دورکاری به سبک یک رئیس‌جمهور/ نگاهی به مردم‌گریزی «حسن روحانی»

  4000617051 ۸۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

شیوه حکمرانی حسن روحانی در هشت سال مدیریت دولت در مواجهه با بحران‌ها و ارتباط او با مردم در بزنگاه‌های خاص کشور، همواره مورد نقد کارشناسان و سیاستمداران قرار داشته است.

دورکاری به سبک یک رئیس‌جمهور/ نگاهی به مردم‌گریزی «حسن روحانی»

به گزارش مهر، اعتماد مردم و ارتباط مؤثر با آنها، مسئله‌ای است که هشت سال در شیوه مدیریتی دولت قبل نسبت به آن غفلت شده بود. موضوعی مهم و اثرگذار بر روحیه جامعه که سید ابراهیم رئیسی در کنار همه دغدغه‌های اقتصادی و فرهنگی کشور، به میزان قابل توجهی در همین یک ماه از دولتش به آن پرداخته است. حضور در کنار مردم در بزنگاه‌ها، چالشی است که رئیسی آن را به هیچکس محول نکرد و از روزهای اول برای اصلاح آن دست به کار شد.

اصلاح و جبران شکاف بین مردم و دولت از اولین روزها در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت و رئیس‌جمهور بعد از رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی، به غسالخانه بهشت زهرا رفت و با کارکنان این مرکز دیدار و گفتگو کرد. مشاور وزیر بهداشت دولت روحانی در واکنش به این بازدید در اینستاگرام خود نوشت: «طی دو روز از غسال‌های تهران تا کادر درمان و پرستاران خوزستان، همه رئیس جمهور را از نزدیک دیدند؛ ما و همه مدیران وزارت بهداشت به جز دو یا سه نفر!! طی دو سال حضور در هسته مرکزی مقابله با کرونای وزارت بهداشت، حتی یک بار هم رئیس جمهور را به جز ویدئو کنفرانس ندیدیم.»

پیش از این بازدید هم، رئیسی سرزده به سراغ بخش کرونای بیمارستان امام خمینی (ره) رفت و از یک مرکز تزریق واکسن بازدید کرد؛ همچنین در بازدید از داروخانه ۲۹ فروردین که از مراکز اصلی توزیع داروهای کرونایی و غیر کرونایی است، با مردم و کادر اجرایی این داروخانه گفتگو کرد.

اما اقدامات رئیسی در یک ماهه اخیر، تنها به بازدیدهای درون پایتخت محدود نشد، او در اولین سفر استانی، به خوزستان و سیستان و بلوچستان رفت؛ مناطقی که هم از جهت منابع در صدر قرار دارند و هم از جهت محرومیت.

روحانی به هاشمی رفسنجانی هم وقت نمی‌داد

اما به نظر می‌رسد آنچه اقدامات رئیسی را در صدر اخبار روز قرار داد و نقل بحث‌های داغ سیاسی و رسانه‌ای کرد، بیش از آنکه نتیجه فعالیت‌های او باشد، به دنبال غیبت طولانی مدت رئیس‌جمهور قبلی در میان مردم است؛ موضوعی که سال ۹۶ مورد انتقاد «عبدالله ناصری» فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم واقع شد. به گفته ناصری، حسن روحانی تنها از ساعت ۹ و نیم صبح تا هفت شب در دفتر خود حضور داشت.

ناصری در این روایت می‌گوید: «علی اکبر ناطق نوری، از چهره‌های سیاسی حامی دولت در این‌باره به روحانی اعتراض کرده و گفته؛ من که الان فقط یک حوزه علمیه در لواسان دارم از ساعت ۶:۳۰ صبح آنجا حاضر می‌شوم و شما باید کمی زودتر بروید و به سخن وزرایتان گوش کنید»

کمی بعد از این ماجرا، روزنامه کیهان نوشت: «مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز در اواخر عمر خود منتقد شیوه کار کردن حسن روحانی شده بود.» آنچه در کیهان منتشر شد حاکی از این بود که هاشمی رفسنجانی در آخرین جلسه یکی از کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام، از شیوه مدیریت روحانی گلایه شدیدی کرده است.

بر اساس آنچه کیهان منتشر کرد، هاشمی رفسنجانی به این دلیل که روحانی وقت کافی روزانه برای رسیدگی به مشکلات اقتصادی نمی‌گذارد و اینکه از موضع بالا برخورد می‌کند او را مورد نقد جدی قرار داده و گفته بود: «ملاقات با او (روحانی) حتی برای من (هاشمی) هم آسان نیست.»

لبخند روحانی از داخل لندکروز برای کارگران «مپنا»

نگاه از بالا به پایین و اشرافی روحانی روز به روز در جزئیات کارنامه او نمود بیشتری پیدا کرد. او ۱۲ اردیبهشت ۹۵ همزمان با روز جهانی کارگر، با حضور در کارخانجات و شرکت‌های مختلف گروه صنعتی «مپنا» از واحدهای مختلف آن بازدید کرد؛ بازدیدی که جزئیات و حواشی آن بحث برانگیز شد. به نظر می‌رسید نحوه حضور روحانی با آنچه روز کارگر اقتضا می‌کرد، در تعارض بوده و بازتابی منفی بین مردم و قشر کارگر جامعه داشته است.

دورکاری به سبک یک رئیس‌جمهور/ نگاهی به مردم‌گریزی «حسن روحانی»

 

روحانی با خودروی ژاپنی میلیاردی به دیدار کارگران مپنا رفت. لندکروز مشکی و براق رئیس‌جمهور از مقابل کارگران عبور کرد و رئیس‌جمهور حتی داخل کارخانه نیز حاضر به پیاده شدن از خودرو نشد. او در مسافت داخل کارخانه، از پنجره لندکروز برای کارگرانی با حقوق ماهانه یک میلیون تومان، لبخند زد، دست تکان داد و رد شد. رسانه‌ها واکنش‌های زیادی به این موضوع نشان دادند. «تویوتا V۸ زحمت بازدید رئیس‌جمهور از مپنا را کشید» این تیتری بود که برخی رسانه‌ها برای خبر بازدید روحانی از مپنا انتخاب کردند.

چهار روز طول کشید روحانی از تهران به معدن یورت گلستان برسد

درست یک سال بعد از بازدید روحانی از مپنا، یعنی ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، در «معدن زغال سنگ زمستان یورت» استان گلستان انفجاری رخ داد. در پی این انفجار ده‌ها کارگر زیر زمین گرفتار شدند و متاسفانه ۴۳ معدنچی جان باختند.

در شرایطی که قشر کارگر و مردم انتظار حضور رئیس‌جمهور در محل حادثه را می‌کشیدند، چهار روز طول کشید تا روحانی خودش را از تهران به گلستان برساند. رئیس‌جمهور ۱۷ اردیبهشت به معدن یورت رسید. او که به علت ازدحام و اعتراض کارگران، این بار هم از خودرو پیاده نشد، از همان پنجره سقف اتومبیل دقایقی برای جمعیت معترض و داغدار صحبت کرد.

دورکاری به سبک یک رئیس‌جمهور/ نگاهی به مردم‌گریزی «حسن روحانی»

فریادهای کارگران بر سر روحانی: «آقای رئیس‌جمهور! تا الان کجا بودید؟»

در فیلمی که از این بازدید منتشر شده، یکی از کارگران از میان جمعیت خطاب به روحانی فریاد می‌کشد: «آقای رئیس جمهور! تا الان کجا بودید؟» وطن امروز نیز با اقتباس از اعتراض این کارگر با تیتر «تا حالا کجا بودی؟!» اعتراض کارگران را بازگو کرد و نوشت: «پس از اعتراض خودجوش کارگران در مراسم روز کارگر، کاروان حسن روحانی با مشت‌ها و اعتراضات صریح کارگران خشمگین معدن زمستان یورت گلستان مواجه شد.» این دومین دیدار روحانی با کارگران بود که از داخل خودروی شاسی بلند انجام گرفت.

اما رسانه‌های اصلاح‌طلب در همان مقطع، حضور روحانی میان جمعیت داغدار کارگران را نوعی شجاعت دانستند و از آن دفاع کردند. روزنامه ایران تیتر زد: «فریاد اعتراض داغداران، گوش شنوای رئیس‌جمهوری». روزنامه اعتماد نیز نوشت: «با وجود چنین اخطار به رئیس‌جمهور درباره احتمال اعتراضات، حسن روحانی تاکید کرده که من رئیس‌جمهور درد مردمم، اگرفریادشان سبب آرامش ملی می‌شود، باید به میان شان بروم»

واکنش روحانی به اعتراضات ۹۶/ پای ترامپ به میان آمد!

چندماه بعد، یعنی دی ماه ۹۶ که اعتراض مردم در پی شیب تند تورم و گرانی‌ها، به خیابان‌ها کشیده شد، نگاه روحانی به فریادهای مردمی چیز دیگری بود. با افزایش قیمت کالاهای مصرفی مردم، اعتراضاتی با عنوان «نه به گرانی» آغاز و در فضای مجازی از آنها به عنوان مخالفت مردم با سیاست‌های دولت حسن روحانی یاد شد.

تظاهرات ۹۶ در ابتدا به صورت مسالمت آمیز دنبال شد، اما واکنش درخوری از سوی دولت که مخاطب اعتراضات مردم بود صورت نگرفت و روحانی نیز فرصت مناسب برای پاسخ دادن و آرام کردن شرایط را از دست داد. اندکی بعد، زمانی که آشوبگران و معاندان از این فرصت برای اهداف خود سوءاستفاده کردند، رئیس‌جمهور هشدار داد که برهم زدن نظم اجتماعی معترضان را تحمل نخواهد کرد.

به اعتقاد برخی کارشناسان اگرچه به نظر می‌رسید روحانی می‌کوشد اوضاع را بهبود ببخشد، اما شنیدن این جملات برای مردمی که از شرایط معیشتی گلایه داشتند، آن هم از زبان کسی که او را مسئول وضع موجود می‌دانستند قابل هضم نبود و احساسات آنها را بیشتر جریحه‌دار کرد.

۶ شهریور ۹۷ وقتی روحانی برای پاسخ به سوالات نمایندگان به مجلس رفت، اظهارات عجیبی درباره حوادث ۹۶ به زبان آورد؛ سخنانی که حکایت از بی‌اهمیتی اعتراضات مردم در نگاه روحانی، از ابتدایی که مسالمت‌آمیز آغاز شد تا آنجایی که توسط جریانات ضدانقلاب به انحراف کشیده شد، داشت. روحانی در جلسه علنی مجلس به جای تاکید بر حق قانونی مردم برای اعتراض و تفکیک اغتشاشگران از معترضان مسالمت‌جو، خروج آمریکا از برجام را گردن حوادث ۹۶ انداخت و گفت: «حادثه دی‌ماه، آقای ترامپ را به طمع انداخت که در اواخر دی‌ماه اعلام کند من در برجام نمی‌مانم مگر آنکه اروپا و دیگران با من درباره منطقه و مسأله موشک همراه شوند و اگر همراه نشوند یکجانبه از آن خارج می‌شوم»

روحانی ۴ ماه بعد یعنی در چهارم دی ماه وقتی برای تقدیم لایحه بودجه ۹۸ به مجلس رفت، مجدداً سخنان شهریور ماه خود را تکرار کرد و گفت: حوادث اوایل دی‌ماه باعث شد تا آمریکایی‌ها با برداشت غلط و تصور ناروا اواخر دی‌ماه موضع‌گیری جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران و توافق هسته‌ای اعلام کنند»

بحران سیل ۹۸ و سفر تفریحی روحانی به قشم

چند ماه بعد یعنی در ماجرای سیل فروردین ۹۸، نوع مدیریت روحانی مورد انتقاد افکار عمومی و محافل سیاسی و رسانه‌ای قرار گرفت. روزهای اول عید نوروز، سیلاب سطح وسیعی از استان گلستان و مازندران را فرا گرفت؛ اما باز هم با گذشت چند روز از ماجرا کسی خبری از رئیس‌جمهور نداشت. چند روز بعد مشخص شد که روحانی در ایام تعطیلات نوروزی، به جزیره «قشم» سفر کرده است.

از آنجا که سفر نوروزی در میان مسئولان دولتی موضوعی حائز اهمیت بود، «مناف هاشمی» استاندار گلستان نیز تعطیلات نوروزی را در خارج از کشور سپری می‌کرد؛ اما برکناری او توسط معاون اول رئیس‌جمهور هم دردی از مردم، مسافران و بحران سیل دوا نکرد. همه دستگاه‌ها برای کمک رسانی به سیل‌زدگان به یک مدیریت واحد به فرماندهی رئیس دولت نیاز داشتند اما با گذشت چند روز از این حادثه که جان تعداد زیادی از هموطنان را گرفت باز هم از اقدامی مدیریتی و کارساز، خبری نبود.

تنها اقدام روحانی در روزهای ابتدایی که کشور درگیر بحران سیل بود، انتشار پیام و تماس‌های تلفنی بود. «محمود صادقی» نماینده اصلاح‌طلب تهران در مجلس در واکنش به نوع مدیریت روحانی، با اعلام اینکه او در سفر نوروزی قشم است، می‌گوید: «از آقای روحانی توقع داریم که سفر قشم خود را نیمه کاره رها کرده و به مناطق سیل زده برود تا از نزدیک امور کمک رسانی را رصد کند.» کاربران ایرانی هم در پلتفرم‌های مختلف از جمله توئیتر، اعتراض خود را به عملکرد روحانی در این بازه زمانی نشان دادند. در نهایت بعد از یک هفته رئیس‌جمهور خود را از قشم به شمال کشور رساند.

دوقطبی‌سازی بجای مدیریت بحران

اما این شیوه از مدیریت رئیس‌جمهور دولت دوازدهم تنها به عدم حضور در صحنه ختم نمی‌شود. نهم فروردین، زمانی که دیگر روحانی از قشم بازگشته بود و برای حل بحران سیل به وحدت همه ارگان‌ها و نهادها نیاز بود؛ رئیس‌جمهور به نقد عملکرد سپاه پرداخت و شرایط بحرانی سیل را سیاسی کرد و درصدد ایجاد یک دوقطبی برآمد. او در جلسه شورای هماهنگی بحران، طی سخنانی اقدامات سپاه پاسداران در شکافتن خط راه‌آهن و جاده‌ها در «آق‌قلا» را بدون تأثیر دانست.

«محمدعلی جعفری» فرمانده کل سپاه پاسداران در واکنش به اظهارات روحانی گفت: «امیدواریم با این کارهایی که انجام می‌شود و انفجارهایی که صورت می‌گیرد دیگر به ما تهمت اینکه آب را از این طرف به آن طرف انتقال می‌دهیم نزنند».

ادبیات و عملکرد روحانی در ماجرای آبان ۹۸

در تقویم پرحادثه ریاست‌جمهوری روحانی، شاید ملتهب‌ترین روزها مربوط به آبان ۹۸ باشد؛ التهاباتی که ناشی از تصمیم یک شبه دولت در افزایش قیمت بنزین بود. به اعتقاد کارشناسان، ریشه حوادث بنزینی و اعتراضات جامعه، به عدم مدیریت درست دولت و اقناع صحیح افکار عمومی برمی‌گردد.

در آن مقطع، نه تنها مسئولان، مردم را برای افزایش قیمت بنزین آماده نکردند؛ بلکه در اظهاراتی ضد و نقیض اطمینان خاطر می‌دادند که خبری از گرانی قیمت سوخت نیست. «علیرضا صادق‌آبادی» مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، صراحتاً اعلام کرد که دولت هیچ برنامه‌ای برای تغییر قیمت بنزین یا سهمیه‌بندی آن ندارد.

اما این اظهارات، در حالی مطرح شد که بامداد ۲۴ آبان، خبر تغییر قیمت بنزین غیرسهمیه‌ای به ازای هر لیتر ۳ هزار تومان اعلام شد. ساعاتی بعد حسن روحانی در اولین لحظات التهاب و آخرین فرصت برای کنترل شرایط، گفت: «این تصمیم به نفع مردم و قشرهای تحت فشار جامعه است!»

پس از اعلام این تصمیم، یعنی از صبح روز ۲۵ آبان، اعتراضات مردمی در چند شهر آغاز شد و به نقاط مختلف کشور سرایت کرد؛ عده‌ای در تهران نیز خودروهای خود را به نشانه اعتراض در خیابان‌ها متوقف کردند. اما رئیس‌جمهور بجای پاسخگویی نسبت به این تصمیم یک شبه، در واکنشی تحریک برانگیز به این نوع اعتراض گفت: «خودرو در اختیار من است که استفاده کنم، نه اینکه راه‌بندان درست کنم. اگر راهبندان درست کردم خوشبختانه آن قدر سیستم مانیتور و دوربین داریم که خودرو، پلاک آن و راننده مشخص می‌شود.»

اما آنچه نوع واکنش روحانی در آبان ۹۸ را همواره در حافظه تاریخی مردم حفظ می‌کند، جمله تاریخی او در نشست شورای اداری استان آذربایجان شرقی است. روحانی ۱۰ روز بعد از گران شدن بنزین، یعنی هفتم آذرماه در جریان سفر به تبریز گفت: «من هم صبح جمعه فهمیدم بنزین گران شده است».

به اعتقاد ناظران سیاسی، شاید این جمله از رئیس‌جمهور، امضای او بر کارنامه هشت ساله‌اش در مدیریت کشور باشد؛ ادعایی که در همان مقطع از سوی افکار عمومی، سیاستمداران و رسانه‌ها مورد نقد شدید قرار گرفت.

شیوع بیماری کرونا، مقطع پرچالش دیگری در دوران ریاست‌جمهوری روحانی بود که عیار مردمی بودن او را نشان داد. روحانی از آغاز این پاندمی، تا روزی که صندلی پاستور را ترک کرد، یکبار هم در جمع مردم حضور نیافت و بازدیدی از بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و مراکز درمانی بعمل نیاورد و تنها کاری که انجام داد، ارتباط تصویری با استان‌ها و مراکز درمانی بود.

انتقاد روحانی به قالیباف و رئیسی برای حضور در میان مردم

بهانه روحانی برای حضور نیافتن در میان مردم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی بود. او حتی پشت تریبون از سید ابراهیم رئیسی رئیس وقت قوه قضائیه و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس به دلیل انجام سفرهای استانی انتقاد می‌کرد، تا جایی که یکی از جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا را به دلیل سفر استانی قالیباف تعطیل کرد تا نشان دهد رعایت پروتکل‌ها مهم‌تر از گفتگوی بی‌واسطه با مردم است.

«ناصر ایمانی» کارشناس مسائل سیاسی در همین رابطه و با اشاره به انتقاد برخی اصلاح‌طلبان از سفرهای استانی رئیسی در آغاز دوران ریاست‌جمهوری‌اش به خبرنگار مهر می‌گوید: «در پاسخ به این منتقدان باید سوال کنم که به نظر شما مدلی که دولت روحانی داشت و در یکی دو سال آخر دولت خود اساساً از کاخ سعدآباد تکان نخورد، خوب است؟ مدلی که رئیس‌جمهور حتی در تهران هم بین مردم نرود چه برسد به استان‌ها و مناطق محروم! شما چنین مدلی را تأیید می‌کنید؟»

رسانه‌های اصلاح‌طلب: سفرهای استانی رئیس‌جمهور اخلال ایجاد می‌کند

اما رسانه‌های حامی روحانی که زمانی با اشتیاق درباره سفر روحانی به اروپا تیتر می‌زدند: «نخستین سفر رسمی رئیس‌جمهوری به اروپا پس از یک دهه؛ فرش قرمز زیر پای ایران»، این روزها دنبال عیب‌جویی از سفرهای استانی رئیسی هستند و بدون اشاره به مشی مردم‌گریزی روحانی، بنا دارند از حضور رئیسی در میان مردم برداشت‌های سیاسی کنند.

روزنامه شرق پس از اولین سفر استانی رئیسی به خوزستان، گفتگویی با احمد شیرزاد ترتیب داد و نوشت: «سفر استانی در ذات خود یک اخلال مهم ایجاد می‌کند؛ اینکه سفر رئیس‌جمهور به یک منطقه حکایت از غفلت او از مناطق دیگر خواهد بود. سفر استانی نباید یک روال عادی و معمول دولت باشد؛ بلکه اگر سیلی، زلزله‌ای یا هر بحران خاص دیگر در منطقه‌ای به وجود آمد، مقام عالی‌رتبه برای تسریع در کارها به منطقه آسیب‌دیده سفر می‌کند»

بررسی واکنش رسانه‌ها و فعالان سیاسی حامی دولت تدبیر و امید حکایت از این دارد که آنها یا به دنبال ایجاد تردید نسبت به نتایج سفرهای استانی رئیسی و حضور او در میان مردم هستند یا به نوعی می‌خواهند مردم‌گریزی روحانی در دوران ۸ ساله را توجیه کنند؛ کنشی که هرچند ظاهراً مقطعی اما حاکی از شیوه فکری این جریان در نوع حکمرانیِ مردم‌سالارانه است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۱۸۸۷۷۰۱۳:۲۶:۲۵ ۱۴۰۰/۶/۱۷
روش درست روش رهبری است. از زمان کرونا بیشترین دقت را ایشان داشتند و حتی عزاداری را هم اینترنتی انجام دادند. اشکال روحانی شوخ بودن بیش از حد و نابجای او بود. وگرنه هدف از صبح جمعه فهمیدن هدف درستی بود. می خواستند یک دفعه باشد تا مردم به پمپ بنزین ها هجوم نبرند. اما این مطلب را با لحن بدی گفتند. به هر حال امیدوارم آقای رئیسی موفق باشند و بین مردم رفتن به نتیجه بیانجامد و فقط نمایش نباشد.
ناشناس۲۱۸۸۷۸۳۱۳:۲۹:۲۴ ۱۴۰۰/۶/۱۷
صد شکر که این امد و صد شکر که ان رفت
ناشناس۲۱۸۹۰۸۲۱۵:۲۹:۴۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
امیدوارم مسئولین کنونی از عملکرد روحانی درس گرفته باشند و بدانند مردم به وعده ها آنها رای میدهند و نه به نامهای آنها و اگر به وعده هایشان عمل نکنند نامی جز بند نامی در خاطر مردم نخواهد ماند
ناشناس۲۱۸۹۲۹۴۱۶:۴۵:۳۴ ۱۴۰۰/۶/۱۷
داداش رییسی هم بعد از این همه مدت تازه گفته وضعیت کشور از لحاظ کرونا خوب نیست ..۴ سال دیگه هم می گید همه چیز تقصیر رییسی هست
ناشناس۲۱۸۹۳۰۴۱۶:۴۹:۰۶ ۱۴۰۰/۶/۱۷
دیده شود چه می شود. آنچه گفته شد واقعا بی انصافی بود نسبت روحانی، هجمه علیه اودر طول ۸سال بی وقفه بود
ناشناس۲۱۸۹۳۳۲۱۶:۵۸:۲۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
برنج شده ۴۲ هزار تومان ،خوابی بیدار شو ..
حافظا۲۱۹۱۰۹۵۱۸:۰۹:۰۳ ۱۴۰۰/۶/۱۸
نماز شام غریبان چو گریه آغازم به مویه های غریبانه قصه پردازم به یاد یار ودیار انچنان بگریم زار کز جهان وره رورسم سفر بر اندازم
صمصام۲۱۸۸۷۹۰۱۳:۳۲:۵۲ ۱۴۰۰/۶/۱۷
روحانی کاملا غیر قابل دفاع .... مایه شرمساری برای کسانی که بهش رای دادند و مایه سربلندی برای کسانی مثل من که اصلا رای ندادم
بازنشسته۲۱۸۹۴۱۳۱۷:۳۶:۲۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
رای دلیل نمیشه گاها انسانها فریب می خورند ،اما بعد چند صباحی عملکرد ایشان یا هرکس ،موجب هوشیاری وتجربه انسان میگردد. چه خوب که انسانها شعور دارند و عکس العمل نشان می دهند ،حتی هر دولتی
ناشناس۲۱۸۸۸۰۴۱۳:۳۷:۴۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
کلا نگاه ایشان از بالا به مردم بود و به مردم پشیزی اهمیت نمیداد. بدی ماجرا این بود که 22 میلیون رای را از مردم گرفت و بعد از آن ملت را دیگر هیچ هم حساب نمیکرد.
ناشناس۲۱۸۸۸۰۹۱۳:۴۰:۰۶ ۱۴۰۰/۶/۱۷
هدف برجام های متعدد برای خالی کردن دست ایران در جهت حمله نظامی بود که موفق نشد حرصش را رو سر مردم خراب کرد
ناشناس۲۱۸۸۸۲۶۱۳:۴۶:۱۴ ۱۴۰۰/۶/۱۷
از الف درخواست دارم ۴سال دیگه اگه آقای رئیسی مجددا رئیس جمهور شد از سفرهای استانی وبازدیدهای ایشان یک گزارش کامل تهیه ومنتشر کند !
ناشناس۲۱۸۸۸۲۷۱۳:۴۷:۲۰ ۱۴۰۰/۶/۱۷
پس برای چی عده ای غرب زده ها هنوز.... تا وقتی افراد دو قطبی ساز کاذب در ارکان حکومت باشند وضع همین است
ناشناس۲۱۸۸۸۴۹۱۳:۵۵:۱۵ ۱۴۰۰/۶/۱۷
رئيس جمهور عوض شد، جديداً اقاي رئيسي امدند. خبر داريد؟
ایرانی۲۱۸۹۱۲۳۱۵:۴۰:۰۲ ۱۴۰۰/۶/۱۷
آره رئیس جمهور عوض شده اولین کاری که کرده سیمان ۳۷ تومنی که روحانی گرون کرد رو کنترل داره میکنه شده ۲۷ تومن
ناشناس۲۱۸۹۳۸۲۱۷:۲۱:۱۳ ۱۴۰۰/۶/۱۷
مرغم از 35 به 24 رسیده من خودم خریدم
ناشناس۲۱۸۹۴۱۴۱۷:۳۶:۴۲ ۱۴۰۰/۶/۱۷
حتما تو محل شما 27 میفروشن
ناشناس۲۱۸۹۶۳۱۱۹:۳۵:۱۹ ۱۴۰۰/۶/۱۷
پنیر ۱۸ هزار تومنی رو دیروز خریدم ۲۵ هزار تومن
ناشناس۲۱۹۰۸۶۶۱۵:۴۴:۱۴ ۱۴۰۰/۶/۱۸
بربری هزارتومنی شده 2500تومن..
ناشناس۲۱۸۹۶۹۷۲۰:۲۸:۵۶ ۱۴۰۰/۶/۱۷
روحانی هم ۴سال دلار را روی ۳هزارتومان ثابت نگه داشت وتورم را تک رقمی کرد !!جلوی یکی پز بده که قبلا پز دادن ندیده باشه !!
ناشناس۲۱۹۰۰۳۰۰۰:۴۷:۴۶ ۱۴۰۰/۶/۱۸
قمپوز جان سرکوب دلار برای ساده لوحان جواب می دهد که باور کنند!
ناشناس۲۱۸۸۸۵۹۱۳:۵۸:۴۹ ۱۴۰۰/۶/۱۷
به هر حال هر کسی شخصیتی و ظاهری دارد. مهم نتیجه کار است. آدم ها با هم فرق دارند. ظاهر دو امام انقلاب ما هم با هم یکی نبود سبک مسافرت هایشان هم یکسان نبود. طبیعی است. البته آقای روحانی باید از دلخوری ها جلوگیری می کرد. اما به هر حال همه اینها ظواهر است.
ناشناس۲۱۸۸۸۶۴۱۴:۰۰:۴۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
اقا روحانی رفت و تمام شد اگه دلتان خنک نشده خب محاکمه اش کنید و کمتر با اعصاب مردم بازی کنید
ناشناس۲۱۸۹۴۳۸۱۷:۴۵:۵۴ ۱۴۰۰/۶/۱۷
محاکمه خواست آگاهان جامعه است ولی آدمای دلباخته ای مانند شما کی می خواهید دست از حمایت متعصبانه بردارید
ناشناس۲۱۸۸۸۷۳۱۴:۰۳:۳۷ ۱۴۰۰/۶/۱۷
اعدام او و برخی از وزرای کابینه ایشان میتواند التیامی باشد بر زخم کهنه و عمیقی که بر پیکر مردم ایران گذاشته شده.
ناشناس۲۱۸۹۱۸۱۱۶:۰۵:۰۷ ۱۴۰۰/۶/۱۷
اعدام رئیس جمهور ایران؟ چقدر شرم آور است .. چنین نظری .. در حالیکه کمترین انتقاد به برخی را هرگز چاپ نمی کند. .. از رئیس جمهور ایراد نگیرید.
علی کریمی۲۱۸۹۱۹۳۱۶:۰۸:۳۴ ۱۴۰۰/۶/۱۷
اول محاکمه در یک دادگاه عادلانه بعد اجرای حکم دادگاه.
ناشناس۲۱۸۹۶۸۱۲۰:۱۶:۴۵ ۱۴۰۰/۶/۱۷
در دادگاه علنی
ناشناس۲۱۸۹۷۰۲۲۰:۳۰:۱۲ ۱۴۰۰/۶/۱۷
در دادگاه علنی آنهم با پخش زنده از صدا سیما !
علی۲۱۹۱۱۹۸۱۸:۴۶:۵۱ ۱۴۰۰/۶/۱۸
به چه جرمی به جرم اینکه آمریکا ما را تحریم کرد به جرم اینکه یه کشتی مواد اولیه را چند برابر قیمت خرید میکردیم یا به جرم اینکه اجازه نمیدادن نفت را بفروشیم
ناشناس۲۱۸۸۹۰۴۱۴:۱۹:۱۳ ۱۴۰۰/۶/۱۷
و او رفت حالا شما هستید و وعده ها
ناشناس۲۱۸۸۹۲۸۱۴:۲۸:۵۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
مهم نتیجه بخش بودن اقدامات رییس جمهوره.چه از راه دور و چه از فاصله نیم متری.
ناشناس۲۱۸۸۹۳۹۱۴:۳۲:۱۹ ۱۴۰۰/۶/۱۷
حتی کشورهای کمونیستی هم به شیوه روحانی حکمرانی نمی کنند هشت سال روحانی خسارت بارترین دوره هشت ساله تاریخ ایران است حتی از هشت سال جنگ هم صدمات فاجعه بارتری به مردم مظلوم ایران وارد شد زندگی ما رو که به باد داد خدا..
احسان۲۱۸۸۹۴۷۱۴:۳۵:۲۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
اینها پرورش یافته انگلیس هستند تا حمله به اعتقادات مردم را به هدف اجابت برسانند .
ناشناس۲۱۸۸۹۶۲۱۴:۴۳:۳۰ ۱۴۰۰/۶/۱۷
بسه دیگه. روحانی که رفت.
ناشناس۲۱۸۹۵۰۶۱۸:۲۰:۲۲ ۱۴۰۰/۶/۱۷
بله رفت اما اگه نقدش نکنیم دوباره سر و کله این خودپرستها پیدا میشه. مخصوصا که راه و رسم غوغای رسانه ای و رقیب هراسی رو هم خوب بلدند
ناشناس۲۱۸۹۵۹۴۱۹:۰۶:۲۶ ۱۴۰۰/۶/۱۷
خودش رفت ولی اسم ...ش موند.
علی۲۱۸۹۶۱۷۱۹:۲۶:۰۶ ۱۴۰۰/۶/۱۷
نه عزیزم بس نیست، یه عده ای بعد از گذشت ۸سال بدبختی هنوز نفهمیدن که اساس این مشکلات روحانی و تفکر غربگدایی هست!!
ناشناس۲۱۸۹۷۷۶۲۱:۱۰:۲۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
یعنی چون رفت دیگر کاری بهش نداشته باشیم . چطور تا هشت سال شما می گفتید ، تقصیر دولت احمدی نژاده ؟ حالا میگید بسه دیگه کاری به روحانی نداشته باشید ؟
ناشناس۲۱۸۹۸۱۳۲۱:۴۲:۱۹ ۱۴۰۰/۶/۱۷
حالا کو تا ۸سال بشه
مرادی۲۱۸۹۸۱۸۲۱:۴۶:۰۸ ۱۴۰۰/۶/۱۷
اگر روحانی محاکمه نشود هر کسی به خود اجازه می‌دهد با فریب مردم ۸ سال مملکت را علاف مدیریت غلط خود کند.ایشان با عملکرد غلط خود قشر متوسط جامعه را فقیرتر کرد.
ناشناس۲۱۸۸۹۷۵۱۴:۵۱:۱۳ ۱۴۰۰/۶/۱۷
روزنامه های زنجیره ای رو ببندید
علی۲۱۸۸۹۸۳۱۴:۵۴:۳۶ ۱۴۰۰/۶/۱۷
اینقدر خودتونو خوب فرض نکنید دیگران را بد روحانی رفت کی دست از سرش برمیدارین یا میخواهید با این حرفها حواس مردم را از گرانیها پرت کنین .مردم خسته شدن از حرفهای شما
ناشناس۲۱۸۹۵۴۵۱۸:۴۵:۱۹ ۱۴۰۰/۶/۱۷
گرانی !!!!!!!!!عجب این گرانی حاصل زحمات و تلاش مجدانه روحانی در ۸ سال حکمرانیش هست و حالا انتظار دارید در عرض یک ماه مدینه فاضله بشه ..هرچند رئیس جمهور محبوبمان اقدامات مفید وخدا پسندانه و عادلانه داشته البته اگر چشمان خودرا باز کنید و عناد نداشته باشید . روزهای خوب خواهند آمد .
ناشناس۲۱۹۰۱۰۵۰۲:۲۷:۱۲ ۱۴۰۰/۶/۱۸
پس تو هم هر وقت روزهای خوب اومد ازش تعریف کن نه حالا !
ناشناس۲۱۸۹۷۰۹۲۰:۳۲:۵۵ ۱۴۰۰/۶/۱۷
ای شیر مادرت حلالت دمت گرم واقعا درست میگی ،،ایول
ناشناس۲۱۸۹۰۰۳۱۵:۰۳:۴۳ ۱۴۰۰/۶/۱۷
سلام.امیدوارم که سایت الف ودیده بان آقای توکلی شجاعت وجسارت وبصیرت لازم رادرنقدونگاه انتقادی نسبت به رییس جمهورفعلی وعملکردوی داشته باشد.
علیرضا نیکرو۲۱۸۹۰۵۸۱۵:۲۳:۰۴ ۱۴۰۰/۶/۱۷
یارانه نقدی یا حقوق ملی ۵۰۰ هزار تومان هر نفر به فرزندان پدرخارجی و مادر ایرانی ساکن ایران شناسنامه ی ایرانی به نام خانوادگی مادر داده شود خانه دار کردن مردم مهار کرونا آموزش حضوری
امیدوار۲۱۸۹۰۷۱۱۵:۲۵:۴۹ ۱۴۰۰/۶/۱۷
مقاله بسیار عالی بود
ناشناس۲۱۸۹۰۸۸۱۵:۳۱:۳۶ ۱۴۰۰/۶/۱۷
بهتره به فکر عملکردخودتان باشیدکه همه چیزطبق روال قبل پیش میره
علی۲۱۸۹۰۹۵۱۵:۳۳:۵۷ ۱۴۰۰/۶/۱۷
وقت آن رسیده که مردم اگاه وهوشیارباشندودیگربه هیچ یک ازاصلاحطلبان اعتمادنکنندوهربی لیاقت وبی کفایتی .. رارییس جمهورنکنندمملکت بدون رییس جمهوری همچون روحانی بهتراست تارییس جمهوری بی لیاقت وبی کفایت داشته باشدولی گناه اصلی برگردن مجلس شورای اسلامی ونهادهای ناظربراعمال مسئولین است که وظایف خودرادرست انجام نمی دهند
ب. و۲۱۸۹۰۹۶۱۵:۳۳:۵۹ ۱۴۰۰/۶/۱۷
اینکه آقای روحانی در اوج کورونا بازدید حضوری نداشتند باید حق داد چون واکسیناسینونی وجود نداشت واگر مقامات دولت فعلی بازدید دارند چون حالا دیگر واکسن زده اند پس هر کس را باید با انصاف در شرایط خودش سنجید
ناشناس۲۱۸۹۲۵۸۱۶:۳۵:۱۲ ۱۴۰۰/۶/۱۷
اينطور نيست. رييسي در مقام قضا هم که بود سفرهاي استاني زيادي رفت.
حسین۲۱۸۹۵۱۰۱۸:۲۳:۰۹ ۱۴۰۰/۶/۱۷
همه چیزدر دوران ریاست جمهوری این بی.. به ده تا بیست برابر قیمت رسید.درهشت ۸سال یک خانه برای مردم نساخت این .. ترین ریاست جمهوری درایران بود هرکسی که ازاین .. دفاع کنه خودش ..
ناشناس۲۱۹۰۳۰۹۱۰:۱۱:۲۷ ۱۴۰۰/۶/۱۸
شرط انصاف در هر نقدی حرف حق است. اما گلایه ها از عملکرد دولت هم حق مردم است.
ناشناس۲۱۸۹۱۰۷۱۵:۳۶:۵۴ ۱۴۰۰/۶/۱۷
بیایید منصف باشیم. تعداد زیادی از مسئولین کشور کهولت سن دارند و قدرت جسمی و ذهنی آنان برای اجرای وظایفی که بر عهده دارند کفایت نمی کند. چرا کسی به نقد آن دستگاهها نمی پردازد؟
ایران۲۱۸۹۱۱۰۱۵:۳۷:۱۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
اگه عدالتی در این کشوروجود داشته باشه روحانی وچند نفراز وزراش باید اعدام بشه
ناشناس۲۱۹۰۰۴۹۰۱:۰۸:۳۰ ۱۴۰۰/۶/۱۸
اگر اين در مورد همه رييس جمهور انجام ميشد موافق بودم.
ناشناس۲۱۹۱۶۵۴۲۲:۰۷:۲۸ ۱۴۰۰/۶/۱۸
دمت گرم ای کاش قانون قرآن زودتر اجرا بشه و کل مسئولان خیانت کار به سزای عملشان برسند.
علی کریمی۲۱۸۹۱۵۹۱۵:۵۶:۳۲ ۱۴۰۰/۶/۱۷
1- اگر در بین مردم بودن مشکلات را حل می کرد در 8 سال ریاست جمهوری آقای دکتر احمدی نژاد کشور باید گلستان می شد. 2-آقای دکتر روحانی با در نظر گرفتن تحریم های امریکا، بیماری کرونا و سنگ اندازی های مراکز قدرت های پنهان داخلی بهترین عملکرد را در دو دوره ریاست جمهوریش داشت اگر غیر از این است یک نفر از منتقدان وی جوانمردانه ایشان را به مناظره زنده دعوت کند.
عجله نکنید یک سال دیگه همچی مشخص میشه۲۱۸۹۱۶۰۱۵:۵۷:۴۸ ۱۴۰۰/۶/۱۷
ای کاش یه قانونی بود که هر مسئول پایان کارش محاکمه میکردند.البته میگزاشتن تمام حرفاش میزد
ناشناس۲۱۸۹۱۸۰۱۶:۰۴:۲۵ ۱۴۰۰/۶/۱۷
آدرس اشتباه ندهید. فضایل شخصی را با شایستگی سیاسی قاطی نکنید. حسن روحانی خوب نبود قبول. اما خوب نبودنش به عنوان رییس جمهور ربطی به این چیزها ندارد. ساده زیست بودن یا نبودن ارتباطی به شایستگی حکمرانی ندارد ! در بین مردم بودن یا نبودن ارتباطی به شایستگی حکمرانی ندارد ! با این معیارهایی که شما دارید طالبها حکومت ایده آل هستند. بفرمایید پیش همونها زندگی کنید. معیارهای حکمرانی خوب مشخص است. نرخ تورم ، نرخ بیکاری ، سهولت کسب و کار ، امید به زندگی ، سطح بهداشت ، ..
مستعار۲۱۸۹۱۸۳۱۶:۰۵:۴۲ ۱۴۰۰/۶/۱۷
راستی کسی میدونه چراپسر روحانی خودکشی کرد،؟
ناشناس۲۱۸۹۳۰۵۱۶:۴۹:۱۴ ۱۴۰۰/۶/۱۷
..تو زندگی مردم دخالت نکن!
ناشناس۲۱۸۹۲۱۳۱۶:۱۷:۱۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
ببخشید فعلا که خیری از این رییس جمهوری هم که رخ به رخ مردم شده ندیدیم.کمی به قیمتها نگاه کنید ببنید تادیروز که آن دیگری بود چه تفاوتی کرده؟اینها که دیگر کاری ندارد!
ناشناس۲۱۸۹۲۳۹۱۶:۲۹:۲۲ ۱۴۰۰/۶/۱۷
زندگی من در دوران حسن فریدون سالها به عقب رانده شد و من مانده ام و بی خانگی
ناشناس۲۱۹۰۲۴۸۰۹:۲۶:۴۰ ۱۴۰۰/۶/۱۸
پیش از روحانی زندگی خوبی داشتی؟!!! یعنی در دوره احمدی نژاد زندگیت رونق داشت؟
خرس مهربون۲۱۸۹۳۴۸۱۷:۰۵:۱۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
کسی که حقیقت را نميداند جاهل است؛ولی آنکه که میداند وکتمان یا توجيه میکند ويا دروغ می پندارد ؛خائن است؛هشت سال عمل کرد حسن اصلا وابدا قابل قبول نیست واصلا مردود است وجدان ایران اورا اعدام کرده،تطهیر او شما راهم درگیر خواهد کرد
حامد۲۱۸۹۳۷۰۱۷:۱۷:۳۶ ۱۴۰۰/۶/۱۷
کارگران شرکت مپنا که نوشته ایدباحقوق یک میلیون عرض کنم بهترین حقوق پرسنل مپنا میگیرند وخودرو شاسی بلند هم که گفته اید رییس جمهور که جای خود کدام یک ازمسولین و مدیران از حتی بهترین خودرو داخلی سوار میشن مگر جایی جلودوربین هرچند روحانی خوب نبودودرباره آقای رییسی هم فعلا زوده برای قضاوت
ناشناس۲۱۸۹۳۷۲۱۷:۱۸:۳۴ ۱۴۰۰/۶/۱۷
کاش ۱۴۰۴ بیاد .
ایرانی۲۱۸۹۴۸۱۱۸:۰۹:۱۱ ۱۴۰۰/۶/۱۷
اگر راست می‌گویید و دلسوز مردم هستید حسن روحانی رابدون مصلحت سنجی به پای میز محاکمه بکشانید روحانی به این ملت خیانت وظلم کرد
م ح۲۱۸۹۴۸۸۱۸:۱۳:۲۹ ۱۴۰۰/۶/۱۷
سلام انشاالله دولت جدید موفق و سلامت باشند .
قلی بیگ۲۱۸۹۴۹۶۱۸:۱۵:۴۸ ۱۴۰۰/۶/۱۷
چرا ازروز اول کسی راکه تابعیت .. داره به قول خودتون درکارهای دولتی ودرراس مردم گزاشتین؟
ناشناس۲۱۸۹۵۹۹۱۹:۰۹:۱۲ ۱۴۰۰/۶/۱۷
روحانی بد بود یعنی از این به بعد اوضاع خوب می شه؟
ناشناس۲۱۸۹۷۹۳۲۱:۲۹:۰۵ ۱۴۰۰/۶/۱۷
من اصلا رای به حسن کلید ساز ندادم
محمد رضا حریری زاده۲۱۸۹۸۶۵۲۲:۱۵:۲۸ ۱۴۰۰/۶/۱۷
با سلام بخاطر بی احترامی هایی که به ملت نجیب کرده اند واز منظر پادشاهی واز بالا به مردم نگاه کردن وچون شب خواب تشریف داشتند و نفهمیدند بنزین گران شده است باید محاکمه شود وجواب مردم را بدهد
ناشناس۲۱۸۹۹۳۷۲۳:۰۹:۵۲ ۱۴۰۰/۶/۱۷
امیدواریم دولت جدید هم بتواند مشکلات مردم را به زودی حل کند ومردم را از رای دادن پشیمان نکند
ناشناس۲۱۸۹۹۴۱۲۳:۱۲:۴۴ ۱۴۰۰/۶/۱۷
روحانی امد همه چی به چه قیمت بود الان به چه قیمت بود دوران روحانی صف روغن و برنج ومرغ مردم صف بودن دیروز رفتم همونجا مغازه دار مشتری نداشت
ناشناس۲۱۹۰۶۶۲۱۳:۴۴:۰۲ ۱۴۰۰/۶/۱۸
مرغ و برنج بدون مشتری را چند خریدی؟!
رحمتی۲۱۹۰۱۶۸۰۷:۵۳:۱۹ ۱۴۰۰/۶/۱۸
یعنی قرار نیست روحانی و اطرافیانش محاکمه گردن اگر واقعا این است امید به هیچکدوم ندارم
رسول۲۱۹۰۷۱۷۱۴:۱۴:۳۴ ۱۴۰۰/۶/۱۸
رییس جمهوری که ظرف 1 سال مقام ایران را تولید ناخلص داخلی از 18 به 51 جهان برساند طبیعیست از روسیاهی مردم گریز باشد.چرا دستگیرش نمیکنند
شما۲۱۹۱۱۷۰۱۸:۳۹:۲۰ ۱۴۰۰/۶/۱۸
۴سال دیگه میگید آقای رئیسی هم کاری نکرد فقط زمان داره میگذره و وضع روز بروز داره بدتر میشه.
ناشناس۲۱۹۱۳۲۱۱۹:۴۸:۴۱ ۱۴۰۰/۶/۱۸
روحانی همش می خندید انگار مردم گرفتار را مسخره میکرد بنظرم یکی از علتهای اصلی که مردم به انتخابات بد بین شدن همین روحانی شد .
م۲۱۹۱۶۲۲۲۱:۵۸:۱۱ ۱۴۰۰/۶/۱۸
منظور از داستان چیست
ناشناس۲۱۹۱۶۳۸۲۲:۰۱:۴۴ ۱۴۰۰/۶/۱۸
اگه دست من بود روحانی و اعدام می کردم تا درس عبرتی باشد برای مسئولین
ناشناس۲۱۹۲۱۶۵۰۲:۵۷:۴۱ ۱۴۰۰/۶/۱۹
غرب زده، و ترسو..
ناشناس۲۱۹۲۲۷۴۰۶:۳۵:۳۰ ۱۴۰۰/۶/۱۹
خواهشا اسم روحانی از صفحه روزگار محوکنید خداانتقام مردم رو ازش بگیره
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

    2. این صدای اقتدار ایران است ...

    3. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

    4. وحدت ملی با وعده صادق

    5. استخوانی در گلوی اسرائیل!

    6. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

    7. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

    8. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

    9. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

    10. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

    11. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

    12. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

    13. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

    14. اسراییل چه باید بکند؟ 

    15. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

    16. انتقاد دوباره شریعتمداری از مسئولین درباره وضعیت حجاب/ اوج و فرود قیمت دلار

    17. واکنش محمود احمدی نژاد به حمله موشکی ایران

    18. واکنش خاندوزی به ادعای منفعت دولت از افزایش قیمت ارز/ حمایت خاتمی از عملیات وعده صادق

    19. این تریبون به مرجعیت نمازجمعه کمک کرد؟

    20. تحلیل صالحی از حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی/ توضیحات کنعانی درباره کشتی توقیف‌شده در تنگه هرمز

    21. مشتِ آهنینِ ایران و" گنبدِ کابوسِ" اسرائیل

    22. حسین دهباشی به دادسرا احضار شد

    23. عبدالکریمی: مدافع تمام‌قد نیروهای دفاعی‌ ایران هستم

    24. احتمال تشکیل استان تهران غربی

    25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

    آخرین عناوین