۳ عامل اصلی شکاف سیاسی آمریکا به روایت نشریه تایم

جهان،   3991029082 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

نشریه آمریکایی تایم در مقاله‌‌ای به ۳ عامل اصلی که منجر به بروز شکاف‌های عمیق سیاسی در ایالات متحده شده پرداخته است.

 ۳ عامل اصلی شکاف سیاسی آمریکا به روایت نشریه تایم

به گزارش الف، نشریه آمریکایی تایم در مقاله ای به نوشته «ایان بریمر» به شکاف‌های سیاسی در آمریکا که میان نژادپرستان و سرمایه داران و صحنه رسانه‌ای این کشور متفاوت است و از دهه‌های گذشته تاکنون عامل آشوب در واشنگتن بوده، پرداخته است. 

بر اساس این گزارش، تا امروز در هیچ کجای جهان به اندازه آمریکا در میان کشورهایی که ادعای دموکراسی دارند شاهد این حجم از شکاف و اختلافات سیاسی نبوده‌ایم. اما چگونه قدرتمندترین کشور جهان به این نقطه می‌رسد؟

رفتارهای خشونت‌آمیزی که در پایتخت ایالات متحده دیده می‌شود تنها متعلق به چند سال اخیر نبوده و ریشه تاریخی در دهه های گذشته دارد. این امر به 3 ویژگی در جامعه آمریکا برمی‌گردد که سیاستمداران این کشور از گذشته تاکنون آنها را نادیده گرفته‌اند: 

-میراث ماندگار نژادپرستی.

-تغییر ماهیت سرمایه داری.

-شکاف عمیق در فضای رسانه‌ها.

نژادپرستی: آمریکا تنها کشور نژادپرست جهان در طول تاریخ نبوده است؛ اما این کشور در حل مشکل نژادپرستی بسیار کند عمل کرده است. البته در دهه‌های گذشته تلاش زیادی به این منظور صورت گرفت و مقامات ایالات متحده تلاش کردند تا حدی زندگی سیاپوستان در این کشور را به حد اعتدال برسانند. حتی برای نخستین‌بار یک رئیس جمهور از میان سیاه‌پوستان آمریکا انتخاب شد. 

تایم نوشت: اما اعتراضات گسترده‌ای که تابستان گذشته تحت عنوان جنبش «زندگی سیاهان مهم است» در آمریکا به راه افتاد نشان می‌دهد که نژادپرستی در ایالات متحده به این سادگی‌ها ریشه کن نمی‌شود. البته این اعتراضات تنها بخشی از این قصه است. بخش دیگر آن به رفتارهای خشونت‌بار سفیدپوستان آمریکایی علیه سیاه‌پوستان بر می‌گردد، زیرا سفیدپوستان احساس می‌کنند موقعیت جمعیتی و محاسبات نژادی آنها در خطر است. این امر در بخش سیاسی ایالات متحده نیز حاکم است و احساسات نژادپرستانه در آمریکا به ویژه در دوره «دونالد ترامپ» به اوج خود رسید.

نشریه تایم خاطرنشان کرد: البته موضوع نژادپرستی تنها منحصر به ایالات متحده نبوده و بسیاری از کشورهای اروپایی در دوره اخیر شاهد بروز جنبش‌های گوناگون مردمی برای مقابله با نژادپرستی بوده‌اند. اما اینکه نژادپرستی بخش سیاسی آمریکا را نیز تحت تاثیر قرارداده موضوع خطرناکی است.

تغییر ماهیت سرمایه داری: سرمایه داری و رشد اقتصادی همان چیزی است که آمریکا را به عنوان بزرگترین قدرت جهانی معرفی کرده است. روحیه کارآفرینی و رشد و توسعه در آمریکا به واسطه جهانی شدن به سراسر دنیا انتقال پیدا کرده است. بنابراین بسیاری از مهاجران برای پیشرفت و رشد اقتصادی، آمریکا را مقصد مناسبی برای خود می‌بینند و به همین دلیل است که امروزه شرکت های بزرگ از سراسر جهان در این کشور فعال هستند. 

بر اساس گزارش نشریه آمریکایی تایم، اما از سوی دیگر نوع دیگری از سرمایه‌‌داری نیز در جهان وجود دارد؛نظام اقتصادی سرمایه‌‌داری فردی که ثروت‌های زیادی در اختیار اشخاص سرمایه‌دار قرار می‌دهد. این امر همچنین منجر به ایجاد یک طبقه متوسط کارگر در آمریکا شده که امنیت اجتماعی ضعیفی دارند. 

تایم افزود: این موضوع واقعیت جدیدی نیست که با رسیدن دونالد ترامپ به کاخ سفید، در آمریکا نمود پیدا کرده باشد. هم‌زمان با آن سرمایه‌داری آمریکایی از دوره گذشته تاکنون منجر به نابرابری در تقسیم فرصت‌ها میان اقشار مختلف جامعه شده است. به این ترتیب طبقه پایین تر جامعه که فرصت کمی پیش روی خود می‌بیند، به روش های مختلف اقدام به ابراز خشم و نارضایتی می‌کند.

به گزارش این نشریه آمریکایی 30  سال قبل زمانی که از کسانی که از نظام سرایه داری آسیب دیده‌اند صحبت میکردیم این موضوع به گروهی از کارگران «یقه آبی» (در اوایل سده بیستم، این کارگران از لباس‌های ارزانی استفاده می‌کردند که کثیفی را به راحتی نشان نمی‌داد؛ این لباس‌ها عموماً آبی بودند) باقی‌مانده از تجارت آزاد مربوط می‌شد.  امادر حال حاضر هوش مصنوعی و اتوماسیون به آرامی منجر به از رده خارج شدن شمار زیادی از کارگران در آمریکا شده است. 

شکاف در صحنه رسانه‌ای: شرکت‌های تکنولوژی که دنیای مدرن ما را محاصره کرده‌اند، مولد انقلابی در رسانه‌ها بوده و بسیاری، این شرکت‌ها را به تجزیه صحنه رسانه‌ای متهم می‌کنند. در این میان شبکه‌های اجتماعی با ورود به عرصه رسانه‌، شکاف بین رسانه‌های جمعی را بیشتر کرده‌اند.در این میان ایالات متحده در مقایسه با کشورهای اروپایی که محدودیت‌های ویژه ای برای محتوای اخبار نشریافته در شبکه های اجتماعی در نظر گرفته‌اند، قوانین جدی در این زمینه ندارد.

نشریه آمریکایی تایم خاطرنشان کرد: البته عوامل دیگری نیز وجود دارند که در تشدید شکاف‌های سیاسی ایالات متحده دخیل هستند، اما این سه مورد بارزتر و مهم تر از بقیه است. در سایه عدم وجود تلاش‌های جدی از جانب مقامات سیاسی آمریکا برای تعامل مناسب با این مسائل و عدم اجرای راهکارهای مناسب سیاسی، این مشکلات بیشتر نیز خواهد شد.  

این نشریه در پایان گزارش خود آورده است: دولت دموکرات‌های آمریکا به ریاست «جوبایدن» از زمان ورود به کاخ سفید با چالش‌های متعددی مواجه خواهد شد؛ هرچند که بحران اپیدمی کرونا در حال حاضر بزرگترین چالش داخلی آمریکاست، اما مشکلات دشوارتر از آن در مرحله آینده پیش روی بایدن خواهد بود.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۸۹۲۶۹۱۲:۴۱:۱۳ ۱۳۹۹/۱۱/۱
اگر تاریخ آمریکا را بخوانید، متوجه می شوید که این کشور در طول عمر کوتاه خودش (البته نسبت به ایران) چندین و چند جنگ با انگلیس، فرانسه و اسپانیا داشته تا به استقلال رسیده است. در طی سده اخیر هم شاهد کشمکشهای داخلی برای نفی برده داری، تبعیض علیه سیاه پوستان، حق رای برای زنان و.... بوده است. وضعیت داخلی فعلی آمریکا در ادامه همین روند و در جهت پیروزی رای اکثریت مردم، نفی خشونت پلیس علیه سیاهان و... است.
ناشناس۱۷۸۹۳۱۲۱۲:۵۷:۳۸ ۱۳۹۹/۱۱/۱
شما چون درکی از آزادی بیان ندارید تیتر می زنید تجزیه سیاسی
ناشناس۱۷۸۹۹۲۸۱۷:۳۱:۳۷ ۱۳۹۹/۱۱/۱
ازادی بیان یعنی اگر رای نیاوردیم میرترامپ بگه تقلب شده
ناشناس۱۷۹۰۰۶۴۱۸:۵۳:۱۰ ۱۳۹۹/۱۱/۱
مهم نیست ترامپ باشه یا میرحسین در هر صورت بی قانونی هرج ومرج ببارمیاره
ناشناس۱۷۹۰۰۷۷۱۹:۰۸:۵۲ ۱۳۹۹/۱۱/۱
انگار ناراحتی ترامپ رفته ازادی که تو چارچوب قانون نباشه باید تودهنی بوخوره
ناشناس۱۷۸۹۸۶۶۱۶:۵۷:۱۷ ۱۳۹۹/۱۱/۱
همچنین مشکلاتی همه دنیا هست و هیچ کشوری نیست که بهشت باشه.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین