پاسخ به ۱۰ سوال مهم درباره دستگاه خشک کن میوه

گزارش بازرگانی،   4000817087

در این مقله به ۱۰ عدد از مهمترین سوالاتی که در مورد دستگاه خشک کن برای خریداران مطرح می شود، پاسخ دقیق و درست خواهیم داد.

میوه خشک از تنقلات محبوب و پر استفاده ای است که این روزها در مهمانی ها و جشن ها استفاده می شود. همچنن با تغییر سبک زندگی افراد و گرایش به سمت و سوی زندگی سالم و تغذیه درست، میوه خشک جزو خوراکی هایی است که مصرف کنندگان آن رو به افزایش است.

ایران جزو کشورهای برتر تولید کننده میوه خشک در جهان است. انواع محصولات کشاورزی، حجم بالای سبزیجات و میوه هایی که در چهار فصل، در مناطق مختلف کشور تولید می شود، بستر مناسبی را برای تولید محصولات خشک فراهم آورده است.

تولید میوه خشک یکی از راه های کسب درآمد است و میتوان در سه ظرفیت خانگی، نیمه صنعتی و یا صنعتی اقدام به تولید آن نمود.

در خط تولید میوه خشک با توجه به حجم تولید، دستگاه ها و ماشین آلات مختلفی نظیر دستگاه شستشو، دستگاه پوست کن، اسلایسر میوه، دستگاه میوه خشک کن و دستگاه های بسته بندی(دستگاه توزین، دستگاه سیل کیوم، دستگاه پرکن و ... ) مورد نیاز است.

در بین دستگاه هایی که نام برده شد، انتخاب دستگاه میوه خشک کن اهمیت ویژه ای دارد. خرید دستگاه خشک کن مناسب و دارای عملکرد درست بر روی کیفیت محصول نهایی اثر گذار است.

پیش از خرید دستگاه خشک کن سوالاتی برای خریداران بوجود خواهد آمد، در این مقاله به برخی از مهم ترین و پرتکرار ترین این سوالات پاسخ خواهیم داد.

 

1-ظرفیت دستگاه خشك كن میوه چقدر است؟

ظرفیت دستگاه خشک کن از مواردی که هم برای مشتریان و هم سازندگان دستگاه خشک کن اهمیت بسیاری دارد. دستگاه های خشک کن در مدل های کابینی و تونلی ساخته می شوند، در برخی از شرکت ها امکان سفارشی سازی این دو مدل با توجه ظرفیت مورد نیاز مشتری وجود دارد.

در مورد ظرفیت دستگاه های خشک کن چند نکته وجود دارد که بهتر است بدانید:

  1. باید مشخص شود که منظور از ظرفیت، میزان ورودی است یا خروجی(میوه خشک تولید شده). میزان خروجی دستگاه خشک کن با توجه به نوع محصول متفاوت است و حدودا بین 10 الی 20 درصد میزان ورودی می باشد.
  2. نوع محصول و میزان رطوبت آن
  3. نوع اسلایس میوه ها و ضخامت برش ها

با توجه به موارد گفته شده نمی توان میزان دقیقی برای ظرفیت دستگاه های خشک کن اعلام کرد. بسیاری از فروشندگان دستگاه خشک کن و یا سازندگان این دستگاه در مورد ظرفیت، میزان دقیق اعلام می کنند و همین امر سبب بروز مشکلاتی برای تولید کننگان خواهد شد.

در هنگام خرید این مورد را در نظر بگیرید و با سازنده مشورت کنید تا متناسب با نیاز شما دستگاه ساخته شود.



2-چه محصولاتی را می توان با دستگاه های خشک کن، خشک کرد؟

علاوه بر میوه ها، می توان انواع سبزیجات، صیفی جات، گیاهان دارویی، گوشت، کشک، لواشک، موا دارویی و ... را با دستگاه های خشک کن خشک نمود. با توجه به نوع محصول و میزان رطوبت آن، تنظیمات دستگاه متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال گوشت نسبت به میوه دمای بالاتری برای خشک شدن نیاز دارد.

بنابراین در فصولی که نمی توانید میوه را با قیمت مناسب تهیه کنید بیکار نخواهید بود و با توجه به نیاز بازار می توانید محصولات دیگری را خشک کرده و بفروش برسانید.



3-میزان خروجی دستگاه خشک کن میوه و سبزیجات چقدر است؟

میزان خروجی دستگاه های خشک کن به نوع محصول و میزان رطوبت آن بستگی دارد. به عنوان مثال هر 10 کیلو سیب تازه حدود 1 تا 1.5 کیلو سیب خشک می دهد و برای هر 10 کیلو پرتقال حدود 900 گرم پرتقال خشک خواهید داشت.



4-سوخت مورد استفاده در دستگاه های خشک کن چیست؟

دستگاه های میوه خشک کن بصورت گازی، برقی، گازوئیلی، دوگانه یا سه گانه ساخته می شوند. در ایران، گاز، سوخت بصرفه تری است بنابراین دستگاه های خشک کن گازی بیشتر مورد استقبال قرار گرفته اند.



5-میزان سوخت مصرفی دستگاه های خشک کن چقدر است؟

میزان سوخت مصرفی دستگاه های خشک کن به عوامل مختلفی نظیر ظرفیت دستگاه، نوع طراحی و جنس عایق بکار رفته در بدنه دستگاه بستگی دارد.

استفاده از عایق های حرارتی مناسب مانند XPS می تواند تا حد زیادی میزان مصرف سوخت را کاهش دهد. XPS عایقی بسیار قوی در مقابل حرارت، رطوبت و صدا است.



6-سینی دستگاه های خشک کن از چه جنسی ساخته می شوند؟

سینی های بکار رفته در دستگاه های خشک کن کروم آبکاری شده، گالوانیزه، استیل و ... می توانند باشند. برای خشک کردن برخی از محصولات مانند کشک یا مواد شیمیایی باید از سینی هایی که در مقابل خوردگی مقاوم هستند استفاده نمود. در این موارد حتما سینی ها از جنس استیل ساخته می شوند.



7-دستگاه سبزی و ميوه خشك كن در چه ابعادی ساخته می‌شود؟

شرکت های سازنده با توجه به نوع دستگاه و ظرفیت تولید، دستگاه های خشک کن را در ابعاد مختلف می سازند. یکی از شرکت های سازنده معتبر و بنام در زمینه ساخت دستگاه های خشک کن شرکت آراد ماشین است. این شرکت دستگاه های خشک کن خود را با ابعاد زیر به بازار عرضه می کند.

نام و مدل دستگاه

ابعاد (سانتی متر)

تعداد سینی

خشک کن خانگی(مینور)

80*60*60

15

خشک نیمه صنعتی(مینی)

130*70*150

30

خشک کن صنعتی(تک کابین)

210*150*220

42

خشک کن صنعتی(دو کابین)

300*150*220

78

خشک کن صنعتی(سه کابین)

390*150*220

168



این ابعاد بسیار مناسب و استاندارد بوده و برای مصارف خانگی، کارگاه های کوچک نیمه صنعتی و کارخانه های تولید میوه خشک صنعتی مناسب است.

8-جنس بدنه دستگاه های خشک کن چیست؟

بدنه دستگاه های خشک کن از جنس گالوانیزه و یا استیل ساخته می شوند. معمولا بدنه دستگاه هایی که از جنس گالوانیزه هستند با استفاده از رنگ های الکتروستایک کارخانه ای پوشش داده می شوند.

رنگ های الکترواستاتیک در مقابل خوردگی و نور آفتاب مقاومت بالایی دارند.



9-نحوه کار با دستگاه های خشک کن میوه چگونه است؟

بر روی دستگاه های خشک کن بخشی جهت تنظیم مواردی چون دمای مورد نیاز برای خشک کردن و رطوبت نهایی محصول قراردارد.

در دستگاه های خشک کن ساخته شده توسط شرکت های مختلف، این تنظیمات متفاوت هستند و آموزش کار با دستگاه باید توسط تیم پشتیبانی به مشتریان ارائه گردد.



10-از چه شرکتی دستگاه خشک کن خریداری کنیم؟

اگر قصد خرید دستگاه خشک کن را دارید از شرکت هایی خرید کنید که شرایط زیر را داشته باشند:

  • خرید از شرکت های سازنده معتبر
  • داشتن تخصص و تجربه در زمینه طراحی و ساخت دستگاه خشک کن
  • ارائه گارانتی و خدمات پس از فروش
  • امکان تست دستگاه با محصول مورد نظر شما و اطمینان از عملکرد آن
  • استفاده از قطعات با کیفیت در ساخت دستگاه
نسخهٔ اصلی خبر