نکاتی برای حفظ سلامتی روزه‌داری

سلامت،   4000122091

ماه رمضان امسال با شیوع موج چهارم کرونا همراه شده و روزه داران می بایست علی رغم رعایت همه الگوهای مناسب غذایی برای ورود به این ماه، از مجاری تنفسی خود نیز مراقبت بیشتری به عمل بیاورند.

نکاتی برای حفظ سلامتی روزه‌داری

به گزارش فارس، تا چند روز دیگر ماه مبارک رمضان با همه خیرات و برکاتش از راه می رسد چه خوب است که همه خود را برای ورود به این ماه و استقبال از آن آماده کنیم تا بتوانیم به بهترین نحو ممکن از آن بهره مند شویم . 

خیلی از ما در این مدت دورکاری یا تعطیلات دانشگاه و مدرسه را تجربه می کنیم و برخی نیز سرکار می رویم. برای آمادگی ورود به این ماه با شرایط کرونایی که امسال به لحاظ شیوع ویروس شاهدش هستیم ، شاید لازم باشد تمهیدات بیشتری را بیاندیشیم و بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم چرا که این ویروس از راه تنفس به بدن منتقل می شود و در صورتی که ارتباط نزدیکی با مردم داریم و به کار مشغول هستیم، می بایست در صورت روزه گرفتن مراقبت بیشتری از مجاری تنفس خود با ماسک زدن داشته باشیم.

حال که چند روز تا ماه رمضان بیشتر باقی نمانده بهتر است تمهیداتی برای رعایت یک الگوی غذایی مناسب را از حالا در نظر داشته باشیم تا با آمادگی بیشتری به استقبال این ماه عزیز برویم.

*وعده غذایی ناهارتان را سبک تر کنید

حال که نزدیک به ماه رمضان هستیم بهتر است هر روز وعده غذایی ناهار روزانه تان را سبک تر از روز قبل کنید تا آمادگی بهتری برای روزه داری در ایام رمضان پیدا کنید و در کنارش سعی کنید صبحانه تان را هم کامل تر و زودتر از قبل میل کنید. این تمرین باعث می شود در ماه رمضان فشار کمتری در طول روز به سیستم گوارشی بدن وارد شود.

*دستگاه گوارشتان را تقویت کنید

برخی خوراکی ها و نوشیدنی ها باعث می شود که دستگاه گوارشتان قوی تر شود به طور مثال با مصرف نوشیدنی ترکیبی از عرق نعنا، بارهنگ، آب جوش، کمی گلاب و عسل یا نبات دستگاه گوارش تقویت می شود.

روزه اولی ها و نوجوانان از ترکیب عرق شاتره، کاسنی، بیدمشک و مقداری سکنجبین استفاده کنند و بدنشان را آماده کنند.

*بیشتر در خانه بمانید

توصیه همیشگی برای ماه مبارک رمضان این است که در طول این ماه کمتر به خرید بپردازید بهتر این است  که در همین ایام لوازم و وسایل خوراکی و غیر خوراکی مورد نیاز را تا جای امکان تهیه کنید تا در طول این ماه کمتر به مراکز خرید مراجعه کنید. حال که دیگر شیوع ویروس کرونا هم بنا را بر این گذاشته که کمتر به مکان های پر تردد و شلوغ و مراکز خرید برویم بیشتر باید مراقب باشیم تا در زمان روزه داری کمتر در مراکز خرید و فروشگاه ها و تره بارها حضور داشته باشیم پس توصیه این است که در همین ایام خریدهایتان را حدالامکان قبل از ماه مبارک انجام دهید و در ماه رمضان بیشتر در منزل به استراحت بپردازید.

نکته قابل توجه دیگر این است که اگر شما جزو بیماران مزمن مثل دیابتی ها یا بیماران قلبی و عروقی یا حتی مشکوک به کرونا یا تنگی نفس در این ایام هستید بهتر است برای روزه گرفتن با پزشک خود یا پزشک عمومی مشورت کنید تا ببینید برایتان مشکل بیماری روزه گرفتن نداشته باشد.

*مصرف کافئین را کم کنید

انواع و اقسام قهوه ها و چایی دارای کافئین هستند و خیلی از ماه در طول روز در محل کار یا منزل مصرف چای و قهوه مان برای افزایش انرژی و آرام بخشی زیاد است بهتر است قبل از ماه مبارک مصرف این نوشیدنی ها را کم کنید تا دچار کمبود کافئین در ایام ماه مبارک نشوید و سردردهای مزمن نگیرید. بهتر است مصرف این نوشیدنی ها را با آب و دمنوش های آرامش بخش در ماه رمضان جایگزین کنید.

استفاده بیش از حد از چای و قهوه در ماه مبارک باعث افزایش استرس و اضطراب روزانه و شبانه و بی خوابی می شود.

*برخی مواد غذایی را نیم پز کنید

خیلی از افراد هستند که انرژی زیادی در طول روز در ایام روزه داری از دست می دهند و شاید از خیلی ها شنیده باشید که حوصله کاری ندارند و بیشتر نیاز به استراحت دارند یا جنب و جوش برای کار کردن در خود نمی بینند برای این دست افراد توصیه می شود که قبل از ماه رمضان برخی مواد غذایی شان را نیم پز کرده و در فریزر قرار دهند تا در ایام ماه رمضان زمان کمتری را در آشپزخانه بگذرانند.

*ورزش را ترک نکنید

کسانی که عادت به ورزش کردن دارند بهتر است ورزش روزانه خود را حفظ کنند اما نکته آن این است که بهتر است در ایام ماه رمضان صبح ها ورزش نکنید بلکه یک یا نیم ساعت قبل از افطار شروع به ورزش کنید تا پس از افطار مایعات از دست داده بدنتان جایگزین شود . برای حفظ مایعات هم بهتر است که در طول شب تا سحر مایعات زیاد مصرف کنید حتی در فاصله بین افطار تا سحر نیز زمان مناسبی برای ورزش کردن است.

نکته دیگر این است که با کاهش میزان وعده های غذایی در روز های آخر ماه شعبان بدن می تواند آمادگی بهتری برای ورود به روزه داری پیدا کند البته بهتر است که فاصله زمانی وعده های غذایی بیشتر شود تا اینکه غذا مصرف نکنیم و ریزه خوری داشتهب اشیم. بهتر است حجم مصرف مواد غذایی را در طول روز تا شب کاهش دهیم تا این کاهش در ماه رمضان به بدن سخت نگذرد.

عموم افراد در ساعات نزدیک به افطار تحریک پذیری بیشتری اعصابشان پیدا می کند و به دلیل مصرف کم مواد غذایی و قندی دچار زودرنجی می شوند بنابراین بهتر است در نزدیک افطار کار نکنیم یا استراحت بیشتری داشته باشیم بنابراین فعالیت های سنگین از خانه داری گرفته تا کار را به آن زمان موکول نکنیم اگر کاری مثل تمیز کردن منزل داریم بهتر است بعد از افطار تا سحر باشد یا حتی همین ایام ماه شعبان بهترین موقعیت است.

و نکته پایانی برای توجه بیشتر به کرونا و مراقبت از انتقال آن به خودمان کمتر در ماه رمضان در مجامع عمومی حضور پیدا کرده و بیشتر در منازل حضور داشته باشیم، تا جای ممکن خریدهایمان را غیرحضوری انجام دهیم و همینطور از ماسک بیش از پیش در مجامع استفاده کنیم و در معرض عموم و تنفس دیگران قرار نگیریم تا مشکلی برایمان پیش نیاید.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین