سقف درآمد پزشکان بالاخره کجاست؟ 

گروه اجتماعی الف،   4000903065 ۲۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

جامعه پزشکی فقط شامل پزشکان ایثارگر دوران کرونا و دفاع مقدس نیست، واقعیت آن است که روحیه سوداگرایانه در بخش هایی از جامعه شریف پزشکی نیز رسوخ کرده و نمودهایی از آن را هرچند وقت یکبار از زبان و گفتار مقامات عالی وزارت بهداشت می‌بینیم. 

سقف درآمد پزشکان بالاخره کجاست؟ 

«ویزیت پزشکان [عمومی] باید 120 هزار تومان باشد تا با هزینه‌های آنها همخوانی داشته باشد»، این گزاره کلیدی بود که محمد رئیس‌زاده، رئيس کل سازمان نظام پزشکی به‌ مناسبت «هفته بسیج» در یک سخنرانی مطرح کرد. سخنرانی که حال‌وهوای انقلابی هم البته داشت و در آن ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مطرح شد. 

خوب دقت کنید در محفلی مرتبط با بسیج که گفته می‌شود نماد سادگی و تعاون است صحبت از ویزیت سنگین برای پزشکان عمومی است. البته چنین سخنانی از مقام‌های مسئول در محافل این چنین مسبوق به سابقه است.

گستردگی خدمات پزشکان عمومی و اهمیت هزینه‌ها

سخنان رئیس‌زاده درباره ویزیت پزشکان عمومی بوده که خدمات مشخصی در حوزه پزشکی به جامعه ارائه می‌دهند. پزشکان عمومی از جهت وظایف، طیف گسترده‌ای از خدمات را در حوزه تشخیص بیماری‌ها برعهده دارند. هرسال هم بیماری‌های شایعی مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی وجود دارد که مراحل تشخیص و درمان آن برعهده پزشکان عمومی است. بنابراین مراجعات به این پزشکان از پزشکان متخصص بیشتر است و هزینه ویزیت آنها از اهمیت دوچندانی برخوردار است. 

در حال حاضر هزینه ویزیت پزشکان عمومی در بخش خصوصی (سال 1400) قریب به 67 هزار تومان است و درخواست رئیس کل سازمان نظام پزشکی برای ویزیت 120 هزار تومانی یعنی افزایشی معادل 100 درصد برای دریافت خدمات آنها.

احتمالا رئیس‌زاده برای افزایش ویزیت پزشکان متخصص بیشتر از 120 هزار تومان هم مشکلی نداشته باشد. چرا که در نرخ‌های سال 1400 ویزیت آنها گران‌تر هست و انتظار عمومی بر این است که پزشک متخصص درآمد بیشتری نسبت به پزشکان عمومی و سایر ارائه دهندگان خدمات پزشکی داشته باشند. 

اما سقف این افزایش درآمدها کجاست. جای سوال است چرا پزشکانی که می‌توانند با پروانه پزشکی خود وام‌های معقولی بگیرند و در مناطق مرکزی، جنوب و حاشیه شهرهای بزرگ و همچنین شهرستان‌ها مطبی تجهیز کنند و با اندکی انصاف و مدارا در دریافت ویزیت از بیماران به درآمدی معقول برسند، با همین تعرفه‌های کنونی رضایت ندارند. 

چرخیدن چرخ زندگی یک پزشک با ویزیت 5 بیمار

وقتی یک کارگر متاهل روزانه 140 هزار تومان درآمد دارد و با خط فقر 11 میلیون و 500 هزار تومان یک پزشک تنها با دیدن 5 بیمار (براساس تعرفه‌های کنونی) می‌تواند همه از عهده همه مخارج زندگی‌اش بر بیاید چرا  باید انقدر توقع‌شان بالا باشد که رئیس کل سازمان نظام پزشکی حتی در محفلی مرتبط با بسیجیان درخواست افزایش قریب به 100 درصدی را تنها برای ویزیت پزشکان عمومی مطرح کند و در عوض حرفی از انصاف در دریافت ویزیت پزشکان نزند!

تصویری از سریال روزگار قریب


پزشکی یک حرفه و پیشه بود...

پزشکی از گذشته‌های دور یک حرفه و پیشه بوده مانند سایر مشاغل جامعه؛ اگر کسی سریال «روزگار قریب» (زندگی‌نامه مرحوم دکتر قریب) را از تلویزیون دیده باشد به وضوح شکل پیشه‌ای بودن این حرفه در گذشته معاصر ایران را می‌بیند. 

اما کم‌کم حرفه پزشکی به یک حرفه لوکس تبدیل شد و تغییر سبک زندگی‌ در ایران به‌ویژه بعد از دهه 70 باعث شد این موضوع شتاب بیشتری بگیرد. کم‌کم ارائه خدمات پزشکی براساس توجه به ابعاد انسانی این حرفه و درمان بیماران و رسیدن به سلامت بیماری رنگ باخت.

دیو طمع در جامعه پزشکی 

 امروز برخی از پزشکان در صدر اقشار مرفه جامعه قرار گرفته‌اند و نگاه‌شان براساس طمع، منفعت طلبی، و تفاخر بین سایر اقشار جامعه تعریف می‌شود. برای همین چه بسا برخی از همین پزشکان حتی زحمت یک معاینه درست و حسابی را در مطب خودشان هم نمی‌کشند و حاضر نیستند به سوالات بیمارشان پاسخ دهند !

وقت گذاشتن برای صحبت‌های بیمار، توجه به نیازهای او، وقت گذاشتن برای تشخیص و درمان بیماری در مطب بسیاری از پزشکان به یک رویای گران تبدیل شده است. گویا آنها به مراجعان به چشم بیمار و نیازمند کمک که برای بهبود حالشان سوگند خورده‌اند نگاه نمی‌کنند.

برای همین می‌بینیم آنها وقت کمتر برای بیماران می‌گذارند تا بیمار بیشتری را ویزیت کنند و در این بین اگر نرخ ویزیت‌ها هرسال به شکل تصاعد هندسی و بی‌قواره بالاتر هم رفت چه بهتر! 

طمع پزشکان حتی در بخش دولتی 

طمع برخی پزشکان فقط مربوط به بخش خصوصی نیست و  در بخش دولتی هم انقدر زیاد است که وزیر بهداشت برای حقوق ماهانه آنها چانه‌زنی غیر متعارف می‌کند و درخواست حقوق بیش از سقف قانونی و مجاز دستمزدها در کشور را می‌کند. 

همین رفتارها باعث شده تا پزشکی از آن قداست و پاکی سابق خود خارج بشود. هرچند هنوز پزشکان شریف در این کشور هستند که بدون شک پیام این مطلب متوجه این افراد نیست. در ماجرای کرونا هم اعضایی از کادر درمان و پزشکانی بودند که جان‌برکف بر بالین بیماران مبتلا حاضر شدند و چه‌بسیار از آنها که امروز در بین ما نیستند و «شهید» شدند. 

سلامت مردم در تهدید؛‌ پزشکان درگیر طمع!

اما واقعیت جامعه پزشکی تنها شامل این قشر از پزشکان شریف نیست. نمی‌شود تا حرف از جامعه پزشکی زده شد یک عده فداکاری برخی از آنها در دوران دفاع مقدس و در این اواخر ایثارشان در روزگار کرونایی را به‌رخ بکشد اما حرفی از طمع برخی از پزشکان نگویند. 

همه مردم پول آنچنانی برای خدمات گران دندانپزشکی ندارند. اما بسیاری از مردم دندان‌هایشان نیاز به درمان جدی دارد و سلامت‌شان در معرض تهدید است. 

گران‌شدن برخی خدمات مانند دندان‌پزشکی، پوست و مو زیبایی باعث شده است که این موضوع سایر خدمات پزشکی در این بخش و سایر تخصص‌ها و حتی پزشکان عمومی را در بربگیرد. 

گویا عزم راسخی برای مقابله نیست!

طمع در بسیاری از بخش‌های جامعه پزشکی ریشه دوانده است، افراد دیگر به کم راضی نیستند، این درحالی‌ است که بسیاری از مردم ایران در سختی زندگی می‌کنند و  به خدمات پزشکی نیازمندند و از دریچه انسانی حق دارند به خدمات مناسب دسترسی داشته باشند. اما وقتی هزینه ویزیت پزشکان از زبان یک مقام مسئول به‌حدی بالا درخواست می‌شود که نسبت به قیمت امسالش رشد 100 درصدی را نشان می‌دهد معلوم می‌شود عزم راسخی برای مقابله با این طمع در جامعه پزشکی نیست!

در این بین درد ما مردم که با این وضعیت جامعه پزشکی به‌راحتی و ارزان درمان‌ شدنی نیست، شاید نگاهی به دو بیت از غزلیات حافظ مرهم آلام‌مان شد:‌

تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد **** وجود نازکت آزرده گزند مباد

سلامت همه آفاق در سلامت توست **** به هیچ عارضه شخص تو دردمند مباد

دیدگاه کاربران

علیرضا۲۳۰۵۸۶۹۱۵:۱۱:۵۸ ۱۴۰۰/۹/۳
حرفهای نویسنده دور از ادب و بدون مدرک. روزانه ۵ ویزیت اگر ۳۰ روز در ماه هم فعالیت کند حدود ۱۰ میلیون درآمد ناخالص دارد آیا مطب هزینه منشی و وسیله و آب و برق و... ندارد؟ نویسنده بهتر است بجای توهین به پزشکان و طمعکار خواندن آنها به سراغ مدیرانی برود که ماهانه به اندازه یک سال پزشک درآمد دارند.‌قابل توجه نویسنده اینکه ویزیت یک بیمار توسط متخصص در بیمارستان در هر ساعتی از شبانه روز حدود ۱۹ هزار تومان است که آنهم حدود ۸ ماه تا یک سال بعد پرداخت میشود. شما کدام شغل را می شناسید که ۲ بامداد کاری را برای شما انجام بدهد و سال بعد ۱۹ هزار تومان به او بدهید؟
ناشناس۲۳۰۶۲۸۸۲۰:۳۴:۴۸ ۱۴۰۰/۹/۳
عجب. پس فکری به حال معیشت پزشکان کنید بیچاره ها با 19 هزار تومان ویزیت انجام می دهند. البته این ویزیت چند ثانیه انجام می شود
ناشناس۲۳۰۶۶۱۶۰۱:۵۳:۱۱ ۱۴۰۰/۹/۴
عدد ۵ مثال هست برای اینکه با حقوق کارگران مقایسه شود. وگنه پزشکی برای ۵ بیمار در روز مطب نمیزند.
ناشناس۲۳۰۵۸۷۰۱۵:۱۲:۴۲ ۱۴۰۰/۹/۳
پول اجاره مطب و حقوق منشی و آب و برق...... را اگه حساب کنی درآمد من پزشک عمومی 7 میلیون هست، بعد از 20 سال مهاجرت هم از من گذشته، همه را با یک چوب نزنید
ناشناس۲۳۰۶۳۴۳۲۱:۱۹:۵۰ ۱۴۰۰/۹/۳
پس این پول ها از کجا آمده که 90 درصد پزشکان بساز بفروش شده اند چرا دروغ می گویید 7 میلیون ؟ البته در این زمانه دروغ هرچه بزرگ تر قابل باورتر
ناشناس۲۳۰۵۸۸۶۱۵:۲۰:۳۴ ۱۴۰۰/۹/۳
وقتی وزارت بهداشت در انحصار پزشکان ، کمیسون پزشکی مجلس در انحصار اینها، دانشکده علوم پزشکی به بهانه واهی در اختیار اینهاست که سی سال است ظرفیت پزشکی رو افزایش ندادند وضع بهتر نمی‌شود لعنت الله علی الظالمین
ناشناس۲۳۰۵۸۹۲۱۵:۲۴:۲۶ ۱۴۰۰/۹/۳
یک سوال دارم چرا شما هیچوقت از بی عرضگی سیستم بیمه در پوشش تعرفه های پزشکی مقاله نمی نویسید چرا فکر می کنید پزشکان جز ثروتمندان جامعه هستند اصلا چند درصد ثروتمندان این مملکت را پزشک تشکیل می دهند؟!
مهرداد۲۳۰۶۲۹۷۲۰:۴۲:۵۸ ۱۴۰۰/۹/۳
چون بیمه ها هم دست خود پزشک هاست برخلاف بقیه جاهای دنیا.
ناشناس۲۳۰۵۹۲۲۱۵:۳۷:۳۲ ۱۴۰۰/۹/۳
قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت روحانی سنگ بنای خیلی بدی را گذاشت و با صرف بودجه عمرانی در پزشکی، علاوه بر اینکه عده ای را بیکار و بیمه ها را ورشکست کرد، عملا باعث تهییج اشتهای سیری ناپذیر برخی پزشکان شد. ضمن اینکه تعادل جامعه در بخش ورودی ها نیز به هم ریخته است؛ الان درصد قابل توجهی از دانش آموزان وارد رشته تجربی می شوند تا آینده پزشک بشوند.
میرمحمد موسایی۲۳۰۵۹۲۶۱۵:۳۸:۱۸ ۱۴۰۰/۹/۳
سراپای خدمات تو مملکت همینه اسنپ نمونه بارزشه زیر ۳۰ تومن الان مسیر تو شهر ما نیست سوار شی پیاده شی باید ۳۰ تا ۴۰ بدی همه چی ارایشگاه میخای بری زیر ۷۰ نیست
ناشناس۲۳۰۵۹۳۵۱۵:۴۳:۵۷ ۱۴۰۰/۹/۳
سقف نداره اما کف درآمد ماهی صد تومانه
ناشناس۲۳۰۵۹۳۷۱۵:۴۴:۴۰ ۱۴۰۰/۹/۳
سقف در آمد پزشكان كجاست ؟ ---------------- نميدانم چرا يك دفعه ياد حرف مرحوم ابوي افتادم كه مي گفت : » بدي پول به آن است كه مثل آب شور مي ماند ، هر چه بيشتر آن آب بخوري تشنه تري » !!! ... رحمت الله عليه ! ... چه مي فرمايي برادر ؟ .. . اين كامنت ربطي به مقاله نداره ؟ ... بي ربطه ؟ ... درسته .. از اول عرض كردم كه نميدانم چرا يك دفعه به ياد حرف مرحوم ابوي افتادم !! ... حالا شما ببخش !!
ن۲۳۰۵۹۵۶۱۶:۰۰:۴۸ ۱۴۰۰/۹/۳
با سلام متاسفانه تعدادپزشکان متعهد بسیار بسیار کم است و اکثرا بیمار را به چشم مشتری می بینند و در برخی مواد با بی احترامی با مریض برخورد می کنند. ان شا االه هیچ کس مریض نشود تا مجبور نشود درد بیماری را همراه با تحقیر ببیند البته خداوند برای اندک تعداد پزشک متعهد سلامتی و طول عمر بدهد.
نصر۲۳۰۵۹۶۰۱۶:۰۲:۳۷ ۱۴۰۰/۹/۳
من دریک بیمارستان وابسته به یکی از نهادها کار میکنم حقوق کارمندان ۵ میلیون حقوق پرستاران اینجا ۷ میلیون ولی دریافتی برخی از پزشکان متخصص با کار کم حدود ۵۰۰ میلیون در ماه هم میرسه
ناشناس۲۳۰۵۹۶۳۱۶:۰۳:۴۷ ۱۴۰۰/۹/۳
نمی خواهم از پزشکان دفاع کنم اما چرا از زیاده خواهی بسیاری از تجار ،کسبه و مشاغل آزاد که مطابق افزایش نجومی قیمتها سود یا دستمزدشان را افزایش داده اند و کاری به شرایط دشوار حاکم ندارند، صحبتی نمیکنید.
...۲۳۰۵۹۸۲۱۶:۱۳:۰۴ ۱۴۰۰/۹/۳
ویزیت پزشک عمومی ۳۵ تومن ارایشگاه مردانه ۴۵ تومن احسنت بر شما....
ناشناس۲۳۰۵۹۹۸۱۶:۲۷:۴۷ ۱۴۰۰/۹/۳
با توجه به اینکه خود نظام پزشکی و.. گفتند که پزشکان در حال مهاجرت هستند ظرفیت پزشکی در دانشگاه افزایش یابد که این مهاجرت جبران بشه سرانه پزشک هم کم هست
نیما۲۳۰۶۰۰۱۱۶:۲۸:۲۹ ۱۴۰۰/۹/۳
انشالا قانونی تصویب بشه که اجاره مطب پزشکها خیلی کن بشه و حقوق منشی و هزینه اب و برق مطب هم کن بشه تا همه پزشکان بتونن بیمارانو رایگان ویزیت کنن
ناشناس۲۳۰۶۳۳۴۲۱:۱۴:۴۰ ۱۴۰۰/۹/۳
قطعا به عنوان این مقاله قضات و کارکنان قصات،گمرکات،بانکها،فولاد و...رو اضافه کنید
ناشناس۲۳۰۶۴۲۷۲۲:۱۵:۵۷ ۱۴۰۰/۹/۳
متاسفانه اکثر پزشکان مردم را وسیله درآمد بیشتر کرده اند از ویزیت گرفته تا تجویز دارو و آزمایش و ...
سید از اصفهان۲۳۰۶۷۰۴۰۷:۱۲:۴۰ ۱۴۰۰/۹/۴
۶۷.۷ ، ویزیت پزشک عمومی دارای مدرک Phd است ان هم به شرط نسخه الکترونیک.
ناشناس۲۳۰۶۷۵۲۰۸:۰۷:۲۰ ۱۴۰۰/۹/۴
سقف درآمد پزشک بسیار نامتعارف هست پدر مادر همون آرمان هم پزشک بودند که این همه سال با پول حکم قصاص رو تعویق انداختند... اکثرا هم که دو شغله هم پزشک هم استاد دانشگاه..
ناشناس۲۳۰۹۵۸۴۱۲:۱۹:۴۳ ۱۴۰۰/۹/۶
سقف درآمد پزشکان و دیگر مسـولان و آقازاده ها فقط کاناداست
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. بازی با کلمات

    2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

    14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    15. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    21. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

    22. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    آخرین عناوین