سردرگمی سیستماتیک مردم

گروه سیاسی الف،   4000629147 ۶۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
سردرگمی سیستماتیک مردم

در دنیای امروز دولت‌ها به معنای عام حاکمیت بر اساس تأمین امنیت، اعطای آزادی‌های مشخص و کسب رضایت مردم شکل‌گرفته‌اند. ازاین‌رو انتظار می‌رود زمانی که منافع عموم جامعه اقتضا کند دولت تصمیمات لازم را در حوزه‌های مختلف اخذ و با اقتدار آن‌ها را اجرایی نماید. در این صورت است که مردم احساس آرامش و آسودگی خواهند کرد و حاضر می‌شوند به دستورات و قوانین دولت تمکین کنند.

اگر دولت در مواقع بحرانی یا نیاز توانایی اخذ تصمیم صحیح یا اقتدار اجرایی سازی و عملیاتی کردن آن‌ها را نداشته باشد حتماً به لحاظ پذیرش اجتماعی با چالش مواجه می‌شود و حتی در مواقعی ممکن است مردم آن جامعه در پی نافرمانی و اعتراض برآیند. اگرچه در اینجا دولت به معنای کل حاکمیت و قوای مختلف تشکیل‌دهنده آن به معنای عام و مصطلح است اما معمولاً چنین امری بیشتر از قوای مجریه انتظار می‌رود که در پی تدبیر روزانه برای حل مشکلات مردم باشد.

در دولت دوازدهم این حس «بی دولتی»  که مردم پناهی ندارند و اراده‌ای برای اخذ تصمیمات صحیح، مهم و حساس و اجرای آن وجود ندارد در مواقع و بزنگاه‌های حساس و سرنوشت‌ساز بسیار پیش می‌آمد. البته ممکن است برای همراهی مردم با یک تصمیم سخت نیاز به گفت‌وگو و اخذ سیاست‌های کمکی و جبرانی باشد که اگر این پیش‌زمینه‌ها فراهم نشود چالش و مشکل پدید می‌آید.

شاید یکی از مهم‌ترین تصمیمات در دولت گذشته در آبان ماه 98 گرفته شد که اگرچه تصمیم سران قوا بود اما دولت هرگز زمینه‌های لازم برای گفت‌وگو با مردم را مهیا نکرد و هیچ تدبیری برای چگونگی اعلام خبر یا کاستن از فشار روحی مردم ناشی از شنیدن این خبر پیش‌بینی نشد. همین مسئله موجب شد آن اتفاقات تلخ روی دهد؛ چراکه این تصور ایجاد شد دچار نوعی رهاشدگی در مقابل مشکلات و تبعات ناشی از این تصمیم شده‌اند. البته نیاز به گفتن نیست مانند هر تجمع دیگری در آن مقطع زمانی نیز عده‌ای از سر منفعت یا کینه قصد افزایش تنش و تشنج را داشتند.

البته حالت دیگری غیر از عدم تصمیم نیز وجود دارد . نگاهی به زندگی روزمره و عادی بیانگر آن است که طی مدت‌های مدید و طولانی بسیار پیش می‌آید یک‌نهاد یا نهادهای مختلف تصمیمات متعدد و متضادی می‌گیرند اما اراده و اقتداری برای حل این تناقض وجود ندارد و مردم در میان این وضعیت ناشی از اختلال سیستمی دچار گرفتاری و سردرگمی می‌شوند.

شاید یکی از نمونه‌های نزدیک این اتفاق، مطرح‌شدن دوباره بحث برگ سبز سند خودرو است. اختلاف‌نظر و دیدگاه درباره سند خودرو سابقه‌ای بیش از یک دهه دارد اما هنوز بعد از گذشت این‌همه مدت تکلیف این‌که آیا برگ سبز خودرو سند محسوب می‌شود یا این‌که ضرورت دارد سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی نیز ثبت شود روشن نشده است. اگرچه در هفته‌های اخیر اعلام شد نیازی به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی نیست اما عدم تمکین نسبت به این مسئله موجب شد که عملاً وقتی ناجا عنوان می‌کند برگ سبز همان سند رسمی است نهادی دیگر برخلاف این مسئله نظر دهد و گویی اقتداری برای پایان دادن به این مسئله و حل قضیه وجود ندارد. درواقع این‌که صدور سند در کدام سازمان و نهاد باشد قطعاً برای مردم فرقی ندارد اما اینکه مردم در بلاتکلیفی و سردرگمی بیش از 10 سال نگه‌داشته شوند و نهادهای متولی به این اختلاف پایان ندهند امر نامطلوبی است و در افکار عمومی تأثیر مثبتی نخواهد داشت.

مثال دیگر این وضعیت بلاتکلیفی و سردرگمی درباره منع تردد شبانه است. اینکه بعدازاین همه مدت از اجرای چنین طرحی، دقیقاً مشخص نیست چنین طرحی به چه میزان در مقابله با شیوع بیماری کرونا تأثیر داشته است. از سوی دیگر هم‌زمان عنوان می‌شود برخی مراکز واکسیناسیون در تمام طول شبانه‌روز فعالیت دارند. طبیعتاً چنین تصمیماتی محصولی ناهماهنگی بین نهادی و عدم تلاش برای رفع چنین مشکلاتی است.

این موضوع از دید کاربران فضای مجازی نیز دور نمانده و برخی از آن‌ها در هفته‌های اخیر بارها به چنین مسائلی اشاره‌کرده‌اند.

 به‌عنوان‌مثال یکی از کاربران دراین‌باره نوشته است: «دو نمونه ملموس از فقدان دولت، منع/ عدم منع محدودیت تردد شبانه است و الزام/ یا عدم الزام تبت نقل‌وانتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی. آنچه به زندگی روزمره مردم مربوط است بیشتر حس رهاشدگی مردم در بی تصمیمی‌ها را القا می‌کند به‌ویژه که موضوعات پیچیده‌ای هم نیست».

کاربر دیگری دراین‌باره می‌نویسد: «مدرسه‌ها باز میشه باز نمیشه برگ سبز خودرو سند محسوب میشه؟ نمیشه؟ تردد شبانه هنوز هست یا برداشته شده؟ رواید عراق لغو میشه یا نمیشه بلیط اربعین با نرخ مصوب پیدا میشه یا نمیشه/ واردات خودرو آزاد میشه یا نمیشه ...».

بدون شک مجموعه سازمان‌ها و نهادهای حاکمیتی زمانی تصمیماتشان با پذیرش اجتماعی مواجه می‌شود که تصمیمات لازم را در مواقع مشخص و سر بزنگاه‌ها اخذ نمایند و مردم از طریق این تصمیمات مشکلی از مشکلاتشان حل شود نه این‌که به چالش‌ها و مصائب آن‌ها افزوده گردد. قطعاً اگر ناهماهنگی و اختلالی نیز از نتیجه آن تصمیم رخ داد سریعاً یا در حداقل زمان ممکن باید برطرف شود نه اینکه منجر به سردرگمی مردم شده به مدت طولانی ادامه یابد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۲۰۷۹۳۹۰۹:۴۰:۱۵ ۱۴۰۰/۶/۳۰
نگرانی اصلی مردم از گرانی و آینده خود است.
ناشناس۲۲۰۸۰۰۲۱۰:۲۴:۳۰ ۱۴۰۰/۶/۳۰
رییس اتاق بازرگانی ایران: تولید ناخالص داخلی ایران طی سه سال گذشته از ۴۴۵ میلیارد دلار به ۱۹۱ میلیارد دلار رسیده است!
ناشناس۲۲۰۸۰۶۴۱۱:۰۹:۴۸ ۱۴۰۰/۶/۳۰
البته تولید با قدرت اقتصادی که کل حجم پول را شامل می شود فرق می کند
ناشناس۲۲۰۸۱۱۳۱۱:۵۵:۲۰ ۱۴۰۰/۶/۳۰
تو معنی GDP را می دونی؟
ناشناس۲۲۰۸۲۱۳۱۲:۵۹:۳۶ ۱۴۰۰/۶/۳۰
براساس گزارشی که مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرده، در سال ۹۷ فقط سه دهک بالایی جامعه توانسته‌اند کالری موردنیاز روزانه خود را دریافت کنند. به عبارت دیگر هفت دهک جامعه، کمتر از استاندارد اعلامی وزارت بهداشت (۲۳۶۷ کالری در روز) کالری مصرف کرده‌اند.
ناشناس۲۲۰۸۲۴۷۱۳:۲۶:۵۰ ۱۴۰۰/۶/۳۰
..مدیر مدرسه ..روستای .. ضمن اشاره به مشکلات اقتصادی خانواده‌های دانش‌آموزان .. در آغاز سال تحصیلی گفت: خانواده‌هایی هستند که به نان شب محتاج بوده و نمی‌توانند لوازم مورد نیاز تحصیل فرزندانشان را فراهم کنند. امسال دانش‌آموزانم پول پرداخت ۵ هزارتومان هزینه چاپ کارنامه‌شان را هم نداشتند و تنها با تماس از وضعیت قبولی‌شان مطلع می‌شدند. برخی از آنها حتی کفش ندارند و با دمپایی در باران و سرما به مدرسه می‌آیند
ناشناس۲۲۰۸۲۹۸۱۳:۵۹:۲۵ ۱۴۰۰/۶/۳۰
معنی آن این است که خیلی کسب و کارها را شامل نمی شود
ناشناس۲۲۰۸۶۴۲۱۸:۲۳:۵۱ ۱۴۰۰/۶/۳۰
فساد اقتصادی در کشور سیستماتیک نیست ولی سیستمی شده است دستگاه های نظارتی کشور خود آلوده به فساد شده اند و با دستمال کثیف هم نمی توان لکه فساد اقتصادی را از کشور پاک کرد و این لکه روز به روز گسترده تر میشود
ناشناس۲۲۰۸۰۷۸۱۱:۱۶:۴۱ ۱۴۰۰/۶/۳۰
این آمار بر اساس افزایش دلار از4 هزارتومانی تا دلار 22 هزار تومانی محاسبه شده ولی افزایش حجم پول ریالی را مبنا قرار نداده که در این چند سال چند برابر شده
ناشناس۲۲۰۸۱۱۹۱۱:۵۹:۲۶ ۱۴۰۰/۶/۳۰
در مقایسه جهانی، GDP همه کشورها بر اساس دلار سنجیده می شود.
ناشناس۲۲۰۸۲۵۵۱۳:۳۳:۲۶ ۱۴۰۰/۶/۳۰
نقدینگی ریالی در طول 8 سال 7 برابر شده و دلار هم همین مقدار ها افزایش یافته
ناشناس۲۲۰۸۲۸۰۱۳:۴۸:۴۰ ۱۴۰۰/۶/۳۰
کم کردن ریال از دلار و بعد رتبه بندی و فقط دلار افزایش یافته محاسبه شده
ناشناس۲۲۰۸۱۵۰۱۲:۱۸:۱۸ ۱۴۰۰/۶/۳۰
علت، کاهش درآمدهای نفتی است.
آریابان۲۲۰۸۵۵۵۱۶:۵۰:۵۷ ۱۴۰۰/۶/۳۰
علت العلل و یا ام الامراض تمامی کاستی ها و نارسائی های امروز ما ناشی از رایج شدن راهکار های بی خاصیت و فلج کننده ای توسط دست اندرکاران است : از ..
ناشناس۲۲۰۸۱۰۹۱۱:۵۱:۰۰ ۱۴۰۰/۶/۳۰
حتی ونزوئلا با تورم های چند هزار درصدی ضربه به تولید ناخالص داخلی اینقدر نزد که این غرب زده ها زدن
ناشناس۲۲۰۸۲۲۰۱۳:۰۷:۰۷ ۱۴۰۰/۶/۳۰
صورت‌‌های مالی بزرگترین بانک ایران، بانک ملی، از زیان انباشته آن حکایت دارد
ناشناس۲۲۰۸۰۱۴۱۰:۳۸:۱۴ ۱۴۰۰/۶/۳۰
سازمان ثبت و احوال: یک طلاق به‌ ازای هر ۳ ازدواج در ایران سازمان بهزیستی کشور: مرگ سالانه ۴۱ هزار نفر در ایران بر اثر خودکشی
ناشناس۲۲۰۸۱۶۴۱۲:۲۶:۰۹ ۱۴۰۰/۶/۳۰
بیشترین دلیل طلاق افزایش نگاه دنیا پرستی است
ناشناس۲۲۰۸۲۷۲۱۳:۴۲:۱۷ ۱۴۰۰/۶/۳۰
پول اجاره خونه ندارم پول خرج یومیه ندارم اسمش چیه؟ دنیا پرستی؟
ناشناس۲۲۰۸۳۹۳۱۴:۵۲:۴۲ ۱۴۰۰/۶/۳۰
اینها بهانه است چون کار هست شما نمی خواهی هر کاری بکنی وحالا چه ربطی به طلاق داشت؟
ناشناس۲۲۰۸۳۳۵۱۴:۲۳:۵۸ ۱۴۰۰/۶/۳۰
فعلا که خودی های نورچشمی و آقازاده ها در امریکا و اروپا چشم دنیا را کور کرده اند بی خیال داداش ! دنیا فقط برای مردم عادی بده ؟؟
p۲۲۰۸۳۷۴۱۴:۴۴:۴۱ ۱۴۰۰/۶/۳۰
عمده ترین دلیل طلاق ازدواج هست
ناشناس۲۲۰۸۵۰۰۱۶:۰۵:۱۸ ۱۴۰۰/۶/۳۰
ببین درست زندگی کردن و اینکه بخوای مثل انسان زندگی کنی حق طبیعیته خود خدا هم جلوشو نگرفته شماها تفکراتتون مشکل داره، اینیکه مردم ما دارند زندگی نیست زیسته
ناشناس۲۲۰۷۹۴۲۰۹:۴۲:۳۰ ۱۴۰۰/۶/۳۰
برنج کیلویی 60 هزار تومن را چند درصد مردم ایران می توانند بخرند؟ سال دیگه قیمت آن و هزاران قلم جنس دیگر چقدر گران خواهد شد؟
ناشناس۲۲۰۸۰۹۰۱۱:۲۷:۳۳ ۱۴۰۰/۶/۳۰
صدرالدین علیپور، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران: به تدریج باید شکل مخازن فعلی را عوض کنیم تا دسترسی به آن‌ها آسان نباشد و زباله‌گرد نتوانند از مخزن زباله بردارد و این موضوع در دستور کار سازمان است.
ناشناس۲۲۰۸۲۲۵۱۳:۱۱:۴۳ ۱۴۰۰/۶/۳۰
چکار کنند بد بخت ها ؟ برن دزدی ؟ توی مجتمع ما زباله ها توسط خانواده ها تفکیک می شه در پلاستیک های بزرگ آبی رنگ که کار این بنده خداها اسان بشه و به زباله های تر و الوده دست نزنند
ناشناس۲۲۰۷۹۴۵۰۹:۴۴:۱۷ ۱۴۰۰/۶/۳۰
مردم هزار و یم مشکل دارند. مشکلاتی که مسئولان و اولیای امور به آنها تحمیل کرده اند.
ناشناس۲۲۰۸۰۲۳۱۰:۴۵:۲۳ ۱۴۰۰/۶/۳۰
ای کاش سال 92 و 96 راهنمایی های بزرگان برای انتخاب فرد انقلابی عمل می کردند مردم
ناشناس۲۲۰۸۲۴۱۱۳:۲۲:۴۹ ۱۴۰۰/۶/۳۰
روزنامه همشهری در گزارشی نوشت عده‌ای با دسترسی به سامانه‌های وزارت بهداشت و گرفتن ۲ تا ۵ میلیون تومان، برای افراد کارت واکسن آسترازنکا صادر می‌کنند.
سینا۲۲۰۸۳۵۳۱۴:۳۳:۱۴ ۱۴۰۰/۶/۳۰
لطفا توجه کنید که جمهوری اسلامی ایران، یک نظام یکپارچه و متشکل از نهادهای مختلف انتخابی و انتصابیست. همگی به اندازه قدرت و تاثیر خود، مسئول وضعیت فعلی هستند.
ناشناس۲۲۰۷۹۵۲۰۹:۵۰:۲۵ ۱۴۰۰/۶/۳۰
مسئولان خودشان در جای گرم و نرم هستند، دریافتی از مشکلات فقر، گرانی، بی کاری،...... مردم ندارند.
ناشناس۲۲۰۷۹۶۲۰۹:۵۶:۵۷ ۱۴۰۰/۶/۳۰
شکاف و فاصله بین حاکمیت و مردم در هر کشوری خطرناک است.
ناشناس۲۲۰۸۰۹۴۱۱:۳۱:۳۴ ۱۴۰۰/۶/۳۰
و دولتی آمده بود که از عمد این کارها را بکند
ناشناس۲۲۰۸۲۳۰۱۳:۱۴:۲۷ ۱۴۰۰/۶/۳۰
چرا دیگر ارگانهای نظارتی ساکت ماندند ؟؟؟ همه ساکت بودند که به عمد چنین کارهایی انجام بشه ؟؟ چرا ؟؟؟
ناشناس۲۲۰۸۲۶۶۱۳:۳۹:۰۶ ۱۴۰۰/۶/۳۰
به خاطر امنیت عمومی کشور وگرنه استیضاح شده بود
ناشناس۲۲۰۸۳۴۹۱۴:۳۲:۴۳ ۱۴۰۰/۶/۳۰
این حرف مطق نداره طرف داشت ریشه مملکت را به عمد و از روی دشمنی می زد ولی به خاطر مصلحت کسی جلودار ایشان نشد و همه سکوت کردند که ایشان به مقاصد شوم خود برسد !!!!!!!!!!!!!! این استدلال کودکانه و غیر واقعی است
علیرضا۲۲۰۷۹۶۸۱۰:۰۰:۵۴ ۱۴۰۰/۶/۳۰
اتفاقا به نظر من این یه سیاسته کاملا آگاهانه است که داره اجرا میشه. گاهی گیج کردن مردم بهترین راهه.اگر هم مشکلی پیش بیاد راحت میتونن در قبال هر شکل از اون به یکی از این حرف‌ها و نقل قولها ارجاع بدن.راحت میگن ما گفته بودیم اینم مدرکش یا ما نگفته بودیم اینم مدرکش.یعنی بازای هر مساله ای قطعا اظهار نظرهای متفاوت از قول مسئولین وجود داره که میتونن با استناد به اون از مسئولیت شونه خالی کنن و تقصیر رو بندازن گردن مردم.متاسفانه با تغییر دولت هنوز این رویه ادامه داره.
ناشناس۲۲۰۷۹۷۴۱۰:۰۳:۰۴ ۱۴۰۰/۶/۳۰
مقاله جالبیه . دقیقا به دغدغه های مردم که چند دهه با آن گرفتار هستند ، اشاره شده است . البته این گرفتاریها و عدم احترام به شخصیت اجتماعی ، با گوشت و پوست مردم عجین شده و تا برخورد با مردم و احترام به حقوق اجتماعی در کشورهای مترقی مقایسه نشود ، کسی متوجه اختلاف فاحش آن نخواهد شد . قانون وقوانین کشورهایی که حامی حقوق اجتماعی مردم می باشند ، حاصل چند صد سال تجربه و توجه به آرامش و آسایش مردم کشورشان است .
ناشناس۲۲۰۷۹۹۱۱۰:۱۴:۳۵ ۱۴۰۰/۶/۳۰
به نظر می رسد که عده ای از افراد درون .. به این نتیجه رسیده اند که وضع موجود نمی تواند دوام پیدا کند و به همین دلیل در پی پر کردن جیب خود در کمترین زمان و بیشترین مقدار ممکن هستند ، به عبارت دیگر ، ناامیدی از آینده به مدیران هم رسیده است و به همین دلیل می بینیم که مدیریت کشور در یک حالت رها شدگی است ، چون همگان می دانند که اقتصادی که در تحریم پایان ناپذیر جهانی و دلار 270 هزار ریالی گرفتار شده دیگر امکان بهبود ندارد ، یک قدم دیگر و دلار یک میلیون ریالی باعث می شود مردم قدرت خرید نان و پنیرشان را هم از دست بدهند ، و تا آن روز یک قدم بیشتر فاصله نداریم
مهران توسلی۲۲۰۷۹۹۶۱۰:۱۹:۰۳ ۱۴۰۰/۶/۳۰
الف ادارات سامانه دارند اما سامان ندارند. دو نمونه ذکر می کنم آموزش و پرورش سامانه های مختلف دارد برای اینکه مردم دیگر نیاز نداشته باشند به مدارس مراجعه نمایند . دخترم از دبستان رفته دبیرستان ، برای ثبت نامش بالای 10 بار مراجعه کرده ایم ، سامانه مشکل دارد حتی اطلاع نمی دهد سامانه درحال بروزرسانی است و اطلاعاتی را می خواهد که نزد خودشان است. درحالیکه کلیه اطلاعات دخترم را آموزش وپرورش دارد اصلا نیاز به یک برگ کاغذ نبود چنان برای ثبت نام و خرید کتاب اذیت شدیم که می گوییم صد رحمت به همان ثبت نام دستی مورد دیگر اداره کار است قبلا پرونده را تحویل دبیرخانه می دادی کار تمام بود اما حالا اول باید احراز هویت کنی بعد باید دفاعیه را آپ لود کنی و سپس منتظر نوبت دهی بایستی بعد اگر مشکل داشت کسی بهت اطلاع نمی دهد نوبت دهی 70 روز بعد است بعد برای بنده پیش آمد نامه به شعبه ارجاع داده شده بود اما بدست شعبه نرسیده بود به زور فهمیدم کسی هست که می تواند نامه را ارجاع دهد پس از سه هفته نامه دست شعبه رسید . شعبه گفت 20 روز دیگر وبسایت را چک کن تا الآن یک ماه گذشته و خبری نشده از 1399/12/25 که کار را شروع کردم تا کنون بیش از شش ماه است هنوز حکم صادر نشده است
ناشناس۲۲۰۸۰۱۶۱۰:۳۹:۰۰ ۱۴۰۰/۶/۳۰
اینها مدیریتشان در حد ان بود که یارانه را بیشتر کنند و از ان طرف مالیات بیشتر بگیرند و یا اب و برق و گاز و بنزین را گرانتر کنند تا بتوانند یارانه بیشتر بدهند حالا گرانی اینها در اقتصاد چه بلایی بر سر گرانی بیشتر همه چیز خواهد داشت مثل دور باطلی است که قبلا امتحان شده عوض تولید کار فقط در فکر میان بر که منتهی به دره خواهد شد هستند
صمصام۲۲۰۸۰۲۸۱۰:۴۷:۵۲ ۱۴۰۰/۶/۳۰
نگران نباشین دیگه دولت جدید یک معاونت به نام معاونت هماهنگ کننده اقتصادی منصوب کردند که از اختلاف بین مسئولان اقتصادی در زمینه وضع قوانین و دستور العمل ها تا اجرای انها جلو گیری خواهد کرد
علیرضا۲۲۰۸۱۲۸۱۲:۰۶:۲۲ ۱۴۰۰/۶/۳۰
دوست عزیز تنها چیزی که برای مردم مونده امیده،امیدوارم امید مردم ناامید نشه.مردم چیز زیادی نمیخوان،آرامش و آسایش و ثبات اقتصادی میخوان.تو کشور ثروتمند ایران این واقعا خواسته زیادی نیست
ناشناس۲۲۰۸۲۴۶۱۳:۲۵:۵۴ ۱۴۰۰/۶/۳۰
خروجی آن چه بوده و چه خواهد بود
سهامی۲۲۰۸۰۶۶۱۱:۱۱:۰۲ ۱۴۰۰/۶/۳۰
اگر دردم یکی بودی چه بودی!!!!!مگه این مشکا اصلی مملکته فقط تو بحث بازگشایی مدارس ببینین چقدر صداهای متناقض و متضاد به گوش می رسه .....الان جاده ها رها شدن خیل جمعیت به سمت استان های شمالی گسیل شدن ....محدودیت ها روز به روز کم رنگ تر میشه و با وزود واکسن به ملت اینگونه القا می کنن کا واکسیانسیون مایان کرونا ست این در حالیست که در حال حاضر اعداد کشته ها و مبتلایان بسیار بالاست...واقعا چه اتفاقی در مملکت افتاده؟؟؟
ناشناس۲۲۰۸۰۸۷۱۱:۲۰:۲۸ ۱۴۰۰/۶/۳۰
وضعیت بسیار ناجوری است
ناشناس۲۲۰۸۱۰۴۱۱:۴۳:۳۲ ۱۴۰۰/۶/۳۰
«مدرسه‌ها باز میشه باز نمیشه !!!!!!!!!!!!!! برگ سبز خودرو سند محسوب میشه؟ نمیشه؟!!!!!!!!!!!!!! تردد شبانه هنوز هست یا برداشته شده؟ !!!!!!!!!!!!!!! روادید عراق لغو میشه یا نمیشه بلیط اربعین با نرخ مصوب پیدا میشه یا نمیشه/!!!!!!!!!!!!!!! واردات خودرو آزاد میشه یا نمیشه ...»!!!!!!!!!!!!!! نویسنده محترم اینها که فرمودین دغدغه های دهک های بالا ست مردمی که برای خرید یک کیلو گوشت و برنج و یا تامین نت برای تحصیل فرزندان یا خرید ضروری ترین مایحتاج زندگی و درمان گرفتار هستند چنین دغدغه هایی ندارند پدر و مادر هایی که دو سه تا فرزند تحصیل کرده و بیکار و مجرد بین سی تا چهل سال دارند دغدغه شان پیر شدن فرزندان بدون سر و سامان و آینده است در هر خانه ای اقلا یک دختر و پسر مجرد و بیکار هست که والدین را دچار بحران روحی کرده اند چرا شما از دعوای جناحی و روحانی بد است و رئیسی خوب است خارج نمی شوید ؟؟
ناشناس۲۲۰۸۱۴۴۱۲:۱۴:۴۰ ۱۴۰۰/۶/۳۰
واقعیت این که هیچ چیز بصورت شفاف بیان نمیشه مثلا در مورد ساعات منع تردد ابتدا گفتند از ساعت 9 شب بعد گفت شد 10 شب هفته قبل گفتن بخاطر واکسیناسیون لغو شد اما دیشب راس ساعت 9 شب برای من جریمه صادر شد انگار برای دولت منافع ارجحتر از مردم هست چون داره درامد از جیب مردم کسب می کنه
ناشناس۲۲۰۸۱۸۵۱۲:۴۴:۳۵ ۱۴۰۰/۶/۳۰
بخش عمده مشکلات مردم وجود تحریمهای بین المللی است. ظاهرا مسئولین عجله ای برای رفع آنها ندارند. دولت با دست خالی چه حمایتی میتواند از مردم به عمل آورد.
ناشناس۲۲۰۸۲۶۲۱۳:۳۷:۵۷ ۱۴۰۰/۶/۳۰
بخش کوچک آن برای تحریم است و فقط مشکلات بزرگ داخلی را برملا می کند این تحریم ها و تاریخ اقتصادی کشور در این 60 سال بخوان تا بفهمی چه خبر است
ناشناس۲۲۰۸۵۰۱۱۶:۰۶:۱۱ ۱۴۰۰/۶/۳۰
خوندیم و اینو فهمیدیم. شاخ و شونه کشیدن برای همه بدون در نظر گرفتن جایگاه یعنی تحریم. تحریم یعنی نیاز به دور زدن. دور زدن نیاز به عدم شفافیت. عدم شفافیت یعنی فساد. فساد یعنی الان ایران. اگه حرفی داری بگو مارو هم روشن کن!!!!!
ناشناس۲۲۰۸۴۲۹۱۵:۱۸:۵۷ ۱۴۰۰/۶/۳۰
این تحریم ها چرا سفره مسئولین رو کوچیک نکرده فقط رو سفره مردم اثر کرده؟ اونا سهمشون رو کامل و حتی بیشتر از سفره انقلاب برمیدارند و مردم رو به شعب ابیطالب حواله میدند.
ناشناس۲۲۰۸۱۹۰۱۲:۴۷:۵۳ ۱۴۰۰/۶/۳۰
کدام دولت..؟ یکی می گوید برگ سبز سند است یکی میگوید نیست! یکی میگوید تردد شبانه آزاد شده یکی میگوید ما خبر نداریم! یکی می گوید اف ای تی اف خوب است یکی میگوید بد است! کشور به داغونترین وضع در ۱۰۰ سال اخیر افتاده است.
علی کریمی۲۲۰۸۲۱۴۱۳:۰۰:۰۱ ۱۴۰۰/۶/۳۰
مسئول محترم گروه سیاسی الف مشکلات مورد اشاره در مقاله به طور واضح و روشن به دلیل سیستم و ساختار های معیوب اداره کشور است و از طرف دیگر با مقایسه اختیارات رئیس جمهور کشور ما با روسای جمهور سایر کشورها (مثلا" ترکیه ) چنین به نظر می رسد تنها مسئول این مشکلات دولت ها نیستند.
ناشناس۲۲۰۸۲۵۸۱۳:۳۶:۱۸ ۱۴۰۰/۶/۳۰
عزیزم بودجه ای که دولت ها می‌نویسند را درست بنویسند خیلی چیزها فرق خواهد کرد
ناشناس۲۲۰۸۳۰۷۱۴:۰۶:۴۵ ۱۴۰۰/۶/۳۰
حالا این 4 سال معلوم میشه که ایا رئیس جمهور اختیار داره و میتونه یا نه این 4 سال دیگه مشخص میکنه چی به چیه امیدواریم رئیس جمهور موفق بشه و اتینکه میگن رئیس جمهور اختیار نداره باطل بشه
ناشناس۲۲۰۸۲۳۵۱۳:۱۹:۱۵ ۱۴۰۰/۶/۳۰
برجام خوبه یا بده Fatf خوبه یا بد
کریم۲۲۰۸۳۲۶۱۴:۱۷:۲۷ ۱۴۰۰/۶/۳۰
گوش اگر گوش تو ناله اگر ناله من آنچه بجایی نرسد فریاد است
ناشناس۲۲۰۸۵۵۰۱۶:۴۸:۰۴ ۱۴۰۰/۶/۳۰
مشکل عمده کشور ما اینه که هر دولتی میاد سر کار، عین بازی( دومینو) تمامی مسئولان کشور بهم ریخته میشه قبلی ها با وجود تجربه دور ریخته میشن و عد ه ای بی تجربه مشکلات را دو چندان میکنند و دوباره تکرار .مساله بعدی عدم توانایی مجلس در برخورد با متخلفان دولت و استیضاح آنهاست. سوم دخالت نماینده ها در انتخاب وزرا و استانداران و فرمانداران و مقامات محلی
ناشناس۲۲۰۸۶۴۳۱۸:۲۳:۵۵ ۱۴۰۰/۶/۳۰
مردم ایران با امید به آقای رئیسی رای دادند واقعا نگذارید امیدشان ناامید شود زودتر بازار را از دست دلالان بگیرید و کنترل کنیدانشاالله خبر ..زاده هایی که برای تفریح به کشورهای دیگه رفته اند به زودی برای خانواده هایشان بیاد که نان مردم را قطع کرده اند
ناشناس۲۲۰۸۶۶۹۱۸:۴۴:۱۳ ۱۴۰۰/۶/۳۰
حالا صبر کنین این طرح مثلا برای مبارزه با قمار اجرا بشه که تمام کسب و کارهای اینترنتی و تبادلات بازار رو بهم میریزه همه اینها اونوقت اصلا به چشم نمیاد! فکر کن روزی 20 تا تراکنش کارت به کارت میشه کرد!!!
ناشناس۲۲۰۸۸۳۷۲۱:۳۲:۰۵ ۱۴۰۰/۶/۳۰
گویی عده ای می خواهند که ایران حیران بماند.‌‌‌‌
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  3. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  4. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  5. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  6. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  7. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  8. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  9. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  10. دیر اما قابل‌توجه ...

  11. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  12. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  13. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  14. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  15. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  16. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  17. قبور لاکچری

  18. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  19. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  20. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  21. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  22. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  23. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  24. یمنی ها فراتر از تصور !

  25. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

    2. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

    3. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

    4. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

    5. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

    6. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

    7. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

    8. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

    9. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

    10. چراغ سبز دوباره دولت به بازگشت معین

    11. یک استعفا و مبارزه سیستمی با فساد

    12. تتلو توبه‌نامه نوشت | می‌خواهم ازدواج کنم و پدر شوم!

    13. بی‌حجابی ارزان نشان‌دادن ارزش‌های بانوان است/ مشارکت ۴۱ درصدی، جهاد مقبول بود

    14. سید نظام موسوی: قرار نیست بچه‌های انقلابی در مجلس آینده ساختارشکنی کنند

    15. پذیرش استعفای معاون اول قوه قضاییه به دلیل پرونده قضایی فرزندانش

    16. مدودف: اوکراین باید بخشی از روسیه شود

    17. قدردانی رهبر انقلاب از بانوی کارشناس اورژانس بابل

    18. واشنگتن: کانال‌های ارتباطی با تهران داریم؛ ایران مانع گسترش تنش‌ها شود!

    19. علم ‎الهدی: مردم باید لذت مهار تورم را در سفره‌هایشان بچشند

    20. واگذاری استقلال و پرسپولیس به بانک‌های غیردولتی در روزهای آینده

    21. گزارش هیات به اصطلاح حقیقت‌یاب فاقد وجاهت حقوقی و قانونی بوده و از اعتبار خارج است

    22. دولت متعهد به حمایت از فعالین اقتصاد دیجیتال است

    23. ایران بر انتخابات ریاست جمهوری روسیه نظارت دارد

    24. ایران و آمریکا به «جنگ سخت» نزدیک شده‌اند؟

    25. اظهارات پزشکیان درباره رئیس احتمالی مجلس آینده

    آخرین عناوین