بلینکن درباره همکاری با روسیه،به اروپا هشدار داد

جهان،   4000103064

در حالی که روابط روسیه و اتحادیه اروپا روز به روز تیره‌تر می‌شود، وزیر امور خارجه آمریکا درباره همکای آلمان و روسیه درباره خط انتقال گاز «نورد استریم-۲» هشدار داد.

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه آمریکا امروز (سه‌شنبه) در مقر ناتو در بروکسل گفته خط لوله در حال ساخت انتقال گاز «نورد استریم-۲» که قرار است گاز روسیه را به آلمان منتقل کند در تضاد با منافع اتحادیه اروپاست و همچنین باعث تضعیف اوکراین می‌شود.

«آنتونی بلینکن» که برای شرکت در نشست وزرای خارجه ناتو در مقر این ائتلاف در پایتخت بلژیک حضور دارد، گفت قصد دارد با «هایکو ماس» همتای آلمانی خود درباره این موضوع گفت‌وگو کند.

پیشتر نیز سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته بود روسیه نباید در پروژه گازی مشترک با اروپا از آستانه تعریف شده برای تحریم‌ها عبور کند. «ند پرایس» مدعی شده بود نورد استریم-۲ پروژه بدی است و با منافع انرژی اروپا و منطقه در تناقض است اما معاون نخست‌وزیر روسیه گفته بود بدون تردید خط لوله انتقال گاز طبیعی به اروپا تکمیل خواهد شد.

پروژه خط لوله نورد استریم-۲ برای انتقال گاز از روسیه به آلمان، از طریق مسیر زیر دریای بالتیک در حال انجام است. ساخت و ساز این پروژه پس از تعلیق در سال ۲۰۱۹ به دلیل تحریم‌های ایالات متحده از سر گرفته شد. گفته می‌شود خط لوله بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته است.

ایالات متحده به بهانه‌های مختلف از جمله به خطر افتادن امنیت متحدان ناتو خود را در اتحادیه اروپا وافزایش وابستگی آن‌ها به روسیه بارها در مسیر اجرای این پروژه مهم گازی کارشکنی کرده است.

دیپلمات ارشد آمریکایی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره روابط واشنگتن و ناتو گفت، ائتلاف دو طرف در مواجهه با تهدیدات در سراسر جهان در «نقطه‌ای حیاتی» بوده و ایالات متحده متعهد به «احیا و بازسازی» این ائتلاف نظامی است.

بلینکن درباره افغانستان نیز گفته برنامه‌های آمریکا برای هرگونه خروج احتمالی نظامی از این کشور را با ناتو به اشتراک خواهد گذاشت. وزیر خارجه آمریکا گفته بررسی گزینه‌های ایالات متحده همچنان در حال انجام است و او با متحدان واشنگتن رایزنی کرده، به صحبت‌های آنها گوش فرا خواهد داد و «وقتی زمان مناسب فرا برسد» به همراه متحدان غربی آمریکا از افغانستان خارج خواهند شد.

توافق واشنگتن و طالبان در دولت ترامپ امضا شد و واشنگتن متعهد شد در صورت اجرای تعهدات طالبان، نیروهای خود را تا می ۲۰۲۱ از افغانستان خارج کند. با اینحال «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا گفته بایدن هنوز درباره خروج نظامیان از افغانستان تصمیم نهایی را نگرفته است و یک مقام پنتاگون نیز گفته بایدن تمدید ۶ ماهه حضور نیروهای آمریکا در افغانستان را بررسی می‌کند.

وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر به مسئله چین اشاره کرد و گفت: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که ناتو بر چین و چالش‌هایی که این کشور به‌وجود می‌آورد، متمرکز است».

او همچنین گفته با وجود اختلاف‌ها، منفعت آمریکا و ناتو در این است که ترکیه را به‌عنوان یک متحد نزدیک به خود نگه دارند.

 

 

 

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو نیز که در کنفرانس خبری مشترک با بلینکن صحبت می‌کرد، تعهد محکم وزیر خارجه آمریکا به این ائتلاف را ستود و گفت: «ما حالا فرصت منحصربفردی برای آغاز فصلی جدید در روابط فراآتلانتیک را در اختیار داریم و من به‌شدت از پیام دولت بایدن برای بازسازی اتحادها و قوی کردن ناتو استقبال می‌کنم».

دبیرکل ناتو مذاکرات صلح در افغانستان را «شکننده» توصیف کرد اما این گفت‌وگوها را تنها راه رسیدن به صلح پایدار در این کشور خواند.

او در پایان، روسیه را به «فعالیت‌های ثبات‌زدا» متهم کرد و گفت این ائتلاف نظامی با چالش‌های جهانی از جمله تروریسم، حملات سایبری، اشاعه هسته‌ای و «سربرآوردن چین» مواجه است.

رسانه‌های غربی پیشتر گزارش داده بودند بلینکن قرار است در این سفر درنشست وزرای خارجه ناتو حضور یابد و با متحدان آمریکا و همچنین دبیرکل ناتو درباره مسائل مختلف مشورت کند.