حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه: اندیشکده ها باید مبتنی بر منظومه فکری و با رویکرد حکمرانی فعالیت کنند

گروه فرهنگی الف،   4000710066
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه: اندیشکده ها باید مبتنی بر منظومه فکری و با رویکرد حکمرانی فعالیت کنند

نشست رونمایی از شماره هشتم نشریه تاملات رشد با حضور حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و صابر میرزایی، معاون پژوهش و توسعه مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در سالن شهید مطهری دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.

به گزارش الف در این نشست حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه، ضمن بیان اینکه اندیشکده ها در حل مسائل باید به منظومه فکری متفکران اسلامی رجوع کنند اشاره کرد که علاوه بر استفاده علمی از اندیشه متفکرانی مانند شهید مطهری، امام خمینی، علامه طباطبایی و... استمداد روحی و معنوی از آنان نیز در پیشبرد فعالیت علمی و به ویژه فرآیند حلّ مسائل اجتماعی نقش مهمی ایفا می کند. دکتر خسروپناه اولین آفت مجموعه های اندیشکده ای را بی توجهی به مبانی نظری راه حل های موجود در حوزه اقتصاد و ... دانستند و مطرح کردند که «چرا برخی بدون اینکه بدانند این موضوعات از چه مباحث نظری سرچشمه می گیرد، به دنبال حلّ مسائل بر اساس آن ها هستند؟!»

 

خسرو پناه آفت دوّم فضای پژوهشی کشور را در میان کسانی دانست که اگر چه با مبانی فکری و اندیشه ای آشنا هستند و دغدغه حلّ مسأله دارند، امّا با واقعیّت های عینی و مسأله واقعی سر و کار ندارند، ایشان ارتباط مستمر با نهاد های اجرایی درگیر مسائل را راهکار برون رفت از این آسیب برای پژوهشگران پژوهشکده ها و اندیشکده ها در مجموعه های حوزوی و دانشگاهی معرفی کردند. خسروپناه آفت سوّم را نبود اندیشه حکمرانی دانسته و تأکید کردند، نباید به حوزه سیاستگذاری و سند نویسی سیاستی محدود شد چرا که سیاستگذاری یکی از اجزاء حکمرانی است و بسته حکمرانی اجزاء دیگری هم مانند تنظیم گری و تنظیم مقررات و ... دارد.

دکتر خسروپناه با اشاره به لزوم گفتمان سازی و استفاده از رسانه برای ترویج اندیشه در جامعه، ارتباط اندیشکده ها با حوزه هنر و رسانه را ضروری دانستند و اشاره کردند که مراکز رشد باید به عنوان عقبه فکری نویسندگان و کارگردانان و سازمان های رسانه ای انقلابی مانند اوج و سراج و شبکه افق و... فعالیت کنند. ایشان جزیره ای عمل کردن مراکز اندیشه ای و نهاد های فکری و عجب سازمانی را یکی دیگر از مشکلات مسیر حلّ مسائل انقلاب اسلامی بر شمردند.

در ادامه این نشست مهندس صابر میرزایی معاون پژوهش و توسعه مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری ضمن تأکید بر اهمیت ایده نشریه تأملات، با بیان این که علم، به تنهایی نمی تواند مسائل کشور را حل کند و علم در آغوش شخصیت های تربیت یافته به تصمیم گیری منجر می شود، اشاره کردند در سال 1380 یک رویکرد لیبرال و اقتصاد بازار بر کشور حاکم بود که چندان موافق سیاستگذاری در کشور نبود؛ وقتی به ما گفتند برای توسعه کشور راهکاری ارائه دهید، ما بیان کردیم که کشور نیازمند سیاستگذاری در همه عرصه ها است و این نگاه منجر به شکل گیری اندیشکده ها و بعد هم پارک های علم و فناوری در کشور گردید.

میرزایی در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی و شبهه ناک بودن اقدامات بانک ها و مشکلات موجود در حوزه عدالت اجتماعی و اینکه این شرایط با آرمان تمدن اسلامی مناسبتی ندارد، اشاره کرد که «کاری که همین اندیشکده ها راه انداختند، پیامی را در جامعه منتشر کرد که ما این وضعیت را قبول نداریم و برای برون رفت از آن راه حل داریم و کشور به بن بست نرسیده است!»

نشریه تاملات رشد یکی از رسانه های علمی مرکز دانشگاه امام صادق (ع) است که در شماره هشتم با عنوان متفکرمحوری، حل مساله بر مدار متفکر تلاش کرده است تا به مساله چالش و فاصله ابتنا بر مبانی و نظریه اسلامی از یک سو و حل مساله عینی اجتماعی و مسائل انقلاب اسلامی از سوی دیگر بپردازد و متفکر محوری به معنای رجوع به نظام فکری متفکران جامع انقلاب اسلامی را به عنوان راه میان بری برای پر کردن فاصله نظر و عمل برای اندیشکده ها و پژوهشکده ها در گفت و گو با صاحب‌نظران اندیشگاهی پژوهشگاهی و دانشگاهی و حوزوی ارائه دهد.

لازم به ذکر است دکتر خسروپناه در مصاحبه ای که در نشریه تاملات آمده است ضمن تاکید بر ایده متفکر محوری برای رفع فاصله نظر و عمل در اندیشکده ها و پژوهشکده ها تاکید نموده و مهندس صابر میرزایی نیز بر ارتباط زنجیره ای اندیشکده ها با یک متفکر اسلامی با رویکرد فلسفه مضاف توصیه نموده اند.

این نشریه به همت هسته منظومه فکری علامه طباطبایی مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) تنظیم شده است. علاقه مندان جهت دریافت شماره هشتم نشریه تاملات (متفکر محوری؛ حل مساله بر مدار متفکر) می توانند به این لینک https://rushda.ir/?p=8616 مراجعه کنند.

 

 

 

 

 

 

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  2. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  3. اعتماد کنید و مطمئن باشید

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  5. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

  6. این صدای اقتدار ایران است ...

  7. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  8. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

  10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

  11. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  12. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  13. پشت‌پرده عقب‌نشینی صهیونیست ها از غزه

  14. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  15. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  16. درگیری لفظی علی دبیر و پیمان یوسفی روی آنتن زنده: شما تنت میخاره!

  17. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  18. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  19. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  20. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  21. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  22. رئیسی: فعالان اقتصادی از عددسازی‌ها در بازار نگران نباشند  

  23. علم‌الهدی: نباید بیکار نشست تا تنها دولت بیاید تلخی معیشت را از سفره مردم بردارد

  24. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  25. انتقاد دوباره شریعتمداری از مسئولین درباره وضعیت حجاب/ اوج و فرود قیمت دلار

آخرین عناوین