استاد دانشگاه جورج واشنگتن در گفت‌وگو با ایکنا: حضور بیست ساله در افغانستان دستاوردی برای آمریکا نداشته است

جهان،   4000426040 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

بایکل اِن بارنت گفت: بیست سال حضور آمریکا در افغانستان دستاورد زیادی نداشته است. کسانی که به دنبال تداوم حضور آمریکا هستند هیچ گزینه قابل پیش‌بینی برای خروج این نیروها ارائه نمی‌کنند‎‎. همچنین خروج این نیروها امکان تبدیل شدن دوباره افغانستان به تهدیدی امنیتی را افزایش نمی‌دهد.‎ 

حضور بیست ساله در افغانستان دستاوردی برای آمریکا نداشته است

به گزارش ایکنا، از زمانی که جو بایدن، ریاست جمهوری خود را در آمریکا آغاز کرده، غرب آسیا به عنوان یکی از مناطق پرتنش جهان که به شدت تحت تأثیر سیاست‌های آمریکا قرار دارد، شاهد تحولات بسیاری بوده که از جمله آنها می‌توان به ادامه تنش در سرزمین‌های اشغالی، خروج نیروهای آمریکا از افغانستان و قدرت گرفتن دوباره طالبان در این کشور و نامعلوم بودن نتیجه مذاکرات بازگشت به برجام بین ایران و آمریکا اشاره کرد.

مایکل اِن بارنت(Michael N. Barnett)، استاد روابط بین‌الملل در دانشکده روابط بین‌الملل الیوت در دانشگاه جورج واشنگتن است. تحقیقات وی در زمینه‌ سازمان‌های بین‌المللی، نظریه روابط بین‌الملل و سیاست‌های آمریکا در خاورمیانه بوده است. وی در گفت‌وگو با ایکنا در مورد سیاست خارجی دولت جو بایدن در خاورمیانه با توجه به مسائل اخیر صحبت کرد.

بارنت در پاسخ به سؤالی در مورد عقب‌نشینی و خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و غیرمسئولانه بودن این کار، گفت که اگر عقب‌نشینی ایالات متحده آگاهانه باشد این امر غیرمسئولانه خواهد بود و با اطمینان می‌توان گفت که  به منافع ایالات متحده آسیب می‌رساند.

استاد دانشگاه جورج واشنگتن افزود: اگر به غیر از حضور دائمی آمریکا گزینه‌های دیگری برای مقابله با این سناریو وجود نداشته باشد، تنها اتفاقی که ممکن رخ دهد این است که افغانستان به پناهگاهی امن برای تروریست‌هایی که ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می‌دهند، تبدیل شود. با  این همه اماکن بسیار دیگری در جهان وجود دارد که اکنون پناهگاه امن تروریست‌ها هستند. ایالات متحده ابزارهای دیگری برای مقابله با تهدیدات احتمالی تروریستی علیه ایالات متحده دارد که از افغانستان می‌آید.

وی عقب‌نشینی و خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را حماقت توصیف کرد و گفت: تعریف حماقت این است که یک اشتباه بارها و بارها تکرار شود به این امید که نتیجه متفاوتی به دست آید. ‎ بیست سال حضور (آمریکا در افغانستان) دستاورد زیادی نداشته است. کسانی که به دنبال تداوم حضور (آمریکا) هستند هیچ گزینه قابل پیش‌بینی برای خروج این نیروها ارائه نمی‌کنند‎‎. همچنین خروج این نیروها امکان تبدیل شدن دوباره افغانستان به تهدیدی امنیتی را افزایش نمی‌دهد.‎

بارنت در پاسخ به سؤالی در مورد جنگ اخیر غزه و اینکه این رخداد نشانگر بی‌نتیجه بودن توافق‌نامه عادی‌سازی بین اسرائیل و چند کشور عربی است، گفت: ترامپ یک عامل فعال در خاتمه راه حل دو کشوری و ظهور اسرائیل بزرگ بود. بایدن یک شاهد عینی منفعل خواهد بود. عادی‌سازی به طور ساده، بیانگر آن است که بسیاری از کشورهای عربی که هرگز دغدغه زیادی در مورد موضوع فلسطین نداشتند، تصمیم گرفته‌اند که می‌توانند خطر عادی‌سازی (روابط با اسرائیل) را قبول و خود را از حمایت استراتژیک آمریکا و اسرائیل برخوردار کنند. منافع این کار بیشتر از صدمه احتمالی به اعتبار این کشورهاست.

استاد روابط بین‌الملل دانشگاه جورج واشنگتن در مورد گفت‌وگو‌های وین تصریح کرد: بازگشت ایالات متحده به توافق هسته‌ای هیچ مشکلی ندارد، اما ایالات متحده می‌خواهد اطمینان حاصل کند که به بهترین توافقی که ممکن است بهتر از توافق قبلی باشد، دست پیدا کند.

 

وی افزود: پس از خروج آمریکا(از برجام)، ایران تصمیم گرفت اقدامات تحریک‌آمیز (به ادعای آمریکا) خود را انجام دهد. تحریم‌های ترامپ لطمه‌ای به ایران وارد کرده است. اکنون هر دو طرف در حال آزمایش و تحریک یکدیگر هستند و دو دولت جدید در هر دو کشور قدرتمند داریم.

بارنت بازگشت آمریکا به برجام را محتمل دانست و تأکید کرد: تصور می‌کنم که دولت بایدن به دنبال توافقی باشد که کمی بهتر از توافقی باشد که در زمان اوباما انجام شد و ایران نیز احتمالاً همین را برای خودش خواهد خواست. اما پیش‌بینی می‌کنم که دو طرف سرانجام به توافق برسند، مگر اینکه در آینده نزدیک تحریکات جدی‌تر و شدیدتری از هر دو طرف صورت گیرد.

استاد دانشگاه جورج واشنگتن انتخاب رئیس جمهور جدید در ایران را بی‌تأثیر در روابط بین واشنگتن و تهران دانست و گفت: از نظر تصویر پیش رو و با فرض اینکه تحریکات تهاجمی از هر دو طرف وجود نداشته باشد، احتمالاً تحول خاصی در روابط بین دو کشور ایجاد نمی‌شود جز تلاش برای جلوگیری از عبور از خطوط قرمز در روابط بین دو کشور.

بارنت در پایان در مورد چشم‌انداز دوران ریاست جمهوری جو بایدن گفت: بایدن خواهان حفظ وضع موجود به هر قیمتی است. اوضاع در خاورمیانه به گونه‌ای پیش خواهد رفت که این منطقه به مکانی برای دولت‌های اقتدارگراتر تبدیل می‌شود. چیزهای کمی برای هرگونه تغییر چشمگیر در جهت مسالمت‌آمیز وجود دارد. بنابراین، مدیریت قدرت مهم خواهد بود و نه چیز دیگر.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۰۹۸۸۰۸۱۴:۴۰:۱۷ ۱۴۰۰/۴/۲۶
از وقتی یادم میاد تمام کارهای آمریکا بی نتیجه است ولی این کشور اقتصاد اول جهان است و یک ابرقدرت.!!! خوب شد همه کاراشون شکست مطلقه وگرنه چی میخواستند بشوند؟؟؟؟
ناشناس۲۰۹۸۹۱۶۱۶:۱۸:۱۱ ۱۴۰۰/۴/۲۶
همه کاراشون رو نمیدونم ولی این یکی قطعا بی نتیجه بود، ۲۰ سال ارتش افغانستان رو آموزش دادن آخرش ۲۰ روزه نصف افغانستان رو از دست دادن!!!!
ناشناس۲۰۹۹۱۴۷۲۰:۴۰:۵۱ ۱۴۰۰/۴/۲۶
عشق کدخدا چشم وگوشتو بدجوری قفل کرده
ناشناس۲۰۹۹۳۷۱۰۶:۳۸:۴۵ ۱۴۰۰/۴/۲۷
مغلطه اى ماقبل بد و ماقبل نقد
ناشناس۲۰۹۹۳۹۹۰۷:۴۰:۳۱ ۱۴۰۰/۴/۲۷
چشمهایی که فقط سفید یا سیاه می بینند!!!! این مقاله در مورد افغانستان است و خود آمریکایی های نوشته اند نه در مورد کل کار های دولت آمریکا
no one۲۰۹۸۸۳۰۱۴:۵۹:۴۲ ۱۴۰۰/۴/۲۶
ولی مردمش از شر طالبان رها شده بودند.
ناشناس۲۰۹۸۹۱۸۱۶:۱۹:۰۱ ۱۴۰۰/۴/۲۶
مطمئنی!؟ پس آمریکا چندسال با کی مذاکره میکرد!؟
سعید۲۰۹۸۹۰۳۱۶:۱۰:۲۸ ۱۴۰۰/۴/۲۶
.. طالبان هرچه باشد دوست ایران نیست. این خروج به این معنی است که ایران دل مشغولی جدید در شرق خود دارد. آن هم ایران خسته و درمانده ی کنونی. شاید ایران 20 سال پیش توان بازی در این زمین پیچیده را داشت ..
ناشناس۲۰۹۹۰۵۵۱۸:۴۰:۰۴ ۱۴۰۰/۴/۲۶
آمریکا به چیزی که میخواست در افغانستان رسید و حالا گذاشت رفت! افغانستان ماند و فلاکت های همیشگی...
ناشناس۲۰۹۹۲۲۱۲۲:۵۲:۲۲ ۱۴۰۰/۴/۲۶
در مدت حضور امريكا طالبان والقاعده جرات ظهورنداشتند وافغانستان با حضور امريكا در حال بازسازي وپيشرفت بودولي با حضورمجدد طالبان افغانستان همان اندك زير ساختش هم از بين ميرود گروه متحجر طالبان ضد انسانيت و آباداني است
ناشناس۲۰۹۹۳۳۱۰۲:۰۸:۲۳ ۱۴۰۰/۴/۲۷
براي ايران چه ؟ بعد سالها نتيجه اي داشته؟
ناشناس۲۰۹۹۳۷۷۰۷:۱۱:۴۲ ۱۴۰۰/۴/۲۷
.. اونجاها که ما رفتیم چه دستاوردی برامون داشته؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  20. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین