ایران جزو کشورهای داوطلب «جهان بدون تخریب سرزمین»

گروه اجتماعی الف،   3990619192

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان آبخیزداری گفت: کشور ما یکی از داوطلبین جهان بدون تخریب سرزمین است که از آخرین ایده‌های کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی است و مقررشده تا طی ۱۰ سال آینده بتوانیم توازنی بین کنترل فرسایش آبی و تخریب سرزمین داشته باشیم.

به گزارش فارس از اسفراین مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها ، مراتع و آبخیزداری کشور در سفر یک‌روزه خود به شهرستان اسفراین از سایت اول پروژه ۱۲۶ هزار هکتاری ترسیب کربن در بخش مرکزی این شهرستان منطقه میاندشت بازدید کرد.

وحید جعفریان در مصاحبه با خبرنگار فارس در اسفراین اظهار کرد: استان خراسان شمالی یکی از استان‌های موفق در پروژه ترسیب کربن است و در حال حاضر در استان خراسان شمالی ظرفیت‌های عظیمی را از مشارکت‌های مردمی می‌بینیم که باعث شده فعالیت‌های ملی پروژه‌تر سیب کربن را در فاز سه مجدداً تعریف کنیم.

وی افزود: در خراسان شمالی با قریب به ۵۰ میلیارد تومان در ارتباط با فعالیت‌های مقابله با بیابان‌زایی تخصیص مجدد انجام می‌شود و با زیرساختی که در حوزه مشارکت مردمی در این استان وجود دارد این امید را داریم که بتوانیم الگوها و شاخص‌های خوبی را برای اقدامات مشارکتی تعریف کنیم و نه تنها در سطح اقصی نقاط کشور بلکه آموخته‌های زیادی را برای درس آموزی سایر کشورها که از این پدیده رنج می‌برند داشته باشیم.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در اسفراین گفت: فاز سه پروژه بین‌المللی تعمیم ترسیب کربن در سطح ۲۳۶ هزار هکتار در سه سایت اسفراین، جاجرم و گرمه بااعتباری بالغ‌بر ۵۰ میلیارد تومان اجرا می‌شود.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: درکشور ما فعالیت‌های مقابله با بیابان‌زدایی سابقه دیرین دارد و در آموزه‌های دینی ما حفاظت از عرصه‌های طبیعی، احترام به درخت و پوشش گیاهی ما وجود دارد و با چنین پیشینه‌ای فعالیت‌های خودمان را با دانش نوین تلفیق می‌کنیم و قصد این را داریم که بتوانیم با موضوع بیابان‌زایی و تخریب زمین به‌صورت سیستمی و گسترده مقابله کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کشور ما یکی از داوطلبین جهان بدون تخریب سرزمین است که از آخرین ایده‌های کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی است و  مقررشده تا طی ۱۰ سال آینده بتوانیم توازنی بین کنترل فرسایش آبی و تخریب سرزمین داشته باشیم.

جعفریان بابیان اینکه در سال ۹۹ بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این بخش اختصاص‌یافته است افزود: از محل درامدهای عمومی، اعتبارات خاصی را به این بخش اختصاص داده‌ایم و در سال ۹۹ برنامه ما این است که قریب به ۸۰ میلیارد تومان از درآمدهای عمومی و قریب به ۱۳۵ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به این حوزه اختصاص داده شود.