونی بلینکن" که اکنون وزیر خارجه آمریکا است، مقاله ای در "نیویورک تایمز" نوشت و در آن علیه اقدام دولت ترامپ در قرار دادن نام سپاه در فهرست مذکور استدلالاتی را ارائه کرد. وی به طور خاص به تبعات وخیمِ انجام یکچنین اقدامی برای منافع ملی آمریکا اشاره کرد و سپس به شبکه سی ان ان نیز گفت که درست به دلیل تبعات وخیم این مساله بوده که دولت های بوشِ پسر و اوباما، از انجام این اقدام پرهیز کرده اند. 

با این حال، پس از خروج دولت ترامپ از توافق برجام، این دولت، سپاه را در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا قرار داد و اساسا با انجام یک چنین اقدامی، جدای از تنش زایی علیه ایران سعی داشت تا هرگونه روند احیای برجام توسط دولت های آتی آمریکا را با چالش ها و موانع گسترده ای رو به رو سازد. با توجه به اینکه سپاه پیشتر هدف تحریم های آمریکا قرار گرفته بود، قرار دادن آن در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا اقدامی نمادین بود که عملا به دنبال تشدید خشم و منزوی سازی ایران بود. 

البته که حامیان این طرح در آمریکا نیز به صراحت به این موضوع اعتراف کرده اند. سال 2019، گروهِ موسوم به "اقدام امنیت ملی" که "جیک سالیوان" ، مشاور امنیت ملی کنونی آمریکا یکی از بنیانگذاران آن است، شدیدا اقدام دولت ترامپ در قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا را نکوهش کرد و آن را حرکتی خطرناک و البته عامل ضربه زدن به خود دولت آمریکا دانست که نظامیان آمریکایی را به خطر خواهد انداخت و هیچ فایده ای جز نابودسازی توافق اتمی ایران(برجام) ندارد. مساله ای که به هیچ عنوان در راستای منافع کلان آمریکا و متحدان آن نیست. 

با این همه، اکنون تهران خواهان خارج سازی سپاه از فهرست سازمان های تروریستی آمریکا، پیش از احیای توافق برجام با دولت بایدن است. با این حال، بایدن به دلیل ترس از اینکه مبادا با انجام این اقدام، فردی ضعیف به نظر برسد، از انجام آن خودداری می کند. 

بایدن و تیم امنیت ملی و سیاست خارجی وی، عمیقا رویه ها و سیاست های ترامپ علیه ایران را به بادِ انتقاد می گیرند، اما عملا در حال ادامه دادن همان سیاست ها هستند. از این منظر، بایدن عملا 18 ماه پس از حضور خود در کاخ سفید، هنوز نتوانسته یک سیاست خارجی مختص دولت خود را در رابطه با ایران و متناسب با وعده‌های انتخاباتی اش اجرایی کند. وی تنها در این دوره، تقصیر ها و نکوهش ها در مورد سیاست آمریکا در باب ایران را به گردن ترامپ انداخته و می اندازد. 

در این میان حتی برخی از قوی ترین متحدان اروپایی آمریکا نیز در حال از دست دادنِ صبر و شکیبایی خود در برابر بایدن هستند. در این راستا، نخست وزیر سابق سوئد، "کارل بیلد" و "خاویر سولانا" مسوول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله ای که به تازگی در "واشینگتن پست" به چاپ رسیده، بایدن را به انفعال محض در مورد معادله اتمی ایران و مسائل مرتبط با این کشور متهم کرده اند. آن ها به طور خاص گفته اند: «واقعا گیج کننده است که بایدن پس از انجام مانور گسترده در مورد ضرورت بازگشت آمریکا به توافق برجام و دادنِ این وعده و شعار که "آمریکا بازگشته است"(اشاره به شعار انتخاباتی بایدن با مبنی بر این مساله که تصویرِ به اصطلاح قانونمدار آمریکا در صورت پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بار دیگر احیا می شود  و فردی نظیر ترامپ از دایره قدرت اخراج خواهد شد)،  عملا دیپلماسی به شدت کُند و ضعیفی را در قبال ایران اتخاذ کرده است». 

 جالب اینکه "انریکه مورا" مذاکره کننده کنونی اتحادیه اروپا در قالب مذاکرات اتمی وین که در ماه های اخیر میانجی گری های گسترده ای را به نمایندگی از اروپایی ها در معادله اتمی ایران انجام داده نیز در توئیتی این مقاله را بازنشر کرده است. اقدامی که پیامی روشن را برای دولت بایدن به همراه داشت: این دولت به زودی در صورت انفعال در معادله اتمی ایران و عدم اتخاذ یک سیاست سازنده در قبال ایران، صاحب و مالک یک سیاستِ شکست خورده در رابطه با این کشور(ایران)خواهد بود».  

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۵۱۲۶۹۴۰۲:۲۸:۱۳ ۱۴۰۱/۳/۳
ترامپ رئیس جمهور دوره بعد
ناشناس۲۵۱۲۹۱۸۰۹:۳۹:۵۹ ۱۴۰۱/۳/۳
چرا از بایدن گله مند هستید؟ مگر شما بعد از خروج آمریکا، برجام را پاره نکردید؟ مگر اکنون مفاد آن را اجرا می کنید؟
ناشناس۲۵۱۳۱۲۴۱۱:۵۹:۴۸ ۱۴۰۱/۳/۳
منظور شما اینه که اگه ما با دیگران قرارداد بستیم و اونا نخواستن بهش عمل کنن ما باید همچنان بهش پایبند باشیم وگرنه هر اتفاقی افتاد تقصیر خودمونه!!
ناشناس۲۵۱۳۱۲۶۱۲:۰۱:۰۵ ۱۴۰۱/۳/۳
به نظر شما اگر مفاد برجام را اجرا می‌کردیم الان بایدن در حال مذاکره با ما برای رفع تحریمها بود!؟!؟
ناشناس۲۵۱۳۱۳۲۱۲:۰۲:۳۶ ۱۴۰۱/۳/۳
خیر برجام را پاره نکردیم و کاهش تعهدات ایران اتفاقا طبق بندهای برجام بود، هنوز هم ایران داخل برجام هست، اونی که از برجام خارج شده آمریکاست!!
ناشناس۲۵۱۲۹۲۰۰۹:۴۱:۱۶ ۱۴۰۱/۳/۳
هر کاری قواید خودش را دارد. دیپلماسی هم قوانین خودش را دارد.
ناشناس۲۵۱۳۱۳۶۱۲:۰۴:۰۰ ۱۴۰۱/۳/۳
کاش دکتر ظریف به اندازه زبان خارجی از قواعد دیپلماسی هم آگاه بود!!
ناشناس۲۵۱۲۹۶۲۱۰:۰۸:۵۴ ۱۴۰۱/۳/۳
یاد زمانی افتادم که احمدی نژاد گفت ترمز قطار هسته ای بریده است!
ناشناس۲۵۱۲۷۵۲۰۶:۵۸:۵۴ ۱۴۰۱/۳/۳
سیستم بیمار آمریکا از انسانیت فاصله‌ی نجومی دارد خوی حیوانی و شیطانی حکام یانکی شاخص است هیچ تفاوتی بین ریگان و ترامپ و بایدن و بوش پدر و کارتر و کلینتون و اوباما و بوش پسر نیست
ناشناس۲۵۱۲۹۱۴۰۹:۳۷:۳۲ ۱۴۰۱/۳/۳
چشم هایت را بشور و دنیا را با واقعیاتش یکجا ببین!!!
ناشناس۲۵۱۳۱۳۸۱۲:۰۵:۱۵ ۱۴۰۱/۳/۳
البته شستن چشمها خوبه اما انتخاب عینک درست هم مهمه، رسانه‌های خارجی عینک مناسبی برای دیدن جهان و واقعیاتش نیست!!
ناشناس۲۵۱۲۹۲۳۰۹:۴۲:۱۷ ۱۴۰۱/۳/۳
در مواردی که به آنها اشاره کردی، روسیه سر آمد است.
ناشناس۲۵۱۳۱۲۲۱۱:۵۷:۰۸ ۱۴۰۱/۳/۳
یه مقایسه ساده و سرانگشتی بین تعداد جنگ و کودتا و ترور و اشغال و ... که آمریکا و روسیه در ۱۰۰سال اخیر راه انداختن و تعداد کشته شدگان بیگناه، کاملا همه چیز را آشکار می‌کنه!!!
ناشناس۲۵۱۳۰۳۸۱۰:۵۷:۵۶ ۱۴۰۱/۳/۳
اگر الآن جورج پوش پدر یا پسر رییس جمهور آمریکا بوند، نه پوتین تا این اندازه دور برداشته بود که به اوکراین حمله کند و نه طالبان الآن همسایه شرقی ما بود.
ناشناس۲۵۱۳۰۸۴۱۱:۲۸:۰۲ ۱۴۰۱/۳/۳
طالبانو جورج بوش ساخت همونطور داعشو
ناشناس۲۵۱۳۱۰۹۱۱:۴۷:۰۹ ۱۴۰۱/۳/۳
خب این خیالات خام شماست!! مگه نمی‌گفتین بایدن با ترامپ فرق داره دو روزه بر می‌گرده به برجام!؟!؟!؟
ناشناس۲۵۱۲۷۵۴۰۷:۰۰:۵۰ ۱۴۰۱/۳/۳
بایدن، ترامپ، بوریس جانسون یا امانوئل مکرون با هم فرق نمی کنند. اولویت اول همه آنها منافع ملی کشورشان است.
ناشناس۲۵۱۳۰۲۸۱۰:۴۸:۲۷ ۱۴۰۱/۳/۳
اولویت دولت قبل هم تامین منافع اونا بوده
ناشناس۲۵۱۳۱۱۲۱۱:۴۹:۲۲ ۱۴۰۱/۳/۳
چه عجیب!!!!! نظر بالایی گفته همه اینا مثل هم هستن، همه منفی دادن، اینجا گفته همه مثل هم هستن همه مثبت دادن!!!!! پس چندتا!؟!؟!
حکمت۲۵۱۲۸۷۶۰۹:۰۵:۱۲ ۱۴۰۱/۳/۳
امریکا کل جهان رابه آتش نکشد ولکن نیست دنبال آنست که کدام کشورساکت نشسته چراجنگ ندارد به جنگ مشغول نماید
عقل۲۵۱۲۹۶۴۱۰:۱۰:۴۶ ۱۴۰۱/۳/۳
فعلا این پوتین است که دنیا را در لبه جنگ جهانی سوم برده است.
ناشناس۲۵۱۳۱۱۴۱۱:۵۱:۳۲ ۱۴۰۱/۳/۳
در اصل پوتین به اقدام آمریکا در ایجاد آزمایشگاه‌های بیولوژییک و پایگاه نظامی در اوکراین عکس‌العمل نشون داده!! اگه روسیه بخواد توی کوبا پایگاه نظامی بزنه آمریکا چیکار می‌کنه!؟
ناشناس۲۵۱۲۹۹۱۱۰:۲۸:۱۴ ۱۴۰۱/۳/۳
یعنی شما عقیده داری حمله به اوکراین توسط روسیه نتیجه تحریک امریکا بوده و روسیه از خود اراده‌ای ندارد ؟
ناشناس۲۵۱۳۱۱۸۱۱:۵۳:۱۷ ۱۴۰۱/۳/۳
اینکه حمله به اوکراین نتیجه تحریک آمریکا بوده، کاملا درسته، اما اگر حمله نمی‌کرد یعنی ترسیده بود و از خود اراده‌ای نداشت!!
ناشناس۲۵۱۳۱۳۹۱۲:۰۵:۵۷ ۱۴۰۱/۳/۳
روسیه نمی نشیند علیه خودش دسیسه درست کنند و بعد در عمل انجام شده قرار بگیرد و بعد تازه به فکر تصمیم گیری
ناشناس۲۵۱۳۲۹۶۱۳:۲۳:۳۲ ۱۴۰۱/۳/۳
خوب آره دیگه! مثل ضریب فلاکت و گسترش فقر مطلق و گرسنگی در ایران که کار آمریکا بوده و سیستم ایران هیچ کنترلی بر آن نداشته!
ناشناس۲۵۱۲۹۹۴۱۰:۲۸:۵۴ ۱۴۰۱/۳/۳
بایدن تا برگشت ترامپ ادامه خواهد داد
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

      آخرین عناوین