اگر دچار آلرژی هستید، مراقب مصرف هویج باشید

گروه فناوری الف،   3990703020

ایسنا نوشت: مصرف هویج خام واکنش‌های آلرژی‌زا در بسیاری از افراد ایجاد می‌کند. برخلاف تصور عموم، هویج پخته‌شده نیز می‌تواند این تاثیر را داشته باشد. این نتیجه به‌تازگی توسط گروه تحقیقاتی دانشگاه بایرویت (Bayreuth) آلمان کشف‌شده است.

به گزارش مدیکال نیوز، پروفسور برگیتا ورل، از گروه تحقیق بیوشیمی IV در دانشگاه بایرویت، اظهار کرد: نتایج تحقیقات ما به‌وضوح نشان می‌دهد افرادی که به ماده آلرژی‌زای هویج حساس هستند باید به‌طورکلی از خوردن هویج خودداری کنند. حرارت دادن هویج ساختار پروتئینی را که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژی‌زا شود از بین نمی‌برد و فقط به‌طور ناقص از بین می‌برد.

 تسا جیکوب، محقق ارشد این مطالعه و دانشجوی دکترای گروه تحقیقاتی Biochemistry IV، بیان کرد: خطر ابتلا به واکنش آلرژیک در مبتلایان آلرژی فقط هنگام خوردن هویج تازه پخته‌شده یا هویج کنسرو شده رخ نمی‌دهد. عصاره هویج نیز که به غذا افزوده می‌شود این واکنش را می‌تواند به دنبال داشته باشد.

ماده حساسیت‌زای طبیعی هویج به نام Dau c ۱ درواقع ترکیبی از چندین پروتئین است که ازنظر ساختاری بسیار مشابه هستند. این به‌اصطلاح ایزوآلرژن‌ها به‌طور جداگانه در آزمایشگاه در باکتری تولید می‌شوند. (در اصل، ایزوآلرژن‌ها به‌طور گسترده‌ای به‌عنوان اشکال مولکولی متعدد از یک ماده حساسیت‌زای یکسان تعریف‌شده و دارای واکنش متقاطع آنتی ژنیک (IgE) گسترده هستند.) هر دو ترکیب پروتئینی Dau c۱ طبیعی و ایزوآلرژی‌های جداگانه در دمای حداکثر ۹۵ درجه سانتی‌گراد موردبررسی قرار گرفتند تا مشخص شود چگونه با افزایش و کاهش دما ساختار آن‌ها تغییر می‌کند.

 این تجزیه‌وتحلیل نشان داد که ترکیب طبیعی و تقریبا همه ایزوآلرژن‌ها بعد از خنک شدن تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد هنوز هم قادر به ایجاد آلرژی هستند. باوجود گرم شدن قبلی، آنتی‌بادی‌های موجود در بدن بیماران حساس هنوز واکنش‌های آلرژیک را تحریک می‌کنند. اگرچه در بعضی موارد این اثر نسبت به قبل از گرم شدن کمتر اعلام می‌شود، اما به‌طورکلی حفظ می‌شود.

تسا جیکوب افزود: این اولین بار است که ایزوآلرژن‌های Dau c ۱ تحت چنین آزمایش‌های گسترده‌ای قرار می‌گیرند. بررسی جداگانه مولکول‌های ساختاری مشابه برای ما مهم بود به‌منظور تعیین اینکه کدام‌یک از ایزوآلرژن‌ها باعث واکنش‌های ایمنی بدن در شرایط آزمایش می‌شوند.

این آزمایش‌ها به‌وضوح نشان داد که ثبات ساختاری ماده حساسیت‌زای هویج فقط به دما بستگی ندارد. اسیدیته که با pH بیان می‌شود، نیز مهم است. از مواردی که باید موردبررسی قرار گیرد موارد مشکوک PH ۳ است که به‌طورمعمول پس از مصرف غذا در معده گسترش می‌یابد. در این سطح از اسیدیته و در دمای طبیعی اتاق، حداقل برخی از اپی‌توپ‌ها می‌توانند باوجود گرم شدن قبلی، به حیات خود ادامه دهند. اپی‌توپ‌ها به زیرسازی‌های مولکولی گفته می‌شود که به‌وسیله آن‌ها سیستم ایمنی بدن مبتلایان به آلرژی ماده حساسیت‌زای مربوطه را تشخیص می‌دهد و اجازه می‌دهد واکنش آلرژیک ایجاد شود.

محققان در تحقیقات ساختاری خود در مورد ایزوآلرژن‌های Dau c ۱، عمدتا از طیف‌سنجی تشدید مغناطیسی (NMR) و طیف‌سنجی CD در آزمایشگاه‌های پردیس دانشگاه بایرویت استفاده کردند. برای سایر روش‌های تحلیلی، آنان از موسسه Paul Ehrlich در لانگن و از Nano Temper Technologies در مونیخ پشتیبانی دریافت کردند.

این مطالعه در نشریه  Molecular Nutrition & Food Research  به چاپ رسیده است.

یکتانتتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. وقتی نقشه شوم تجزیه ایران توسط مزدوران لندنی و سعودی آشکار می‌شود

  2. ناکارآمدی یک شورای عالی ۲۰ ساله !

  3. بار مسئولیتی سنگین بر دوش دولت آینده

  4. واقعیتی تلخ به نام مدیران مرکزنشین

  5. یک سؤال پیرامون حاشیه سفر اختصاصی ۳ نماینده مجلس

  6. نامه ۲۱ اندیشکده اقتصادی و سیاست خارجی به آیت‌الله رئیسی/ضرورت تحول ساختاری و سازمانی در وزارت امور خارجه

  7. معاون اول رئیس جمهور: از زخم زبان‌ها، ذره‌ای ناراحت نمی‌شویم/ آنچه مردم ایران را رنج می‌دهد، تبعیض است

  8. روحانی: مشکلات خوزستان باید طبق دستور رهبری حل و فصل شود

  9. در جلسه رئیس بنیاد شهید با رئیس جمهور منتخب چه مسائلی مطرح شد؟

  10. رهاسازی آب سد کرخه، از سوسنگرد تا هورالعظیم

  11. جهانگیری: طعم تلخ مشکلات را چشیده‌ایم /در مقابل فریادهای مردم کاملاً بی‌پاسخ هستیم / این تعهد را می‌دهیم که خسارت مردم پرداخت خواهد شد

  12. المپیک توکیو| نخستین مدال برای کاروان ایران/ فروغی طلایی شد

  13. جزئیات کمیاب‌ شدن تنها داروی کرونا و فروش و تزریق آن در بازار آزاد/ رمدسیویر دوزی چند؟

  14. نگاهی به بازار انرژی / ۳ سه پروژه ای که زنگنه از آنها غافل شد

  15. شهادت چهار تن از رزمندگان قرارگاه قدس در درگیری با اشرار

پربحث‌های هفته

  1. مشفقانه ای کوتاه با رئیس جمهور منتخب

  2. تاکید رییسی بر رفع دغدغه خانواده ایثارگران

  3. وقتی نقشه شوم تجزیه ایران توسط مزدوران لندنی و سعودی آشکار می‌شود

  4. خوزستان و آسیاب پر آب مدعیان!

  5. حداقل و حداکثر حقوق دریافتی اعضای هیات علمی پس از همسان‌سازی اعلام شد

  6. احمد توکلی: باید هم از کوپن خوشتان نیاید، سیر که از گرسنه خبر ندارد!

  7. پارک یا توالت عمومی سگ‌ها

  8. پشت پرده طرح ربایش مسیح علینژاد

  9. اعتراض؛ حقی که باید از آن محافظت کرد

  10. ناکارآمدی یک شورای عالی ۲۰ ساله !

  11. صحبت‌های تند رئیس جمهور آذربایجان به وزیر نیروی کشور خود درباره قطعی برق

  12. روزهای سخت پاسخگویی عاقلانه برای مدیران

  13. چرا صهیونیست‌ها نگران پیامدهای امنیتی بحران لبنان هستند؟!

  14. ماجرای پرواز اختصاصی نمایندگان به عتبات چیست؟/ لغو سفر به دنبال اطلاع از اختصاصی بودن

  15. راه حل مشکل آب از آسمان نمی آید/حل مشکل به شیوه شیخ بهایی

  16. دستگیری ۱۷ وکیل و ۱۳ کارمند متخلف قوه قضائیه در هفته گذشته

  17. در ماه‌های آینده دولت با تورمی رو به رو خواهد شد که هیچگاه درکشور تجربه نشده است!

  18. ماهیت حقیقی طالبانِ کنونی چیست؟

  19. تصمیم پسندیده مداح سرشناس/ می‌رویم خوزستان

  20. بار مسئولیتی سنگین بر دوش دولت آینده

  21. روحانی: مردم حق دارند بدانند که چه گردنه ها و تکانه هایی موجب بروز چه مشکلاتی برای کشور شده است

  22. از رنج های خوزستان بکاهیم ...

  23. واقعیتی تلخ به نام مدیران مرکزنشین

  24. کاروان‌ جدید تانکرهای آبرسان سپاه به خوزستان رسید

  25. پیش‌بینی ذوالنوری از ادامه مذاکرات برجام در دولت رئیسی/ توضیحات حدادعادل درباره ادعای دخالت در انتخاب شهردار تهران/ نظر مردم درباره وضعیت تحریم ها در دوره رئیسی

ابر آروان

آخرین عناوین