پورابراهیمی: دولت به هیچ وجه دنبال خنثی‌سازی تحریم‌ها نیست/ اصلاح‌طلبان ضعف در اجرا را گردن ساختارها می‌اندازند

سیاسی،   4000111080 ۲۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

محمدرضا پور ابراهیمی گفت: اصلاح‌طلبان ضعف در اجرا را به گردن ساختارها می‌اندازند و تلاش دارند خود را پشت ساختارها پنهان کرده و مسئولیت تصمیم گیری‌ها را به گردن دیگر ارکان نظام بیندازند.

پورابراهیمی: دولت به هیچ وجه دنبال خنثی‌سازی تحریم‌ها نیست/ اصلاح‌طلبان ضعف در اجرا را گردن ساختارها می‌اندازند
 

به گزارش مهر، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگویی تفصیلی داشته است که مهمترین بخش‌های آن در ادامه آمده است.

رئیس جمهوری که برجام را با عجله پذیرفت، مدعی بی‌اختیاری است

- یکی از اشتباهات سیاسی جریان اصلاحات در سال‌های اخیر این بوده است که با رویکرد خاصی رئیس‌جمهور را ناتوان از اتخاذ تصمیمات برای حل مشکلات جلوه داده است.

- رئیس جمهور طبق قانون اساسی اختیارات کامل برای اتخاذ تصمیمات اجرایی دارد. در قانون اساسی اختیارات رئیس‌جمهور، مجلس و قوه قضائیه مشخص است. رئیس جمهور در چارچوب قانون اساسی به عنوان مدیر اجرایی کشور از اختیارات کافی برخوردار بوده و باید پاسخگو باشد.

- رئیس‌جمهور، وزرا را انتخاب کرده و سیاست‌های خارجی و اقتصادی و سیاسی را برنامه ریزی می‌کند. در خصوص برجام، شخص رئیس‌جمهور رأساً ورود کرد و با عجله این تعهد بین المللی را پذیرفت. رئیس جمهور با چه اختیاراتی این کار را انجام داد که امروز مدعی بی اختیاری است.

- دولت یازدهم از روز اول مذاکرات را شروع کرد، به آمریکایی‌ها اعتماد کرد و مدعی شد با این اقدامات مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد و با نگاه حذفی و انتقادی به جریان انقلاب، کار خود را جلو برد.

اصلاح‌طلبان ضعف در اجرا را به گردن ساختارها می‌اندازند

- اصلاح‌طلبان ضعف در اجرا را به گردن ساختارها می‌اندازند و تلاش دارند خود را پشت ساختارها پنهان کرده و مسئولیت تصمیم گیری‌ها را به گردن دیگر ارکان نظام بیندازند. این اقدامات یا از سر جهالت است و یا کم اطلاعی و یا عناد.

- هر کسی که در آینده می‌خواهد رئیس جمهور ایران شود باید در چارچوب قانون اساسی مسیر عملکرد خود را مشخص کند. رئیس جمهور از اختیارات کافی برای حل مشکلات اقتصادی برخوردار است.

مدعیان بی اختیاری رئیس‌جمهور، آدرس غلط به مردم می‌دهند

- برخی افراد که مدعی بی‌اختیاری رئیس جمهور در حل مشکلات سیاسی و اقتصادی هستند، در تلاش برای آدرس غلط دادن به مردم هستند. اختیارات دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات صد درصد در دست شخص رئیس‌جمهور است.

- آقای رئیس‌جمهور ناکارآمدی تیم اقتصادی و سیاسی خود را با آدرس غلط دادن می‌خواهد جبران کند. چرا به مردم آدرس غلط می‌دهید و ناکارآمدی‌های خود را پشت جریانات سیاسی پنهان می‌کنید.

- هشت سال اختیارات اجرایی کشور در دست شما بوده است. باید پاسخگو باشید.

ماجرای توهمات اقتصادی تیم اقتصادی دولت

- روزهای اول تشکیل دولت آقای روحانی در مجلس نهم مقرر شد تعدادی از اقتصاددانان مجلس با تیم اقتصادی دولت تشکیل جلسه دهند. از مجلس بنده و آقایان توکلی، نادران، بحرینی، عبداللهی، باهنر و ابوترابی در این جلسه حضور یافتیم.

- در این جلسه یکی از معاونان رئیس‌جمهور و وزرای ارشد گفتند موضوعات مربوط به درآمدهای نفتی حل شده است. بنده سوال کردم چطور حل می‌شود، ما در فشارهای تحریمی قرار داریم. در ماه‌های پایانی دولت احمدی‌نژاد، تحریم‌های دولت اوباما علیه ایران افزایش یافته بود.

- در این جلسه به جای خنثی‌سازی تحریم‌ها، تیم اقتصادی دولت در مورد مازاد درآمدهای نفتی صحبت می‌کردند. بنده در آن جلسه تأکید کردم که ما باید درباره شرایط موجود اقتصادی صحبت کنیم. تیم اقتصادی دولت گفتند که شما چه کار دارید، مشکلات قابل حل است و ما تصمیم می‌گیریم.

- دولت از ابتدا تمام مشکلات اقتصادی داخلی را به مذاکره با آمریکا گره زد و معتقد بود که تنها با مذاکرات مشکلات قابل حل است.

چرا در مدت ۸ سال اجازه ندادید ظرفیت پالایشگاهی کشور افزایش یابد؟

 

- بنده یکی از اعضای شورای هماهنگی هستم. در یکی از این جلسات در مورد درآمدهای نفتی صحبت شد. بنده در یکی از جلسات، گزارشی را ارائه دادم که علیرغم تحریم‌های بانکی، حمل و نقل دریایی برای فروش فرآورده‌های نفتی، هیچ مشکلی نداریم زیرا کشورهای اطراف، شدیداً به فرآورده‌های نفتی نیاز دارند و این فرآورده‌ها از مرزهای زمینی قابل انتقال است و پول آن نیز نقد و قابل دریافت است.

- بنده در آن جلسه تأکید کردم شما هشت سال مسئولیت این کشور را برعهده دارید. چرا اجازه ندادید ظرفیت پالایشگاهی کشور افزایش یابد. وقتی می‌خواستند اوراق سلف نفتی را بفروشند بنده تأکید کردم که باید روی فروش واقعی نفت سرمایه گذاری کرد نه اینکه اوراق سلف نفتی تبدیل به اوراق قرضه شود و دولت‌های بعدی را درگیر کند.

- دولت اعلام کرد که پالایشگاه‌های داخلی ما ظرفیت جذب نفت را ندارد. بنده موضوع را مورد بررسی دقیق قرار دادم و متوجه شدیم در حال حاضر دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت در روز تولید می‌کنیم و به راحتی می‌توانیم ۱۰ تا ۱۵ درصد تولیدات را افزایش دهیم و این مازاد افزایش را به پالایشگاه‌ها بفروشیم.

- برای دولت کاملاً مشخص است که فروش نفت با محدودیت مواجه است. کشتی‌های کوچک و بزرگ تحریم هستند و تنها راه ما فروش محصولات پالایشگاهی به همسایگان است اما دولت هیچ برنامه‌ریزی ای برای استفاده از این راهکار برای سرمایه گذاری و اشتغال در کشور و افزایش درآمدها انجام نداده است. آیا رئیس‌جمهور از اختیارات لازم برای این اقدامات برخوردار نبوده است؟

دولت به هیچ وجه به دنبال خنثی‌سازی تحریم‌ها نیست

- دولت به هیچ وجه به دنبال خنثی سازی تحریم‌ها نیست و فقط به دنبال رفع تحریم‌ها از طریق مذاکره است.

- خنثی‌سازی تنها راه رفع تحریم‌هاست. رفع تحریم‌ها تنها در شرایطی امکان پذیر است که آمریکایی‌ها متوجه شوند ادامه تحریم‌ها تأثیری در اقتصاد ایران ندارد.

- امروز این شرمندگی برای دولت یازدهم و دوازدهم باقی مانده است که نه تنها مشکلات کشور را حل نکرد بلکه سرمایه‌های کشور را بر باد داد و هزینه‌هایی را برای نظام تراشید. در ماه‌های پایانی، دولت با زیر سوال بردن عزت و اقتدار کشور با عجله به دنبال مذاکرات است.

- دشمن دست این آقایان را خوانده است و من بعید می‌دانم تا پایان این دولت اتفاقی در خصوص رفع تحریم‌ها صورت بگیرد و تحریم‌های تجاری و اقتصادی لغو شود.

سه مانع اساسی تولید

- در سال ۹۹ اقداماتی در راستای جهش تولید بعد از چندین سال شرایط سخت اقتصادی انجام شد. نرخ رشد اقتصادی پیش از این ۶.۵ درصد منفی بود اما در سال ۹۹ طبق آمار بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی به ۲.۲ درصد مثبت رسیده و بخش‌های مختلف به جز بخش خدمات که منفی سه دهم درصد رشد داشته است، نرخ رشد مثبت را تجربه کردند. این علامت خوبی در اقتصاد کشور است و نشان می‌دهد حرکت‌هایی شروع شده است، اما این اقدامات کافی نیست و اثرات موردنظر در حوزه معیشت و اقتصاد مردم نداشته است.

- آخرین گزارش فضای کسب و کار که پاییز ۹۹ منتشر شده، سه عامل اساسی را به عنوان مشکلات اصلی و بقیه عوامل را به عنوان مشکلات فرعی در مسیر تولید مطرح کرده، بر این اساس اولین مانع تولید کالا و خدمات در کشور تغییر قیمت‌ها شامل قیمت کالاها و مواد اولیه بوده است.

- عدم ثبات در قیمت مواد اولیه مشکلاتی را برای بخش‌های تولیدی ایجاد کرده که علت آن عدم ثبات قیمت ارز است که ناشی از سیاست‌های ارزی است.

- بسیاری از اشکالات موجود در سیاست‌های ارزی ناشی از عدم هماهنگی دولت با مجلس و مجموعه‌های اقتصادی است.

- دومین مانع، عدم ثبات قوانین و مقررات در حوزه فعالیت‌های اقتصادی است به عنوان مثال در سال ۹۸ حدود ۱۶ بخشنامه از سوی بانک مرکزی برای تسویه تعهدات بخش ارزی منتشر شد به عبارت دیگر ماهی بیش از یک بخشنامه منتشر شد که کار را برای بخش خصوصی سخت کرد.

- سومین مشکل بزرگ بخش خصوصی عدم دسترسی به منابع مالی برای حل مشکلات تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی است. مسائل حوزه مالیاتی و نظام بیمه اجتماعی نیز از مشکلات فرعی فعالان اقتصادی بخش خصوصی است.

- بخشی از این مشکلات نیازمند اقداماتی در حوزه قانونگذاری و بخشی نیز نیازمند اقداماتی در حوزه اجرایی است.

جهش تولید با حمایت مردم محقق می‌شود

- قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دوره قبل به تصویب رسید و اصلاحات آن نیز به تصویب رسید، در صورت ابلاغ این قانون یکی از ظرفیت‌های قانونگذاری و ریل گذاری در حوزه کلان کشور برای حل مشکلات تولید انجام خواهد شد. این قانون به حمایت از تولید کمک می‌کند. جهت گیری این قانون، حمایت از تولید در اقتصاد کشور است.

- اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار دارد. اصلاحات نهایی این قانون نیز انجام شده است که ان شاءالله این دو قانون تا اردیبهشت ماه به تصویب رسیده و ابلاغ خواهند شد.

- برای جهش تولید، حمایت مردمی امری ضروری است. حمایت مردمی از تولید یعنی اینکه بتوانیم مسیر اصلی تولید در کشور را از نگاه فرهنگ تولیدات ملی جلو ببریم. به عبارت دیگر اگر در شرایطی قرار گرفتیم که مشکل ارزی هم نداشتیم مردم کالاهای داخلی را ترجیح دهند و به اشتغال و حل مشکلات معیشتی کارگران کمک کنند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۸۹۳۶۴۰۱۶:۳۶:۱۳ ۱۴۰۰/۱/۱۱
حالا که عمر دولت رو بپایان است روباه ها شیر شدند چرا در این سال ها مجلس جلوی تخلفات دولت نایستاد
ناشناس۱۸۹۴۰۴۲۲۳:۴۳:۵۱ ۱۴۰۰/۱/۱۱
کاربر بی .. و بی اطلاع ، آقای پور ابراهیمی از انگشت شمار نمایندگانی در ۳ مجلس اخیر هستند که همواره با عملکردهای اشتباه دولت ها در مجلس مخالف می کردند و احتمالا اولین فردی بودن که نسبت به توزیع رانتی ۲۰ میلیارد دلار ۴۲۰۰ تومانی جهانگیری در اردیبهشت و خرداد ۹۷ واکنشی بسیار تند و رسمی در مجلس داشتند .
ناشناس۱۸۹۳۶۶۹۱۶:۵۶:۰۹ ۱۴۰۰/۱/۱۱
اولا ۱۲ سال کمه؟تازه آخرشم طرف مقابل ناراضیه دوما با تحریم هیچ کاری نمیشه کرد
ناشناس۱۸۹۳۶۷۸۱۷:۰۴:۰۱ ۱۴۰۰/۱/۱۱
بارها گفتیم وقتی افراد نامحرم پست می گیرند....!
بازنشسته۱۸۹۳۶۹۶۱۷:۲۴:۱۳ ۱۴۰۰/۱/۱۱
آقای پورابراهیمی درسالهای اخیریکی ازتصمیم گیران اقتصادی شمابودی
بهادری۱۸۹۳۶۹۷۱۷:۲۴:۵۶ ۱۴۰۰/۱/۱۱
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس که شما باشید و مجموعه دولت هم آقای روحانی باشند نتیجه اش همین اقتصاد ورشکسته ای است که الان میبینیم
ناشناس۱۸۹۳۶۹۸۱۷:۲۵:۳۰ ۱۴۰۰/۱/۱۱
وای بر شما که نمیتوانید حسن‌روحانی را مهار کنید ____ آیا واقعاً مجلس در راس امور است؟ ..
ali۱۸۹۳۷۴۲۱۸:۱۶:۰۵ ۱۴۰۰/۱/۱۱
این آقایون فقط موقع انتخابات خوب بلدن انتقاد کنن ..
ناشناس۱۸۹۳۷۶۴۱۸:۴۰:۱۵ ۱۴۰۰/۱/۱۱
8 سالی که کشور دست جناح خودتان بود و در آمد هنگفت نفتی 700 میلیارد دلاری دوران محمود عزیز چی شد؟ چرا پالایشگاه توسعه ندادید؟
ناشناس۱۸۹۳۷۸۶۱۸:۵۷:۵۲ ۱۴۰۰/۱/۱۱
جنابعالي چندين سال است نماينده مجلس وعضو كميسيون اقتصادي هستيد فقط يك اقدام مثبت اقتصادي كه به نفع مردم انجام داديد اعلام كنيد؟اول كارنامه خودت را بررسي كن بعد از ديگران ايراد بگير جناب پورابراهيمي كه فقط شعار وحرف..
علی۱۸۹۳۷۹۵۱۹:۰۱:۴۲ ۱۴۰۰/۱/۱۱
آقای محترم پول فروش محصولات پالایشگاهی رو با فرغون می خوایم بیاریم؟ همین الان طلبمون رو نمی دن.
ناشناس۱۸۹۳۸۳۱۱۹:۴۴:۳۳ ۱۴۰۰/۱/۱۱
حرف کلی و شعار و به سر دولت زدن مد روز شده. وقتی دولت درآمدی نداره چطور تو پالایشگاه سرمایه گذاری کنه؟
ناشناس۱۸۹۳۸۶۷۲۰:۳۸:۰۴ ۱۴۰۰/۱/۱۱
تنها راه جهش تولید رفع فساد از سازمانها و نهادها است. کارکنان قوای سه گانه کارکنان مردمند و هر کدام هم که در راستای منافع مردم کار نمیکنند باید از خدمات دولتی منع شوند.
ناشناس۱۸۹۳۸۸۷۲۰:۵۳:۵۸ ۱۴۰۰/۱/۱۱
خنثی سازی تحریم ها اگر عملی بود هرگز برجام ونرمشی در کار نبود تا امروز ..
ناشناس۱۸۹۳۹۴۱۲۱:۵۳:۰۲ ۱۴۰۰/۱/۱۱
شما راه کار بده..نمیشه فقط حرف بزنید.
ناشناس۱۸۹۳۹۷۲۲۲:۳۹:۳۴ ۱۴۰۰/۱/۱۱
مهمترین مشکل تولید سیاستهای ارزی نادرست دولته. دولت باید دنبال قیمت «مناسب» برای ارز باشه نه قیمت پایین نه قیمت بالا. چون قیمت پایین نه تنها به تولید ضربه میزنه بلکه بعد از یک مدت این فنر قیمت رها میشه و یک بحران شدید درست میکنه که ضربه زیادی به اقشار کم درآمد میزنه و سودش میره توی جیب یک عده سوء استفاده گر.
دکتر مهناز معتمدی۱۸۹۳۹۷۵۲۲:۴۱:۳۶ ۱۴۰۰/۱/۱۱
جامعه ما دچار اشتباه هست درباره برجام. مسأله اصلی در برجام جلوگیری از جنگ ما با جهان بود، چرا که از نظر دنیا کشور ما زمان احمدی نژاد مثل آلمان هیتلری ..بود و همه قصد داشتند به ایران حمله کنند. حتی همه کشورهای جهان اتفاق نظر داشتند که برای صلح جهانی باید ایران را نابود کرد حتی با بمب .. ولی دکتر ظریف و روحانی تنها کسانی بودند که عمق فاجعه را شناسایی کردند و چاره راه را با تدبیر خود به کار گرفتند تا کشور و مردم از خطر ..حتمی نجات یابد. حالا که مشکلات حل شده همه با دکتر ظریف و دکتر روحانی مشکل پیدا کردند. چون دیگر مشکلات را آنها حل کردند.
ناشناس۱۸۹۴۰۰۲۲۳:۰۵:۳۵ ۱۴۰۰/۱/۱۱
بیشترین ضرر رو به اقتصاد شخص پورابراهیمی وارد کرد چون بیش از 5 ساله رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هست و همش حرف و سخنرانی کرد تا عمل
ناشناس۱۸۹۴۰۰۹۲۳:۰۹:۵۴ ۱۴۰۰/۱/۱۱
این کلام شما گزاره خنثی است و فاقد معنی است. مثل این است که یک بنده خدایی بگوید " اصول گرایان ضعف در ساختارها را گردن اجرا می‌اندازند. " آخه نماینده محترم حرف باید یک مبانی حداقلی داشته باشد. می توان ساعت ها بحث بی فایده کرد که اول مرغ بوده یا اول تخم مرغ. البته شما تریبون بیشتری در اختیار دارید.. اما جامعه متخصصین حتما کلام شما را قضاوت می کنند. اجازه بدهید فرمایشات کلی برای خطبا باشد و امثال شما که اشتهار به تخصص گرایی دارید، به جزئیات و راهکارها بپردازید.
کامنت خوان الف۱۸۹۴۱۳۹۰۱:۱۶:۵۵ ۱۴۰۰/۱/۱۲
از نظرات مردم لذت بردم . این مردم اهل مطالعه رو نمیشه با سخنرانی قانع کنید.
کاوه۱۸۹۴۲۶۱۰۶:۲۴:۲۸ ۱۴۰۰/۱/۱۲
مسئله اینجاست که سیاست با اقتصاد و معیشت مردم گره خورده است . اگر سیاست بر مبنای خودکفایی بود نیاز نبود اینقدر به فروش نفت و گاز وابسته باشیم و دلارهای نفتی را خرج حقوق و پروژه ای عمرانی کنیم بعد وقتی تحریم شدیم نتوانیم بودجه را طوری تنظیم کنیم تا تورم نباشد .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های دیروز

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  3. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  4. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  5. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  6. جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ اعمال از هفته آینده            

  7. ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان

  8. تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ قابلیت اجرایی ندارد/ مصوبه دولت اصلاح شود  

  9. انتظار ۹ساله برای اصلاح هزینه تخلف رانندگی/تغییری برای حفظ جان مردم

  10. ایران بر سکوی بریکس/ دستاوردهای پولی، مالی برای ایران چیست؟  

  11.   طحان‌ نظیف: لایحه عفاف و حجاب هنوز به تأیید شورای نگهبان نرسیده است  

  12.  مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد

  13. هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود/ علت مرگ این پزشک مشخص نیست  

  14. پوتین: اف-۱۶‌های اوکراین در همه‌جا هدف مشروع هستند، حتی کشورهای دیگر

  15. عکسی از سیدمحمد خاتمی در مراسم ترحیم زهرا شجاعی/ این وزیر دولت رئیسی هم آمد

پربحث‌های هفته

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  3. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  9. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  10. انتقام از پوتین؟

  11. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  12. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

  13. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  14. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  15. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  16. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  17. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  18. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

  19. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  20. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  21. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  22. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  23. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  24. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  25. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

آخرین عناوین