فرشیدی: شورای‌ عالی اقتصاد آموزش‌ و پرورش ایجاد شود

اجتماعی،   4000305010

وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: باید شورای‌ عالی اقتصاد آموزش‌ و پرورش ایجاد شود تا مشکل بودجه آموزش و پرورش را برطرف کند.

فرشیدی: شورای‌ عالی اقتصاد آموزش‌ و پرورش ایجاد شود

به گزارش فارس، محمود فرشیدی وزیر اسبق  آموزش‌ و پرورش در نشست تخصصی جمعیت فرهنگیان جوان با موضوع بررسی عملکرد آموزش و پرورش دولت یازدهم و دوازدهم، اظهار کرد: متأسفانه در این دولت ثبات مدیریتی در آموزش‌ و پرورش نداشتیم و نگاه به آموزش‌ و پرورش، نگاه به یک نهاد مصرفی بود؛ در حالی‌ که آموزش‌ و پرورش یک نهاد تولیدکننده نیروی انسانی است.

وی افزود: سیاست‌های کلی نظام به سران سه قوه ابلاغ می‌شود و هر دولتی که سر کار باشد باید به این سیاست‌ها توجه کند که یکی از این سیاست ها این است  که آموزش و پرورش یک امر حاکمیتی است و گسترش مدارس غیرانتفاعی در تعارض با این مهم است. 

* شورای‌ عالی اقتصاد آموزش‌ و پرورش ایجاد شود

فرشیدی با تأکید بر اینکه باید در آموزش و پرورش  طرح و ایده‌ داشته‌ باشیم، گفت: پیشنهاد بنده این است که رئیس‌جمهور باید کسی باشد که فکر فرهنگی داشته باشد؛ پیشنهاد دیگر من این است که شورای‌ عالی اقتصاد آموزش‌ و پرورش ایجاد شود تا موضوع بودجه آموزش و پرورش را برطرف کند.

وی با بیان اینکه ضعف قدرت سیاسی و اقتصادی در آموزش‌ و پرورش وجود دارد و آموزش‌ و پرورش اگر حقوقی هم دارد نمی‌تواند از آن دفاع کند، افزود: پیشنهادم در زمینه تحول این است که اقتصاد آموزش‌ و پرورش متحول شود و تأسیس شورای‌ عالی اقتصاد آموزش و پرورش زیر نظر رئیس‌جمهور باید اجرایی شود.

* متأسفانه بانک سرمایه‌ای که برای معلمان و خانواده‌های آنها بود مورد چپاول قرار گرفت

وزیر اسبق آموزش و پرورش اظهار کرد: بانک سرمایه و بیمه معلم که جزو ظرفیت‌های بسیار بزرگ آموزش و پرورش است باید احیا شود که متأسفانه بانک سرمایه‌ای که برای معلمان و خانواده‌های آنها بود مورد چپاول قرار گرفت؛ همچنین باید یک سازمان درمانی مستقل در آموزش و پرورش داشته‌ باشیم، البته توانایی تأسیس بیمارستان‌های مستقلی برای فرهنگیان داریم.

وی ادامه داد: باید برای بودجه آموزش‌ و پرورش تدبیری بیندیشیم و از ظرفیت‌های درون و بیرون آموزش‌ و پرورش استفاده کنیم و ریشه حل همه این مشکلات در آموزش و پرورش به وجود آمدن یک حرکت انقلابی و دسته‌جمعی از سوی همه معلمان و به ویژه معلمان جوان است.

* هر نهادی نباید بتواند در آموزش‌ و پرورش دخالت کند

فرشیدی گفت: مدیر کل آموزش‌ و پرورش استان‌ها باید فردی باشد که محبوب همه معلمان آن استان باشد در حالی‌که الان متأسفانه بک مدیرکل فقط با ابلاغ وزیر یا فشار نماینده مجلس انتخاب می‌شود در حالی که آموزش و پرورش که  جایگاه حکومتی دارد باید روزبه‌روز تقویت شود تا هر نهادی نتواند در آموزش‌ و پرورش دخالت کند؛ آموزش‌ و پرورش یک نهاد دیربازده است و حداقل ۱۲ سال طول می‌کشد تا تحول در آن به ثمر برسد. 

وی افزود: در مورد سند تحول بنیادین باید بگویم افرادی که مخالف این سند بودند، این سند را یک سند آرمانی و غیرقابل‌ اجرا معرفی می‌کردند؛ در حالی‌ که در سند پیش‌بینی شده‌ است اگر اشکالاتی باشد باید شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی آن را برطرف کند همچنین ما برای بیشتر فهمیدن سند و برطرف کردن اشکالات آن باید از اندیشمندانی که سند تحول را پایه‌ریزی کرده‌اند، دعوت کنیم و از آنها بخواهیم که سند را برای ما تفسیر کند.

* از دلایل اصلی محقق نشدن سند تحول، عدم باور مسؤولان به سند است

دبیرکل کانون تربیت اسلامی اظهار کرد: به‌ نظر من، از دلایل اصلی محقق نشدن سند تحول، عدم باور مسؤولان به سند است؛ شما جوانان باید مطالبه‌گر در امر سند تحول باشیم.

وی ادامه داد: شهید رجایی در زمان ریاست‌جمهوری به‌قدری برای آموزش و پرورش اهمیت قائل بود که وقتی سفر استانی می‌رفتند، اولین مکانی که سر می‌زد، تربیت‌معلم‌ها بود.

*جذب معلمان از طریق ماده ۲۸ فقط یک استثناست

فرشیدی گفت: چون در دوران سازندگی، باوری بر وجود تربیت معلمان نبود، به دلایل و بهانه‌های کمبود بودجه، تربیت معلمان را تعطیل کردند. 

وی افزود: جذب معلمان از طریق ماده ۲۸ فقط یک استثناست و باید این امر در سطح گسترده اتفاق نیفتد و شما معلمان جوان نباید بگذارید که دیگر افراد در زمینه آموزش‌ و پرورش و دانشگاه فرهنگیان دخالت کنند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: دانشگاه فرهنگیان باید توسعه پیدا کند و اگر قرار باشد اساتیدی برای دانشگاه فرهنگیان استخدام شوند باید از فارغ‌التحصیلان همین دانشگاه باشند.

وی ادامه داد: اگر حوزه آموزش و پروش به بخش خصوصی واگذار شود در واقع نوعی تحقیر معلمان است چون اختیار کار را به یک بخشی می‌دهیم که با سلایق سیاسی می‌تواند معلمان را عزل یا نصب کنند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین