ایرانی‌ها محتاج نتیجه گفتگوهای وین نیستند تا صادرات نفت را زیاد کنند

گروه تعاملی الف،   4010129011 ۲۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
ایرانی‌ها محتاج نتیجه گفتگوهای وین نیستند تا صادرات نفت را زیاد کنند

گروه تعاملی الف - سید ابوالفضل هاشمی:

هر کسی پی‌گیر گفتگوهای وین باشد به خوبی می‌داند که یک پیش‌نویس توافق روی میز گفتگوهای وین است و امروز این آمریکا است که بازی در می‌آورد و تلاش‌های همه را خنثی می‌کند.

در حالی که تیم ایرانی دست پر به وین رفته، به‌خوبی مشخص است که تیم آمریکایی دست خالی به وین آمده و چیزی در چنته ندارد تا ارائه دهد البته دستش از پیشنهادهای سازنده خالی است والا سوداهای بسیاری برای استمرار خصومت و خیانت در امضای توافق دارد. برخی هم باور دارند آمریکایی‌ها تصور می‌کنند که حال که با ایران به این مرحله رسیده‌اند، بهتر است تلاش کنند تا شاید بتوانند باز هم از ایران امتیاز بگیرند و به همین دلیل به قول معروف طبق سنت خود دبه درآوده و به دنبال امتیازگیری هستند.

در مقابل اروپایی‌ها به شدت در فشار است چراکه بیشترین ضررکننده‌ها از سیاست‌های آمریکا چه در قبال ایران چه در قبال روسیه در شرق اروپا، امروزه اروپایی‌ها هستند. اروپایی ها هیچ مشکلی نه با روسیه دارند و نه با ایران اما چون خودشان توان حمایت از خودشان را ندارند و دوران حضور سیاستمداران قدرتمندشان در این اتحادیه به پایان رسیده، مجبور هستند با ساز آمریکایی‌ها برقصند حتی اگر مطمئن باشند که این رقص موجبات شکستن دست و پایشان می‌شود و به اصطلاح رقص روی خورده شیشه‌های شکسته و آتش است.

در صورتی که هر اتفاقی در شرق اروپا رخ دهد اتحادیه اروپا به احتمال زیاد با ورشکستگی اقتصادی مواجه خواهد شد و با وجود تحریم‌های اقتصادی آمریکا برعلیه ایران مجبور خواهد بود سوخت خود را به چند برابر قیمت از آمریکا و یا قطر و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس خریداری کند. به همین دلیل هم مشاهده می‌کنیم اروپایی‌ها سخت در تلاش هستند که هم مساله اختلافات با روسیه و هم مساله اختلافات با ایران را حل و فصل کنند از این رو به در و دیوار می‌زنند که مبادا گفتگوهای وین به نتیجه نرسد و یا مذاکراتشان با روسیه نتیجه ندهد.

آقای بایدن که امروزه شرایط بسیار شکننده در درون آمریکا دارد و عنوان ضعیف‌ترین رئیس جمهوری در تاریخ ایالات متحده را به نام خود ثبت کرده، تلاش دارد با قربانی کردن دیگران، حتی همپیمانان، برای خود در آمریکا جایگاهی ایجاد کند. مشکل اصلی در گفتگوهای وین هم امروزه این است که آن‌قدر رئیس جمهوری آمریکا و تیم او ضعیف هستند و جسارت تصمیم‌گیری ندارند و می‌ترسند اقدامی انجام دهند که موجب تضعیف داخلی بیش از پیش آنها شده است.

دو سه سال پیش زمانی که برخی در ایران امیدوار بودند دمکرات‌ها سر کار بیایند و توافق هسته‌ای دوباره احیا شود، در گفتاری از این سخن گفتیم که بترسید از روزی که به دنبال ترامپ بگردیم. آقای دونالد ترامپ علیرغم همه عیب و ایرادهایی که داشت حداقل آن‌قدر جسارت داشت که تصمیم بگیرد، شفاف اعلام کند و پای تصمیم خود هم بایستد اما امروزه بایدن حتی جسارت آن را ندارد که تصمیم بگیرد چه‌رسد به اینکه بخواهد پای تصمیم خود هم بایستد، به همین دلیل هم طبیعی است که ایران تضمین‌های محکم تر از آمریکا بخواهد تا اگر بار دیگر توافقی امضا شد و آمریکا زیر تعهد خود زد، تکلیف متخلفان از توافق و جریمه لازم هم پیش‌بینی شود تا نحوه جبران ضرر و زیان متضرر و نحوه مجازات متناقضان و عهدشکنان توافقنامه در مجامع بین المللی روشن شود.

علیرغم همه تحریم ها و فشارهای اقتصادی که ایران با آن مواجه است امروزه ایران در شرایط گذر از تحریم‌ها به سر می‌برد و همانگونه که دیگر همه می‌دانند فروش نفت ایران امروزه به بالاترین سطح خود از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای رسیده است. اگر فقط همین مساله را بخواهیم تفسیر کنیم باید بگوییم، حتی اگر تحریم‌ها هم لغو شود ایران همین مقدار نفت را خواهد فروخت، حال مقداری کمتر و یا بیشتر؛ طبق برآوردها سقف تولید نفت ایران چیزی حدود چهار ملیون بشکه در روز است که چیزی حدود دو تا دو و نیم ملیون بشکه آن داخل کشور مصرف می‌شود و حداکثر ایران می‌تواند چیزی حدود یک و نیم ملیون بشکه را به خارج صادر کند که طبق گزارش های رسانه‌های مرتبط همین مقدار را نیز در حال حاضر صادر می‌کند.

اگر بنا باشد ایران مقدار بیشتری نفت تولید و صادر کند به طور طبیعی نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر در صنعت نفت و گاز خود دارد تا حجم بالاتری را استخراج کند و این پروسه وقت گیر است. در عمل ایران شاید بتواند سقف صادرات نفت خود را به چیزی حدود دو ملیون بشکه در روز برساند و این یعنی چه توافقی در وین امضا شود چه نشود با توجه به شرایط بین‌المللی این امکان برای ایران وجود دارد و دیگر ایرانی‌ها خیلی محتاج نتیجه گفتگوهای وین نیستند تا صادرات نفت خود را افزایش دهند.

مساله بازگشت پول این صادرات هم به نوعی توسط ایران و دیگر کشورها حل و فصل شده و ایران به طور عملی با همکاری کشورهای شرقی یعنی چین و روسیه موفق شده ساختار بانکی ایجاد کند که هم نفت خود را بفروشد هم پول آن را دریافت کند، اگرچه پول دریافتی ایران دلار نیست ولی ارزهای دیگر هستند که ایران می‌تواند اگر نیاز داشته باشد آنها را به دلار تبدیل کند، البته ایران به طور طبیعی ضرر پرداخت پورسانت تبدیل را هم مجبور است بپردازد.

به هر صورت به نظر می‌رسد امروزه ایران از سر سیری پای گفتگو های وین نشسته در حالی که آمریکایی‌ها از سر ناچاری، امری که هیچ وقت در ذهن آمریکایی‌ها و متحدان آنها نمی‌گنجید که با چنین شرایطی بخواهند با ایران پای میز گفتگو بنشینند. به‌همین دلیل هم در واقع آمریکایی‌ها مجبور هستند امتیازهای بیشتری به ایران بدهند، امتیازهایی که حتی در زمان امضای برجام هم به ایران نداده بودند و واهمه آن را دارند که اگر چنین چیزهایی رسانه‌ای شود موجبات سقوط جایگاه دولت بایدن دو چندان خواهد شد البته آنها به خوبی می‌دانند اگر امروز این امتیازها را به ایران ندهند و کوتاه نیایند مجبور خواهند بود فردا امتیازهای بیشتری به ایران بدهند و بیشتر کوتاه بیایند.

زمانی که دور ششم گفتگوها به پایان رسیده بود هم پیش‌نویسی تهیه شده بود و علیرغم اینکه ایرانی‌ها آن پیش‌نویس را قبول کردند ولی آمریکایی‌ها لحظه آخر زیر میز زدند و حاضر نشدند آن پیش نویس را امضا کنند. قطع یقین منافع آمریکایی‌ها در این است که همان پیش نویس را امضا کنند چون اگر دولت ایران تغییر کند آرزوی همان پیش‌نویس را خواهند داشت، امروزه شاهدیم در گفتگوهای وین آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها التماس می‌کنند که ایرانی‌ها بپذیرند چیزی نزدیک به همان پیش‌نویس را امضا کنند در حالی که ایرانی‌ها دیگر بسیار بسیار فراتر از آن را می خواهند، والبته با توجه به پیشرفت‌های حاصله حق طبیعی ماست که چنین مطالبه‌ای داشته باشیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۴۶۹۴۷۵۰۶:۱۶:۱۷ ۱۴۰۱/۱/۲۹
همه میدانند در این شرایطی که پوتین دارد صادرات نفت و گاز ایران برای پوتین مثل سم است
ناشناس۲۴۶۹۸۲۹۱۲:۰۶:۱۳ ۱۴۰۱/۱/۲۹
پس اینهمه خرج مذاکره میکنید برای چی ؟
رضاعلی۲۴۷۱۱۶۷۰۸:۳۱:۱۵ ۱۴۰۱/۱/۳۰
حالا که مشکل صادرات نفت را حل کردید کمی هم تورم را کنترل کنید.
ایرانی۲۴۶۹۵۴۵۰۸:۳۸:۰۸ ۱۴۰۱/۱/۲۹
اگر باعث راحتی مردم شود واقعا ایرانی ها محتاجش هستند
ناشناس۲۴۶۹۵۹۹۰۹:۴۹:۴۷ ۱۴۰۱/۱/۲۹
نویسنده درباره قیمت دلار و تورم داخلی و ... حاصل از عدم توافق، نظری ندارد یا از سر سیری، صدای خرد شدن استخوان ملت را نمی شنود....
ناشناس۲۴۶۹۷۸۰۱۱:۴۶:۱۴ ۱۴۰۱/۱/۲۹
اول برو اقتصاد یاد بگیر تا بفهمی چرا تورم و گرانی در این 70 سال دارید!
ناشناس۲۴۶۹۸۶۶۱۲:۲۲:۰۲ ۱۴۰۱/۱/۲۹
از این حرفهای تَکراری خسته نشدی!؟!؟!؟!؟ اینایی که گفتی همش بخاطر اعتماد تیم قبلی به آمریکا بود، اگه تضمین گرفته بودن، اگه برای خروج آمریکا جریمه گذاشته بودن برجام به جای دوسال تا آخرش ادامه داشت, الان نکنه هنوز امضای جان کری رو به عنوان تضمین قبول داری!؟!؟!؟
ناشناس۲۴۷۰۳۳۲۱۶:۴۹:۴۶ ۱۴۰۱/۱/۲۹
وقتی همگی اساتید برجسته حقوق بین الملل می گویند در این قراردادها نمی توان تضمین گرفت شما بفرما چطوری می خواهی بگیری. فقط یک مورد را بفرما.
امید۲۴۷۰۶۰۵۱۹:۴۵:۴۶ ۱۴۰۱/۱/۲۹
ببینیم تیم شما می‌تونه تضمین بگیره یا جریمه بگیره یا نه!
کند ذهن۲۴۶۹۶۴۶۱۰:۲۲:۰۶ ۱۴۰۱/۱/۲۹
به هر صورت به نظر می‌رسد امروزه ایران از سر سیری پای گفتگو های وین نشسته در حالی که آمریکایی‌ها از سر ناچاری،........ سلام . بلد نیستم استیکر خنده اینجا بزارم . اگه کسی بلد هست بجای بنده زحمتشو بکشه . ممنون میشم
ناشناس۲۴۶۹۷۲۱۱۱:۰۶:۴۵ ۱۴۰۱/۱/۲۹
اگه این حرف‌ها درسته چرا از برجام خارج نمی شید اگه تحریم تاثیری نداره واسه چی تو برجام موندید
ناشناس۲۴۶۹۸۶۰۱۲:۱۹:۰۵ ۱۴۰۱/۱/۲۹
برای اینکه بدون اینکه به برجام عمل کنیم داریم به همه دنیا نشون می‌دیم که ایران به تعهداتش پایبنده!!!
ناشناس۲۴۶۹۹۰۵۱۲:۴۰:۱۰ ۱۴۰۱/۱/۲۹
کاش یکی پیدا میشد جواب این سوالو میداد
ناشناس۲۴۶۹۷۸۳۱۱:۴۷:۲۹ ۱۴۰۱/۱/۲۹
برجام خیانت بوده و خواهد بود و هر توافقی هم بشود باز بیشتر به ملت فشار خواهد آورد و تحریم هم بیشتر
ناشناس۲۴۷۱۴۰۷۱۲:۱۰:۰۳ ۱۴۰۱/۱/۳۰
راهش بستن تمام مراکز عنی سازی است که جز بدبختی فلاکت عقب افتادگی وووو برای کشور نداشته و ادامه ان خیانت به مملکت است
ناشناس۲۴۶۹۸۰۶۱۱:۵۷:۵۰ ۱۴۰۱/۱/۲۹
دیروز معاون شهردار اجباری تون می گفت خرابی پله برقی ها به خاطر تحريمه!غول گرانی رو نمی بینید که افسار گسیخته پیش می رود؟
ناشناس۲۴۶۹۹۸۷۱۳:۳۸:۵۶ ۱۴۰۱/۱/۲۹
بدهند یکی از شرکت‌های دانش بنیان بسازند
ناشناس۲۴۶۹۸۹۲۱۲:۳۴:۱۶ ۱۴۰۱/۱/۲۹
بله شما درست می فرمایید، فعلا طی 10 ماه گذشته و احتمالا 7-8 ماه آینده مسبب ضریب فلاکت ایرانیان دولت قبلی است که اصلا هم صلاحیت نداشت، مثل دولت های قبل ترش، و پس از آن هم بر گردن دشمن است و مرگ بر آمریکا و اسرائیل! تا 4 سال تمام شود و یک بررسی صلاحیتی صورت گیرد و دوباره دست اندر کاران قربان عملکرد و پیروزی های خود روند!
ناشناس۲۴۶۹۹۰۷۱۲:۴۰:۴۵ ۱۴۰۱/۱/۲۹
بله صادراتش مشکلی نداره، آوردن پولش تو مملکت مشکل داره!
ناشناس۲۴۶۹۹۵۹۱۳:۲۰:۴۴ ۱۴۰۱/۱/۲۹
نصف قیمت و قسطی بدی خب همه میخرن
ناشناس۲۴۷۰۰۲۰۱۳:۵۴:۱۱ ۱۴۰۱/۱/۲۹
تمام کشور ها برجام دارند اگر ندارند شما چرا برجام را انتخاب کردی
ناشناس۲۴۷۰۰۲۱۱۳:۵۵:۳۱ ۱۴۰۱/۱/۲۹
مدیران ارشد اگر حقوق پایه وزارت کار دریافت کنند و در زندگی شرمند زن و بچه خیش باشند قطعا زودتر مذاکرات به نتیجه خواهد رسید
ناشناس۲۴۷۰۱۳۱۱۴:۴۰:۵۳ ۱۴۰۱/۱/۲۹
لطفا از جانب ملت ایران نظر دهید. یکبار برای همیشه توافق برجام را به نظر سنجی بگذارید.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

آخرین عناوین