پشت‌پرده تنش‌آفرینی جدید آمریکا در خلیج‌فارس

گروه سیاسی الف،   3991014134 ۷۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

در هفته‌های اخیر جدال لفظی بین آمریکا و ایران افزایش‌یافته است. هم‌زمان برخی تحرکات منطقه‌ای نیز از سوی آمریکا صورت گرفته که برخی از آن به‌مثابه آمادگی واشنگتن برای آغاز یک حمله خبر داده‌اند. اگرچه با فرمان خروج و بازگشت ناو هواپیمابر «اس اس نیمیتز» از خلیج‌فارس توسط کریستوفر میلر، سرپرست وزارت دفاع آمریکا برخی تحلیل گران در گمانه‌زنی‌های خود تغییراتی داده‌اند.

درباره تحرکات و آمادگی نیروهای نظامی سه سناریو مطرح‌شده است.

-  برخی از رسانه‌ها درباره تحرکات نظامی اخیر ایالات‌متحده بر این نکته تأکید دارند که با نزدیک شدن به خروج دونالد ترامپ از کاخ سفید، وی به دنبال یافتن راهی برای اختلال در روند انتقال قدرت به جو بایدن است. نپذیرفتن شکست در انتخابات ریاست جمهوری 2020 توسط دونالد ترامپ بیانگر این است که او قصدی برای کنار رفتن از جایگاهش را ندارد. همچنین برکناری مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا به دلیل این بوده که وی مخالف اقدامات نظامی دونالد ترامپ بوده است.

از این دیدگاه سیاست فشار حداکثری آمریکا در قبال ایران که در چهار سال گذشته مبنای اقدام در دولت ترامپ بوده شکست‌خورده و از این جهت حمله به ایران می‌تواند موجب شود که کینه، دشمنی و عداوت وی اندکی التیام یابد. همچنین وقوع حمله می‌تواند بازگشت دولت آینده آمریکا به برجام را از بین ببرد و میراثی نامناسب را برای دموکرات‌ها به یادگار بگذارد.

- در مقابل عده‌ای دیگر بر این اعتقادند که این نه دولت آمریکا بلکه عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی هستند که تلاش می‌کنند در روزهای آخر زمامداری دونالد ترامپ او را ترغیب به حمله به ایران نمایند. این دسته برای اثبات فرضیه خود به مسائلی مانند ملاقات‌های آشکار و مخفیانه مقامات آمریکا و عربستان و رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر اشاره دارند.

 محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز تقریباً در این دسته قرار می‌گیرد. به همین دلیل بوده که در روزهای اخیر آمریکا را از افتادن به دام رژیم صهیونیستی منع کرده است.

محمدجواد ظریف در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: اطلاعات تازه از عراق حاکی از آن است که عوامل آتش‌افروز رژیم صهیونیستی در حال توطئه‌چینی برای حمله به آمریکایی‌ها می‌باشند تا ترامپ در حال رفتن را به بهانه‌ای ساختگی به جنگ بکشانند. ترامپ، مراقب تله باش. هرگونه آتش‌بازی، پاسخ متقابل جدی به همراه خواهد داشت، به‌ویژه علیه همان دوستان صمیمی‌ات. وزیر امور خارجه ایران چند روز قبل نیز در توییتر نوشته بود: اطلاعات به‌دست‌آمده از عراق نشانگر دسیسه‌ای برای فراهم کردن بهانه جنگ است. ایران به دنبال جنگ نیست اما آشکارا و مستقیماً از مردمش، امنیتش و منافع حیاتی‌اش دفاع خواهد کرد.

-  در مقابل عده‌ای معتقدند جنگ روانی آمریکا بیشتر به دلیل ترس آن‌ها از انتقام ایران و گروه‌های حشد الشعبی عراقی در نخستین سالگرد شهادت فرماندهان محور مقاومت شهید قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس و هم‌رزمانشان و چهلمین روز ترور شهید محسن فخری زاده است.

به عبارتی بهتر آمریکایی‌ها که در یک سال اخیر از واکنش محور مقاومت به ترور وحشیانه فرماندهان مقاومت واهمه داشته برای این‌که آن‌ها را از انجام این عملیات منصرف کنند در عملیات روانی پیشدستانه چنین فضایی را به وجود آورده‌اند.

سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز جمعه 12 دی‌ماه در حاشیه مراسم اولین سالگرد شهادت شهید قاسم سلیمانی در دانشگاه تهران چنین بحثی را مطرح کرده بود.

سرلشکر سلامی در پاسخ به سؤالی درباره تحرکات و فعالیت‌های اخیر دشمنان در منطقه عنوان داشته بود: این تحرکات بازتاب پیامدهای ناشی از اشتباه سال گذشته آمریکایی‌ها در به شهادت رساندن سردار بزرگ سپاه اسلام و ابو مهدی المهندس و یاران او است که بغض فشرده‌ای میان جوانان و غیر جوانان جهان اسلام ایجاد کرده‌ است.

سردار سلامی در ادامه بیان داشت: این بغض فشرده مانند یک کابوس همیشه آمریکایی‌ها را رنج می‌دهد. آن‌ها برای نجات از این کابوس خطرناکی که احساس می‌کنند، دست به یک سلسله تحرکاتی می‌زنند. در هر صورت ما برای هرگونه واکنش آماده هستیم.

درنهایت باید گفت بدون شک اگرچه حق پاسخگویی به ترور ناجوانمردانه شهدای والامقام محور مقاومت محفوظ است و این ضربه باید در اسرع وقت صورت گیرد تا دشمنان به این یقین برسد اقدامات آن‌ها حتماً عقوبت دارد اما ایران تمایلی به ورود به یک جنگ ندارد. تنها در این صورت است که بازدارندگی حاصل می‌شود و از اقدامات جنایت‌کارانه بعدی ممانعت به عمل خواهد آمد. البته اگر دشمن قصد شومی داشته باشد حتماً از قابلیت‌ها و توانمندی ایران برای ضربه زدن متقابل نیز آگاهی دارد.

بازدید سردار سرلشکر حسین سلامی از یگان‌ها، تجهیزات و سامانه‌های نظامی مستقر در جزیره بوموسی در 13 آبان ماه بیانگر آمادگی نیروهای مسلح ایران برای پاسخ کوبنده به هر تحرک نظامی دشمن است.