توضیحی بر یک یادداشت منتقدان صادق و پاک دست؛ نه دغلکاران فرصت طلب!

محسن سلگی،   4001101001 ۳۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
منتقدان صادق و پاک دست؛ نه  دغلکاران فرصت طلب!

مطلبی در سایت الف تحت عنوان «چندچهره گی برخی منتقدان نظام» منتشر شد که با سوتفسیرها و بعضاً سوتفاهم هایی مواجه شد. متأسفانه برخی با مطلب یادشده عجولانه برخورد کردند. در حالی که همانجا تصریح شده بود که : «این که افراد داخل در نظام بر رویه ها انتقاد داشته باشند خوب است اما به شرطی که خود مقصر آن نباشند و افزون بر این، در حل آن معضلات بکوشند».

لازم است به خوانندگان ارجمند آن مطلب توضیحات ذیل را تقدیم کنیم تا مشخص شود مقصود آن مطلب و نقد آن و نیز حدود انتقاد و اعتراض و حق بودن و حقانیت آن کجاست. در ادامه مصادیق مقصود خود را دقیق تر بیان خواهیم کرد.

برخی استدلالات علیه مطلب مذکور تا حدی شبیه استدلال هایی بود که مفسدین با استناد به آن ثروت مردم و کشور را یغما می برند. آن استدلال ها استدلال های نفتی بود. بارها شنیده و دیده ایم که کسی می گوید اندازه حقوق اش دارد کار می کند و این همه پول نفت داریم و او سهمی ندارد و بعد نتیجه می گیرد که حق دارد روزی نیم ساعت کار کند و بقیه ساعت کاری را  به وبگردی، کارهای شخصی، انجام کار برای نهاد و سازمانی دیگر و ... سپری کند. اینجاست که باید گفت «نفع نفتی» و نفرین نفت، نفرین سیاه نفت، یکی از بنیادهای گرفتاری این کشور است که موجب تنبلی و بی مسئولیتی شده است(کتاب اقتصاد سیاسی نفرین منابع طبیعی، انتشارات نگاه معاصر، نوشته دوست ارجمندم دکتر حسن کریمی فرد به این موضوع از موضعی عالمانه و دقیق پرداخته است).

گروهی هم هستند که وقت اختلاس و ارتشا با این توجیه غیرمنطقی و غیراخلاقی که «سهم خود از نفت را برمی‌داریم» خود را فریب می دهند. با این منطق نامنطق و غلط، سنگ روی سنگ بند نمی شود و رقابت بر سر دزدی خواهد بود نه سلامت و پیشرفت در کار. در این وضع اگر پیشرفت و پست گرفتن هم ارزشمند باشد بیشتر برای همین بهره برداری های شخصی مفسدانه خواهد بود. هرچند برای برخی طلب دیده شدن و دستور دادن مهم تر از پول است؛ بیماری که اعتیاد به قدرت نامیده می شود؛ اعتیادی که یک مشکل ذهنی و روانی است که طی آن فرد، پست بالاتر با حقوق کمتر را با پست پایین تر با حقوق بیشتر ترجیح می دهد و فی المثل از اینکه او را «حاج آقا» صدا کنند لذت می برد!

اینجاست که باید گفت رفتن به سمت تولید و مالیات یک راه چاره است و هرکس که ناروا، در جایی ولو به عنوان کارمند جز، قرار گرفته است مشغول خیانت به ثروت ملی است.

کسی که شایسته است، رشته او به کارش مرتبط است، متخصص است، اهل سواستفاده نیست، از تلفن اداره و سایر امکانات آن استفاده شخصی نمی کند و کار خود را درست انجام می دهد،  اگر منتقد هم باشد محترم است. سیستم سیاسی باید با هوشمندی این افراد را به افراد ریاکار ناتوان که خود را طرفدار نظام جا می زنند، ترجیح دهد.

ملی گرایی، مردم گرایی و اسلام گرایی هر کدام به تنهایی می تواند عامل موفقیت و کارآمدی یک کارمند و عضو سازمان باشد اما حقیقت آن است این ایدئولوژی ها بس کمرنگ شده اند. زمانی قبل از انقلاب بهترین کارکنان و مدیران و اساتید کسانی بودند که نه برای پول یا خارجی ها، که برای کشور و میهن کار می کردند. پس از انقلاب اسلامی، ایدئولوژی اسلام گرایی مدیران و فرماندهان بزرگی تحویل داد که پیامد اعتقادات آنها هم دفاع از مردم و میهن هم بود هرچند بسیاری از آنها همان اندازه که اسلام گرا بودند، مردم گرا بودند و حتی برخی گرایش های ملی هم داشتند.  نظریه ای مثل نظریه ام القرای جهان اسلام بودن، نظریه ای همزمان ملی و اسلامی بود.

پس از دهه هفتاد و ترویج عقاید لیبرالی در دولت سازندگی و اصلاحات، پول برای مصرف به منزله ایدئولوژی مدام پررنگ و پررنگ تر شد. بنا بر این ملاحظات، فضای کلی به سمت کم رنگ کردن انگیزه های اصیل کارکنان رفته است. نکته مرتبط تر با این یادداشت آن است که نگارنده برای کسانی که با انگیزه ملی، دینی و یا مردمی و یا هر سه، کار می کنند و کار و فعل آنها نیز منطبق با این ایدئولوژی هاست، احترامی خاص قائل است و نقد آنها بر سیستم را دلسوزانه و مفید می داند.

در این میان و فروتر از این ارزش ها و ایدئولوژی ها، شرط حداقلی برای حقانیت اعتراض -نه حق اعتراض - رعایت قانون و انجام وظیفه است. به زبان ساده تر، یعنی اینکه عضو یک سازمان و یا حتی یک شهروند عادی در کار خود مرتکب دزدی و تقلب نشود. زشتی عمل استادی که دزدی علمی می کند و مقالات این و آن دانشجو را تصاحب می کند و نام خود را در ابتدا یا میان نویسندگان تحمیل می کند، از دزدی که از دیوار بالا می رود، کمتر نیست. چراکه در کار او هیچ کاریکاتور و حتی نسخه بدلی از شجاعت(تهور) وجود ندارد. کار او نهایت دزدی و تقلب و فریب و ریا است و به علم و دانشگاه و تمام ارزشها بسی بیش از دزد به معنای متعارف و سنتی ضربه می زند. دزد در معنای رایج، چندان ممکن نیست متهم به ریا شود اما دزدان اعتقاد، همانا علم و دین، یعنی این ارزشمندترین نهادها و پایه های شناختی و عاطفی انسانها را لگدمال می کنند. استادی که ادعای حزب اللهی بودن دارد اما صداقت علمی ندارد حق انتقاد از نظام ندارد. استادی هم که ادعای دمکراسی دارد اما مقاله دانشجو را تصاحب می کند و ثمره زحمات او را مصادره می کند یک دیکتاتور کاریکاتوری است و نه حتی یک دیکتاتور صادق و واقعی.

آنکس که از چند جا حقوق می گیرد بدون آنکه کارهای مربوطه را کامل انجام دهد حق انتقاد ندارد. او عامل فساد و خود فساد است. کسی که رابطه و فامیل بازی را مبنا قرار می دهد هیچ نسبتی با شهدا ندارد و دروغ می گوید و او حق ندارد از آرمانها سخن بگوید و بر طبل انتقاد از لیبرالیسم و اصلاحات و نظیر آن بکوبد. او خودِ دروغ است. برخی مدعیان اصولگرایی که مدام انتقاد می کنند و خود در رأس کار هستند هم حق انتقاد و مطالبه گری رادیکال ندارند. 

 شهروندی که از کارش می دزدد و غش در معامله می کند، خود بخشی از فساد است و حق ندارد از همه چیز انتقاد کند(حق اعتراض او محفوظ است اما اعتراض مداوم او برحق نیست و حقانیت ندارد). آن راننده تاکسی که بیشتر از انصاف کرایه می گیرد اگر در یک منصب جدی باشد، احتمالاً  اختلاس نجومی می کند. در نهایت، هر کس از نظام فایده بیشتری نصیب اش شده، به همان میزان حق انتقاد او کمتر شده و باید در جایگاه پاسخگویی قرار گیرد.

 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۳۸۲۱۴۰۰۸:۵۹:۱۱ ۱۴۰۰/۱۱/۳
وقتی عیوب وسیله ای آن قدر زیاد و آشکار است که اصلاح ناپذیر جلوه می کند، باید تعویض شود.
ناشناس۲۳۸۲۲۸۶۱۱:۰۱:۵۷ ۱۴۰۰/۱۱/۳
سخنان اکثریت مسئولان چنان است که انگار در دنیای دیگری زندگی می کنند.
ناشناس۲۳۸۲۳۳۷۱۱:۴۱:۲۵ ۱۴۰۰/۱۱/۳
آیت الله احمد خاتمی امام جمعه تهران : باید بپذیریم که مشکلات و گرفتاری هم در کشور وجود دارد که مسبب آن آمریکاست. گویا آمریکا سیاست خارجی خود را در همه جای جهان تعطیل کرده و تمام تمرکز خود را بر ایران گذاشته است حتی کشورهای مستقل هم از آمریکا می‌ترسند.
ناشناس۲۳۸۲۳۴۲۱۱:۴۴:۱۲ ۱۴۰۰/۱۱/۳
‌ علی نیکزاد، نایب رییس مجلس: انقلاب اسلامی برای خانم‌ها کم نگذاشته است.
ناشناس۲۳۸۲۳۰۰۱۱:۱۴:۳۲ ۱۴۰۰/۱۱/۳
اعتیاد به قدرت و ثروت آن قدر شیرین است که کمتر کسی می تواند به وسوسه آن دچار نشود!
راه نو۲۳۸۲۴۶۸۱۳:۱۱:۱۳ ۱۴۰۰/۱۱/۳
یکبار برای همیشه با لودر باید زد زیر دیوار فساد و سقف ستون فساد را هوار کرد
ناشناس۲۳۸۳۸۹۰۱۵:۴۹:۱۳ ۱۴۰۰/۱۱/۴
آفرین ... گل گفتی ... ما به یک امیرکبیر بسیار قدرتمند نیاز داریم
ناشناس۲۳۸۲۱۴۵۰۹:۰۴:۱۱ ۱۴۰۰/۱۱/۳
چه انتقادی؟ مگر کسی جوابگوی انتقاد است؟
ناشناس۲۳۸۲۱۵۰۰۹:۰۸:۴۱ ۱۴۰۰/۱۱/۳
سلگی جان مشکل این است که تا کسی انتقاد می کند، فوراً یک برچسب بر روی پیشانیش چسبانده می شود!
ناشناس۲۳۸۲۱۵۶۰۹:۱۵:۰۵ ۱۴۰۰/۱۱/۳
فرصت طلبان کسانی هستند که با دامن زدن به مشکلات و سیاست خارجی مملکت، از آب گل آلود ماهی می گیرند.
ناشناس۲۳۸۲۱۵۷۰۹:۱۵:۳۳ ۱۴۰۰/۱۱/۳
انگار به دولت اصلاحات خرده نگیری روزت شب نمیشه نه؟!!
ناشناس۲۳۸۲۲۵۸۱۰:۴۴:۳۴ ۱۴۰۰/۱۱/۳
آن ها عامل دشمن ایران بودن و هستند و نباید دیگر اجازه داده شود سر کار بیایند دوستان این ها
ناشناس۲۳۸۲۷۳۵۱۵:۲۰:۰۱ ۱۴۰۰/۱۱/۳
به گواه آمار بهترین دولت بعد از انقلاب دولت اصلاحات بود
ناشناس۲۳۸۳۱۵۰۲۱:۱۵:۱۵ ۱۴۰۰/۱۱/۳
زیر بنای تحریم فعلی همان دولت با بین المللی کردن مسئله داخلی ایران بود
ناشناس۲۳۸۳۱۶۸۲۱:۳۶:۱۳ ۱۴۰۰/۱۱/۳
به گواه تاریخ دلیل تحریم ها وقتی با 3 کشور نشستند زمینه سازی شد یا می خواستند در مورد جزایر ایرانی...!
dayani۲۳۸۲۱۸۱۰۹:۳۲:۲۹ ۱۴۰۰/۱۱/۳
اولا چرا نظام راه را برای امتیاز به ناحق از خود باز گذارده است. .. در مورد استادان دانشگاه قانونی دارید که هر دانشگاهی که امتیازات بیشتر داشته باشد، بودجه بیشتری به او میدهند، امتیازات بیشتر متکی به دزدی است که به آن اشاره دارید . دانشگاه وقتی دانشجو را فارغ التحصیل می کند که نام استاد مربوطه به عنوان نویسنده در ابتدای مقاله باشد تا دانشگاه امتیاز بگیرد، این مسیری است که حق را از دانشجو میگیرد و به استادو دانشگاه می دهد. البته اگر هزینه های فارغ التحصیل شدن با پایان نامه و مقاله را در نظر بگیرید، آنوقت متوجه می شوید که چقدر از بیت المال هزینه می شود تا مقاله ای نوشته شود، به بیانی دیگر مالک مقاله مردم هستند و باید به مقاله به عنوان یک درآمد ملی نگاه کرد، در اینصورت ادعا در مورد دزدی موجه نمی نماید. جالب است بدانید که در غرب به این نکته رسیده اند که همه تولیدات علمی که در دانشگاهها انجام می شود، ملک مردم است و باید به رایگان در اختیار همه قرار گیرد.
ناشناس۲۳۸۲۱۸۲۰۹:۳۴:۱۲ ۱۴۰۰/۱۱/۳
تمام ان چیزهایی که در دو پارگراف اخر نوشتید را الان به عینه در مسئولین حال حاضر به وضوح میبینیم که نه تنها انتقادی از خرابی سیستم نمیکند بلکه به به و چهچه شان گوش فلک را پر کرده و هر صدای انتقادی و مخالف را به عناصر خود فروخته نسبت میدهند.جناب سلگی با اینگونه نوشته جات روی ناکارامدی ها و ندانم کاری ها و انحصارطلبی های سیاسی و اقتصادی نمیتوان اب پاکی و توبه ریخت.
ناشناس۲۳۸۲۲۳۴۱۰:۲۱:۱۱ ۱۴۰۰/۱۱/۳
واقعا مقاله بی نظیری است علاوه بر اینکه بعضی افراد با داشتن انگشتر . گنده وریش وتسبیح از موقعیش برای تسویه حسابهای شخصی استفاده می کند وموجب نارضایتی جامعه می شود .
ناشناس۲۳۸۲۲۳۶۱۰:۲۲:۵۷ ۱۴۰۰/۱۱/۳
جناب سلگی عزیز، شما منتقدین مطلب خود را به مفسدین تشبیه کردید اما منتقد مطالب شما هر کس با هر غرضی باشد در یک چیز محق است و نقد اصلی به مطلب جنابعالی این است که با حلوا حلوا کردن ، تفکیک کردن منتقدین ، نیت خوانی منتقدین و ... دهن شیرین نمیشود. شما به صراحت تغییر از یک وضعیت نسبتا مطلوب به وضعیت نا مطلوب تر را در متن های نوشته شده بیان کردید (...اما حقیقت آن است این ایدئولوژی ها بس کمرنگ شده اند...) اما به جای پرداختن به علل این تغییر رفتید دنبال تحلیل و طبقه بندی منتقدین و توقع دارید در شرایط امروز و با توجه به وضعیت حال حاضر انتقادات از طرف یک مدینه فاضله انجام شود و غیر خودی ها را جدا کنیم آن هم از از روی تشابه! نقدشان با مفسدین!. دیدگاه شما به فرض اجرا هم کمکی به نظام نمیکند. موضوع و محتوی نقد مهم است از طرف هر کس با هر انگیزه ای که باشد. چشمها را باید شست!
ناشناس۲۳۸۲۲۳۹۱۰:۲۶:۰۰ ۱۴۰۰/۱۱/۳
برخی افراد از موقعیت کاری خود سو استفاده کرده وتمام فک وفامیل خود را مشغول بکار میکنند وامپراطوری هزار فامیل راه می اندازند وموجب یاس ونارضایتی میشوند .اینه باید پاسخگو باشند آن وقت آدرس غلط میدهند
ناشناس۲۳۸۲۲۴۶۱۰:۳۶:۳۹ ۱۴۰۰/۱۱/۳
آقای سلگی عزیز اینکه چه کسی حق انتقاد دارد و چه کسی ندارد یک نقض غرض است و اصلا یک حاشیه است نه یک اصل. انتقاد صحیح چه از سوی دوست باشد چه دشمن باید در رفع مشکل کوشید و از همین رو مولا علی میفرماید ما قال را بنگر نه من قال را اما باید در نظر داشت که دشمن از طرح انتقاد و یا ضعفهای سیستم دنبال ماهیگیری خود است و نباید به او این اجازه را داد هر چند این رافع مسئولیت سیستم جهت رفع مشکل نیست. در همین چند وقت اخیر قضیه انتصابات غیرمرتبط و نابجا در دولت کاملا بالا گرفته از انتصاب علی عسگری بعنوان مدیرعامل بزرگترین هولدینگ پتروشیمی کشور در حالیکه وی حتی یک دقیقه سابقه در صنعت نفت ندارد و تخصصش هم ربطی به این موقعیت ندارد حال شما بگویید دلیل انتصاب علی عسگری چه میتواند باشد؟ آیا در صنعت عریض و طویل نفت، یک مدیر پاک دست و متخصص و کاردان پیدا نمیشد؟ یا مثلا انتصاب زاکانی به شهرداری تهران. هر دو این انتصابات به نوعی پرداخت پاداش همکاری و همراهی بود نه ربطی به شایستگی داشت نه تخصص نه پاک دستی. حال وقتی این هرم از بالاترین سطوح دچار ایراد عیان و آشکار است نمیتوان از سطوح پایینتر انتظار اصلاح داشت که الناس علی دین رئوسهم
باهر۲۳۸۲۲۵۰۱۰:۳۹:۱۷ ۱۴۰۰/۱۱/۳
احسنت.تبارک الله.
ناشناس۲۳۸۲۲۷۴۱۰:۵۲:۵۹ ۱۴۰۰/۱۱/۳
--- چون است كه ما هر روز در اين سايت حي و حاضر مقالاتي از جناب « سلگي » مي بينيم كه بيشتر مقاله ها حساسيت خيلي ها را بر مي انگيزد و بسياري را به واكنش ؟ ... و امروز هم گويا توضيحاتي دارند در باره مقاله پيشين خود كه احتمالاً رفع و رجوعاتي بايد باشد ... !! --- درسته آقا سينا ، عرضم به حضور انورت ،اگر درست ديده باشم و اشتباه نكرده باشم ، ايشان دكتراي سياسي در دانشگاهي معتبر در تهران هستند، ... البته دكتربودن در هر رشته اي خودش چيز كمي نيست ، ولي خوب ،يك چيزي هم كم دارد !! ... چه كم دارد برادر ؟ --- « تحربه » برادر ... تجربه ... كه گفته اند : « آنچه از علم بالاتر است ،تجربه است » !! فلان پزشك فوق تخصص دارد ، اما سال اول است كه كار مي كند ، فلان استاد مدرك دكتري تعليم و تربيت دارد ،اما، تجربه كلاس رفتنش يك سال بيشتر نبود كه بعد ش خورد به كرونا ! پسر اوسا جمال بنا ، همين چند ماه پيش به مناسبت اخذ گواهينامه رانند گي با شور و شعف فراوان شيريني مرغوب خامه اي داد ، اما هفته بعدش ماشين را الكي زد به تير چراغ برق كه هم خسارت آورد و هم با اوسا جمال دو سه روز بگو ،مگو داشتند !! بديهي است كه تجربه هم در گذر زمان به مرور به دست مي آيد ، و بازهم بدیهي است كه هيچ كس مويش را در آسيابان سفيد نميكند ، الا آسيابان جوان !! به هر حال براي جناب سلگي أرزوي موفقيت مي كنيم و اميد است كه انديشه هاي سياسي ايشان در آينده با گذشت زمان و بالا رفتن سن و سال شان به جايي برسد كه در عرصه « سياست » دست يكي مثل « هنري كسينجر » را از پشت بندد و جناب ونستون چرچيل هم انگشت كوچك ايشان نشود ! و در آينده شاهد باشيم كه مقالات ايشان در جرايد معتبر جهاني به زيور طبع آراسته گرددو با انتشار هر مقاله از ايشان ، صداي جناب كسينجر از عالم فاني و صداي جناب چرچيل از عالم باقي به گوش ايشان برسد كه : -- ايول .... ايول ... ايول به مستر سلگي !! .. صد آفرين به مستر محسن » !! انشا الله !!
ناشناس۲۳۸۲۲۹۷۱۱:۱۲:۴۲ ۱۴۰۰/۱۱/۳
البته باید دید علت رضایت بیش از حد افراد چگونه است آیا چون از منافع قدرت وثروت ذی النفع هستند هست وماسک زدند
جواد۲۳۸۲۳۱۸۱۱:۲۶:۱۵ ۱۴۰۰/۱۱/۳
منتقد پاک دست و سلیم النفس تر از مهندس مهدی بازرگان و سحابی پدر و پسر سراغ ندارم با آنها چه کردید ؟
حسن۲۳۸۲۳۶۴۱۱:۵۹:۲۰ ۱۴۰۰/۱۱/۳
هر شهروندی حق دارد به حکومت انتقاد و اعتراض نماید. بی هیچ قید و شرطی! مگر همه کسانی که در سال 57 انقلاب کردند همه معصوم و عاری از هر عیب و نقصی بودند؟ اکنون چه چیزی تغییر کرده است که حق انتقاد را محدود به افراد کاملا بی عیب و نقص می دانید؟
ناشناس۲۳۸۲۳۷۱۱۲:۰۴:۲۵ ۱۴۰۰/۱۱/۳
آنهایی که از مطالبه گریی به حق واهمه دارند میترسند موقعیتی که به ناحق بدست آوردند از دست بدهند
ناشناس۲۳۸۲۳۸۸۱۲:۱۵:۱۸ ۱۴۰۰/۱۱/۳
سوال اگر کسی در حاکمیت هم نبود و به حاکمیت هم نقد داشت ، چگونه نقد خود را ابراز کند که متهم به آب در آسیاب دشمن ریختن نشود؟ اصولا حاکمیت چه روندی برای اصلاح سیستماتیک خود پیاده کرده است؟ اصلا تدبیری اندیشیده است؟ چه راهی برای برون رفت از سازوکار های فساد زا در نظر گرفته شده است؟ اصولا چه جایگاهی برای علم خصوصا علوم انسانی ( اقتصاد، جامعه شناسی،...) در تصمیم گیری ها لحاظ شده است؟
سینا۲۳۸۲۳۹۵۱۲:۲۰:۱۰ ۱۴۰۰/۱۱/۳
اقای سلگی عزیز، برادر گرامی، تا تظام تن به آزادی احزاب ندهد اینکه شما بزرگوار میگویید احترام برای افکار ملی قایل هستید هیچ ارزشی ندارد چون یکی از همگروهان شما از راه می‌رسد و مثلا خواستار حذف ملی گرایان میشود و متاسفانه شما هم سکوت خواهی کرد. تا جلوی تندروی قانونا سد نشود، پرتاب کردن دانشجوی شهرستانی توسط لباس شخصی ها که حتی قلب رهبر انقلاب را به درد آورد، دوباره اتفاق خواهد افتاد
ناشناس۲۳۸۲۴۰۶۱۲:۲۸:۰۵ ۱۴۰۰/۱۱/۳
آنکس که از چند جا حقوق می گیرد بدون آنکه کارهای مربوطه را کامل انجام دهد حق انتقاد ندارد. او عامل فساد و خود فساد است.... اتفاقا این افراد اصلا انتقاد نمی کنند از وضع موجود دفاع می کنند. مشکل کشور همین بر و بچ هستند
ناشناس۲۳۸۲۴۴۴۱۲:۵۵:۴۱ ۱۴۰۰/۱۱/۳
مقاله خوبی بود ولی خدا وکیلی چند مسؤول با این مشخصات می شناسید؟
ناشناس۲۳۸۲۵۹۱۱۴:۰۰:۵۵ ۱۴۰۰/۱۱/۳
اگر ذره ای اراده بر مبارزه با فساد وجود داشت، زیر ساختهای سیستماتیک شفافیت و برخورد با فساد ایجاد میشد نه اینکه به تیپ و سابقه و ... توجه شود. همچنان در بر همان پاشنه میگردد و خواهد گردید. در حال حاضر هرچه مبارزه با فساد میبینیم یا شو تلویزیونی است یا تسویه حساب شخصی و گروهی
ناشناس۲۳۸۲۷۳۰۱۵:۱۷:۵۷ ۱۴۰۰/۱۱/۳
واقعا برای سایتی که مدیرش مسیولیت شفافیت را بر عهده دارد انتظار میرود بجای حمایت از الگو مصرف من در اوردی برق و گاز میزان حداقل برق مصرفی خانوار های کم درامد را انالیز کند و تعین کننده گان را به چالش بکشد با سیصد وات فقط میشود سه لامپ کم مصرف، تلویزیون ، یخچال را به زحمت مدیریت کرد چه برسد به استفاده از ماشین لباسشویی، پمپ، اتو، و.... این محدودیت مضحک یعنی دست بردن در جیب خالی مستضعفان برای جبران بودجه و مطمین باشید دروغ پیگویند که ۲۵ درصد مشمول ان میشوند، قریب نود درصد از ما پا برهنه ها مشمول ان خواهیم بود. مردم عصبانی اند ، خشم انان را به فوران در نیاورند.
ناشناس۲۳۸۲۷۸۴۱۵:۵۲:۵۴ ۱۴۰۰/۱۱/۳
قطعا قانون اساسی فعلی که توسط نسلهای گذشته تدوین گردیده است جوابگوی نیازهای امروز کشور نیست وبا برگزاری رفراندوم وطبق خواست ملت باید تغییر یابد
علیرضا نیک منش۲۳۸۲۹۳۵۱۷:۳۹:۳۶ ۱۴۰۰/۱۱/۳
با نهایت احترام به اساتید زحمت کش دانشگاه در طول هشت سال تحصیلم بنده متأسفانه در کارشناسی ارشد استاد راهنمایی را انتخاب کردم که خودش را خیرخواه معرفی می کرد و می گفت زمینه ای که کار می کند خیلی عالی است و آینده خیلی خوبی دارد. روز بعد از انتخابش به اتاقش رفتم و دیدم که حتی به بنده نگاه هم نمی کند و با تکبر می گوید اینجا نیامده ای که چرت و پرت بگویی و من دکتری امیرکبیرم و تو دانشجوی آشغالی بیش نیستی گذشت و بنده بعد از سه سال موفق شدم با کمک استاد مشاورم یک مقاله خیلی خوب تولید کنم که برخلاف شرع و عقل و اخلاق یکدفعه گفت تا یک مقاله برای من ننویسی برگه فارغ التحصیلیت را امضا نمی کنم و علاوه بر این دوستم را تهدید به مرگ کرد و خود بنده را نیز تلویحا تهدید کرد روز آخر که به دانشگاه رفتم سال 97 بود پس از چهار سال معطلی و توهین و اذیت شروع به فریاد زدن در دانشگاه کردم هنوز داشت می خندید و مرا برای نداشتن لپ تاپ فقر تحقیر می کرد و در نهایت از ترس شکایت و پس از این که به زور مقاله ام را گرفت امضای فارغ التحصیلی را انجام داد پس از دچار خودزنی و ترس شدم و بالاخره سال 98 مسئول کل حراست دانشگاه را در جریان گذاشتم و او هم به رئیس دانشگاه گفت اما متأسفانه او در سمت مدیر فناوری دانشگاه با این رزومه افتضاح باقی ماند و عجیب این که ریاست دانشگاه هم از بنده عذرخواهی کرد و هم او را در سمتش ابقا کرد. ریاست دانشگاه ت در دولت جدید چند روز پیش برکنار شد اما ف. ف هنوز مدیر علمی فناوری دانشگاه هست تا ببینیم چه می شود این شخص در دوره قبل طرفدار برجام و تعامل بود تا ببینیم در این دولت چه می شود لابد طرفدار دولت مردمی و کار جهادی. واقعا این اندازه که از این افراد جاه طلب ضربه خوردیم از آمریکا ضربه نخورده ایم
ناشناس۲۳۸۳۰۳۱۱۹:۰۹:۰۰ ۱۴۰۰/۱۱/۳
لابد شما و الف پاک دست هستید که این همه کامنت را سانسور می کنید. ۳۲ نظر، ۵ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار اندکی شرف حرفه ای هم بد نیست
کاوه۲۳۸۳۱۴۸۲۱:۱۲:۲۵ ۱۴۰۰/۱۱/۳
خداوند سرنوشت هیچ قومی را عوض نمی کند مگر آن قوم خودشان را عوض کنند . کارمند به مدیرش نگاه می کند وقتی می بیند او می دزد وی هم دزدی می کند درست مثل موتورهای القایی که با روش القا حرکت می کند انسانها هم با نگاه کردن به رفتار والدان و مربیان و .. رفتار آنها را تقلید می کنند .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  3. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  4. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  5. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  6. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  7. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  8. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  9. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  10. دیر اما قابل‌توجه ...

  11. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  12. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  13. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  14. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  15. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  16. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  17. قبور لاکچری

  18. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  19. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  20. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  21. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  22. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  23. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  24. یمنی ها فراتر از تصور !

  25. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

    2. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

    3. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

    4. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

    5. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

    6. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

    7. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

    8. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

    9. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

    10. چراغ سبز دوباره دولت به بازگشت معین

    11. یک استعفا و مبارزه سیستمی با فساد

    12. تتلو توبه‌نامه نوشت | می‌خواهم ازدواج کنم و پدر شوم!

    13. بی‌حجابی ارزان نشان‌دادن ارزش‌های بانوان است/ مشارکت ۴۱ درصدی، جهاد مقبول بود

    14. سید نظام موسوی: قرار نیست بچه‌های انقلابی در مجلس آینده ساختارشکنی کنند

    15. پذیرش استعفای معاون اول قوه قضاییه به دلیل پرونده قضایی فرزندانش

    16. مدودف: اوکراین باید بخشی از روسیه شود

    17. قدردانی رهبر انقلاب از بانوی کارشناس اورژانس بابل

    18. واشنگتن: کانال‌های ارتباطی با تهران داریم؛ ایران مانع گسترش تنش‌ها شود!

    19. علم ‎الهدی: مردم باید لذت مهار تورم را در سفره‌هایشان بچشند

    20. واگذاری استقلال و پرسپولیس به بانک‌های غیردولتی در روزهای آینده

    21. گزارش هیات به اصطلاح حقیقت‌یاب فاقد وجاهت حقوقی و قانونی بوده و از اعتبار خارج است

    22. دولت متعهد به حمایت از فعالین اقتصاد دیجیتال است

    23. ایران بر انتخابات ریاست جمهوری روسیه نظارت دارد

    24. ایران و آمریکا به «جنگ سخت» نزدیک شده‌اند؟

    25. اظهارات پزشکیان درباره رئیس احتمالی مجلس آینده

    آخرین عناوین