وقتی قاضی و جانی همدست می شوند؛ تبرئه نظامیان انگلیسی از جنایت‌های جنگی در عراق

گروه جهان الف،   4000728103 ۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

دولت انگلیس با مجموعه‌ای از اقدامات سیاسی و قضایی، متهم شدن نظامیان خود به جنایت‌های جنگی در خارج از این کشور را غیر ممکن کرده است.

وقتی قاضی و جانی همدست می شوند؛ تبرئه نظامیان انگلیسی از جنایت‌های جنگی در عراق

به گزارش الف، وزارت جنگ انگلیس تحقیقات در خصوص ۱۲۰۰ شکایت ضد نظامیان انگلیسی در زمینه ارتکاب جنایت‌های جنگی در عراق را بدون تحت پیگرد قرار دادن حتی یک نظامی مختومه اعلام کرد. بن والاس وزیر دفاع انگلیس در نامه‌ای به پارلمان این کشور نوشت که دستگاه اصلی مسئول تحقیقات مستقل از سال ۲۰۱۷ تاکنون رسماً تعطیل شده است و با وجود ۲۰۰ اتهام و تحقیقات در مورد آنها از طریق ۵۵ کانال مختلف هیچ نظامی محاکمه نشده است.

وی در این نامه تاکید کرد پنج نفر در سال ۲۰۱۹ به دادستانی ارجاع داده شدند، اما هیچ اتهامی علیه آنها مطرح نشد و تحقیقاتی که پلیس نظامی در شرایط سخت در جریان درگیری‌ها انجام داد، به ادله کافی برای محکومیت نیروهای نظامی انگلیس منجر نشد.

ارتش انگلیس در سال ۲۰۰۳ به همراه آمریکا در اشغال عراق شرکت کرده و بعد از این زمان نیز نیروهای خود را در عراق نگه داشت. نیروهای نظامی انگلیس نهایتا در سال 2009 از عراق خارج شدند. 

در جریان اشغالگری ۶ ساله نیروهای انگلیسی در عراق، طی سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ مجموعه‌ای از اتهامات از سوی مردم عراق ضد نیروهای انگلیسی در محافل و دادگاه‌های بین‌المللی و دادگاه‌های انگلیس مطرح شد که شامل تجاوزهای جسمی و جنسی ضد عراقی‌های بازداشت شده و شکنجه آنها و شکنجه‌های منجر به فوت و دیگر جنایت‌های جنگی مطرح شد.

با وجود گذشت 12 سال از خروج کامل نظامیان انگلیسی از عراق تنها یک نظامی انگلیسی آن هم به مدت یک سال به علت ارتکاب جنایت‌های جنگی در عراق به زندان افتاده است.

وزارت دفاع انگلیس در دادگاه‌های داخلی خود تلاش کرد با ارعاب و تطمیع شاکیان و وکلای آنها، دعاوی قضایی مطرح شده ضد نظامیان خود را مختومه کند. وزارت دفاع انگلیس در همین راستا در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد که 17.5 میلیون یورو به  بیش از ۲۰۰ عراقی که نظامیان انگلیسی را به بازداشت غیرقانونی و شکنجه خود متهم کرده بودند، غرامت پرداخت کرده است. روزنامه انگلیسی سان (The Sun) و شبکه بی بی سی نیز سال گذشته در گزارشی اذعان کردند که مسئولان وزارت دفاع انگلیس 20 میلیون پوند معادل 26 میلیون دلار برای حل و فصل 326 دعاوی ثابت نشده جنایات جنگی نظامیان انگلیسی در عراق پرداخت کرده است.

به نوشته روزنامه سان اقدام وزارت دفاع انگلیس برای پرداخت پول برای حل و فصل این دعاوی به منزله اذعان به گناه است. 

دولت انگلیس همچنین در این مدت تلاش کرده وکلایی که در پرونده‌های مربوط به جنایتهای جنگی نظامیان انگلیسی کار می‌کنند را تحت فشار بگذارند تا آنها را از ادامه فعالیت در این پرونده‌ها منصرف کنند. در همین رابطه دولت انگلیس ضد سه تن از این وکلا که فعالیت‌های حقوق بشری داشتند به اتهام بدرفتاری‌های حرفه ای شکایت کرد، اما دادگاه، وکلای مذکور را در این پرونده‌ها تبرئه کرد. 

از سوی دیگر دولت انگلیس با تصویب طرح «قانون عملیات خارجی» در پارلمان این کشور به صورت کامل محاکمه نظامیان انگلیسی به علت شکنجه و جنایت های جنگی دیگر در خارج از کشور را غیر ممکن کرد. در این قانون اختیارات دادستانی که از اعضای دولت این کشور به شمار می‌رود، برای حمایت از نظامیان انگلیسی افزایش داده شده تا محکوم شدن نظامیان در پرونده‌های احتمالی تقریبا محال شود.

وزارت دفاع انگلیس علاوه بر فعالیت‌های قضایی داخلی خود، در حالی که خروج از عضویت دادگاه‌های بین‌المللی را بر خلاف منافع راهبردی خود می‌دید، در این مدت تمام تلاش خود را به کار برده تا مانع از صدور حکم ضد نظامیان خود در این دادگاه‌ها شود. 

یکی از ترفندهای دولت انگلیس در این رابطه مخفی کردن اسناد و اطلاعات مربوط به جنایت‌های جنگی نظامیان خود در عراق است. در همین رابطه شبکه رسانه ای انگلیس بی‌بی‌سی و روزنامه ساندی تایمز در سال ۲۰۱۹ در گزارشی اعلام کردند که دولت انگلیس و ارتش این کشور اطلاعات موثق در خصوص ارتکاب جنایت‌های جنگی نظامیان خود ضد شهروندان افغانستان و عراق را مخفی نگه داشته است. این گزارش بعد از آن منتشر شد که اطلاعات محرمانه از روند دو تحقیق صورت گرفته در خصوص رفتارهای نظامیان انگلیسی در  کشتار کودکان و شکنجه غیرنظامیان منتشر شده بود.

بر اساس یکی از این گزارش‌ها، یک نظامی انگلیسی از یگان «اس‌ای‌اس» به چندین فقره قتل متهم شد و اشخاص متعددی از شهروندان عراقی نیز در جریان بازداشت مورد شکنجه و تجاوزهای جنسی قرار گرفته و دهها نفر نیز در جریان شکنجه توسط نیروهای یگان پیاده نظام «بلک واچ» جان خود را از دست داده‌اند. 

بی بی سی در گزارش خود تاکید کرد که وزارت دفاع انگلیس هیچ انگیزه‌ای برای محاکمه نظامیان خود در هر درجه نظامی ندارد، مگر اینکه مجبور به این کار شود و نتواند از زیر بار مسئولیت آن فرار کند.

با وجود تمامی این تلاش‌ها دیوان کیفری بین‌المللی در سال 2019 در اعلام نتایج تحقیقات خود گزارش داد که یک دلیل منطقی وجود دارد که از آوریل تا سپتامبر ۲۰۰۳ اعضای نیروهای مسلح انگلستان در عراق مرتکب جنایت جنگی قتل عمد حداقل نسبت به هفت نفر از بازداشت شدگان، شده‌اند. همچنین دیوان بر این عقیده است که از ۲۰ مارس ۲۰۰۳ تا ۲۸ ژوئیه ۲۰۰۹ اعضای نیروهای مسلح انگلستان مرتکب جنایت جنگی شکنجه و رفتار غیرانسانی / بی رحمانه علیه حداقل ۵۴ نفر بازداشتی، شده‌اند. گزارش دیوان همچنین از ارتکاب جنایت جنگی تجاوز جنسی یا سایر خشونت‌های جنسی نسبت به حداقل هفت قربانی بازداشتی در اردوگاه «سبد نان» در مه ۲۰۰۳ خبر داد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. کمی دیر نیست؟

  9. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  10. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  11. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  15. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  16. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  17. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  21. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  22. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  23. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  24. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  25. اسراییل چه باید بکند؟ 

پربحث‌های هفته

  1. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  2. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  3. فرار رو به جلوی نتانیاهو در واکنش به پاسخ ایران/ «بی بی»: حملات ایران را دفع‌کردیم

  4. موج نخست موشک‌های بالستیک ایران به اراضی اشغالی شلیک شد

  5. پایان جلسۀ شورای امنیت بدون صدور قطعنامه

  6. سفیر ایران به وزارت خارجه فرانسه دعوت شد

  7. مشاهده پهپاد شلیک شده به سمت رژیم صهیونیستی در کرمانشاه

  8. واکنش انگلیس به حمله پهپادی ایران علیه رژیم صهیونیستی

  9. بیانیه حشدالشعبی عراق درباره انفجار مهیب در یک پایگاه نظامی  

  10. آمریکا عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد  

  11. نتايج عمليات وعده صادق

  12. وزیر خارجه اردن: مسوولیت جلوگیری از افزایش تنش در منطقه برعهده اسرائیل است

  13. نیویورک‌تایمز: اسرائیل گزینه حمله تلافی‌جویانه به ایران را کنار گذاشته است

  14. اولین واکنش کاخ سفید به حمله هوایی ایران علیه رژیم صهیونیستی

  15. تماس تلفنی کامرون با امیرعبداللهیان؛ تاکید بر کاهش تنش‌ها

  16. فرانسه به حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل واکنش نشان داد

آخرین عناوین