حریرچی: شاخص گسترش کرونا، میزان مرگ روزانه است/ واکنش به خبر آزمایش دارو‌های ضدکرونا در ایران

گروه اجتماعی الف،   3990811027

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در روز‌های آینده که تعداد آزمایش‌ها بیشتر می‌شود، آمار مبتلایان کرونا نیز افزایش خواهد یافت و از این موضوع دشمنان سوء استفاده نکنند و مردم بدانند مهمترین شاخص در گسترش بیماری؛ میزان مرگ روزانه است.

حریرچی: شاخص گسترش کرونا، میزان مرگ روزانه است/ واکنش به خبر آزمایش دارو‌های ضدکرونا در ایران

به گزارش صدا و سیما، ایرج حریرچی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه از این تعداد ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر سالمندان مجرد هستند افزود: ۸۷ درصد مبتلایان به کرونا را بیماران مسن و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند تشکیل می‌دهند.

وی گفت: ۳۰ تا ۴۰ درصد مبتلایان بیش از یک کیلومتر از محل زندگی خود دور شده اند و برخی به مسافرت نیز رفته اند.

حریرچی افزود: با همکاری پایگاه‌های بسیج و وزارت ارتباطات، طرح قرنطینه معکوس را با شناسایی، غربال گری، ایزوله و کمک رسانی به خانواده‌های نیازمند انجام می‌دهیم و سرمایه اصلی ما در این طرح؛ بسیجیان در قالب ۵۵ هزار پایگاه بسیج هستند.

وی گفت: غربال گری و آزمایش اصلی را در مورد کسانی انجام می‌دهیم که تماس نزدیک با بیماران داشتند و آن‌ها را در خانه خودشان قرنطینه می‌کنیم.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این افراد اکنون نمی‌توانند سوار قطار یا هواپیما شوند و در یکی دو هفته آینده نیز اجازه ورود به مترو و اتوبوس را ندارند.

حریرچی افزود: تصمیم گرفته ایم تجمع بیش از ۱۵ نفر به هیچ وجه شکل نگیرد و برای محدود کردن سفر‌ها نیز قرار شد کارشناسان بررسی و تصمیم گیری کنند.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سه و نیم میلیون نفر در جامعه در معرض ابتلا به کرونا هستند که نباید اجازه دهیم از خانه خارج شوند.

وی گفت: تأکید می‌کنم ماسک پارچه‌ای که از دو لایه پارچه و یک لایه دستمال کاغذی بین آن درست شده باشد مشابه ماسک‌های طبی عمل می‌کند.

حریرچی افزود: در کشور‌های دیگر استفاده از ماسک طبی شایع نیست و بیشتر از ماسک‌های پارچه‌ای استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه محدودیت‌های اعمال شده برای مقابله با کرونا به کاهش این بیماری کمک می‌کند گفت: در ۲۵ مرکز استان محدودیت‌های ۳ و ۴ و در ۸۹ شهرستان محدودیت‌های ۲، ۳ و ۴ اعمال می‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که مشاغل گروه یک قابل تعطیل شدن نیست افزود: دو سوم جمعیت کشور مشمول محدودیت‌های مقابله با شیوع کرونا هستند و این محدودیت‌ها یکی از ابزار‌های کنترل کرونا است.

آقای حریرچی گفت: ماسک و رعایت بهداشت فردی و انجام غربال گری و گرفتن آزمایش از راه‌های دیگر مقابله با کرونا است.

وی افزود: اکنون روزانه ۲۵ هزار آزمایش با هزینه شش و نیم میلیارد تومان انجام می‌دهیم که قرار است این آزمایش‌ها به روزی ۱۰۰ هزار عدد برسد.

آقای حریرچی گفت: با غربال گری هم بیماران و هم افرادی که با بیماران تماس داشته اند، شناسایی و به ازای یک بیمار دستکم ۱۰ نفر را در مرحله نخست قرنطینه می‌کنیم.

وی افزود: بیشتر دارو‌هایی که برای کرونا معرفی شده اند اثر قابل توجهی ندارند و فقط اکسیژن و داروی دگزامتازون آن هم در یک مرحله از بیماری اثرگذار است.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فردا (یکشنبه) جلسه شورای عالی بیمه تشکیل می‌شود و دارو‌های بیشتری برای کرونا تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

آقای حریرچی افزود: روند موارد بستری و فوت در کشور مثبت است و در هفته گذشته ۱۸ هزار نفر بستری شدند.

وی گفت: تا زمانی که روند تعداد بستری‌ها صعودی است موارد مرگ و میر نیز افزایش می‌یابد.

آقای حریرچی افزود: ۱۰ تا ۱۸ درصد کسانی که بستری می‌شوند، ۵۰ درصد بیماران در ICU و ۹۰ درصد کسانی که در ICU لوله گذاری شده اند فوت می‌کنند.

وی گفت: البته در روز‌های آینده که تعداد آزمایش‌ها بیشتر می‌شود، آمار مبتلایان نیز افزایش خواهد یافت و از این موضوع دشمنان سوء استفاده نکنند و مردم بدانند مهمترین شاخص در گسترش بیماری؛ میزان مرگ روزانه است.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در هفته گذشته به ازای هر صد هزار نفر از هموطنانمان؛ ۲۱ نفر مبتلا شده اند که در ابتلا استان سمنان و لرستان؛ رتبه اول و دوم را دارند.

آقای حریرچی اضافه کرد: به ازای یک میلیون نفر نیز در هفته گذشته ۳۶ نفر فوت کرده اند.

وی گفت: در استان‌های ایلام، کردستان، همدان، مرکزی، آذربایجان شرقی، کرمان، آذربایجان غربی و خراسان رضوی؛ میزان ابتلا و مرگ و میر بسیار بالاست.

آقای حریرچی افزود: در استان یزد، روند ابتلا افزایشی بود، اما در دو سه روز گذشته، کنترل شده که امیدواریم پایدار شود.

وی دورهمی‌ها و پوشش ماسک ۴۰ درصدی در یزد را عامل قابل توجه افزایش مبتلایان به کرونا در این استان خواند و گفت: دو هفته پس از بستری ها؛ آمار فوتی‌های آن مشخص می‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بیشترین تعداد مرگ و میر استانی در یک روز مربوط به آذربایجان غربی است.

آقای حریرچی با بیان اینکه وضع استان البرز و تهران در شیوع کرونا یکسان است، گفت: پیشنهاد داده ایم هر محدودیتی برای تهران تصویب می‌شود برای البرز نیز تصویب شود.

وی افزود: میزان بستری در استان البرز شبیه میانگین کشوری است، اما تعداد فوت شدگان بیش از میانگین کشور است.

آقای حریرچی گفت: پیش از این اعلام شده بود ویروس کووید ۱۹ فقط در تماس نزدیک منتقل می‌شود، اما اکنون مشخص شده است؛ این ویروس در ذرات زیر ۱۰۰ میکرون وجود دارد و ساعت‌ها در هوا می‌ماند.

وی افزود: اگر فرد مبتلا بلند صحبت کند ۵۰ برابر بیماری که سخن نمی‌گوید ویروس را منتشر می‌کند.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر در میهمانی؛ یک نفر مبتلا باشد در چهار ساعت همه افراد حاضر در آن میهمانی که از ماسک استفاده نکرده اند مبتلا می‌کند و اگر حاضران ماسک داشته باشند از شش نفر یک نفر مبتلا نمی‌شود.

آقای حریرچی افزود: اگر پنجره اتاق شش نفره باز باشد و همه ماسک زده باشند پس از چهار ساعت فقط یک نفر مبتلا می‌شود.

وی گفت: در کلاس ۲۴ نفره که همه فاصله‌ها را رعایت کرده باشند و یک نفر مبتلا باشد، در دو ساعت نصف افرادی که ماسک ندارند مبتلا می‌شوند، اما اگر ماسک بزنند از ۲۴ نفر پنج یا شش نفر در این مدت کرونا می‌گیرند.

آقای حریرچی با بیان اینکه امید به زندگی برای فرد ۶۰ ساله در کشور ما ۲۲ سال است و فرد ۶۰ ساله عمر زیادی نکرده است افزود: عدد مولد بیمار به شغل فرد و میزان تردد وی بستگی دارد و امروز نشریه ساینس اعلام کرد اگر ۱۰ درصد جامعه‌ای به کرونا مبتلا شده باشند، بر اساس آزمایش ها؛ ۸۰ درصد آن جامعه مبتلا می‌شوند.

وی درباره خبری مبنی بر آزمایش دارو‌های ضد کرونا در ایران گفت: این یک شوخی تلخ و بی مزه است، زیرا ما با اصول علمی خودمان این کار‌ها را انجام می‌دهیم.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: یکی از دلایل عوارض و مرگ بر اثر کرونا؛ این است که هر کس مبتلا می‌شود به او می‌گویند این دارو یا آن دارو را مصرف کند در صورتی که تا کنون فقط استفاده از اکسیژن و داروی دگزامتازون آن هم در یک مرحله از بیماری اثرگذار بوده است.

آقای حریرچی گفت: ۴۵ نفر در کمیته علمی ما حضور دارند که آخرت و جایگاه علمی خود را به خاطر دنیا خراب نمی‌کنند.

وی افزود: مردم هر تخلف از مصوبات ستاد مقابله با کرونا را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

آقای حریرچی با بیان اینکه دارو‌ها باید از طریق علمی ثابت شوند نه با توصیه افراد گفت: رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد تا کنون سه داروی گیاهی کمک کننده به درمان کرونا تأیید شده است.

وی با بیان اینکه اولویت درمان سرپایی مبتلایان به کروناست گفت: باید کاری کنیم بیماران به بیمارستان نروند، اما این به معنای کم کاری بیمارستان‌ها نیست.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. بازی با کلمات

    2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

    14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    15. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    21. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

    22. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    آخرین عناوین