میراث فرهنگی هر ملتی نشانه خلاقیت، تاریخ، فرهنگ و هویت آن است

  4000815087

علی دارابی قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی/


در محل موزه ملی ایران و در مراسم افتتاح نمایشگاه « انسان در جستجوی منابع » آثار گزیده ای از معدن کاری کهن موزه معدن آلمان از « شهر بوخوم » و نمایشگاه «مرگ در نمک » یافته هایی از معدن نمک چهرآباد زنجان برای افتتاح و سخنرانی در این نمایشگاه شرکت کردم. 

در این نمایشگاه یافته هایی متعلق به ۵ قاره جهان و ۲۰ کشور با بیش از ۲۰۰ اثر قابل بازدید است. معاون سفیر آلمان در ایران و مدیران و مسئولان ذیربط از دو کشور حضور داشتند. 

***
در این نمایشگاه توسعه شهر نشینی و جهشی که در شناسایی و بهره برداری از منابع در آلمان شده است و نیز سبک زندگی بخشی از ایرانیان در دوران هخامنشیان که از آثار کشف شده « مردنمکی» در زنجان بدست آمده است بیانگر بخشی از تلاش و خدمات بزرگ باستان شناسان و دانشمندان دو کشور را نشان می دهد.

***
باستان شناسان هستند که زندگی انسان ها و آنچه بر آنها گذشته است را کنکاش و در خدمت جامعه بشری قرار میدهند. 

برگزاری این قبیل نمایشگاه ها گامی بزرگ در پیشبرد اهداف مشترک فرهنگی کشورهاست. میراث فرهنگی هر ملتی نشانه خلاقیت، تاریخ، فرهنگ و هویت جوامع انسانی است که در طول هزاران سال از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است و موزه ها که ویترین هر کشوری هستند نقشي مهم در حلقه ارتباطی گذشته با حال و آینده دارد. 

موزه ملی ایران، بزرگترین، مهم ترین و قدیمی ترین (۱۳۱۶ ه.ش) موزه کشور است که در قالب دو موزه « ایران باستان » و « باستان شناسی و هنر اسلامی ایران » به نمایش در آمده است.
این‌نمایشگاه تا ۲۴ دی ماه در موزه ملی ایران دایر می باشد.

در این نمایشگاه  گفتم :

«میراث‌فرهنگی هر کشوری نشان‌دهنده خلاقیت، تمدن، دانایی و تلاش مردان و زنان آن کشور است که پایه‌های تمدنی را تشکیل داده‌اند. میراث هزاران ساله‌ای که به نسل امروز رسیده و مایه مباهات جامعه بشری است.»

- «در این میان موزه‌ها به‌عنوان یکی از کانون‌های مهم فرهنگی نقش مهمی در فرهنگ و تمدن داشته‌اند و فرصتی بی‌نظیر به بازدیدکننده می‌دهند که از نزدیک با آداب و رسوم زندگی گذشتگان خود آشنا شوند. از این نظر موزه‌ها حلقه ارتباطی ما با نسل‌های گذشته هستند.»

- «موزه‌های بزرگ جهان تلاش می‌کنند با برپایی نمایشگاهی از آثار خود و آثاری از کشورهای مختلف دنیا فرصت آشنایی مخاطبان با تمدن‌های مختلف را فراهم آورند. نتیجه این همکاری‌های متقابل شناخت بیشتر ملت‌ها از هم و نزدیکی جوامع انسانی است.»
قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: «هرجا که فرهنگ و هنر خودنمایی می‌کند جا را برای دشمنی تنگ و تنگ‌تر می‌کند. ما برای گسترش صلح و دوستی در جهان نیازمند توسعه و تقویت همکاری‌های فرهنگی هستیم و این نمایشگاه‌ها نمونه‌ای از این همکاری‌ها است.» 

- «همکاری‌های دو کشور ایران و آلمان در حوزه فرهنگی سابقه‌ای نزدیک به یک قرن دارد. نمایشگاهی که امروز افتتاح شد بخشی از این همکاری‌هاست و تصویری از ارتباط بین جوامع در قاره‌های مختلف را روایت می‌کند.» 
دارابی خاطرنشان کرد: «آرزو می‌کنم برگزاری این دو نمایشگاه گام مهمی برای توسعه روابط فرهنگی و تقویت ارتباطات موزه‌ای بین دو کشور ایران و آلمان باشد.»

اشتفان بوخوالد معاون سفیر آلمان