ارتباط ویژگی‌های شخصیتی و علائم بیماری آلزایمر

گروه سلامت الف،   4000722042

ایسنا نوشت: نتایج تحقیقات جدید کالج پزشکی دانشگاه ایالت فلوریدای آمریکا بیان کرد که اغلب تغییرات مغزی مرتبط با بیماری آلزایمر در ابتدا در افرادی با ویژگی‌های شخصیتی خاص قابل مشاهده است.

به گزارش مدیکال اکسپرس، این تحقیق بر دو ویژگی که پیش از این با خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط بود، متمرکز شد؛ روان‌رنجوری که مستعد ابتلا به احساسات منفی و وظیفه‌شناسی که تمایل به مواظب بودن، سازمان‌یافتن، هدفمند و مسئول بودن را می‌سنجد. روان‌رنجوری ( Neuroticisim) یا سرشت مضطرب، یکی از صفات شخصیتی بنیادین است که با اضطراب، ترس، بدخلقی، نگرانی، حسادت، یاس، غیرت و احساس تنهایی شناخته می‌شود. واکنش افراد مبتلا به عوامل استرس‌زا ضعیف است و احتمال اینکه اوضاع عادی را تهدیدآمیز و ناکامی‌های کوچک را به یاس شدید تعبیر کنند، زیاد است.

آنتونیو تراچیانو، استاد طب سالمندان در کالج پزشکی می‌گوید: نتایج مطالعات پیشین نشان داد که چه کسانی در معرض ابتلا به زوال عقل هستند و دیگر مطالعات به تشخیص بالینی پرداختند اما گروه تحقیق ما آسیب‌شناسی عصبی را بررسی کرده است یعنی ضایعاتی در مغز که به ما در مورد تغییرات آسیب‌شناختی زمینه‌ای می‌گویند. نتایج نشان داد که حتی قبل از زوال عقل بالینی، شخصیت، دامنه آسیب‌شناسی مرتبط با زوال عقل را پیش‌بینی می‌کند.

این تحقیق، داده‌های مطالعه طولی پیری بالتیمور (BLSA) و کارهای منتشر شده قبلی در یک متاآنالیز که خلاصه‌ای از ۱۲ تحقیق درباره شخصیت و آسیب‌شناسی عصبی آلزایمر است را ترکیب می‌کند. این تحقیقات ترکیب شده بیش از ۳۰۰۰ شرکت‌کننده را شامل  می‌شد. ترکیب نتایج در تحقیقات نسبت به یک تحقیق جداگانه، برآوردهای قوی‌تری از ارتباطات بین شخصیت و آسیب‌شناسی عصبی ارائه می‌دهد.

محققان در مطالعه طولی پیری بالتیمور (BLSA) و در متاآنالیز، رسوبات آمیلوئید و تاو (پروتئین‌های مسئول پلاک‌ها و درهم تنیدگی‌های مشخص‌کننده بیماری آلزایمر) را در شرکت‌کنندگان  دارای نمره بیشتر روان‌رنجوری و نمره کمتر وظیفه‌شناسی یافتند.

این گروه همچنین دریافتند که ارتباط در تحقیقات افراد عادی از نظر شناختی در مقایسه با افراد دارای مشکلات شناختی، قوی‌تر است.

یافته‌ها نشان می‌دهد که شخصیت می‌تواند با به تاخیر انداختن یا جلوگیری از ظهور آسیب‌شناسی عصبی در افراد دارای وظیفه‌شناسی قوی و روان‌رنجوری کمتر، از بدن در برابر آلزایمر و سایر بیماری‌های عصبی محافظت کند.

تراچیانو گفت: «چنین حفاظتی در برابر آسیب‌شناسی عصبی ممکن است ناشی از تفاوت دوره زندگی در احساسات و رفتار افراد باشد. به‌عنوان‌مثال، نتایج تحقیقات گذشته بیان کرده است، روان‌رنجوری پایین به مدیریت استرس کمک می‌کند و خطر ابتلا به اختلالات روانی شایع را کاهش می‌دهد. به‌طور مشابه، وظیفه‌شناسی بالا و مداوم با شیوه‌های زندگی سالم مانند فعالیت بدنی مرتبط است. با گذشت زمان، ویژگی‌های شخصیتی سازگارتر می‌تواند از عملکردهای متابولیکی و ایمنی‌شناسی بهتر حمایت کند و در نهایت روند تخریب عصبی را  به تاخیر اندازد یا از آن جلوگیری کند.

مطالعه طولی پیری بالتیمور (BLSA) یک تحقیق علمی در مورد پیری انسان است که توسط موسسه ملی پیری (NIA) و بخشی از موسسه ملی بهداشت آمریکا (NIH)، در سال ۱۹۵۸ انجام شد. در این تحقیق شخصیت با استفاده از رایج‌ترین ابزار ارزیابی آن یعنی آزمون شخصیت پنج عاملی سنجیده شد. در زمان ثبت‌نام در زیرمجموعه تصویربرداری عصبی این مطالعه، همه شرکت‌کنندگان فاقد زوال عقل یا سایر شرایط پزشکی جدی بودند.

پیشرفت در فناوری اسکن مغزی که برای ارزیابی آسیب‌شناسی عصبی آمیلوئید و تاو در داخل بدن استفاده می‌شود، امکان تکمیل این کار را برای محققان فراهم کرد.

ترراچیانو بیان کرد: تا همین اواخر محققان، آمیلوئید و تاو را در مغز از طریق کالبدشکافی پس از مرگ افراد اندازه‌گیری می‌کردند. در سال‌های اخیر، پیشرفت در تصویربرداری پزشکی این امکان را فراهم کرده است که آسیب‌شناسی عصبی را زمان زنده بودن افراد و حتی قبل از بروز هرگونه علامت ارزیابی کرد.

یافته‌های این تحقیق، به صورت آنلاین در مجله Biological Psychiatry منتشر شده همچنین از طریق مخزن تحقیقات دسترسی آزاد دانشگاه فلوریدا قابل استفاده است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  3. جلاد، به پایان سلام کن!

  4. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  5. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  6. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  7. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  8. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  9. انتقام از پوتین؟

  10. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  11. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  12. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  13. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  14. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  15. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  16. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  17. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  18. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

  19. دادستان ساری: خسارات وارده قطع سه هزار اصله نهال جبران شود

  20. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

  21. ایران اینترنشنال در آستانه تعطیلی / تعطیلی قریب الوقوع دفتر واشنگتن + عکس

  22. خاندوزی: با طیفی مواجه هستیم که تمایلی برای مشارکت در اداره کشور ندارند

  23. با انواع شیوه‌های اعدام در دنیا آشنا شوید

  24. رئیسی: همه بخش‌های تولیدی مخاطب شعار سال هستند

  25. همکاری شریفی‌نیا با رهبری درارتباط با موسیقی و قرآن

آخرین عناوین