گام بلند مجلس برای مانع‌زدایی از تولید/ انحصار کدام مشاغل از بین می‌رود؟

گروه اقتصادی الف،   4000626027
گام بلند مجلس برای مانع‌زدایی از تولید/ انحصار کدام مشاغل از بین می‌رود؟

طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار که مجلس شورای اسلامی به تازگی کلیات آن تصویب کرده است، کارشناسان اقتصادی از آن به عنوان اولین قدم برای مانع‌زدایی از اقتصاد کشور و تاثیرات مثبت آن بر اقتصاد یاد می‌کنند و رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب‌وکار هم ملزومات اجرای موفق‌آمیز این طرح را در همت دولت و مراجع صدور مجوزها، پشتیبانی مالی، نیروی انسانی و حمایت از تصمیمات هیئت مقررات زدایی و مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب‌وکار اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، مجلس یازدهم دو روز گذشته کلیات طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار را تصویب کرد که براساس این طرح، دولت مکلف می‌شود در راستای ایجاد شفافیت اطلاعات در مورد قوانین و مقررات حوزه کسب‌وکار، پایگاه اطلاعات کسب‌وکار را ارتقا دهد و پس از مدتی دیگر دولت اجازه اجرای قانونی را بدون ثبت در این پایگاه نخواهد داشت.

همچنین هر فردی می‌تواند درخواست مجوز خود را در درگاه ملی کسب‌وکار ثبت و پس از سه روز مجوز را دریافت کند و این فرآیند تنها برای کسب‌وکارهای مربوط به حوزه سلامت، بهداشت و محیط زیست که براساس بازه زمانی تعریف شده تا سه ماه طول بکشد.

علاوه براین، بسیاری از مشاغل از جمله داروخانه و نانوایی تا کارشناسان دادگستری  که دچار محدودیت هستند، بر مبنای این طرح دیگر محدودیت‌هایی از جمله ظرفیت‌ها، محدودیت صنفی و فاصله جغرافیایی را نخواهند داشت که این اقدام گام بزرگی در جهت رونق کسب‌وکارها است.

چه مشاغلی از طرح متاثر می‌شوند؟ 

از جمله مهمترین مشاغلی که در صورت تصویب این طرح تحت تاثیر قرار می‌گیرند نانوایی‌ها، داروخانه‌ها، سونوگرافی، مرکز آموزش رانندگی، وکالت، سردفترداری، کارگزاری بورس و سایر شغل‌های دارای محدودیت‌های مشابه هستند.

برای آنکه این طرح پس تصویب و تبدیل به قانون ضمانت اجرای کافی را داشته باشد، مقرر شده که در صورتی که مراجع صدور مجوز در زمان مشخص به درخواست متقاضی که در سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور ثبت شده پاسخ ندهند به عنوان موافق در نظر گرفته شده و مجوز به صورت خودکار از سوی سامانه صادر خواهد شد.

همچنین در صورتی که متقاضی هنگام ثبت درخواست اطلاعات نادرستی ثبت کند تا دو سال از امکانات سامانه محروم خواهد شد، ضمن اینکه در هنگام مواجهه با استعلام ماموران ضابطین، ارائه شناسه یکتای مجوز صادره کافی است و درخواست مدرک اضافی از دارنده مجوز جرم محسوب خواهد شد.

امضاهای طلایی حذف می‌شوند

در این زمینه، احسان خاندوزی - وزیر امور اقتصادی و دارایی در صحن علنی مجلس در دفاع از کلیات طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار گفت: تصویب این طرح بسیاری از فسادها، رانت‌ها و انحصارطلبی‌ها را کنار می‌زند و امضاهای طلایی را کاهش می‌دهد. همچنین، تبدیل نظارت پیشینی به نظارت پسینی و ایجاد شفافیت در اخذ مجوزها و قراردادهای بانکی از رویکردهای مهم این طرح است.

علاوه براین، علی فیروزی- رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب‌وکار درباره این طرح به ایسنا گفت: طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار چهار بخش دارد که بخش اول آن به مجوزها و تغییر پارادایم مجوزدهی مربوط می‌شود و نظارت بر مجوزها از پیشینی به پسینی تغییر می‌کند که شروع کسب‌وکار مردم را وابسته مجوز نمی‌داند بلکه افراد دارای شرایط مورد نیاز برای کسب‌وکار اطلاعات و درخواست خود در سامانه وارد می‌کنند و پس از آن مجوز برای آن‌ها به صورت خودکار صادر می‌شود و چه مجوزهای تایید محور و چه ثبت محور کد یکتای مجوزها را دریافت می‌کنند.

وی افزود: بخش دوم این طرح به جلوگیری از فعالیت پرقدرت موتور مقررات‌زایی مربوط می‌شود که در این طرح باید همه مقررات، دستورات و بخشنامه‌های سازمان‌ها در یک سامانه مشخص ثبت شود.  بخش دیگر طرح صدور مجوزهای کسب‌وکار، شفاف‌سازی قراردادهای تسهیلات بانکی است که در پی آن مردم در جریان قراردادهای خود قرار می‌گیرند تا مورد اجحاف قرار نگیرند و حاکمیت نیز از نحوه توزیع تسهیلات در بخش تولید آگاه می‌شود. 

شروط اجرای موفق طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار

فیروزی ادامه داد: بخش چهارم طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار به رفع انحصار از بازارهای خدمات حقوقی چون سردفترها، وکلا، کارشناسان رسمی دادگستری مربوط می‌شود. 

رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب‌وکار اجرای این طرح را منوط به همت دولت و مراجع صدور مجوزها دانست و گفت: یکی دیگر از ملزومات اجرای طرح پشتیبانی مالی، نیروی انسانی، حمایت از تصمیمات هیئت مقررات زدایی است. از سوی دیگر باید از دبیرخانه هیئت مقررات‌زدایی که مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب‌وکار است، حمایت شود. علاوه براین، باید ضمانت‌های اجرا به صورت دقیق اجرا شود و مطمئن شویم که این مسیر درست طراحی شده و دقت زیادی در اجرای آن صورت گیرد زیرا موضوع جدیدی است و پارادایم در حال تغییر است.

از سوی دیگر، کامران ندری در گفت‌وگو با ایسنا درباره تاثیرات طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار اظهار کرد: در رابطه با کلیات طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار باید بگویم که اقدام درست و به جایی بوده است زیرا یکی از چالش‌های جدی اقتصاد کشور همین موانع اداری است که تحت عنوان مجوزهای مختلف مانع شروع کسب‌وکارها می‌شود و انحصاری نیز برای برخی ایجاد کرده است. 

تاثیر مثبت طرح تسهیل صدور مجوزها بر اقتصاد 

وی افزود: اگر جزئیات این طرح نیز قابل قبول باشد، تغییراتی در آن ایجاد نشود و پس از تصویب نیز اهتمام جدی برای اجرای صورت گیرد، می‌تواند اثر مثبتی بر اقتصاد کشور داشته باشد. 

در ادامه این کارشناس اقتصادی گفت: به عنوان مثال در حوزه ساخت مسکن اگر موانع غیرضرور، فساد در سیستم اداری و مجوزهای زائد برای طی کردن فرآیند ساخت مسکن حذف شود و ساخت‌وسازها به صورت اصولی انجام شوند، دیگری نیازی نیست تا دولت مستقیما وارد ساخت‌وساز شود و مشکل تامین مالی پیدا کند بلکه بخش خصوصی با انگیزه و منابع مالی کافی خود می‌تواند تعداد مسکن مورد نیاز کشور را تامین کند.

علاوه براین، علی سعدوندی- یک کارشناس اقتصادی طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار را پیشرفت بزرگی در راه تسهیل کسب‌وکارها می‌داند و بیان کرد: این طرح اولین مورد از مانع‌زدایی در اقتصاد کشور در سالی به همین نام خواهد بود. 

 

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  4. و ناگهان اخلاق!

  5. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  6. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  7. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  8. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  9. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  10. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  11. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  12. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  13. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  14. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  15. فریب نخوریم! 

  16. دبی؛ چند روز پس از سیل

  17. تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت جالب زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

  18. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  19. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین