مقصر افت ارزش ریال کیست؟/ دولت روحانی کاهش ارزش پول ملی را به اوج رسانده است

گروه سیاسی الف،   3990614067 ۴۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون اسبق بانک مرکزی با اشاره به افت ۳۵۰۰ برابری ارزش ریال از سال ۱۳۵۰ گفت: افت ارزش ریال در ۵ سال گذشته با کل سنوات نیم قرن گذشته قابل مقایسه نیست و دولت روحانی کاهش ارزش پول ملی را به اوج رسانده است.

مقصر افت ارزش ریال کیست؟/ دولت روحانی کاهش ارزش پول ملی را به اوج رسانده است

به گزارش رادار اقتصاد، کاهش ارزش پول ملی خطری بزرگ برای اقتصاد است، خطری که مقام معظم رهبری در دیدار اعضای هیات دولت با معظم له آن را به دولتمردان گوشزد کردند و برای افزایش ارزش پول ملی خواستار به کارگیری راهکاری کوتاه مدت و میان مدت شدند. در حالی که علی رغم تاکید دائمی ایشان بر این موضوع خبرهای رسمی منتشر شده از سوی بانک مرکزی به شدت نگران کننده است. خبرهایی مبنی بر 3500 برابر شدن کاهش ارزش پول ملی که به گفته استاد اقتصاد و معاون اسبق بانک مرکزی به مراتب بیشتر از ارقام اعلامی بانک مرکزی است. حیدر مستخدمین حسینی در این گفت و گو از پیامدهای کاهش پول ملی و بی ارزش شدن پول ملی می گوید که روزی جزء 15 ارز برتر دنیا بوده است. 

با توجه به آمارهای منتشر شده از کاهش‌ ارزش پول ملی انگشت اتهام را باید به سمت کدام متولی اقتصادی گرفت، مجموعه دولت یا بانک مرکزی؟ 

وقتی صحبت از کاهش ارزش پول ملی به میان می آید، اولین مطلبی که به ذهن خطور می کند سوال درباره این موضوع است که چه کسی مسئول حفظ ارزش پول ملی است؟ و چه کسانی در رابطه با کاهش یا افزایش پول ملی در اقتصاد کشور نقش ایفا می کنند؟ قانون این مورد را به درستی تعیین و مشخص کرده و وظیفه این امر خطیر اقتصادی را بر عهده رئیس کل بانک مرکزی گذاشته است. انتخاب رئیس کل بانک مرکزی توسط رئیس جمهور از این جهت حائز اهمیت است که وی برای حفظ ارزش پول ملی توسط بالاترین فرد اجرایی  کشور انتخاب می‌شود. بنابراین رئیس کل بانک مرکزی در کنار وظایف مهم دیگری که بر عهده دارد مسوول حفظ ارزش پول ملی است، چرا که رئیس کل بانک مرکزی مسوول عدم افزایش نقدینگی یا  کاهش تورم و اجرای سیاست های پولی و مالی است.

فرآیند کاهش ارزش پول ملی در نیم قرن اخیر را برای ما ارزیابی کنید که چرا و چگونه به این اعداد رسیدیم؟ 

با نگاهی به کارنامه مسوولین ما در نیم قرن گذشته درخصوص کاهش ارزش پول ملی که بیش از 90 درصد آن مربوط  به 41 سال اخیر است، به راحتی می توان متوجه ناکارآمدی مسوولین و روسای بانک مرکزی کنونی شد، مدیری که فرمانبر دولت است، در جلسات دولت تلاش می کند تا اجرا کننده منویات و خواسته های دولت در موضوعات و مسائل پولی و مالی باشد ، قطعا قادر به انجام کار خاصی در اقتصاد نیست. با بررسی روندهای گذشته مشاهده می کنیم  هرچقدر به سال های اخیر  نزدیک شده ایم، فرایند کاهش ارزش پول ملی ما بیشتر شده است.  

از ابتدای سال 57 به بعد هر چقدر به زمان حال نزدیک می‌شویم، ارزش پول ملی بیشتر کاهش یافته است، چنانچه رقم آن در 10 ساله اخیر با کل دوران گذشته قابل مقایسه نیست، همچنین این کاهش در پنج سال گذشته با کل سنوات نیم قرن گذشته اصلا قابل مقایسه نیست. این مسئله نشان دهنده آن است که رئیس کل بانک مرکزی چارچوب وظیفه قانونی خود را به درستی اجرا نکرده و تیم اقتصادی دولت هم به این مسئله مهم کاملاً بی توجه بوده و کوتاهی های اساسی انجام داده‌اند. مثلاً تنظیم روابط اقتصادی یکی از مهم‌ترین وظایف وزیر اقتصاد است. وقتی از تنظیم روابط اقتصادی سخن می‌گوییم از ایجاد هماهنگی لازم در بین ارکان تصمیم گیری و تصمیم سازی اقتصادی کشور یاد می کنیم، بنابراین وزارت اقتصاد و دارایی هم در کنار سایر تیم اقتصادی دولت در افزایش ارزش پول ملی و حرکت دادن آن به سمت کاهش ارزش پول ملی کوتاهی کرده است. 

آیا عملکرد مجلس شورای اسلامی را در ادوار گذشته هم می توان بخشی از تقصیر کاهش ارزش پول ملی دانست؟
 
مهمتر از همه مجلس شورای اسلامی که مسئول نظارت است در یک جمله در ادوار مختلف خود با حرف درمانی سر کرده، اما عملا فعالیت خاصی در رابطه با افزایش ارزش پول ملی و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی انجام نداده و آنقدر دست روی دست گذاشتند که به این وضعیت منتهی شده است.

سهم دولت ها در این موضوع چقدر است؟ 

 دولت‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دوره های مختلف به خصوص در دوره دولت آقای روحانی کوتاهی را در جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی به اوج خود رسانده اند. آنها در حوزه های مختلف اقتصادی به بدترین شکل ممکن عمل کرده اند که آثار منفی آن در  کاهش معیشت و درآمد مردم، افزایش تورم، افزایش نقدینگی لجام‌گسیخته و عدم هدایت نقدینگی به سمت تولید دیده می شود . این مساله به قدری شدید بوده که تولید در چند سال گذشته روند رشد منفی را طی کرده است.

آمار منتشر شده از مرکز آمار در سه ماهه اول سال جاری مبنی بر رشد اقتصادی 3و نیم درصدی منفی با نفت، نشان می دهد وضعیت رشد اقتصادی کشور هر سال بدتر از سال قبل می شود، وضعیتی که به شدت بر روی تولید کشور تاثیر دارد بنحوی که  آمارهای تولید ده سال   گذشته با آمارهای یکی دو سال گذشته بسیار فاصله دارد و عقب ماندگی بسیار جدی در عرصه تولید به وجود آورده است. دولت ها دائما از منابع بانک مرکزی استفاده کردند و بر پایه پولی فشار آوردند.

به خصوص دولتها وقتی در پایان دوره فعالیت خود قرار می‌گیرند اصطلاحاً ترمز کنترل‌های لازم را بر شاخص های اصلی اقتصادی از دست می‌دهند و تصمیماتی اتخاذ می‌کنند که موجب تشدید کاهش ارزش پول ملی می‌شود. لذا اینکه در نیم قرن گذشته تا سال 98 ارزش پول ملی کشور هفت هزار برابر کاهش یافته است، کاهش ارزش پول ملی تا سال 97 براساس آمارها 3500 برابر بوده اما در سال گذشته به 7 هزار برابر افزایش داشته است نشان دهنده  رقم بسیار وحشتناکی است که اتفاق بسیار بدی برای اقتصاد کشور به شمار می‌رود.

بی تردید مدیریت دولت و عدم اعتماد مردم به مدیران اقتصادی منجر به ایجاد شرایط اقتصادی ناامنی شده است، به گونه ای که مردم شاهد بی ثباتی دولت در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی هستند، لذا مشاهده می کنیم آنچه که دولت در حوزه اقتصاد بیان می کند، یا از مردم می خواهد مردم دقیقا بر عکس آن عمل می‌کنند. رئیس کل بانک مرکزی در ماه های گذشته بارها درباره متعادل سازی نرخ ارز  سخن گفته، اما سخنان وی هیچ تاثیری در بازار نداشته چرا که مردم اعتمادی به حرفهای دولت ندارند، ضمن اینکه نرخ ارز دائماً در حال افزایش بوده است. یا اینکه مادامی که آقای رئیس‌جمهور از  بورس سخن می گویند بورس ناگهان دچار ریز می شود یا مقامات اقتصادی همچنین!  برداشت جامعه از عدم اعتماد به تصمیمات اقتصادی و برنامه‌های اقتصادی دولت رفتارهای متفاوت از خواسته مسوولین است.

آیا برای بازگشت پول ملی به دوران اقتدار خود می توان کاری کرد؟ 

 اینکه چه باید کرد تا بانک مرکزی وظیفه اصلی خود را به منصه ظهور برساند و سیاست‌های پولی را به کار بگیرد که نقدینگی  تحت کنترل باشد و سقوط پول ملی را بیش از این شاهد نباشیم با تحت کنترل درآوردن میزان نقدینگی امکان پذیر است . بانک مرکزی می تواند از طریق وظایف خود مانع خلق پول توسط بانک‌ها شود، همچنین اعتباردهی و تسهیلات بانکی به تسهیلات گیرندگان را تحت مراقبت شدید قرار دهد به این معنا که تسهیلات فقط به سمت تولید هدایت شود.یا به بخشی از اقتصاد هدایت شود که ارزش افزوده بالایی ایجاد می کند.

 بحث نظارت نقطه ضعف نظام بانکی است لذا نظارت بر عملکرد بانک ها نیز مساله بسیار جدی است. از سوی دیگر لازم است دولت برای تامین  کسری بودجه به دنبال  افزایش پایه پولی نباشد به کارگیری این موارد بسیار موثر است و مانع کاهش ارزش پول ملی و وارونه کردن معادله به نفع افزایش ارزش پول ملی می شود.

دولت و بانک مرکزی واقعا باید متوجه خطرات کاهش ارزش پول ملی باشند. متاسفانه در حال حاضر پول ملی ما در سطح جهانی ارزشی ندارد، در حالی که در مقطعی ارزش ریال آنقدر بالا بود که ریال جزء 15 ارز معتبر جهان بود.بانک مرکزی باید جوابگو باشد که چرا ارزش پول ملی ما تا این اندازه کاهش یافته که اینک ریال جزء یکی از  بی ارزش ترین پول ها قرار گرفته است. لذا وظیفه اصلی رئیس کل بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی است اگر نمی تواند ارزش واحد پول ملی را حفظ کند حتما باید جای خود را به یک مدیر کاردان بدهد چرا که این موضوع یک مسئله و وظیفه ملی و میهنی است.

اگر مسائلی در دولت و فشارهایی بر بانک مرکزی وجود دارد که مانعی در جلوگیری از اجرای برنامه‌هایی برای افزایش ارزش پول ملی است رئیس بانک مرکزی باید درباره آن بی پرده با مردم سخن بگوید چرا که ادامه این روند آثار تخریبی و روانی بسیار وسیعی در سطح جامعه، معادلات و مراودات تجاری و داد و ستد بین مردم به جا می گذارد. از  دولت و مجلس انتظار می رود برای ایجاد باید ثبات در اقتصاد ملی تلاش بیشتری از خود نشان دهند. در حال حاضر دیگر به  لحاظ قانونی نمی توان معادلی بین  ریال و طلا ایجاد کرد. چرا که ریال ارزشی برای محاسبه با طلا ندارد لذا می توان گفت ریشه مناسبات بین ریال و طلا از بین رفته است، بنابراین در این مسئله نیازمند  یک تجدید نظر اصلی هستیم.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۵۸۴۳۶۲۱۸:۱۷:۱۹ ۱۳۹۹/۶/۱۴
البته تحریمها و به نزدیک صفر رسیدن صادرات نفت ایران هیچ اثری بر بی ارزش شدن پول ملی نداره
ناشناس۱۵۸۴۶۷۷۰۱:۰۳:۳۲ ۱۳۹۹/۶/۱۵
بله تحریم ها کاغذ پاره است.
ناشناس۱۵۸۴۷۶۵۰۸:۰۶:۵۹ ۱۳۹۹/۶/۱۵
3000-1000=2000 ,24000-3000=21000 21000/2000=10.5 برابر دانشمندان اقتصادی فقط میگویند دلارچندبرابرشده هیچ گاه به گپ اتقاق افتاده نگاه نیمکنند.دلار درزمان روحانی 21000هزار تومان افزایش ودرزمان احمدی نژاد 2000تومان.شاخص فلاکت وبدبختی مردم ایران درزمان روحانی 10برابر وحشتناک تر ازدوره قبل شده است. اصولا ملت ایران دردهه 90وعلی الخصوص این دوساله با وخیم ترین بحران اقتصادی مواجه شده اند. بورس را هم که مردم برای کمک به تولید سرمایه هاشون روانه بورس کردند وبه سالها فساد بانکها درتخصیص منابع پایان بدهند. اما زور بانکیها بیشتربود. وبه همین دلیل تامین سرمایه واعتمادلازم دراین شرایط را به راحتی خدشه دار کردند. درکشورهای پیشرفته 60درصد تامین مالی پروژه ها ازطریق بورس هست. عملا بانکیها سرمایه های مردم باکاهش ارزش پول ملی به یک هشتم دراین دوسال کاهش دادند وملت نابود کردند. اقتصاددانان فقط برای نابودی بورس به روحانی نامه زدند اما برای سکه دلاروزمین ومسکن نامه ای درکارنبود. الف خان چاپ کن لطفا نکنه توهم ازاون اقتصاددانانی!!!!
ناشناس۱۵۸۴۸۴۳۰۹:۱۴:۳۳ ۱۳۹۹/۶/۱۵
روند کاهش ارزش پول ملی را در این سه دهه بررسی کنید ، آنوقت متوجه می شوید زمانی که دلارهای نفتی هم سرازیر می شد شاهد کاهش ارزش پول ملی بودیم .
ناشناس۱۵۸۵۰۹۹۱۲:۲۲:۴۷ ۱۳۹۹/۶/۱۵
طرف یک زمینی خریده دراسلامشهر 300متر سی سال قبل. بعدالان یک ونیم میلیارد فروخته این قیمت زمین ومسکن هیچ تاثیری درتورم ندارد!!!!!!! حالا من در بورس سرمایه گذاری(پس انداز چندساله ام را که دربانک های رباخوار به یک هشتم رسیدوسکه وطلانخریدم!!!! ) 50درصد منفی هستم جهان سوم همین هست. الان اقتصاددانان کجاهستند به رییس جمهور نامه بزنند؟؟؟؟ من دیگر کجا میتوانم سرمایه گذاری کنم نه پول خرید خانه یک میلیاردی دارم نه ماشین 100میلیونی پراید؟؟؟؟؟!!!!!!!!!
ناشناس۱۵۸۴۳۷۰۱۸:۲۷:۱۸ ۱۳۹۹/۶/۱۴
استاد طی سالها دلار از 8تومان به 24000تومان تقریبا رسیده یعنی 3000برابر.!!!!زمان روحانی از ۳۰۰۰ تومان به ۲۴۰۰۰ تومان رسیده تقریبا یعنی ۸ برابر . مخاطبین شما ناآگاه نیستند که شما چنین کار شناسی میکنید . توجه کنید ۳۰۰۰ برابر در مقابل ۸برابر ‌ در زمان همه رییس جمهورهای عزیز این اتفاق ناگوار همچنان ادامه داشته . ریل گذاری اشتباه بوده . اگر خودتون رو همچنان بخواب بزنید این فلاکت ادامه خواهد داشت .
ناشناس۱۵۸۴۶۳۹۰۰:۰۶:۲۳ ۱۳۹۹/۶/۱۵
البته ۳۰۰۰ درصد شما درست نیست چون دلار ۲۴۰۰۰ تومانی محصول همین دولته. در پایان ۸ سال تمام دولتهای قبلی دلار تقریبا ۳ برابر شد اما هنوز دولت بی تدبیری و ناامیدی تمام نشده دلار ۸ برابر شده
ناشناس۱۵۸۴۳۷۴۱۸:۳۵:۲۰ ۱۳۹۹/۶/۱۴
اگر از اول انقلاب به ریال نگاه کنید متوجه میشود آنچنان ربطی به دولتها نداره . اگر زمان احمدی نژاد فقط سه برابر شد چون نفت بالای ۱۰۰ دلار بوده و تحریم بانکی و .. نبوده . مطمئن باش دولت احمدی نژاد ادامه داشت اوضاع از این بدتر بود . فقط دولت قبلی تنها شانسش این بود که دوسال اخر تحریم بود و همه چیز به گردن دولت روحانی افتاد
ناشناس۱۵۸۴۵۰۰۲۱:۱۹:۵۵ ۱۳۹۹/۶/۱۴
قيمت دلار تابعي است از : ١- حجم پول كشور ٢- ميزان صادرات كشور ٣- فروش نفت ٤-مديريت اقتصادى عاقلانه و يا نابخردانه و ايجاد فرهنگ مصرفي با انگيزه تجمل و اشرافيت و لوكس گرايي بطور مثال واردات ساعتهاي ده هزار دلاري و بيشتر تجملات و ماشينهاي لوكس و لوازم ساختمانيهاي اشرافي با قيمتهاي نجومي كه موجب افزايش تقاضا براي ارز ميشود ٥- حجم و اندازه و تعداد مفسدين اقتصادي هرچه دزدي و مفسد اقتصادي بيشتر باشد نتيجتا خروج ثروت افزايش يافته و موجب افزايش تقاضاي ارز ميشود ٦- ميزان و تعداد مهاجرت و تابعيت مضاعف و ارز مورد نياز اين مهاجرت و خروج ثروت ٧- نوع و روش سياست خارجي و تعامل با كشورهاي جهان ٨- تحريمها ٩- عدم آينده نگري و پيش بيني هاي سياسي و اقتصادي و اتلاف ارز ناشي از اين نيندشيدن به آينده مانند دوران احمدي نژاد و عدم مديريت ٨٠٠ ميليارد دلار درآمدهاي ارزي
ناشناس۱۵۸۴۵۰۱۲۱:۲۱:۲۸ ۱۳۹۹/۶/۱۴
بی ارزش شدن پول ایران از 120 سال پیش شروع شده ودر سالهای اخیر سرعتش بیشتر شده
ناشناس۱۵۸۴۷۰۶۰۲:۲۶:۱۴ ۱۳۹۹/۶/۱۵
کاهش ارزش پول ملی از چند ماه قبل از انقلاب در سال ١٣٥٧ و عمدتا بدلیل اعتصابات گسترده بخصوص اعتصاب شرکت نفت، فرار سرمایه داران و وابسته گان به نظام منحوس گذشته همراه سرمایه های شان که تبدیل به ارز کرده بودند آغاز شد ..
ناشناس۱۵۸۴۴۰۰۱۹:۰۲:۱۸ ۱۳۹۹/۶/۱۴
مگه ریال دیگه ارزشی هم داره هر دلار برابر هست با 0.000025
ناشناس۱۵۸۴۶۸۵۰۱:۱۲:۴۶ ۱۳۹۹/۶/۱۵
هرريال برابر است با تقريبا ٤ ميكرو دلار يعني هردلار ٢٥٠٠٠٠ ريال اميدوارم به برابري در مقياس نانودلار نرسيم
محمد۱۵۸۴۴۰۶۱۹:۰۹:۲۶ ۱۳۹۹/۶/۱۴
خدا لعنت کنه مسبب این اوضاع رو
ناشناس۱۵۸۴۴۰۸۱۹:۱۰:۳۰ ۱۳۹۹/۶/۱۴
کاهش ارزش پول ملی به موضعگیریهای ما وابسته بوده و ..
ناشناس۱۵۸۴۴۲۵۱۹:۳۲:۴۵ ۱۳۹۹/۶/۱۴
عمدی در کار است که مملکت زمین بخورد. به حول و قوه الهی نمی توانند.
ناشناس۱۵۸۴۴۲۶۱۹:۳۳:۲۶ ۱۳۹۹/۶/۱۴
وقتی فروش نفت صفر و صادرات به حداقل رسیده و کشور تحریم چطور میشه ارزش پول ملی رو حفظ کرد ؟؟
ناشناس۱۵۸۴۴۳۹۲۰:۰۰:۵۷ ۱۳۹۹/۶/۱۴
مقصر كل سيستم اقتصادي كشور ..والسلام
ناشناس۱۵۸۴۵۲۸۲۱:۵۹:۵۱ ۱۳۹۹/۶/۱۴
مرکز پژوهش‌های مجلس : در حالی که# تقریبا همه کشورهای # دنیا توانستند معضل نرخ تورم را حل کرده و متوسط نرخ تورم در سال 2018در دنیا، 2.4درصد بوده، ایران پس از ونزوئلا، زیمباوه و آرژانتین در رتبه چهارم جهان قرار دارد.
میثم۱۵۸۴۶۲۱۲۳:۵۰:۲۴ ۱۳۹۹/۶/۱۴
مشکل سیاست خارجی و داخلی ما هست که همه دنیا فحش بدی بعد ارزش پول ملی میخوای
ناشناس۱۵۸۴۹۹۶۱۱:۱۲:۱۸ ۱۳۹۹/۶/۱۵
آن وقت امریکا به همه دنیا فحش میدهد چرا ارزش پولش کم نمی شود؟بر عکس چرا کشوری مثل آرژانتین که در سیاست دنیا جایی ندارد پولش بی ارزش می شود؟وقتی علم اقتصاد بلد نباشی می روی دنبال چیزهای فرعی
ناشناس۱۵۸۴۷۸۲۰۸:۲۱:۴۸ ۱۳۹۹/۶/۱۵
نزاع دو جناح و البته مدیران و مسئولین فاسد فارغ از نظارت و بازرسی
ناشناس۱۵۸۴۴۵۵۲۰:۲۴:۰۹ ۱۳۹۹/۶/۱۴
مقصر غضنفره که ..
ناشناس۱۵۸۴۴۷۸۲۰:۴۴:۲۱ ۱۳۹۹/۶/۱۴
آیا برای بازگشت پول ملی به دوران اقتدار خود می توان کاری کرد؟ جواب صد درصد بله میباشد، ولی کشور به یک عمل جراحی بسیار سنگین و نفسگیر احتیاج دارد که میتواند اقتدار کشور را برگرداند. و اما عمل جراحی سنگینی که میتواند اعتبار پاسپورت و پول ملی ایران را برگرداند چیست؟؟؟؟/ درست حدس زده اید. باید تمام مسئولین نادان و ناتوان و بی تدبیر و بی دانش و دزد و اختلاس کننده و.. را از کار برکنار کرد و تمام انتصاباتی که افراد نادان و بیسواد و دستکج را فقط از طریق رانت و پارتی بازی و پسر خاله بازی به پست و مقام رسانده است را باطل کنید و بجای این دشمنان داخلی، نخبه ها و فرهیختگان و دانشمندان و دانایان و پاکدستان را که تعداشان بسیار هم زیاد است به توجه به تخصص آنها در پستها و مقامها بگماریم.. اگر هر کس در شغلی که کاملا با تحصیلات و تجربه های گذشته اش منطبق است کار کند، خواهید دید که کارها خیلی زود بر روی ریل قرار خواهد گرفت و خودبخود وضعیت بهتر خواهد شد و در آخر ارزش پول ملی هم به اعتبار سابق خود بر خواهد گشت، چون بنا بر شرط اول تمام مسئولین و وابستگان نادان و بی خرد و بی دانش و دستکج و اختلاس کننده برکنار شده اند. و چون نهادهای نظارتی هم از بین پاکدستان انتصاب شده اند، دیگر خاوریها و دامادهای نعمت زاده و بقیه نمیتوانند بعد از کلی گندکاری و اختلاس، فرار کنند و با پولهای دزدی شده از مردم ایران .. در تورنتو کانادا به ریش ایرانیان بخندند و بگویند که ما بردیم و خوردیم، چون داماد فلانی هستیم. دزدان را اعدام کنید و نخبه ها را سرکار بیاورید. تمام.
ناشناس۱۵۸۴۵۰۸۲۱:۳۲:۱۵ ۱۳۹۹/۶/۱۴
بانک مرکزی زمانی مسئول است که همه چی سر جاش باشه .الان تو باتلاقی است که بیرون آمدنش به معجزه بیشتر شباهت دارد تا واقعیت
ناشناس۱۵۸۴۵۲۹۲۲:۰۸:۳۰ ۱۳۹۹/۶/۱۴
دوستي مي گفت در سال ٨٩ در مدينه بطور اتقاقي كنار يك مصري كه مهندس مكانيك بود نشسته بود زبان انگليسي خوب مي دانست از ايشان سؤال كردم طي سي سال گذشته قيمت دلار در كشور شما چند برابر شده گفت حدود بيست برابر نسبت به پول ملي ،او نيز از وی پرسيد من نمي دانستم چه پاسخي به او بدهم
الف ر۱۵۸۴۵۳۶۲۲:۱۹:۰۹ ۱۳۹۹/۶/۱۴
شما اگر بودید چه کار میکردید ؟؟ ارزش ملی زمانی میتواند ثابت باشد حداقل تولید افزایش داشته باشد کشوری که با دنیا از نظر تجارت مسدود است نه میتواند کالا بفروشد تا تولید بالا بره و نه میتواند ملزومات سرمایه را وارد کند از طرفی رانت خارج از اختیار دولت بیداد میکند هر چند این بزرگترین ضعف دولت است چه انتظاری از قوه مجریه دارید
ناشناس۱۵۸۴۵۵۱۲۲:۳۷:۰۷ ۱۳۹۹/۶/۱۴
دوستان قصه حسن کرد تعریف کردن جایی نمیرسد ارزش ریال ایران 1- دستوری هست مثلا فردا اعلام میشود تورم تک نرخی شود 2- ضدیت دوجناح باهم دارند هرچند یک جناح کارکند اون جناح رشته میکند 3- نبود باسواد درراس 4- حرفهای زور..ی زدن 5- دعوا داشتن با کل دنیا
ناشناس۱۵۸۴۵۸۴۲۳:۰۵:۵۶ ۱۳۹۹/۶/۱۴
جالب این هست که در کشور اتفاقی بی افتد بیشتر به دنبال مقصر و مچگیری هستند و جالبتر از آن دنبال به گردن انداختن همدیگر هستند و باز جالبتر از آن هیچکس به گردن نمیگیرد و اگر به گردن کسی بیفتد یا ضعیف هست یا جوابی پس نمیدهند یا دست آخر ماست مالی میشه میره ، این یکی از روشهای .. سوختن این مردم از جایی هست که خودمون به اینها رای میدهیم ولی نمیتونم مسئولی باز خواست کنیم . اگر درخواستی هم داشته باشیم باید با عجز التماس ازشون بخواهیم .یعنی عملٱ مردم یک بازیچه برای این کشور شدن که در انتخابات مردم رو پای صندوق بکشانند تا بگویند ما این همه فدایی داریم. سپر بلا مسئولین شدیم تا یه یک عده راحت زندگی کنند .
ناشناس۱۵۸۴۵۹۵۲۳:۱۷:۵۶ ۱۳۹۹/۶/۱۴
آقا من یه سوال داشتم چرا دولتها اقدام به تشکیل بانک ارزی نمی کنند تا اسکناسهای دلار رو از دست مردم جمع کنه بجاش یه کارت بانکی بهشون بده که طرف به طور مجازی صاحب دلار باشه و داشتن دلار فیزیکی قاچاق باشه این کار باعث نمیشه دولت جلو دلالی دلار رو بگیره از یک طرف و از طرفی دلار رو فقط به تولید کننده و وارد کننده واقعی بده تا اینکه فیزیکی در دست مردم بچرخه بازار دلالی درست بشه
ناشناس۱۵۸۴۶۰۷۲۳:۲۹:۲۲ ۱۳۹۹/۶/۱۴
دروغ وربا وریا عامل نابودی پول ملی است
حسن۱۵۸۴۶۳۷۰۰:۰۱:۳۱ ۱۳۹۹/۶/۱۵
مصاحبه ايشون واگويه ي مصيبت اتفاق افتاده است و نكته ي تاسف بارش اينه كه ميگه نفري بياد كه از اين كمتر نشه يعني ٢٤٠٠٠ تومان را پذيرفته شده و واقعيت غير قابل تغيير ارزيابي ميكند و تسليم صد درصدي را تجويز ميكند در حاليكه اگر اراده اي باشد قطعا دلار به همان رقم واقعي خود كه چيزي بالاتر از ٥يا ٦هزارتومان نيست بر ميگردد و اگر يادمان باشد روحاني در مجلس گفت اگر همين امروز به رئیس بانك مركزي دستور دهم قيمت دلار برميگردد به همان ٣٥٠٠ تومان ولي متاسفانه مافياي ذينفع در گراني دلار كه شامل دولت و اتاق بازرگاني و اتاق اصناف ميباشد قطعا دلار را به بالاي ٥٠ تا ١٠٠ هزارتومان خواهند برد
ناشناس۱۵۸۴۶۵۶۰۰:۲۳:۰۳ ۱۳۹۹/۶/۱۵
اولین گزینه بانکها هستند خلق و چاپ اسکناس بدون پشتوانه سود کاذب اختلاس مستقل نبودن بانک مرکزی استقراض دولت از بانک مرکزی
ناشناس۱۵۸۴۶۷۰۰۰:۴۵:۲۸ ۱۳۹۹/۶/۱۵
اینها اثرات سیاستهای غلط سالهای اخیر هست. استاد شما که معاون بانک مرکزی بودید جزوی از این پروسه هستید و الان دقیقا به خودتان انتقاد میکنید و باید پاسخ گو باشید!! تا ساختارها اصلاح نشه همین آش هست و همین کاسه فرقی هم نداره رئیس جمهور احمدی نژاد باشه یا روحانی
ناشناس۱۵۸۴۶۸۴۰۱:۰۸:۰۴ ۱۳۹۹/۶/۱۵
از معاون بانک مرکزی بعیده همچین استدلالی مگر دولت می تواند دلار چاپ کند؟ صادرات تقریبا صفر آنچه هم صادر میشود دلارش بر نمی گردد
ناشناس۱۵۸۴۸۷۹۰۹:۴۷:۵۹ ۱۳۹۹/۶/۱۵
قربونت برم دلیل این بدبختی ها و تورم ها،وجود اینگونه افراد در راس کارهاست دیگه.منه بیسواد هم میفهمم که اشکال کار کجاهاست اما این معاون سابق داره صغری کبری میچینه ببین کیا در راس مسایل مالی و بانکی کشور بودن!!
هنر تحریمها۱۵۸۴۷۱۰۰۳:۱۱:۴۸ ۱۳۹۹/۶/۱۵
خوانندگان سایت وزین الف جواب شما را به خوبی دادند.در تحلیلها داشتن کمی انصاف چیز خوبی است. خوانندگان الف عامی نیستند.
ناشناس۱۵۸۴۷۱۶۰۳:۵۳:۵۷ ۱۳۹۹/۶/۱۵
میگویند تحریم است، نه برادر. برای بر آوردن آروزهای مقامات بودجه بی حد وحصر است ولی در جاهایی از همین کشور دانش آموزان زیر یک سایبان و روی زمین نشسته مثلا مدرسه میروند. مگر صف بنزین های طولانی که تا بعد از نیمه شب ادامه دارد هم به تحریم ها ربط دارد، مگر دادن ملیارد ها دلار چهار هزار دویستی به افرادی خاص بدون ضمانت کافی ، و دادن کارت بازرگانی یک بار مصرف به یک کارتن خواب ربطی به تحریم ها دارد یا مشکل نحوه اداره کشور است
ناشناس۱۵۸۴۷۲۲۰۵:۱۲:۰۰ ۱۳۹۹/۶/۱۵
آقای روحانی کوتاهی را در جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی به اوج خود رسانده اند. آنها در حوزه های مختلف اقتصادی به بدترین شکل ممکن عمل کرده اند که آثار منفی آن در کاهش معیشت و درآمد مردم، افزایش تورم، افزایش نقدینگی لجام‌گسیخته و عدم هدایت نقدینگی به سمت تولید دیده می شود .
حسن۱۵۸۴۷۲۹۰۶:۱۲:۵۴ ۱۳۹۹/۶/۱۵
جناب کارشناس بفرمایید پیشنهادتون برای تامین بودجه دولت در شرایط صفر شدن صادرات نفت چی هست؟ این که چاپ پول برای تامین کسری بودجه منجر به تورم می شود را همه می دانند. شما بفرمایید پیشنهاد جایگزین تان چیست؟
ناشناس۱۵۸۴۷۴۹۰۷:۳۳:۲۵ ۱۳۹۹/۶/۱۵
وقتی خزانه رو با اختلاسهای میلیاردی خالی می کنن وقتی به یک مربی خارجی میلیاردی پول میدن وقتی روز به روز به صورت قانونی اعلام میکنند از فلان روز نرخ نان گران میشه فلان روز کرایه افزایش پیدا می کنه خودرو پراید 3 میلیون رو که از دور تولید خارج کردن شده 100 دقیقا ناکارآمدی مسئولین ذیربط رو نشون میده و بدبختی و فلاکت بیشتر و بیشتر طبقه ضعیف با شعار نباید مستضعفی باشه درست دارن عمل میکنن زندگی شده برای مرفهین و مستضعفین دارن نابود میشن ..
ناشناس۱۵۸۴۷۵۰۰۷:۳۵:۴۵ ۱۳۹۹/۶/۱۵
مگر خودت معاون بانک نبودی قبلا کجا بودید حالا سخنرانی می کنید چون برکنار شدید ازاین..
ناشناس۱۵۸۵۵۸۷۱۸:۰۰:۲۵ ۱۳۹۹/۶/۱۵
بی ارزش شدن پول ملی یابه زبان ساده تر بی ارزش شدن ثروت طبقه متوسط به پایین دلایل زیادی دارد که مهمترین آن سیاست خارجی ماست دوم مدیریت ضعیف مصلحتی ماست سوم خود مردم هستند که برای پول ملی کشورشان ارزشی قائل نیستند چراکه میلیاردها دلار ارز درخانه هایشان احتکارکردند البته منظور از مردم، آن دسته از برادران و خواهران عزیزی است که فکر میکنند بهتر از دیگرانند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

پربحث‌های هفته

  1. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  2. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  3. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  4. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  5. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  6. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  7. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  8. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  9. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  10. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  11. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  12. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  13. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  14. نظرات برگزیده مخاطبان الف: آموزش و تربیت در رعایت حجاب بیشترین تاثیر را دارد/ عملیات وعده صادق یک پیروزی بزرگ برای ایران بود

  15. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  16. هزینه عملیات وعده صادق به ۲۰ میلیون دلار هم نرسید/ دست آخرین توان نظامی ایران هنوز رو نشده است

  17. اژه‌ای: در قضیه حجاب نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین را کیفر کنیم  

  18. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  19. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  20. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  21. عملیات "وعده صادق" ؛ بررسی ابعاد تسلیحاتی نظامی

  22. شبيه‌سازي جنگ ايران و آمريكا

  23. یک سیلی برای تنبیه

  24. رئیسی: می‌گفتند روی موشک‌ها شعار مرگ بر اسرائیل ننویسیم        

  25. نگاهی به جایگاه و موقعیت ارتش شاهنشاهی

آخرین عناوین