نماینده اصفهان در نامه به رئیس جمهور منتخب: راه حل مشکل آب از آسمان نمی آید/حل مشکل به شیوه شیخ بهایی

سیاسی،   4000501106 ۴۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

نماینده اصفهان در مجلس در نامه ای به رئیس جمهور منتخب خواستار حل مشکل آب در کشور شد و با بیان اینکه راه حل مشکل آب از آسمان نمی آید، با ارائه هفت راهکار حل این مشکل، خواستار حل مشکل آب به شیوه شیخ بهایی شد.

راه حل مشکل آب از آسمان نمی آید/حل مشکل به شیوه شیخ بهایی

به گزارش الف، زهرا شیخی، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی در نامه ای به حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رییسی رییس جمهور منتخب تاکید کرد: از حضرتعالی به عنوان ریاست جمهوری که عمری را در تحقق عدالت و پیشرفت ایران تلاش کرده اید، میخواهم موضوع استراتژیک آب را به شیوه شیخ بهایی با عدالت و عقلانیت نه برای کوتاه مدت که برای صدها سال تدبیر کنید.

متن کامل این نامه بدین شرح است؛

«برادر ارجمند جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین دکتر رئیسی
رئیس جمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
ضمن تبریک پیروزی جنابعالی  در انتخابات ریاست جمهوری امید است که انتخاب خجسته شما، اتفاقات مبارک و بزرگی را در تاریخ ایران و جمهوری اسلامی رقم بزند ان شاالله.

لذا به عنوان نماینده مردم محترم شهر اصفهان مایلم یکی از بزرگترین مشکلات گریبانگیر مردم را یادآوری نمایم که حل آن به انگشت عقلانیت و همت جنابتان نیازمند است و آن مسئله آب است.

تراژدی غمبار خشکی زاینده رود (بزرگترین رود مرکزی ایران)، قریب به دو دهه است ذائقه شیرین اصفهان را تلخ و شور کرده و علاوه بر محیط زیست، آب مورد نیاز کشاورزان و حتی شرب مردم را به بحران کشانده است.

ریشه مشکل زاینده رود امر عجیبی نیست و طبیعتا راه حل آن هم از آسمان نمی آید اما متاسفانه تا این لحظه سیاستگذاریهای غلط و سیاستمداران کم توان یا ناآگاه مانع حل بحران آب اصفهان شده اند.

اولین  سیاستگذاری غلط نیز به همین نگاه استانی، استاندار محور و نماینده محور باز میگردد. مشکل اول همین است که مسئله فقط خشکی زاینده رود و تالاب گاوخونی نیست. مشکل، خشکی و کم آبی کارون و کرخه و تالاب هورالعظیم هم هست، مشکل، خشکی هامون و تالاب بختگان و تالاب انزلی هم هست، مشکل خشکی دریاچه ارومیه و 12 تالاب از 14 تالاب استان فارس هم هست.کل ایران در اثر سیاستهای غلط صنعتی و کشاورزی و زیستی درگیر بحران آب، بر هم خوردن تعادل زیستی و تغییر اقلیم شده است.

متاسفانه طی این سالها مسئولان مختلف، علت کم آبی و کم بارشی را به خشکسالی یا تغییر اقلیم مربوط دانسته‌اند، بدون اینکه بگویند اتفاقا خشکسالی و تغییرات اقلیمی این بار «انسان زاد» است و «مسئول زاد».

خشکی زاینده رود و گاوخونی در اثر سدسازی و تونل سازی های بی رویه و طرح های متعدد انتقال آب و بی توجهی به حقابه زیستی است، درست مثل دریاچه ارومیه و هامون، کارون و کرخه و... روند تبدیل «ایران» به «بیابان» که در اثر همین سوءمدیریت حتی استانهای پرآب مازندران و گیلان را به سوی بیابان زایی پیش برده است. بدون اینکه مرجع یا دستگاه خاصی به عواقب هولناک اجتماعی، اقتصادی و امنیتی آن توجه کند.

پانصد سال پیش، شیخ بهایی مرجع تقلید مشهور عصر صفویه، راه حلی برای زاینده رود ارائه کرد که تا چند دهه پیش زاینده رود را زنده نگه داشته بود و اگر اینک نیز به سنت این عالم نابغه جهان تشیع عمل می شد، نه مشکل آب داشتیم، نه کشاورزان به ستوه می آمدند، نه حمله ریزگردها داشتیم و نه 90 درصد قلمرو ایران در معرض بیابان شدن بود.

آن مرد بزرگ در یک تقسیم بندی کاملا دقیق، آب زاینده رود را به 33 قسمت تقسیم کرد و حقابه هایی برای کشاورزان و مردم به عدالت تعیین کرد. حقابه های ثابت و ارزشمند که گاه مهریه زنان می شد.

می توان گفت، علت اصلی خشکی رودخانه ها و دریاچه های بزرگ ایران همین رعایت نکردن حقابه هاست. حقابه شرب، حقابه کشاورزی، حقابه صنعت، حقابه محیط زیست.در اثر رعایت نکردن این حقابه ها، خصوصا حقابه محیط زیست، تعادل اکوسیستم بهم خورده است. مسئولان غیرمتخصص گمان کرده اند، وجود آب در رودخانه یا نهرها یا ریختن به تالابها، هدر رفتن آب است! بدون اینکه بیندیشند مسیر آب طی هزاران سال شکل گرفته و حافظ طبیعت است. با نرسیدن آب به تالابها و نهرهای محلی، پوششهای گیاهی که می توانند حافظ خاک باشند از بین رفته، نرخ جابجایی خاک و بیابان زایی و سیل زایی افزایش یافته است.

کاهش رویشگاههای جنگلی و دشتی، باعث افت حاصلخیزی خاک و افت سطح آبهای زیرزمینی شده و نهایتا منجر به افزایش دما و گرمای اقلیم شده، به نحوی که دمای هوای ایران طی دو دهه 2 درجه گرمتر شده است. افزایش دما سبب شده تبخیر آب بیشتری داشته باشیم و طبیعتا بارندگی کمتر و کمتر. خشکسالی بیشتر و بیشتر. سیل و ریزگرد و کم آبی و بحران آب.

بر اساس مطالب پیش گفته از حضرتعالی به عنوان ریاست جمهوری که عمری را در تحقق عدالت و پیشرفت ایران تلاش کرده اید، میخواهم موضوع استراتژیک آب را به شیوه شیخ بهایی با عدالت و عقلانیت نه برای کوتاه مدت که برای صدها سال تدبیر کنید.

بی توجهی به وضع آب و محیط زیست کشور، تاوان سنگینی را برای نسلهای بعدی ما در پی خواهد داشت و بالعکس، اقدامات سنجیده و صحیح، آینده ایران را تضمین خواهد کرد.

راه حل هایی به صورت کلی وجود دارد که باید با تعیین بهترین و دلسوزترین و به ویژه متخصص ترین کارشناسان حوزه آب، محیط زیست، کشاورزی و صنعت و انرژی به سیاستگذاری دقیق و اجرا برسد.

برخی از راهکارها عبارتند از:

  1. مسئله آب کشور، با نگاه ملی و فراملی تصمیم سازی شود، نه با نگاه بخشی و استانی. این کار هم معضل آب را به صورت ریشه ای و بنیانی مرتفع میکند هم مانع اختلافات و نزاع های قومیتی و شهری و استانی و تبعات ناگوار سیاسی و امنیتی می شود.

    2. در مسئله آب، مسائل باید با نگاه ستادی و غیرسیاسی پیگیری شود. نه وزارتخانه ای وهمراه با لابی گری. اینک وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست و استانداری ها هر یک همچون کودکی بر سر یک طناب در حال جدل هستند تا ثابت کنند دیگری مقصر است لذا متولی آب در کشور بایستی فقط یک دستگاه ورای این دستگاهها، با تصمیم سازی اصولی و نظارت دقیق باشد و تمام تصمیماتش حاکم بر این دستگاهها باشد.

    3. حقابه های شرب، محیط زیست، کشاورزی و در آخر صنعت، به دقت و با رعایت همه جوانب تعیین شوند و هر نوع تخطی از آئین های آب و تعیین حقابه ها با مجازات های سخت روبرو باشد.

    4. صنایع آب بر همچون فولاد، ذوب آهن و پتروشیمی در شهرهای کم آب تعدیل و یا تعطیل شوند و به سواحل خلیج فارس منتقل شوند. این بزرگترین خیانت به حیات زیستی ایران است که در دل کویر ایران (دقت کنید شهری مانند آران و بیدگل یا سیرجان)، کارخانه فولاد و پتروشیمی احداث میشود. (تولید هر کیلو فولاد 30 هزار لیتر آب مصرف می‌کند) حقابه صنعت باید آخرین حقابه باشد، نه اولین حقابه! با طرح های عجیبی چون انتقال آب از دریای خزر و خلیج فارس و.. مجددا اکوسیستم را بهم نزنیم. کاری که هیچ کشور پیشرفته ای در دنیا نکرده و بهتر بست به جای انتقال آب خلیج فارس، کارخانه ها را به خلیج فارس ببرند.

    5. سیستم کشاورزی ما همچنان سنتی و هدردهنده آب است که دولت سیزدهم به یک انقلاب در حوزه آبیاری و کشاورزی ایران نیاز دارد. حذف کشاورزی و طرح های مفتضحانه «نکاشت» نه تنها مشکل کمبود آب را حل نمیکند، برعکس با نابودی پوشش گیاهی باعث خشکی بیشتر ایران میشود و وابستگی غذایی ایران را رقم میزند. پس راه حل، حذف کشاورزی نیست. تغییر روشهای کشت و آبیاری است.

    6. در دو دهه اخیر 18 میلیون اصله بلوط را در زاگرس( یعنی 30 درصد قلمرو 6.5 میلیون هکتاری آن را) از دست رفته ، دیگر نباید اجازه داد رویشگاه های طبیعی ما در هیرکانی، زاگرس، ارسباران و خلیج فارس نابود شود و باید قلمرو 12 میلیون هکتاری جنگل های طبیعی را حفظ کنیم زیرا آنها ریه های سرزمین ما هستند و بدون آنها ایران متروکه خواهد شد حال امید است مجازات های سنگین برای آتش سوزی یا قطع درختان جنگلی، گسترش جنگل کاری (در مناطق جنگلی که خودِ طبیعت به این سمت رفته) و کشت گونه های بومی متناسب با اکوسیستم هر منطقه، از مهمترین راهکارهای حفظ خاک و آب و طبیعت در این خصوص اعمال شود. متاسفانه از عصر پهلوی بدین سو کاشت درختان غیرمثمر چون کاج و اکالیپتوس، مورد و چمن و.. در ایران رواج یافت و اینک فضای همه شهرها و جاده ها و حتی روستاهای ایران با این گیاهان غیربومی پر شده؛ حال آنکه کاشت این گیاهان خود یکی از بزرگترین آسیب ها به محیط زیست ایران است. هر بوم و منطقه ایران، متناسب با توان اکولوژیک سرزمین، گونه های بومی و هماهنگ با طبیعت خود دارد. منطقه کم آب گونه های بومی متناسب، منطقه پر آب گونه های بومی متناسب. اجازه ندهیم نظم طبیعت و کشاورزی ایران بیش از این مختل شود.

    7. باید هر چه سریعتر به سمت استحصال انرژی های نو خصوصا خورشیدی و بادی حرکت کنیم. جناب آقای رئیسی، شما رئیس جمهوری باشید که ایران را به سمت انرژی های پاک هدایت کنید. حتی پیشروتر از دیگر کشورهای جهان. نیاز نیروگاههای برق ایران را به آب و سوختهای فسیلی قطع نمایید. خودروهای دیزلی، بنزینی و دودزا را از شهرهای ایران پاک کنید و ایران را به یک کشور پاکیزه با طبیعت دل انگیز همیشگی خود مبدل سازید. 

    هر اقدامی که اینک انجام دهید تاثیرات چهارساله یا حتی چهل ساله نخواهد داشت بلکه تا چهارصد سال ایران را، تاریخ را، آیندگان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. به امید موفقیت روزافزون و نصرت الهی بر این مرز و بوم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۱۰۸۳۳۱۲۲:۴۲:۱۰ ۱۴۰۰/۵/۱
افرین . دقیقا همینه
ناشناس۲۱۰۸۶۷۲۰۹:۱۴:۳۸ ۱۴۰۰/۵/۲
چقدر با سواده این خانم!! متوسط آب بری صنایع در ایران کلا 3 درصد مصرف آب است!!!
ناشناس۲۱۰۸۷۴۸۰۹:۵۴:۴۱ ۱۴۰۰/۵/۲
هر جا اکو سیستم توسط بشر و با سد و آبخیزداری کنترل شود و طبیعت دستکاری شود نباید توقع داشت که بحران ایجاد نشود مگر خداوند خودش نمی توانست هر جا که لازم بود با کوه و بلندی جلوی آب سد ایجاد کند
ناشناس۲۱۰۸۸۱۵۱۰:۵۲:۳۲ ۱۴۰۰/۵/۲
نه خواهر زمان ایشان جمعیت ایران چه مقدار بوده و حالا چه مقدار است بیخودی راه حلهای دوران گذشته ندهید و جوگیر نشوید
ناشناس۲۱۰۸۳۳۴۲۲:۴۵:۲۶ ۱۴۰۰/۵/۱
ایکاش بشود
ناشناس۲۱۰۸۳۳۵۲۲:۴۶:۰۶ ۱۴۰۰/۵/۱
شیخ بهایی و علامه حلی و خیلی از بزرگان دیگه که در اصل شیعیان یمنی بودن که به جبل عامل لبنان مهاجرت کردن و بعدها به ایران ، به اندازه چندین قرن ، علوم مختلف و معماری و هنر و صنعت و ... رو در ایران رواج دادن . اینها بزرگترین دانشمندان ایران بودن
ناشناس۲۱۰۸۷۴۱۰۹:۵۰:۲۴ ۱۴۰۰/۵/۲
اگر شیعه نبودند فرق داشت ؟
ناشناس۲۱۰۸۷۵۲۰۹:۵۶:۴۳ ۱۴۰۰/۵/۲
شیخ بهایی در زمانی که سد نبوده این تقسیم آب دقیق را نموده
ناشناس۲۱۰۸۳۳۹۲۲:۴۹:۵۵ ۱۴۰۰/۵/۱
اتفاقا مسله آب باید از آسمان حل شود چرا علما نماز باران نمی خوانند و مردم دست به دعا بر نمی دارند فساددکشور را گرفته که مردم را نحوست زمامداران کار نابلد گرفته
ناشناس۲۱۰۸۶۷۹۰۹:۱۶:۴۹ ۱۴۰۰/۵/۲
آن وقت این خانم نمی گوید چرا خشکسالی های بعد آن برای چی بود که بارها اتفاق افتاد؟!!!!!!!!!!
ناشناس۲۱۰۸۳۴۳۲۲:۵۰:۴۴ ۱۴۰۰/۵/۱
فقط کافیه به عظمت معماری ایران و اصفهان در دوره صفویه و به دست شیخ بهایی ، بزرگترین آرشیتکت زمان خودش در دنیا ، نگاه کنین تا ببینین چه کرده این ابرمرد مهندسی
ناشناس۲۱۰۸۳۴۵۲۲:۵۰:۵۱ ۱۴۰۰/۵/۱
حقابه فروش آب به خارج از کشور را فراموش کردید
ناشناس۲۱۰۸۶۵۷۰۹:۰۸:۵۱ ۱۴۰۰/۵/۲
جان؟ حالت خوبه؟
ناشناس۲۱۰۸۳۴۶۲۲:۵۲:۰۳ ۱۴۰۰/۵/۱
چشم بسته غیبت گفتند همه این‌ها پول می خواد که کشور نداره در واقع سرمايه کشور تبديل به اختلاس شده
ناشناس۲۱۰۸۶۸۱۰۹:۱۷:۴۶ ۱۴۰۰/۵/۲
تورم در کشور شما به خاطر پول های زیاد است
ناشناس۲۱۰۸۶۹۲۰۹:۲۰:۵۰ ۱۴۰۰/۵/۲
الف جان ببین چقدر سطح شناخت مخاطبینت پایین است و دنبال رو حرف های کوچه بازاری تو خالی،
ناشناس۲۱۰۸۳۴۸۲۲:۵۷:۳۶ ۱۴۰۰/۵/۱
از که شکایت میکنید؟؟؟ این هم استانی های خود شما و دیگر استانهای کویری بوده اند که از گذشته تا حال با لابی گری صنایع پر آب را به مناطق خشک و نیمه خشک خود برده اند.
ناشناس۲۱۰۸۶۶۱۰۹:۱۰:۲۵ ۱۴۰۰/۵/۲
دروغی که به تو گفتند که صنایع آب زیاد می خواهد دنبال رد گم کنی بودن
ناشناس۲۱۰۸۳۵۱۲۲:۵۸:۱۴ ۱۴۰۰/۵/۱
خانم محترم تولید هر کیلو فولاد ۴ لیتر آب نیاز دارد نه ۳۰۰۰۰ لیتر. با این حساب شما فولاد مبارکه دو برابر سد زاینده رود آب نیاز دارد. کل فولاد مبارکه ۲۸ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد که همه از پساب شهر مبارکه خود شما تامین می شود که شما بی‌خبر هستید.
امید۲۱۰۸۳۷۹۲۳:۲۲:۵۰ ۱۴۰۰/۵/۱
بسم الله الرحمن الرحیم نظر ایشان کاملا علمی است . برای روشن تر شدن موضوع به فیلم در آپارات https://www.aparat.com/v/MGnV3/ را بصورت نمونه ببینید . البته از این موارد بسیار است .
ناشناس۲۱۰۸۶۹۶۰۹:۲۲:۴۹ ۱۴۰۰/۵/۲
آن وقت چطوری می خواهید آب شهرها با لوله کشی تامین کنید حتما با نهر و قنات ها خخخخه
ناشناس۲۱۰۸۳۸۹۲۳:۳۹:۲۳ ۱۴۰۰/۵/۱
جالب بود ...
ناشناس۲۱۰۸۴۰۳۲۳:۴۹:۴۱ ۱۴۰۰/۵/۱
احسنت به این نماینده محترم مجلس.. اگر یک سوم نماینده های مجلس مثل ایشون تحلیل موضوع و پیشنهاد سازنده و پیگیری داشته باشند مملکت از بحران خارج میشه...بعد از سالها احساس غرور کردم که هنوز هم در بین مدیران میشه افراد دلسوز پیدا کرد....
ناشناس۲۱۰۸۴۰۶۲۳:۵۱:۵۱ ۱۴۰۰/۵/۱
دو صد گفته چون نیم کردار نیست خانم. اینهائی که فرمودین رو کاغذ راحته خانم نماینده.
ناشناس۲۱۰۸۴۰۷۲۳:۵۲:۲۶ ۱۴۰۰/۵/۱
حرف هاي شيرين خانم شيخي در اين مملكت اجرايي نميشود چون اين بلا آگاهانه توسط سودجويان بر اين مملكت نازل شده وادامه دار خواهد بود مگر اول ريشه فساد ومفسد از صدر تا ذيل در خشكانده شود كه امري بسيار سخت است
ناشناس۲۱۰۸۴۱۳۲۳:۵۶:۳۳ ۱۴۰۰/۵/۱
نطرات خوبی داشت،به خصوص بند چهارم. برخی می گویند اب فلان کارخانه از تصفیه پساب تامین میشه( البته این ادعا هم باید درستیش بررسی بشه) ولی اگر عاقلانه نگاه کنیم با همین آب تصفیه می شد به جای ذوب آهن ،کشاورزی اون منطقه رو سیراب کرد تا نیازی به انتقال اب برای کشاورزی نباشه
ناشناس۲۱۰۸۴۳۷۰۰:۱۲:۱۲ ۱۴۰۰/۵/۲
در جهان می گویند اگر میزان نشست زمین ۴ میلیمتر باشد اعلام شرایط بحرانی می کنند و اقدمات لازم را انجام می دهند آن وقت ما با بیست یا سی و حتی بیش از پنجاه سانتیمتر فرونشست هیچ کاری نمی کنیم.
حمید۲۱۰۸۴۳۹۰۰:۱۳:۴۹ ۱۴۰۰/۵/۲
دیگر خیلی دیر بظر میرسد ما با یک سرزمین سوخته میراث دولت روحانی مواجه ایم
ناشناس۲۱۰۸۷۵۷۱۰:۰۰:۳۶ ۱۴۰۰/۵/۲
فقط دولت روحانی؟!
ناشناس۲۱۰۸۴۵۰۰۰:۲۱:۱۶ ۱۴۰۰/۵/۲
زمینهای زراعتی چند هکتاری با تغییر کاربری و ارث و غیره دارند تکه تکه، کوچک و دویست سیصد متری می شوند که به درد کشاورزی نمی خورند و امنیت غذایی کشور را به خطر می اندازند.
سوادکوهی۲۱۰۸۴۶۸۰۰:۴۲:۱۲ ۱۴۰۰/۵/۲
درود به شرفت، شیر زن
معلم۲۱۰۸۴۶۹۰۰:۴۴:۳۶ ۱۴۰۰/۵/۲
اول انسان بوجود امد بعد بیابان
ناشناس۲۱۰۸۴۷۲۰۰:۵۰:۳۳ ۱۴۰۰/۵/۲
بسیار عالی و علمی بود،ما از این نماینده شریف اصفهان حمایت می کنیم ، فرصت خوبی است ریشه مافیای آب از سر وزارت نیرو و کشور خشکانده شود
غلامرضا جلیلیان۲۱۰۸۴۹۳۰۱:۱۹:۳۵ ۱۴۰۰/۵/۲
این موارد گفتید حق است ولی بودجه های کلا نمی خواهد. با دست خالی نمی شود کاری کرد تبدیل نیروگاه ها به خورشیدی هزینه ای سر سام آور دارد وبرقی شدن 30میلیون خودرو کشککی نمی شود.
ناشناس۲۱۰۸۵۰۲۰۱:۲۳:۵۹ ۱۴۰۰/۵/۲
راه حل فقط آب شیرین کن هست مثل عربستان و امارات
امین۲۱۰۸۵۰۳۰۱:۲۴:۰۱ ۱۴۰۰/۵/۲
از خوزستان بهت آفرین میگم ودر وهله اول خود اصفهان باید الگو بشه وصنایع آبر رو به کنار دریا منتقل کنه. یا حق
ناشناس۲۱۰۸۵۰۹۰۱:۳۶:۲۱ ۱۴۰۰/۵/۲
دست نهادهای خاص را که مشغول سدسازی هستند قطع کنید تا مشکل آب خیلی زود برطرف شود.
معلم۲۱۰۸۵۱۷۰۱:۵۷:۵۹ ۱۴۰۰/۵/۲
شرایط خوزستان را قبل و بعد از احداث سد دز مقایسه کنید. عوامل مشخص است و ده ها جلد گزارش های تفصیلی چاپ شده است. کزارش احمدی نژاد در مورد عدم سرمایه گذاری در خوزستان صحیح است.
ناشناس۲۱۰۸۵۹۶۰۸:۰۰:۵۵ ۱۴۰۰/۵/۲
بنظر حرف حساب بود. اقاي رييسي ببينيم چه ميكني دادا
ناشناس۲۱۰۸۵۹۷۰۸:۰۱:۴۵ ۱۴۰۰/۵/۲
نماینده محترم یک توصیه مهم را فراموش کردند وآن این است به جای زدن تهمت جاسوسی به فعالان محیط زیست از تخصص آنها استفاده کنید .الان کدام متخصص در زمینه محیط زیست ایران مسئول رسیدگی به امور است ؟!!
ناشناس۲۱۰۸۶۱۵۰۸:۱۸:۲۳ ۱۴۰۰/۵/۲
آموزش وپرورش ومحیط زیست باید به طور مستقل وجدا از دولت ها فعالیت کنند تا برنامه وفعالیتهای آنها دائم دستخوش تغییر سیاستهای دولت‌ها نشود .
مهرابی۲۱۰۸۶۲۷۰۸:۳۷:۲۲ ۱۴۰۰/۵/۲
درود بر شرف این نماینده با بود و با وجدان منصف
ناشناس۲۱۰۸۶۵۴۰۹:۰۶:۴۸ ۱۴۰۰/۵/۲
خنده داره که حرف از حقابه می زنید آبی نمونده باید مصرف آب کاهش پیدا کنه تنها راه همینه
ناشناس۲۱۰۸۷۱۷۰۹:۳۷:۰۰ ۱۴۰۰/۵/۲
به غیر از اول متن که راه حل مبهمی رو از شیخ بهایی گفته که اصلا مشخص نیست چطوری با 33 قسمتی کردن آب مشکل زاینده رود حل می شود مابقی متن درست هست و ای کاش اجرا شود
عمران۲۱۰۸۷۶۵۱۰:۰۸:۴۶ ۱۴۰۰/۵/۲
یک نامه ی بلند بالا و پر از تعارف و شکایت که حرف مفیدی که کسی نداند کلا در آن نیست.
ناشناس۲۱۰۸۷۷۰۱۰:۱۲:۴۶ ۱۴۰۰/۵/۲
تنها راه ؛ خارج کردن صنایع آب بر از استان اصفهان است.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نارضایتی عباس موزون از زمان پخش برنامه زندگی پس از زندگی

  2. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  3. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  4. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  5. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  6. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  7. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  8. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  9. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  10. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  11. دیر اما قابل‌توجه ...

  12. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  13. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  14. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  15. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  16. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  17. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  18. قبور لاکچری

  19. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  20. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  21. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  22. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  23. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  24. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  25. یمنی ها فراتر از تصور !

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  3. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  4. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  5. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  6. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  7. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  8. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  9. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

  10. چراغ سبز دوباره دولت به بازگشت معین

  11. یک استعفا و مبارزه سیستمی با فساد

  12. تتلو توبه‌نامه نوشت | می‌خواهم ازدواج کنم و پدر شوم!

  13. از سنگ صدا درآمد، از اصلاح‌طلبان نه!

  14. بی‌حجابی ارزان نشان‌دادن ارزش‌های بانوان است/ مشارکت ۴۱ درصدی، جهاد مقبول بود

  15. پاسخی به یادداشت موسوی خوئینی ها 

  16. سید نظام موسوی: قرار نیست بچه‌های انقلابی در مجلس آینده ساختارشکنی کنند

  17. به تنهایی نمی توانست

  18. پذیرش استعفای معاون اول قوه قضاییه به دلیل پرونده قضایی فرزندانش

  19. مدودف: اوکراین باید بخشی از روسیه شود

  20. قدردانی رهبر انقلاب از بانوی کارشناس اورژانس بابل

  21. واشنگتن: کانال‌های ارتباطی با تهران داریم؛ ایران مانع گسترش تنش‌ها شود!

  22. علم ‎الهدی: مردم باید لذت مهار تورم را در سفره‌هایشان بچشند

  23. واگذاری استقلال و پرسپولیس به بانک‌های غیردولتی در روزهای آینده

  24. گزارش هیات به اصطلاح حقیقت‌یاب فاقد وجاهت حقوقی و قانونی بوده و از اعتبار خارج است

  25. دولت متعهد به حمایت از فعالین اقتصاد دیجیتال است

آخرین عناوین