عیسی کلانتری: تهران امسال ۱۰۷ روز آلوده داشت

اجتماعی،   3991030116

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: ۳۰۰ روز از سال می‌گذرد که ۱۰۷ روزِ آن آلوده بوده و این میزان، یک‌سوم روزهای سال بوده است.

عیسی کلانتری: تهران امسال ۱۰۷ روز آلوده داشت

به گزارش مهر، عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور امروز در آیین رونمایی از برنامه جامع اقدام ملی کاهش آلودگی هوا با اشاره به اینکه ۳۰۰ روز از سال می‌گذرد و تهران ۱۰۷ روز از سال آلوده بوده که یک‌سوم روزهای سال بوده است، گفت: خوشبختانه امسال گردوغبار داخلی نداشته‌ایم. در حالی که گردوغبار با منشا خارجی همچنان باقی است و آلاینده‌ها موجود انسانی و طبیعی بوده است.

رییس سازمان محیط زیست در ادامه گفت: در شرایط حاضر اگر قانون هوای پاک اجرایی شود۷۰ درصد اقتصاد تعطیل می‌شود.

کلانتری گفت: دانشگاه‌های کشور باید سعی کنند حقوق شهروندان پایمال نشود، هوای سالم، آب سالم و استفاده درست و بهینه از انرژی از حقوق شهروندی است.

وی افزود: در بخش مهندسی کشور پتانسیل خوبی دارد و این مسائل دانشگاه‌ها را بهتر می‌توانند حل کنند.

رییس سازمان محیط زیست گفت: در مساله دریاچه ارومیه مشاورین امکان حل آن را نداشتند و نگاهشان محدود بود. اما دانشگاه‌ها مشکل دریاچه ارومیه را با محوریت دانشگاه شریف پیش بردند. اما دولت تصمیم گرفت با ۱۴ دانشگاه برنامه احیا را ارائه کند و امروز می‌بینید، روند احیا شروع شده و تا پایان سال عملیات سخت‌افزاری تمام می‌شود.

وی افزود: در مساله آلودگی هوا هم دانشگاه‌ها می‌توانند برنامه‌ریزی درستی داشته باشند. ما باید شرایط کشور را در نظر بگیریم. واقعیت این است که اگر قانون هوای پاک اجرایی شود ۷۰ درصد اقتصاد تعطیل می‌شود.

کلانتری علت آلایندگی ۹۹ درصد کلانشهرها را انسان محور دانست و گفت: نمی‌توانیم بگوییم ۳ میلیون موتور سوار کاربراتوری وارد شهر نشوند یا اینکه برق نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها یکی از عوامل این شرایط بوده است و نتوانستیم خودروهایمان را جایگزین کنیم و اصل آلاینده‌ها مربوط به موتورهای گازوییل سوز و صنایع مازوت سوز است، گفت: قرار بود ۷۰ هزار کامیون جایگزین کامیون‌های فرسوده شود و ۶ هزار اتوبوس هم جایگزین اتوبوس‌های فرسوده شود، اما چون درآمد ارزی نداشتیم، نتوانستیم.

رییس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه یک میلیارد دلار پول اتوبوس را نداشتیم و تولید داخلی هم نداشته‌ایم اظهار داشت: خوشبختانه در بخش سوخت بنزین و گازوئیل وضعیت مناسبی داشتیم و تقریباً استاندارد هستند اما سوخت نیروگاه‌ها فرق می‌کند و آن دیوانه‌ای که ما را تحریم کرد باعث شد دولت نتواند به وظایفش عمل کند.

کلانتری اظهار داشت نمی‌خواهیم دشمن را بزرگ کنیم اما ضرباتش را زد و درآمدهای ارزی کشور محدود شد و ناوگان حمل و نقل و صنعت ماند حتی اتوبوس هم نتوانستیم بیاوریم.

وی گفت: پول‌های ما در کره جنوبی، ترکیه و هند بلوکه شده و بخش عمده مشکل هوا هم ارزی است و سیاست‌های خارجی اثراتش را در هوای پاک به ما نشان می‌دهد.

کلانتری ابراز داشت: وقتی ۳ میلیون موتورسیکلت مستهلک کاربراتوری در تهران است چند برابر خودرو آلودگی ایجاد می‌کند. و ما آن ‌را کوچک تلقی می‌کنیم و فکر می‌کنیم سیاست خارجی با داخلی ارتباطی ندارند.

رییس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه نمی‌توانیم تکنولوژی وارد کنیم، اظهار داشت: ۴ سال است همه امکانات داخلی برای جفت‌گیری یوز پلنگ به کار گرفتیم اما موفق نشدیم چون تحقیق نشده و در حفظ حیات وحش و حفظ منابع ژنتیکی با کمبود مواجهیم.

وی ادامه داد: صندوق محیط زیست صد درصد هزینه‌های این بخش را می‌دهد اما در بخش شناسایی ضعیف هستیم. دانشگاه‌ها باید کمک کنند و اگر بخواهم خودروی آلاینده نداشته باشم با این روند تحقیقاتی تا ۱۰ سال زمان می‌برد که بخشی از آن ناشی از تحریم است.

کلانتری با تاکید بر اینکه شدت تخریب محیط زیست در کشور ما را بالا است، ابراز داشت: حداقل ۴۰۰ هزار کامیون سنگین باید اسقاط شود، مشکل اعتباری نداریم و اگر در موضوع هوای پاک در حوزه پژوهشی سرمایه‌گذاری نشود، فایده ندارد.

وی افزود: خودروها، کامیون ها، اتوبوس‌های شهر تهران که عمر بالای ۳۰ سال دارند، باید جایگزین شوند.

رئیس سازمان محیط زیست در خصوص دیگر تصمیم‌گیری‌ها در حوزه محیط زیست نیز گلایه کرد و گفت: ما هنوز فکر می کنیم هرچه آب داریم باید مصرف کنیم و این تفکر ریشه محیط زیست را می‌زند.

وی ادامه داد: وقتی من وزیر کشاورزی هستم، قانون من را موظف کرده است خودکفا شوم و کاری به مصرف آب ندارم، وزارت نیرو خودش مصرف‌کننده است و کاری به پایداری ندارد و در حالی قانون جامع آب از سوی وزارت نیرو با عنوان بهره‌بردار نوشته می‌شود که جای محققان با دیدگاهی زیست محیطی خالی است.

رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد: زمانی این چالش ها بیرون می‌زند. منابع محیط زیست ما پایمال می‌شود و این مساله نه امنیتی است و نه سیاسی است و به آن انگ زد این کشور باید پایدار بماند. مقام معظم رهبری بارها گفته‌اند مساله محیط زیست مساله این دولت و آن دولت نیست.

وی افزود: مساله امنیت و سیاست را باید از محیط زیست خارج کنید و بگذارید محیط زیست برای مردم باقی بماند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

    2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

    3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

    4. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

    5. این صدای اقتدار ایران است ...

    6. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

    7. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

    8. وحدت ملی با وعده صادق

    9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

    10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

    11. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

    12. استخوانی در گلوی اسرائیل!

    13. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

    14. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

    15. کمی دیر نیست؟

    16. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

    17. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

    18. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

    19. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

    20. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

    21. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

    22. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

    23. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

    24. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

    25. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

    آخرین عناوین