۱۵مرجع درخصوص صلاحیت‌ نامزدهای شورای شهر نظر می‌دهند

سیاسی،   4000219028

رییس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی با بیان اینکه در بررسی صلاحیت‌های داوطلبان بدون توجه به گرایش‌های سیاسی به پرونده و نظر مراجع قانونی توجه می‌کنیم، گفت: در بررسی صلاحیت داوطلبان شوراهای شهر و روستا علاوه بر مراجع چهارگانه، ۱۱ مرجع دیگر هم می‌توانند اعلام نظر کنند.

۱۵مرجع درخصوص صلاحیت‌ نامزدهای شورای شهر نظر می‌دهند

«سیدحمیدرضا کاظمی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، گفت: در بررسی صلاحیت داوطلبان مرحله هیات اجرایی و نظارت شهرستان‌ها به پایان رسید و در حال رسیدگی به اعتراض‌ها به ردصلاحیت‌ها در هیات عالی استان‌ها هستیم و این هیات تا روز ۲۲ اردیبهشت فرصت دارد به اعتراض‌ها رسیدگی و نظر خود را به فرمانداری‌ها اعلام کند.

 

رییس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور تصریح کرد: فرمانداران از ۲۳ اردیبهشت، روز بعد از اعلام نظر هیات عالی نظارت استانها مراتب را به اطلاع داوطلبان و افرادی که اعتراض دارند می‌رساند. در صورتی که افراد به رای و نظر هیات عالی استان اعتراض داشته باشد تا چهار روز بعد از آن تاریخ فرصت دارند که اعتراض کنند و نهایتا اعتراض آنها در هیات عالی مرکزی نظارت به عنوان آخرین مرجع به مدت ۱۰ روز مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و نظر نهایی هیات مرکزی نظارت به وزارت کشور و فرمانداری مناطق و استانها اعلام می‌شود و این نظر قطعی و نهایی است و اعتراضی پذیرفته نیست.

 

کاظمی با اشاره به ملاک هیات نظارت برای بررسی صلاحیت داوطلبان، گفت: ملاک هیات‌های نظارت برای تایید صلاحیت داوطلبان با استناد به مدارک مراجع چهارگانه است اما در ماده ۴۹ قانون انتخابات شوراها به صراحت آمده است که هیات اجرایی موظف است به منظور احراز شرایط مذکور درباره هر یک از داوطلبان عضویت در شورای اسلامی شهر حسب مورد از مراجع ذیربط از قبیل اداره اطلاعات، نیروی انتظامی، دادگستری، ثبت احوال استعلام کند.

 

وی خاطر نشان کرد: مستندات این نهادها در مورد داوطلبان برای ما حجت است و از این دستگاه‌ها می‌خواهیم که نظرات خود را همراه با پرونده به هیات نظارت استان‌ها و نهایتا به هیات مرکزی نظارت ارسال کنند که هیات مرکزی نظارت بتواند با حجت شرعی، اسناد و مدارک در مورد داوطلبان تصمیم گیری کند.

 

کاظمی جایگاه هیات نظارت را جایگاه قضاوت توصیف کرد و گفت: پرونده‌ای که به هیات نظارت داده می‌شود باید بدون نقص و دارای محتویات کامل و کافی باشد تا این هیات بتواند براساس عدالت نسبت به داوطلبان تصمیم گیری کند.

 

وی با بیان اینکه نباید در بررسی صلاحیت داوطلبان حق کسی ضایع شود، گفت: هیات نظارت در ابلاغیه‌ای که به هیات‌های نظارت استان‌ها و شهرستان‌ها ارسال کرد بر دو اصل تاکید می‌کند؛ اصل نخست احقاق حقوق عمومی و اینکه مدیریت شهر و روستاها را به افراد خوش نام و توانمند بسپاریم و اصل دوم احقاق حقوق اشخاص است. افرادی که با احساس مسوولیت در عرصه انتخابات حاضر شدند و می‌خواهند به مردم شهر خودشان خدمت کنند نباید در رسیدگی به صلاحیت آنان، حقی ضایع شود.

 

رییس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور با اشاره به بررسی صلاحیت داوطلبان شوراها در شهر تهران گفت: اعتراض این افراد در هیات نظارت استان تهران در حال رسیدگی است و هنوز به هیات مرکزی ارسال نشده است.  

 

وی ادامه داد: اظهارات ردصلاحیت شدگان قبل از تصمیم هیات نظارت استان تهران نوعی شتابزدگی است و توقع و انتظار این است افراد ردصلاحیت شده اجازه دهند تا مراحل رسیدگی طی شود و پس از رسیدگی نهایی، اظهار نظر و یا قضاوت کنند. بعد از رسیدگی نهایی هیات مرکزی نظارت آمادگی داریم که گزارشی جامع و کاملی را خدمت ملت ایران ارائه دهیم.

 

کاظمی گفت: بررسی صلاحیت داوطلبان منوط به قانون است. کنار مراجع چهارگانه طبق ماده ۴۹ قانون انتخابات ۱۱ مرجع دیگر هم می‌توانند در مورد صلاحیت افراد نظر دهند و ما از هیات عالی استانها درخواست کردیم که به‌شکل دقیق صلاحیت افراد را بررسی کنند تا نیازی به اعتراض در هیات مرکزی نظارت نباشد و افراد ردصلاحیت شده هم می‌توانند در هیات عالی استان‌ها از دلیل رد صلاحیت خود مطلع شوند.

 

وی در مورد بررسی اعتراض ردصلاحیت‌شدگان خاطرنشان کرد: رد صلاحیت‌شدگان می‌توانند با ارائه سند و مدرک معتبر در جلسات هیات نظارت شرکت کنند و با اقناع هیات نظارت نسبت به تایید صلاحیت خود اقدام کنند.

 

کاظمی با اشاره به برگزاری انتخابات الکترونیکی گفت: با توجه به ظرفیت وزارت کشور، حدود ۳۲ هزار صندوق الکترونیکی اخذ رای داریم که در هر شعبه‌ای حداقل سه صندوق باید مستقر شود. ۱۰ هزار صندوق آماده به کار و ۲۰۰۰ صندوق هم به‌شکل آماده باش در شعبه‌ها مستقر می‌شود که در صورت اشکال از آنها استفاده کنند. بیش از ۷۰ هزار صندوق در شعبه‌های اخذ رای در کشور مستقر می‌شود که با توجه به شرایط کرونا در محله‌های پر جمعیت شعبه‌ها را افزایش می‌دهیم و این شعبه‌ها به رقم ۸۰ هزار خواهد رسید یعنی یک هشتم شعب کل کشور را به شکل الکترونیکی پوشش می‌دهیم.

 

وی افزود: در دور گذشته انتخابات در ۱۳۹ شهر کوچک و کم جمعیت به شکل الکترونیکی برگزار شد. با پیشنهاد وزارت کشور در این دور از برگزاری انتخابات کلان شهرها به شکل الکترونیک خواهد بود.

 

کاظمی گفت:چهار انتخابات ریاست جمهوری، میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و میان دوره ای خبرگان و شوراها همزمان در تهران برگزار می‌شود انتخابات الکترونیک در تهران نخواهیم داشت، زیرا این موضوع نوعی سر درگمی برای مردم ایجاد می‌کند مثلا رای دهنده برای انتخابات شوراها به صورت الکترونیکی و در بقیه انتخابات به شکل دستی رای می‌دهد. به این دلیل شهر تهران را از شیوه الکترونیکی مستثنی کردیم.

 

وی افزود: در این دور از انتخابات در ۲۴ مرکز استان به شکل الکترونیکی برگزار می‌شود و تلاش می‌کنیم تا از این تجربه برای انتخابات آینده کشور استفاده کنیم.

 

رییس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور به نگرانی مردم در مورد شیوع کرونا برای حضور پای صندوق رای اشاره کرد و گفت: افزایش شعب اخذ رای و برگزاری انتخاب الکترونیکی دو تصمیم مهم برای سهولت رای دهندگان و اعلام نتایج انتخابات است که در این دوره با توجه به شیوع کرونا در دستور کار نهادهای ذی‌ربط قرار گرفته است.

 

کاظمی در مورد ملاک هیات نظارت برای تایید صلاحیت داوطلبان شوراها، گفت: به جناح سیاسی و گرایش افراد توجه نمی‌کنیم محتویات پرونده و نظر مراجع قانونی برای ما مهم است.

 

این نماینده مجلس بیان کرد: در بررسی صلاحیت‌ها قانون برای ما مهم است البته صلاحیت بیش از ۳ هزار نفر در هیات‌های اجرایی تایید نشده و توصیه ما این است که این افراد صبور باشند تا هیات نظارت نظر خود را اعلام و آنگاه در مورد آمار و ارقام اظهار و نظر کنند.

 

کاظمی با اشاره به جلسه رییس مجلس شورای اسلامی و وزیر کشور، گفت: قبل از برگزاری این جلسه گزارشی از روند برگزاری انتخابات و رسیدگی هیات‌های اجرایی و نگرانی درباره بحث ردصلاحیت‌ها را به سمع و نظر رییس مجلس رساندیم. قالیباف توصیه‌هایی در این زمینه دارند که با استناد به قانون و مستندات در پرونده داوطلبان باید وضعیت صلاحیت افراد مشخص شود.

 

وی در مورد مشارکت پرشور گفت: در برگزاری انتخابات نوعی همدلی در جامعه به وجود می‌آید و افراد و جریان‌های سیاسی باید برنامه خود را به مردم ارائه دهند و رای دهندگان هم باید به برنامه رای دهند و افرادی را برای مدیریت شهر و روستای خود انتخاب کنند که دارای تحصیلات مرتبط و توانمند باشند. امیدواریم با ایجاد فضای مثبت در جامعه انتخابات پرشوری برگزار شود.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. وحدت ملی با وعده صادق

  7. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  8. کمی دیر نیست؟

  9. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  10. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  11. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  12. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  13. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  14. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  15. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  16. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  17. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  18. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  19. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  23. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  24. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  25. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

پربحث‌های هفته

  1. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  2. وحدت ملی با وعده صادق

  3. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  4. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  5. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  6. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  7. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  8. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  9. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  10. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  11. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  12. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  13. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  14. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  15. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  16. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  17. واکنش محمود احمدی نژاد به حمله موشکی ایران

  18. واکنش خاندوزی به ادعای منفعت دولت از افزایش قیمت ارز/ حمایت خاتمی از عملیات وعده صادق

  19. نظرات برگزیده مخاطبان الف: آموزش و تربیت در رعایت حجاب بیشترین تاثیر را دارد/ عملیات وعده صادق یک پیروزی بزرگ برای ایران بود

  20. هزینه عملیات وعده صادق به ۲۰ میلیون دلار هم نرسید/ دست آخرین توان نظامی ایران هنوز رو نشده است

  21. اژه‌ای: در قضیه حجاب نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین را کیفر کنیم  

  22. عملیات "وعده صادق" ؛ بررسی ابعاد تسلیحاتی نظامی

  23. واکنش احمدی‌نژاد به عملیات موشکی سپاه/ وعده زارع‌پور درباره افزایش سرعت اینترنت

  24. شبيه‌سازي جنگ ايران و آمريكا

  25. یک سیلی برای تنبیه

آخرین عناوین