ضرورت رسیدگی به بازار رمز ارزها

گروه تعاملی الف،   4000724002 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار
ضرورت رسیدگی به بازار رمز ارزها

گروه تعاملی الف - علیرضا شیرازی؛

نه تنها در ایران که در دیگر کشورها نیز دولت‌ها نوعی سردرگمی در برخورد با رمزارزها دارند. در بسیاری از کشورها نگهداری رمزارز آزاد اما فعالیت‌های دیگر همچون صرافی، ماینیگ (استخراج) و یا پرداخت (برای خرید محصول) دارای محدودیت‌ها و قوانین خاص خود است. در ایران شاهد نوعی تعلیق و عقب انداختن قانون گذاری و اخذ یا لغو یک شبه تصمیمات هستیم.

حقیقت این است که تبلیغات برای رمزارزها فریبنده هستند. فناوری نوین، پول آینده، دنیای بدون مرز و انحصارگرایی و ... که برخی از آنها  بخصوص برای دولت ایران جذاب است اما در کنار آن شاهد بازاری فریبنده هستیم که سواستفاده‌های میلیارد دلاری در آن اتفاق می‌افتد و ابزار خوبی برای پولشویی و جرائم سایبری شده است. همچنین کسب درآمد از این بازارها در همین ایران باعث کلاهبرداری‎‌های چند صد میلیاردی شده است.

یک نکته مهم در مورد فضای رمزارزها در ایران این است که بخش کوچکی از فعالان این بازار که سودهای کلانی نیز از آن دارند نقش پررنگ در ذهن سازی و تاثیر روی تصمیمات حاکمیت در این زمینه دارند. فرض کنید دولت برای تصمیم‌گیری برای بازار خودرو فقط نظر واردکنندگان بزرگ خودرو و یا فقط تولیدکنندگان خودرو در کشور را بدون لحاظ منافع کلی مردم و کشور لحاظ کند و یا معیار تصمیم‌گیری برای سیاست‌های ارزی کشور صرفاً چند صراف باشند.

اقلیتی که بارها در رسانه‌های کشور رپورتاژ آگهی در ارتباط با این بازار منتشر کرده‌اند و حتی با آمارهای ساختگی و نادرست و گاهی با مغلطه نقش بزرگی برای آن در بازار کشور فرض کرده اند که گویی یک تصمیم محدود کننده می‌تواند هزاران میلیارد تومان به کشور خسارت وارد کرده و یا تبادلات ارزی کشور را مختل می‌کند. برای مثال چندی پیش در اعتراض به یک تصمیم بانک مرکزی صحبت از 12 میلیون کاربر رمزارزها در ایران شد که بعدها مشخص شد عددی ساختگی است و یا ادعای ارز آوری خرید رمزارزها کردند (با این فرض که ارزشش بالا می‌رود) در حالیکه که اگر فردی همان زمان رمزارزی خریده بوده تنها دو ماه بعد نیمی از ارزش خریدش را از دست داده بود.

این دقیقاً همان نگاهی است که حکومت در مورد تصمیم گیری در مورد رمزارزها بایستی از آن دوری کند. حقیقتاً به سختی می‌توان مطلبی انتقادی در این باره در رسانه های کشور خواند چرا که منتقدان عموماً منفعت مالی از آن ندارند که مقالات را بصورت رپورتاژ منتشر کنند. تبلیغات فریبنده و تعلل در سیاست گذاری آن جایی خود را نشان می‌دهد که مانند قطعی برق در تابستان امسال مشخص شود تعلل در سیاست گذاری و آزاد واردات دستگاه‌های ماینینگ و عدم نظار باعث فعالیت غیرقانونی و فشار به شبکه توزیع برق کشور شده است و البته این ی موردی است که مورد توجه جامعه و حاکمیت بوده و برای مثال راحتی خرید برخی پول‌های دیجیتال (مانند پرفکت مانی که حتی رمزارز هم نیست) باعث شده که دومین شیوه پرداخت رایج برای وب سایت‌های قمار در کشور باشد که گویی برای حاکمیت مهم نیست و هنوز هیچ تصمیمی درباره آن اخذ نشده است.

خرید و فروش رمزارزها برای مردم عادی شاید در دیگر کشورها بدون مشکل  و تاثیر منفی در بازار و اقتصاد باشد اما در همان کشورها خرید و فروش انواع ارز، فارکس و ... نیز کاملا آزاد است. در حالیکه به دلایل شرایط کشور حتی مسافران نیز در ایران محدودیت خرید ارز (واقعی) دارند می‌توان هزاران دلار رمزارز خرید و براحتی از کشور خارج کرد  و یا گویا برای کسی مهم نیست که میلیون‌ها دلار برای خرید رمزارزها از بازارهای بین المللی و عرضه آن در صرافی‌های رمزارز بومی از کشور خارج شده است (با توجه به اینکه بازر رمزارز در ایران در حال بزرگ شدن است و حجم خرید و ذخیره سازی بسیار بیشتر از تولید رمزارز و عرضه آن به بازار در کشور است).. کسی برایش مهم نیست که میلیون‌ها دلار برای خرید ملک در خارج از کشور بصورت بیتکوین و .. از کشور خارج می شود و یا اخیراً از قراردادهای با پرداخت رمزارز در کشور صحبت می شود که برای فرار مالیاتی است. هیج کس سوال نمی کند که خرید رمزارز توسط نوجوان یا جوانی که حتی یک تجارت کوچک هم ندارد چرا باید طبق ادعای صرافی‌های رمز ارز ایرانی باعث تسهیل تبادلات ارزی بازرگانان کشور شود و ...

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۲۴۲۵۷۵۰۷:۲۷:۱۰ ۱۴۰۰/۷/۲۴
چه کسانی رمز ارز تولید می کنند؟ مردم، یا...؟
ناشناس۲۲۴۲۷۵۰۰۹:۲۸:۵۵ ۱۴۰۰/۷/۲۴
قیمت دستگاههای ماینر بین 15 تا 800 میلیون تومان است. چه کسانی پول برپایی مزارع رمزارز گاهاً چند هزار ماینری را دارند؟
ناشناس۲۲۴۲۷۵۴۰۹:۳۲:۳۳ ۱۴۰۰/۷/۲۴
قیمت یک دستگاه ماینر اینوسیلیکون (مدل A11 Pro ETH 2000Mh/s) 790 میلیون تومن است!!!
ناشناس۲۲۴۳۰۰۰۱۱:۲۲:۲۷ ۱۴۰۰/۷/۲۴
برو دستگاهش بخر
ناشناس۲۲۴۲۵۸۱۰۷:۳۲:۱۴ ۱۴۰۰/۷/۲۴
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا: دستگاه‌های استخراج رمزارز نو نیستند و به صورت دست دوم و به عنوان دستگاه خارج از استفاده وارد کشور می‌شوند. طبیعی است که چنین دستگاه‌هایی عمر مفید خود را طی کرده و انرژی بیشتری مصرف می کنند.
ناشناس۲۲۴۲۵۹۰۰۷:۳۷:۳۹ ۱۴۰۰/۷/۲۴
سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی درباره وجود ماینرهای غیرمجاز در ادارات گفته در بیشتر سازمان‌های دولتی دستگاه‌های تولید رمزارز وجود دارد!! چه کسی می خواهد و می تواند رمزارز را در این مملکت کنترل کند؟
ناشناس۲۲۴۲۵۹۲۰۷:۳۹:۰۲ ۱۴۰۰/۷/۲۴
در ایران رسیدگی به بازار تخم مرغ و مرغ و سبزیجات و میوه جات و لبنیات و برنج و هویج و اجاره خونه و ..... ضرورت بیشتری دارد تا رمز ارزها
ناشناس۲۲۴۲۶۴۹۰۸:۳۳:۱۶ ۱۴۰۰/۷/۲۴
وقتی دستیار وزیر اقتصاد «بیت کوین» را اشتباه تلفظ می کند، چطور می توان انتظار کنترل این بازار را داشت؟
ناشناس۲۲۴۲۷۶۴۰۹:۳۷:۲۳ ۱۴۰۰/۷/۲۴
به مسؤولین بفرمایید لطفا این یه مورد رو ساماندهی و صیانت نکنند داریم نون درمیاریم
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین