تکلیف سهام عدالت متوفیان چه می شود؟

گروه اقتصادی الف،   3990805057

با وجود اینکه اکنون حدود پنج ماهی است از بحث آزاد سازی سهام عدالت می گذرد اما هنوز وراث در پی تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیانشان هستند و تا به امروز هم مسئولین مربوطه پاسخ گوی مشکلات آن ها نبوده‌اند.

تکلیف سهام عدالت متوفیان چه می شود؟

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا معتمد، معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با سامانه سهام عدالت که مربوط به متوفیان است، اظهار کرد: آن هایی که در بازار سرمایه سهام خریداری کردند در صورت فوت، ورثه پس از انحصار وراثت به مراجع قانونی مراجعه می کردند و پس از آنکه از طریق سپرده گذاری مرکزی اطلاعات وراث جمع آوری می شد، سهام فرد متوفی به وراث تخصیص می یافت اما در رابطه با سهام عدالت باید گفت تا قبل از آیین نامه آزاد سازی انتقال سهام به وراث از طریق سازمان خصوصی سازی صورت می گرفت.

او افزود: سازمان خصوصی سازی نیز به همین منظور یک سامانه را طراحی کرده بود، اما پس از بحث آزاد سازی سهام عدالت در تبصره ۲ آیین نامه آن تعیین تکلیفی صورت گرفته به طوری که مسئولان مربوطه اعلام کردند از آن جایی که قرار است تمام امور مربوط به سهام عدالت از طریق بازار سرمایه صورت بپذیرد، پس بهتر این است که سامانه آن هم زیر نظر شرکت سپرده گذاری مرکزی باشد.

معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص اینکه آیا اگر روش آزادسازی فرد متوفی مطابق نظر وراث نباشد آیا می توانند آن را تغییر دهند، تصریح کرد: خیر وراث نمی توانند تغییر رویه ای در بحث مدیریت فروش دهند مگر آنکه ابلاغیه آن توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی مطرح شود که دلیل آن را می توان برنامه ریزی های صورت گرفته از قبل دانست.

معتمد در خصوص سود واریزی افراد متوفی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند، گفت: شرکت های سرمایه گذار استانی بعد از برگزاری مجامع شان در دی ماه مطابق قانون برای واریز سود،هشت ماه وقت دارند یعنی ممکن است افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند  در شهریور ماه ۱۴۰۰  ، مبلغ سهام به حسابشان واریز شود.

او در پایان افزود: اما وراثی که متوفیانشان قبل از فوت روش مدیریت مستقیم را انتخاب کرده باشند به محض آن که اقدام به فروش کنند، مبلغ حاصل از این فروش به حسابشان واریز خواهد شد.

علیرضا ماهیار معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی نیز در رابطه با تعیین تکلیف واریز سهام عدالت متوفیان، گفت: باتوجه به حجم معاملات و تعداد زیاد متوفیان سهام عدالت قاعدتا روش دستی به دلیل زمان بر بودن امکان پذیر نیست، به همین علت در این جا بحث بین سازمان ها و سرویس های مختلف مطرح می شود. در این خصوص توانستیم جلسات خوبی را با مسئولان فناوری در قوه قضائیه برگزار کنیم.

او بیان کرد: قرار است تایید اصالت گواهی انحصار وراثت به دلیل زمان بر بودن ، از طریق سامانه های الکترونیکی صورت بپذیرد.

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: قرار است سامانه ای طراحی شود به گونه ای که اصالت گواهی انحصار وراثت از طریق آن صورت بپذیرد این امر سبب می شود تا امور مربوط به سهام عدالت با سرعت بیشتری صورت بگیرد.

او تصریح کرد: پیش بینی ما این است که تکلیف سهام عدالت وراث تا پایان اسفند ماه با توجه به تلاش های صورت گرفته مشخص خواهد شد، نکته حائز اهمیت این است که وراثی که قصد فروش یا دریافت سود حاصل از سهام عدالت دارند باید در درگاه سجام اطلاعات خود را به ثبت برسانند و مراحل احراز هویت را نیز انجام دهند.

در پایان باید گفت که مسئولان مربوطه برای پیگیری هرچه سریع تر این امر باید اقدامات لازم را انجام دهند و سهام داران را چشم انتظار وعده های نامعلوم خود نگذارند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. این صدای اقتدار ایران است ...

  4. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  5. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  6. وحدت ملی با وعده صادق

  7. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  8. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  9. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  10. کمی دیر نیست؟

  11. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  12. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  13. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  14. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  15. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  16. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  17. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  18. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  19. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  20. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  21. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  22. اسراییل چه باید بکند؟ 

  23. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  24. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  25. انتقاد دوباره شریعتمداری از مسئولین درباره وضعیت حجاب/ اوج و فرود قیمت دلار

آخرین عناوین