چرا عربستان به «سعد حریری»  چراغ سبز نشان نداد؟

گروه جهان الف،   3990723004

یک کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار کرد: با توجه به خلأ سیاسی موجود در لبنان و بن‌بست به وجود آمده در انتخاب نخست‌وزیر جهت تشکیل کابینه در لبنان، سعد حریری از این فرصت برای اعلام آمادگی خود جهت پذیرش مسئولیت دولت در این کشور عربی استفاده کرد.

چرا عربستان به «سعد حریری»  چراغ سبز نشان نداد؟

 حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه بعد از انفجار بندر بیروت آقای «حسن دیاب» نخست وزیر لبنان استعفا داد و پس از بحث ، بررسی و رایزنی  آقای« مصطفی ادیب» مامور تشکیل کابینه در این کشور شد، گفت: به دلیل کارشکنی‌های افرادی چون سعد حریری و سمیر جعجع، مصطفی ادیب نیز نتوانست کابینه‌ای را تشکیل دهد و از این سمت انصراف داد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد یک خلأ سیاسی در لبنان هستیم و با توجه به شرایط موجود «میشل عون » رئیس جمهور لبنان در حال گفت وگو و رایزنی با شخصیت های تاثیرگذار لبنانی برای انتخاب گزینه نخست وزیری در این کشور است، خاطرنشان کرد: با توجه به بن بست موجود و خلأ سیاسی به وجود آمده آقای سعد حریری از فرصت استفاده کرد و آمادگی خود را برای تشکیل کابینه اعلام کرد و اکنون دو کشور فرانسه و آمریکا نیز پشتیبان سعد حریری برای تشکیل کابینه  در لبنان هستند. 

هانی زاده در مورد موضع عربستان در ارتباط با نخست وزیری سعد حریری و اینکه چرا به وی چراغ سبز در این زمنیه نشان نداده است، گفت: بعد از بازداشت موقت سعد حریری در عربستان و مجبور کردن او به استعفا از سمت نخست وزیری لبنان ، رابطه وی با «محمد بن سلمان» رو به سردی رفته و این موضوع تاثیر جدی بر روابط سعد حریری با عربستان و محمد بن سلمان گذاشته است. از دیگر سو عربستان سعودی به دنبال این است که حزب الله لبنان خلع سلاح شود و در ساختار دولت نقشی نداشته باشد. سعد حریری نیز در چند سال گذشته با توجه به پختگی سیاسی که به دست آورده عملا می‌داند که بدون همکاری حزب الله نمی تواند در لبنان اقدامی را انجام دهد. از دیگر سو او بر اساس تحقیقات و حکم دادگاه متوجه شده که حزب الله لبنان نقشی در ترور «رفیق حریری» پدرش نداشته است. 
این کارشناس مسائل غرب آسیا  همچنین با بیان اینکه یکی از شروط اصلی آمریکایی ها از نخست وزیری سعد حریری این است که حزب الله لبنان و جنبش  امل  در ساختار دولت حضور نداشته باشند، افزود: فرانسه نیز تاکید بر این دارد که باید از افراد تکنوکرات و نه سیاسی در تشکیل دولت لبنان استفاده شود و شرط اهداء کمک به لبنان را تحقق  این مسائل قرار داده اند . در حالی که مسئله این است که سعد حریری باید قانون را اجرا کند و گروه های سیاسی بر اساس میزان حضورشان در پارلمان در کابینه نیز مشارکت دارند. 

وی با بیان اینکه حزب الله لبنان و جنبش امل  و همچنین جریان هشت مارس تاکید بر اجرای قانون دارند، گفت: سعد حریری وابسته به جریان 14 مارس است و او تلاش می کند کابینه ای  وابسته به این جریان تشکیل شود و این مورد توافق تمام جریان های سیاسی در لبنان نیست. 

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

آخرین عناوین