پزشک هست؛ اما کم است، بعضی ها هم اصلا طبابت نمی‌کنند!

محمد فیروزی، گروه اجتماعی الف،   4000927110 ۲۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

با وجودی که موضوع افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی مطابق با نقشه جامع علمی کشور این روزها در شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال می‌شود، اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد از پزشکان موجود هم درست و به‌جا استفاده نمی‌شود. 

پزشک هست؛ اما کم است، بعضی ها هم اصلا طبابت نمی‌کنند!

جلسه 851 شورای عالی انقلاب فرهنگی رنگ و بوی پزشکی و سلامت داشت، در این جلسه (23 آذر) که به ریاست ابراهیم رئیسی، رئيس جمهور و تنی چند از سران عضو این شورا برگزار شد موضوع افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی در کنکور سراسری به تصویب رسید. 

افزایش ظرفیت پزشکی مطابق نقشه جامع علمی کشور

سعید رضا عاملی، دبیر شورای انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه درباره این گفت که ماده واحده‌ای در ستاد نقشه جامع علمی کشور درباره افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی و نیز افزایش متخصصان پزشکی به تصویب رسیده بود که در زمینه ابعاد مختلف موضوع مخالفان و موافقان صحبت کردند. وجه اشتراک هر دو گروه نسبت به مصوبه این است که ما با کمبود پزشک عمومی و نیز با کمبود پزشک متخصص در سطح گسترده‌تری مواجه هستیم و همچنین توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست.

براساس نقشه جامع علمی کشور قرار است پزشک عمومی برای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت، ۱۲ پزشک و در شهر تهران این نسبت ۳۵ و نیم باشد. در شهرهای دیگر با دانشکده پزشکی هم قرار است این آمار ۱۵ باشد و نیز در ۵۰ درصد شهرهای دیگر کشور نسبت پزشک به جمعیت ده هزار نفر، ۳.۸ برسد.  درحالی که به گفته عاملی تا 30 سال آینده یک پنجم جمعیت ایران در محدوده سنین پیری قرار می‌گیرند.

  او تاکید کرد در جلسه مذکور مصوبه کلیات مصوبه افزایش پزشکی به تصویب رسید که یک ماده واحده‌ای لحاظ شده بود و تبصره‌ای در این ماده واحده پیش بینی شده است که براساس این تبصره وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف شد نسبت به تدوین الزامات و ضوابط اجرایی افزایش پزشک با رویکرد عدالت و آمایش سرزمینی اقدام نموده و طرح خود را مبتنی بر توزیع متوازن ظرفیت پزشکی با اولویت مناطق محروم از طریق ابزارهای انگیزیشی و تعهدی، توسعه آموزش پزشکی در مراکز آموزش عالی علوم پزشکی، توسعه کیفی آموزش پزشکی، استقرار کامل نظام ارجاع و پزشک خانواده و نیز توسعه جامع نیروی انسانی حوزه سلامت بویژه مراقبین سلامت، بهورزان، ماماها و پرستاران، تهیه و ظرفت مدت ۲ ماه جهت تصویب به ستاد راهبری نقشه جمع علمی کشور ارائه دهد.

آن‌طور که عاملی گفته سالانه باید ۳۰۰۰ پزشک عمومی افزایش یابد و این عدد به مدت ۵ سال ادامه داشته باشد و اگر براساس این روند هر سال ۳۰۰۰ داوطلب جدید پزشکی، جذب کنیم بعد از ۱۱ سال به نسبت مناسبی یعنی ۲۲ پزشک عمومی نسبت به ۱۰ هزار جمعیت می‌رسیم و همچنین پزشک متخصص را ۱۵۰۰ نفر سالیانه افزایش خواهیم داشت.

30 هزار پزشک که در چرخه درمان نیستند!

موضوع افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی در دانشگاه‌ها این روزها در حالی به عنوان یک مصوبه از شورای عالی انقلاب فرهنگی بیرون آمده است که از سید محمد پاک‌مهر، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دیروز اظهارات مهمی درباره پزشکانی که در حیطه پزشکی شاغل نیستند، منتشر شد. 

وی ضمن بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی در کشور توزیع ناعادلانه پزشک در بین استان‌ها است، از این گفته است که 55 درصد پزشکان متخصص و اطباء در مراکز استان‌ها مستقر هستند و متاسفانه استان‌های محروم نظیر خراسان‌شمالی، سیستان و بلوچستان، چهار محال و بختیاری و ایلام با کمبود پزشک مواجه هستند.

وی با اعلام این که در حال حاضر 30 هزار پزشک در کشور در چرخه درمانی فعالیت ندارند، گفته است: طی 20 ماه گذشته 2550 نفر از پزشکان متخصص کشور برای دریافت گواهی فنی و مجرب به منظور مهاجرت به خارج از کشور به وزارتخانه مراجعه نمودند.

این نماینده مجلس اشاره‌ای هم به ارقام تحصیل دانشجویان پزشکی در هر سال کرده و گفته است: برای تربیت دانشجوی پزشکی و نیروی انسانی متخصص این رشته به طور میانگین سالانه برای هر فرد 200 تا 400 میلیون تومان هزینه می‌شود که باید در زمینه حفظ نیروی انسانی نخبه پزشکی تلاش ویژه داشته باشیم.

برای نگهداشت سرمایه‌ها فکر شود...

ماحصل صحبت‌های این نماینده مجلس در این خلاصه می‌شود که باید برای نگهداشت سرمایه‌های کشور و پزشکان کاری انجام شود. نکاتی که وی گفته است وقتی با آمارهای سرانه پزشک در ایران مقایسه می‌شود حساسیت خود را بیشتر نشان می‌دهد. به هر حال سرانه پزشک در ایران در حال حاضر برای هر 10 هزار نفر طبق گزارش‌های رسانه‌ها در محدوده 11.7 نفر است که عدد مطلوبی نیست درحالی که براساس آمار سازمان بهداشت جهانی (W.H.O) در سال 2018 کشور استرالیا به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت خود 52.4 پزشک داشته است. 9 کشور برتر جهان در این بخش نیز کمتر از 40 پزشک به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت خود نداشته‌اند. 

فاصله محسوس ایران و خارج

این فاصله محسوس ایران با کشورهای پیشرفته جهانی در سرانه پزشک متاسفانه از سوی مدیران نظام سلامت کشور طی این سال‌ها چندان مورد توجه نبوده و حتی در مواردی با توجیه و انکار وضعیت نامطلوب همراه شده است. 

در این خصوص داریوش چیوایی، کارشناس مسائل حوزه سلامت معتقد است آمارهایی که از سوی آموزش وزارت بهداشت درباره سرانه پزشک مطرح می‌شود دارای ابهام هستند و در اینباره به خبرنگار الف گفت: سرانه پزشک در ایران به ازای هر 10 هزار نفر از سوی دکتر باقری فرد 17.1 اعلام شده است. اعلام این عدد می‌تواند با استناد به دو مرجع رسمی سازمان نظام پزشکی در داخل کشور و سازمان بهداشت جهانی به عنوان مرجع بین‌المللی باشد. 

از نگاه چیوایی درحالی که برخی از مقامات دلخوش به آمارهای پزشکان در کشور هستند شواهد نشان می‌دهد برخی از افراد دیگر در این حرفه بنا به دلایل مختلف فعالیت ندارند. موضوعی که با گفته‌های اخیر نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌تواند تطابق زیادی داشته باشد. 

آمار پزشکان فوت شده در گزارش‌ها

این کارشناس سلامت در این خصوص تاکید کرد: بنابر آمار سازمان نظام پزشکی در داخل ایران قریب به 146 هزار پزشک هستند که از سوی این مرجع برای آنها کد نظام پزشکی صادر شده است. اگر این عدد برای پیدا کردن عدد سرانه پزشک در کشور با جمعیت کل کشور (بالغ بر 80 میلیون نفر) در فرمول آماری قرار گیرد به عددی حدود 17.1 پزشک به ازای هر 10 هزار نفر می‌رسیم. اما نکته این است که بسیاری از اطبا و پزشکان که هنوز کد آنها در سازمان نظام پزشکی فعال است فوت شدند!

وی با اشاره به اینکه برخی از همین پزشکان در همین دوران کرونا، جان خود را از دست دادند و به عنوان شهید راه سلامت شناسایی می‌شوند اما کد آنها در سازمان نظام پزشکی حذف نشده است. از سویی برخی پزشکان در سازمان مذکور کد فعال دارند در حالی‌که در مشاغل ستادی و مدیریتی مشغول به کار هستند و از چرخه نظام درمانی و حضور بر بالین بیماران خارج شدند. گفت: برخی از پزشکان هم در سازمان نظام پزشکی کد فعال دارند در حالی‌که وارد مشاغل دیگر اقتصادی شدند. به عنوان مثال افرادی که در حوزه ساخت و ساز مسکن اشتغال دارند. برخی پزشکان هم به دلیل دستیابی به شرایط اقتصادی بهتر از کشور مهاجرت کردند اما در لیست سازمان مذکور دارای کد فعال هستند.

پزشکانی که در جای دیگر مشغولند

وی در ادامه گفت: به لیست پزشکانی که کار درمانی نمی‌کنند اما کد پزشکی فعال در سازمان نظام پزشکی دارند می‌توان لیست پزشکان فعال در حوزه ترک اعتیاد سوء مصرف مواد مخدر را هم اضافه کرد که کد آنها در سازمان نظام پزشکی فعال است اما حیطه فعالیت‌شان کارهای بالینی نیست. پزشکانی هم داریم که در حوزه زیبایی و پوست کار می‌کنند که فعالیت‌شان جنبه درمانی و کارهای بالینی ندارد. 

درحالی‌که برخی مقامات وزارت بهداشت در استنادهای خود به آمار سرانه پزشک در ایران از آمارهای سازمان بهداشت جهانی استفاده می‌کنند، چیوایی به این موضوع انتقاد کرد و گفت: در نمودارهای این سازمان بین المللی در فاصله سال‌های 2010 و قبل از آن تا سال‌های 2015 و بعد از آن یک جهش در آمار سرانه ملاحظه می‌شود در حالی‌که ورودی‌های دانشکده‌های پزشکی در ایران در آن مقطع چنین افزایش ظرفیتی را نداشتند. 

یک نکته درباره آمار سازمان بهداشت جهانی

وی معتقد است اختلاف آماری که در حد فاصل سال‌های 2010 تا 2015 بانک جهانی ملاحظه می‌شود مربوط به یک تغییر ملاک‌های آماری است. وی در اینباره گفت: دکتر حریرچی، معاون وقت وزیر بهداشت در دولت قبل در یک مقطع مصاحبه مطبوعاتی کرد و گفت ایران 108 هزار پزشک دارد. بعد به فاصله چند روز مصاحبه دیگری انجام داد و گفت ایران 180 هزار پزشک دارد. دکتر جهانگیری از دیگر مقامات وزارت بهداشت هم مصاحبه‌های مشابهی انجام داد. درحالی‌که ما گفتیم این آمارها تناقض دارد!

این پژوهشگر سلامت ادامه داد آمار سرانه پزشک نشان می‌دهد از دنیا عقب هستیم. اینکه دکتر باقری فرد [اشاره به صحبت‌هایی که چندی به عنوان معاون وزارتخانه بهداشت داشت] معتقد است از 45 درصد کشورهای دنیا جلو هستیم باید ببینیم کدام کشورها را می‌گوید بسیاری از کشورهای در حال توسعه دنیا در سرانه این بخش از رکورد 18 پزشک برای هر 10 هزار نفر عبور کردند. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۳۴۱۲۱۰۰۹:۴۵:۳۰ ۱۴۰۰/۹/۲۸
پزشک اگر به کار واقعی خودش بپردازد زیاد هم هست ..اگر خرید وفروش مواد سنتی قانونی شود دیگر نیاز نیست هر روز هر روز نشست وستاد وچی وچی برگزار شود واین همه هزینه زیادی تحمیل شود وهیچ اثری هم ندارد
ناشناس۲۳۴۱۳۴۲۱۱:۱۶:۱۳ ۱۴۰۰/۹/۲۸
پزشک سهمیه ای بی سواد فقط از مریض پول می گیرد.
ناشناس۲۳۴۱۳۵۹۱۱:۲۱:۴۵ ۱۴۰۰/۹/۲۸
کیفیت پزشک مهم است نه کمیت آن. یک پزشک حاذق باسواد با یک نسخه مریض را خوب می کند. یک پزشک سهمیه ای بی سواد با تجویز آزمایش و انواع عکسبرداری ها، با تشخیص اشتباه، ضمن خرج گذشتن بر روی دست بیمار و مملکت، رنج بیمار و خانواده اش را افزایش می دهد.
ناشناس۲۳۴۱۳۶۷۱۱:۲۴:۴۴ ۱۴۰۰/۹/۲۸
پزشکان سهمیه ای ضمن استفاده از رانت تحصیلی، از رانت شغلی هم برخوردار بوده و هر جا که دوست دارند مطب می زنند. باید پزشکان سهمیه ای به روستاها و شهرهای کوچک فرستاده شوند.
ناشناس۲۳۴۱۵۷۹۱۳:۲۶:۰۵ ۱۴۰۰/۹/۲۸
آقای محمد فیروزی! خودتان یا فرزندتان قصد دارید پزشکی بخوانید که دست به نوشتن این مقاله زده اید.
پزشک ایرانی۲۳۴۱۲۳۸۱۰:۰۵:۵۱ ۱۴۰۰/۹/۲۸
من یک پزشکم البته از نوع بی ارزش عمومی! با 23 سال سابقه کار پزشکی و 30 سال کار پژوهشی (قبل از تحصیل پزشکی پیراپزشک بودم و استخدام شدم و در طول تحصیل هم درس خواندم و هم کار پژوهشی کردم تا کمک خرج زندگی ام باشد) والله امروز کل دارایی ام یک آپارتمان در پردیس و یک پژو پارس 5 سال کارکرد است و دیگر هیچ! حدود 2 میلیون تومان هم در دو حساب بانکی ام پس انداز دارم راضی به کار در مطب ترک اعتیاد و پوست و زیبایی نشدم چون درامدش را مناسب خودم ندانستم! امروز از 7 روز هفته 5 روز از صبح تا 10 شب در 3 مطب خصوصی بصورت درصدی و ثابت کار می کنم و 5 شنبه هم تا 3 بعداز ظهر از صبح تا شب که مشغول طبابت هستم کل درامدم میانگین به 500 الی 600 برسد خدا را شکر میکنم امروز 10 میلیون تومان اجاره علاوه بر مبلغی که از اجاره خانه خودم می گیرم به صاحبخانه ام اجاره و بیش از 500 هزارتومان هم هزینه شارژ ساختمان و برق و تلفن و ... می دهم در ماه میانگین 1 میلیون تومان خرج بنزین و روغن ماشینم می شود چون از این سر تهران به آن سر تهران و حتی خارج از شهر برای مطب میروم اگر حقوق بازنشستگی ام نبود که باید می رفتم در همان پردیس ساکن می شدم و برای طبابت به تهران میامدم! هیچ آینده ای بهتر از اکنون برای خودم متصور نیستم بیمار میاید و با 30 هزار تومان ویزیت علاوه بر بیماری فعلی اش برای چند آزمایش و دارو های دیگرش و تصویر برداری و ... از من نسخه می گیرد تازه نصف آن 30 تومان هم سهم صاحب مطب می شود بخدا از خودم بدم میاید که چرا کارم و زحمتم و دانشم این قدر بی ارزش است یک مکانیک برای تعمیرر پمپ ترمزماشینم در 0.5 ساعت 330 هزار تومان از من خواست و بالاخره 280 هزارتومان گرفت یک تعمیر کار پکیج برای تنظیم پکیج بدون هیچ قطعه ای 300 هزار تومان از من پول گرفت یک نجار برای تنظیم 2 درب اتاق با حدود 1.5 ساعت با همکاری و شاگردی من 200 هزار تومان از من گرفت یک کابینت ساز برای تعویض ریل 2 کمد از 700 هزار تومان اجرت گرفت . . و حالا فهمیدید چرا پزشکان کار دیگری می کنند! افزایش ظرفیت پزشکی تنها سبب افزایش تربیت پزشک برای کشورهای دیگر خواهد شد تا زمانی که حق پزشکان غیر جراح! اعم ازعمومی و متخصص به نسبت افزایش هزینه ها و افزایش دستمزد بخش خصوصی داده نشود این را بدانید با این رویه که منجر به تحقیر پزشکان شده است بزودی مبتلا به شرایط بدی در بخش سلامت خواهید شد خداوند فرموده است: لئن کفرتم ان عذابی لشدید!
ناشناس۲۳۴۱۲۸۷۱۰:۳۷:۱۶ ۱۴۰۰/۹/۲۸
کلا ۲۰۰ هزار کد نظام پزشکی داریم که تعدادی دندان پزشک هستند، و افرادی که کد نظام پزشکی زیر ۱۰ هزار دارند، با توجه به سن و سالشون، تقریبا یا همشون فوت کردند یا بازنشسته هستند. کلا با توجه به فوتی ها و مهاجرت ها فکر نمیکنم تعداد پزشکان، بدون درنظر گرفتن دندانپزشک ها بالای ۱۰۰ هزار نفر باشه
ناشناس۲۳۴۱۳۳۰۱۱:۰۶:۴۸ ۱۴۰۰/۹/۲۸
عزیز خودت جواب مشکل خودت رو دادی شما داری ماهی 12 میلیون پول فقط اجاره خونه میدی یعنی دوبرابر حقوق من که کارشناسی ارشد مهندسی دارم و داخل کار دولتی هستم حالا بماند داخل بخش خصوصی تو شرکت ها کمتر از این هم میدن شما که 12 میلیون اجاره خونه میدین و با توضیحاتی که دادین حداقل 30 میلیون درامدتون هستش خوب برادر من این یعنی تقریبا 5تا 6 برابر من هستش درسته در نرم جهانی درامدتون کمه ولی داخل ایران با بنزین 3000 تومانی نه 1.5 تا 2 دلاری درامد خوبی هستش همسر من با فاق لیسانش 4100 حقوق معلمی هستش یعنی 7.5 برابر یه معلم
ناشناس۲۳۴۱۳۴۵۱۱:۱۷:۴۴ ۱۴۰۰/۹/۲۸
خدا رو شکر مشکل دیگه ای تو مملکت نداریم هر روز یه تیتر کمبود پزشک داره الف! بابا دارن زیاد میکنن دیگه از فساد و رانت و بی ابی و تورم اینا بگین کمبود پزشک اونقدرام که شما مانور میدین نیس مشکلات بزرگتری داریم
سعید۲۳۴۱۴۵۸۱۲:۲۰:۵۸ ۱۴۰۰/۹/۲۸
بعد از به گند کشیدن جایگاه مهندس و وکیل به دنبال پزشکان هستند حضرات.
ناشناس۲۳۴۱۳۶۲۱۱:۲۳:۱۶ ۱۴۰۰/۹/۲۸
برای اینکه بفهمید چقدر پزشک عمومی بیکار داریم، یک اطلاعیه استخدام در مراکز بهداشت برای پزشک بزنید تا بفهمید. نگاه به مافیای پزشکان خص و نسبتا قدیمی تر نکنید. حتی به همکارانشان در مقام عضو هیات علمی دانشگاهها حداقل تا 7 سال اجازه مطب نمیدهند. وقتی که بعد از واویلا سال میخواهند بازنشست شوند، مقامشان را با روسای بیمارستانهای بیمه و .... با روسای پزشک انها تاق میزنند. این روابط و بی بندوباریها را با ظابطه حذف کنید تا بقیه هم بتوانند به میدان بیایند، انوقت خواهی دید چقدر پزشک داریم. راه استخدام را باز کنید، انوقت خواهی دید چقدر داریم. این موضوع مختص پزشکان نیست همه رشته ها بیکارند ولی انچه به چشم می اید پزشکان خاص با ارتباطات و با درامدهای خاص است.
ناشناس۲۳۴۱۳۹۶۱۱:۴۰:۱۳ ۱۴۰۰/۹/۲۸
الان مگه برای بقیه رشته‌ها هم اول حساب و کتاب می‌کنند که بازار کار داره یا نه؟ چطور وقتی به پزشکی می‌رسیم می‌گن که اول باید ببینیم نیاز داریم یا نه؟ ولی برای هیچ رشته دیگه این بحث‌ها نمی‌شه.
جواد۲۳۴۱۶۶۴۱۴:۱۴:۳۲ ۱۴۰۰/۹/۲۸
اگه حساب کتاب داشتن که همه مهندسای مملکت بیکار نمیشدن و همه به سمت تجربی هجوم نمیاواردن
محمد۲۳۴۱۴۰۷۱۱:۴۹:۳۱ ۱۴۰۰/۹/۲۸
اونایی که میگن مهاجرت میکنیم اگه جایی بهتر از ایران دارند بفرمایند مهاجرت کنند کسی جلوشون رو نگرفته در ضمن تو هر رشته ای هم بیکار هست هم کم درآمد هست هم لاکچری هست ما درب دانشگاه‌های پزشکی رو ببندیم تا خدایی نکرده یکی درآمدش کم بشه قطعا در کشور ما پزشکان کم درآمد پزشکانی هستند که با معدل ۱۰‌ و خورده ای و بزور سهمیه وارد این رشته شدند و چون سواد ندارند هیچ مریضی پیششون نمیاد از تخصص هم که اصلا نمیتونن قبول بشن ۲ تا از اینا رو میشناسم حالا واسه انحصار طلبی از قرآن و احادیث هم مایع میزارن خجالت هم خوب چیزیه!
ناشناس۲۳۴۱۴۲۷۱۲:۰۱:۵۳ ۱۴۰۰/۹/۲۸
پزشك هست ، اما كم است ، بعضي ها هم اصلا طبابت نمي كنند ؟ ---------- -- برخي طبيب هستند ، اما طبابت نمي كنند ؟ ... خيلي عجيبه واقعاً ؟ پس چكار مي كنتد ؟ --- درسته ، خب لابد علتي داره كه طبابت نمي كنند ! ...حالا چرا ؟ ديگه الله اعلم !! اما ممكنه عده اي كمي از آنها هم باشند كه طبابت نكنند ، اما تجارت كنند !! ... تجارت پر منفعت و پر سودي كنند !! عرض كردم كه ممكنه ... شايد ... احتمالاً ... در هر زماني و در هر مُلك و مملكتي ! ... حتي در بَلَد جابلقا كه خدا عالمه در كجاي اين كره ارض قرار دارد ، حتي در بَلَد جابلسا كه آن هم خدا مي داند در كدام نقطه اين ربع مسكون قرار دارد ! الله اعلم بالصواب !!
ناشناس۲۳۴۱۴۳۳۱۲:۰۴:۵۱ ۱۴۰۰/۹/۲۸
باید نظام پزشکی آمار را واقعی بدهد. بسیاری از پزشکان هستند که در کانادا زندگی می کنند اما در ایران سهام بیمارستان یا کلینیک یا آزمایشگاه دارند اما پول ویزیت یا عمل جراحی را میگیرند بدون آنکه ارائه خدمت کرده باشند. باید فقط پزشکان حاضر در ایران اجازه داشتن سهم بیمارستان یا آزمایشگاه را داشته باشند.
ناشناس۲۳۴۱۴۵۶۱۲:۱۸:۵۸ ۱۴۰۰/۹/۲۸
آنچه روایت شده در مورد ۹۰ درصد پزشکان عمومی و حتی تعدادی از متخصصین صادق است. اگر خوانندگان مقاله در فامیل نزدیک پزشکی دارند یا فرزندانشان پزشک هستند به مسئله واقف هستند. موضوع این است که با این شرایط افزایش پزشک می تواند روند مهاجرت را افزایش دهد.الان از دانشجویان پزشکی سال اول یا دوم سوال کنید برنامه شان برای آینده چیست؟وحشتناک است... حالا فکر کنید همین دانشجو الان دارد وضعیت را می بیند. از ان طرف متوجه می شود قرار است سالی چند هزار نفر اضافه شوند. شما بودید چه می کردید؟ خب طرحی برای آینده می چیدید و آن طرح چیست؟تضمین آینده از طریق خروج از کشور. حالا برسیم به انهایی که با ظرفیت های بالای این چند سال آینده می خواهند پزشک شوند. آنها چه فکری می کنند؟ببینید تا پایه ها درست نشود فقط منابع را از دست می دهیم و سرمایه های انسانی را. من اگر فرزندم الان بخواهد برود رشته پزشکی و از من مشورت بگیرد نظرم منفی است. کاملا منفی... به جاست سیاستگزارن بدون هیاهو در این زمینه ها فکر کنند..
ناشناس۲۳۴۱۵۳۶۱۳:۰۰:۲۳ ۱۴۰۰/۹/۲۸
پزشکان عزیزی که اعلام ناراحتی میکنند واقعا وقتی میرن مثلا پیش دندانپزشک،هزینه ها براشون نامعقول نیست؟؟!!!!اگه نیست به نظرم دو دلیل بیشتر نداره 1- یا درامدشون اینقدری هست که این پولا براشون پولی نیست 2-خودشون دندانپزشک هستن
ناشناس۲۳۴۱۵۴۵۱۳:۰۴:۰۱ ۱۴۰۰/۹/۲۸
عليرغم وضع موجود وكمبود شديد پزشك درتمامي بخشها ورشته ها همچنان وزارت پزشكان ومافياي آنها به افزايش نيافتن ظرفيت پزشكي وتخصص اصراردارندزيرابرايشان كم نگه داشتن تعداد پزشك درجامعه براي تحميل كردن شرايطشان اساسي است. درواقع چه درپزشكي وچه درهرموضوع ديگري چطورممكن است بدون افزايش كميت وايجادرقابت بتوان به كيفيت مطلوبي رسيد ودرمورد پزشكان هم اصرار آنها به افزايش نيافتن ظرفيت پزشكي وادعاي ايجاد كيفيت كاملا پوچ است وفريب وابزاري براي ادامه انحصاراست.
ناشناس۲۳۴۱۶۰۱۱۳:۳۳:۲۷ ۱۴۰۰/۹/۲۸
اینقدر سهمیه ای پزشک بی سواد وارد این صنف کرده اید که پزشکان نخبه هیچ جای رشدی برای خود نمی بینند به همین بی سوادها نیز پست های نون و آبدار می دهید خب نتیجه این می شود که بقیه پزشکان نیز به بلاد کفر مهاجرت می کنند تا شان و منزلت یک پزشک برای شان حفظ شود نمی شود یک بی سواد با دکتری جعلی در بهترین پست ها و مقامات را داشته باشد و به ریش طبقه تحصیل کرده نخبه بخندد
ناشناس۲۳۴۱۶۹۶۱۴:۲۹:۰۴ ۱۴۰۰/۹/۲۸
مناطق محروم مشکل دارن، افزایش ظرفیت لازمه
ناشناس۲۳۴۱۸۶۱۱۵:۵۹:۵۲ ۱۴۰۰/۹/۲۸
آقا فقط طبیب سنتی ترببت کنید. پزشکی غربی به درد نمیخوره. مهندس ها هم باید بیست برابر پزشکها حقوق بگیرند. اصلاً همه جای دنیا پزشکها فقیرترین اقشار هستند و کارگر و مهندس بالاترین درآمدها را دارند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

    2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

    3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

    4. این صدای اقتدار ایران است ...

    5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

    6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

    7. وحدت ملی با وعده صادق

    8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

    9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

    10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

    11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

    12. کمی دیر نیست؟

    13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

    14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

    15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

    16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

    17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

    18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

    19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

    20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

    21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

    22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

    23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

    24. اسراییل چه باید بکند؟ 

    25. علم‌الهدی: نباید بیکار نشست تا تنها دولت بیاید تلخی معیشت را از سفره مردم بردارد

    آخرین عناوین