۳۰ میلیارد دلار در بودجه ۲۰۲۰ عربستان مفقود شد

جهان،   3991116093 ۲۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

منابع از مفقود شدن  ۳۰ میلیارد دلار در بودجه سال ۲۰۲۰ عربستان سعودی خبر دادند. 

به گزارش الف به نقل از وب‌سایت سعودی لیکس، بر اساس گزارش وزارت دارایی عربستان، ذخیره عمومی عربستان طی سال‌ها گذشته حدود 110.9 میلیارد ریال (29.6 میلیارد دلار) مفقود شده و به 358.7 میلیارد ریال (95.6 میلیارد دلار) رسیده است.همچنین ذخایر عمومی این کشور در دسامبر گذشته ، 61.7 میلیارد ریال (16.4 میلیارد دلار) نسبت به نوامبر گذشته کاهش داشته است.
وب سایت مذکور نوشت : کسری بودجه عربستان سعودی در سال 2020 تحت تاثیر قیمت پایین نفت و رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا به 79 میلیارد دلار(64.8میلیارد یورو)  نسبت به سال 2019 رسید.

آمار ضرر و زیان مالی عربستان

وب سایت سعودی لیکس اعلام کرد: عربستان سعودی در مارس و آوریل گذشته 50 میلیارد دلار ذخایر خارجی خود را از دست داد که طی این ماه‌ها ، 150 میلیارد ریال (40 میلیارد دلار) از ذخایر خارجی بانک مرکزی برداشت شده و به تأمین هزینه‌های صندوق سرمایه‌گذاری اختصاص یافته است.این اقدام موجب کاهش دخایر خارجی شد و هدف از آن حمایت از طرح‌های سرمایه‌گذاری بود تا بتواند در شرایطی که تمامی کشورهای جهان با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند در بازارهای بین‌المللی سرمایه گذاری  و از این فرصت سوء استفاده کند.

 وب سایت مذکور در ادامه نوشت: درآمد عربستان  که به منابع نفتی بستگی دارد، در سایه شیوع اپیدمی کرونا و پیامد‌های این ویروس بر عرضه و تقاضای و همچنین قیمت نفت به شدت کاهش یافت. مسئولین عربستان بودجه این کشور را برای سال 2021، 264 میلیارد دلار اعلام کردند که نسبت به سال گذشته 7% کاهش داشته است.

ناتوانی مالی عربستان

بر اساس گزارش این وب سایت: یک  منبع سعودی فاش کرد که  عربستان قصد دارد 87.9٪ از کسری بودجه را برای سال جاری 2021 از 3 طریق تأمین کند. بر این اساس آل سعود تلاش می‌کند تا کسری بودجه عربستان را از طریق اوراق قرضه، صکوک و تامین مالی جایگزین دولت جبران کند.این درحالی است که دولت عربستان برای تامین کسری بودجه خود به درآمدهای این شرکت وابستگی بالایی دارد. کاهش قیمت نفت، جنگ یمن و کاهش درآمدهای ارزی در کنار افزایش مخارج عربستان سعودی ناشی از همه گیری ویروس کرونا مهمترین دلایل کسری بودجه عربستان به شمار می‌رود.

 وب سایت سعودی لیکس در ادامه تاکید کرد: پادشاه عربستان در نشست شورای وزیران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد گفت که هزینه های مصوب در بودجه 990 میلیارد ریال معادل 263.892 میلیارد دلار است و پیش بینی می‌شود که  درآمد  عربستان به 849 میلیارد ریال معادل 226.307 میلیارد دلار با کسری بودجه به میزان 141 میلیارد ریال معادل 37.584 میلیارد دلار برسد که 4.9 درصد از تولید ناخالص داخلی را نشان می دهد. تحلیلگران می‌گویند بودجه 849 میلیارد ریالی (226 میلیارد دلار) عربستان بر اساس نفت بشکه ای 48 دلار بسته شده است.

سعودی لیکس اعلام کرد: بر اساس این اسناد، کسری پیش بینی شده باقیمانده (17 میلیارد ریال / 4.5 میلیارد دلار) از طریق ذخایر دولت تأمین می‌شود.

در این گزارش آمده است: عربستان در سال جاری اعتماد قابل توجهی به « تامین مالی جایگزین دولت» دارد. این ابزار مالی مدرن به یکی از اصلی‌ترین ابزارهای تامین مالی کسری بودجه تبدیل شده است.تأمین مالی جایگزین دولت شامل 3 ابزار تأمین مالی ازجمله  تأمین مالی پروژه ، تأمین مالی زیرساخت‌ها و آژانس اعتباری صادرات است.

استراتژی استقراض

بر اساس گزارش وب سایت سعودی لیکس :استقراض خارجی عربستان سعودی برای این سال بستگی به شرایط بازار دارد. این  امربرای کاهش خطرات تأمین مالی و اجازه دادن به سازمانهای دولتی و بخش دولتی برای انتخاب زمان مناسب برای صادرات خارجی خود در طول سال است .

در پایان این گزارش آمده است: عربستان از نظر تنوع بین منابع مالی داخلی و خارجی در سال 2021 نسبت به سال 2020 تغییر قابل توجهی نخواهد داشت درحالی‌که تنوع میان منابع مالی داخلی و خارجی باید توانایی  عربستان را برای دستیابی به سرمایه در بازارهای داخلی و بین المللی افزایش ‌دهد. مسئولان عربستان سعودی امیدوارند که  پس از کاهش درآمد سال گذشته در سایه شیوع اپیدمی کرونا و همچنین کاهش بی‌سابقه قیمت نفت درآمد  این کشور به تدریج تا سال 2023 رشد کند.