۱۷ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت مستحق نیستند/ ۴۲ درصد نیازمندان، سهام عدالت ندارند!

  3990611061 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

بررسی‌ها نشان می‌دهد، بیش از ۲۰ میلیون نفر از افرادی که باید سهام عدالت می‌گرفته‌اند، سهامدار نیستند و ۱۷ میلیون نفر غیر واجد شرایط سهام گرفته‌اند.

۱۷ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت مستحق نیستند/ ۴۲ درصد نیازمندان، سهام عدالت ندارند!

فرهیختگان نوشت: با ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ازسوی مقام معظم رهبری در ابتدای خردادماه ۱۳۸۴ و پس از آن، با درخواست رئیس‌جمهور وقت از رهبر انقلاب و موافقت ایشان با توزیع گسترده سهام شرکت‌های زیرمجموعه اصل ۴۴ قانون اساسی با هدف تامین عدالت اجتماعی، فقرزدایی و گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران، توزیع سهام عدالت در آبان‌ماه ۱۳۸۴ به تصویب هیات وزیران رسید. این طرح به‌عنوان یک جراحی بزرگ اقتصادی-اجتماعی از همان ابتدا با چالش‌های مختلفی در اجرا روبه‌رو شد. یکی از چالش‌های اصلی طرح، سازوکار شناسایی مشمولان بود. قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ صراحتا دولت را مکلف می‌کرد مشمولان دریافت سهام عدالت از ۶ دهک پایین درآمدی را شناسایی کند، اما درنهایت آنچه در اجرا اتفاق افتاد، واردکردن دهک‌های جمعیتی یا اقشار مختلف در طرح به‌جای دهک‌های درآمدی بود.

در گزارش پیش‌رو براساس داده‌های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وضعیت مشمولان دارنده سهام عدالت را بررسی کرده‌ایم. براساس این داده‌های آماری، حدود ۴۲ درصد (۲۰.۸ میلیون نفر) از افراد واقع در دهک‌های یک تا ۶ که گروه‌های هدف سهام عدالت بودند فاقد سهام عدالتند. بین این افراد، ۳ میلیون نفر هم مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی دیده می‌شوند که از منابع طرح مذکور بی‌بهره مانده‌اند. همه این کژکاری‌ها درحالی رخ داده که در دهک‌های ۷ تا ۱۰ که اصلا جزء گروه‌های هدف طرح اعطای سهام عدالت نبودند، ۱۷.۵ میلیون نفر سهام دریافت کرده‌اند.

بررسی‌ها حکایت از آن دارد که یکی از دلایل اصلی ناکارآمدی و عدم اصابت منافع طرح توزیع سهام عدالت به گروه‌های هدف (دهک‌های کم‌درآمد)، فقدان یک پایگاه اطلاعات اقتصادی خانوارها بوده که منجرشده دولت‌های نهم و دهم سهام عدالت را به‌جای دهک‌های درآمدی، به قشرها و دهک‌های جمعیتی اعطا کند. البته قضاوت در مورد اینکه چه مقدار از این انحراف تعمدی بوده، سخت است با این حال هرچه هست، انحراف‌ها موجب ناکارآمدی یکی از بزرگ‌ترین سیاست‌های توزیعی در کشور شده است؛ انحرافی که با روح قانون اساسی، تکالیف اصل ۴۴ و آرمان‌های عدالت‌خواهانه کاملا منافات دارد و با منابع مالی که پس از آزادسازی سهام عدالت برای خانوارهای دارای سهام فراهم شده، به‌نظر می‌رسد خود این طرح می‌تواند موجب شکاف طبقاتی شود. در ادامه با شرح مفصل موضوع، از لزوم دخالت موثر مجلس برای اعطای سهام به جاماندگان در دهک‌هایی پایین سخن گفته‌ایم.  

انحراف بزرگ در دولت مهرورزی

به‌رغم صراحت قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در شناسایی علمی ۶ دهک پایین درآمدی به‌عنوان مشمولان توزیع سهام عدالت، دولت احمدی‌نژاد طی سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱ دهک‌های جمعیتی و قشربندی را به‌عنوان مشمولان دریافت سهام عدالت به رسمیت شناخت. بررسی‌ها نشان می‌دهد در بخش اجرا، طی مصوبات مختلف ستاد مرکزی سهام عدالت، مشمولان سهام عدالت در ۱۸ مرحله شناسایی شده‌اند و تعداد آنان براساس آخرین اطلاعات سامانه سهام عدالت تا روزهای اخیر حدود ۴۹ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۷۷۵ نفر(مجموع مشمولان در قید حیات و افراد متوفی) بوده است.

نحوه شناسایی مشمولان سهام عدالت به این شرح بوده که در مرحله اول و طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷ مشمولان مرحله اول را که حدود ۴.۵ میلیون نفر بوده‌اند، عمدتا افراد نیازمند مشمول طرح شهید رجایی، مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و افراد تحت حمایت سازمان بهزیستی کل کشور تشکیل می‌دادند. حدود ۳ میلیون نفر نیز به‌عنوان تکمیلی مشمولان مرحله اول شناسایی شده که در مجموع ۷.۵ میلیون نفر به‌عنوان مشمولان مرحله اول نهایی شدند.

مشمولان مرحله دوم که در تصویب‌نامه ۱۰/۸/۱۳۸۵ ستاد مرکزی مورد تاکید قرار گرفت، روستاییان و عشایر فاقد شغل و درآمد ثابتی بودند که درمجموع به تعداد ۱۵ میلیون و ۱۴۶ نفر از جمعیت در این مرحله سهام عدالت اعطا شده است. در مرحله سوم به ۱۳ میلیون و ۳۶۹هزار نفر از شاغلان دستگاه‌های اجرایی، بازنشستگان کشوری، لشکری، تامین اجتماعی و کارکنان شاغل شهرداری‌ها سهام اعطا شد. در مرحله چهارم نیز گروه‌هایی همچون ایثارگران: والدین، فرزندان و همسر شهید- جانبازان و آزادگان مشمول این طرح شناسایی شدند که این گروه نیز شامل یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بودند.

در مراحل پنجم تا هجدهم نیز زنان کارگر سرپرست خانوار(مشمول قانون کار)، خدام مساجد، امام‌زاده‌ها و حسینیه‌ها، طلاب حوزه‌های علمیه سراسر کشور، بیماران خاص(هموفیلی، ‌ام اس، تالاسمی و دیالیزی)، کارکنان ستادهای نمازجمعه، خبرنگاران، قالیبافان، کارکنان سهام عدالت، فعالان قرآنی، زندانیان آزاد شده، تاکسیرانان و اتوبوسرانان، کارگران فصلی و ساختمانی و افراد کم‌درآمدی که در مراحل قبلی مشمول نشده بودند، با خوداظهاری و درخواست عمومی مشمول اعطای سهام عدالت شدند. مجموع این گروه‌ها(گروه‌های ۵ تا ۱۸) نیز شامل ۱۱ میلیون و ۸۳۳ هزار نفر می‌شد و به این ترتیب تا پایان اعطای سهام عدالت، تعداد مشمولان آن به بیش از ۴۹ میلیون نفر رسید.

۴۲ درصد نیازمندان، سهام عدالت ندارند

در موارد قبلی متذکر شدیم زمانی که قرار شد دولت احمدی‌نژاد سهام عدالت را توزیع کند، از ابتدا مقرر شده بود این توزیع براساس دهک‌های درآمدی و بین ۶ دهک درآمدی پایین صورت گیرد، اما درنهایت دولت توزیع را براساس قشربندی انجام داد که به‌طور مفصل در مورد مشمولان آن بحث شد. گفته می‌شود از آنجایی که هیچ اطلاعاتی در مورد وضعیت اقتصادی خانوارها وجود نداشت، دولت احمدی‌نژاد با تصور اینکه توزیع براساس قشربندی می‌تواند به توزیع عادلانه منجر شود، سهام عدالت را بر این روال توزیع کرده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد این توزیع، به دلیل فقدان دسترسی به پایگاه اطلاعات اقتصادی خانوار و همچنین کنار گذاشتن طرح شناسایی ۶ دهک و جایگزینی آن با قشربندی، کاملا به شکل ناعادلانه انجام شده است. قبل از اینکه به‌طور مفصل به بررسی داده‌های آماری این بخش بپردازیم، این نکته قابل ذکر است که همه داده‌هایی که در ادامه مورد استدلال قرار می‌گیرد، از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان تعاون، کار و رفاه اجتماعی استخراج شده است.

طبق توضیحات وزارت رفاه، دهک‌بندی پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان به نحوی است که تعداد کل خانوارها در هر دهک برابر و حدود ۲.۹ میلیون خانوار درنظر گرفته شده است، اما تعداد افراد در دهک اول شامل ۴.۴ میلیون نفر، دهک دوم شامل ۶.۶ میلیون نفر و در دهک‌های بعدی شامل ۸ تا ۹ میلیون نفر می‌شود. تعداد نفرات کمتر در دو دهک اول و دوم نسبت به دیگر دهک‌ها را می‌توان به فراوانی بیشتر خانوارهای تک نفره همچون سالمندان تنها و زنان و مردان تنها در دهک‌های پایین نسبت داد.

اما برگردیم به اصل مطلب. موضوع به این شرح است که براساس داده‌های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، از مجموع ۴۹ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۷۷۵ دارنده سهام عدالت(تا اوایل شهریورماه امسال)، ۴۶ میلیون و ۲۰۶هزار نفر از آنان در قید حیات هستند. از افراد در قید حیات، در دهک اول(کم درآمدترین و فقیرترین دهک) ۷۴ درصد خانوارها سهام عدالت داشته و ۲۶ درصد از خانوارها فاقد سهام عدالت هستند. در دهک دوم، سوم و چهارم نیز به ترتیب ۷۶ درصد، ۷۳ درصد و ۷۱ درصد خانوارها دارای سهام عدالت و ۲۴ درصد، ۲۷ درصد و ۲۹ درصد خانوارها فاقد سهام عدالت هستند. در دهک پنجم و ششم نیز به ترتیب ۶۹ و ۶۸درصد خانوارها دارای سهام عدالت و ۳۲ و ۳۳ درصد خانوارها نیز فاقد سهام عدالت هستند. تا اینجا مشخص شد درحالی که هدف اولیه و محل اصابت طرح اعطای سهام عدالت به ۶ دهک کم‌درآمد بود، این هدف عملا محقق نشده و به‌طور میانگین در دهک‌های یک تا ۶، بین ۲۴ تا ۳۲ درصد خانوارها فاقد سهام عدالت هستند.

در خصوص تعداد جمعیت این دهک‌ها نیز براساس داده‌های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان(طبق اطلاعات درج شده در جدول و نمودار شماره ۲)، در دهک اول(کم‌درآمدترین) از مجموع ۴.۴ میلیون نفر جمعیت، ۷۶۹هزار نفر فاقد سهام عدالت هستند. در دهک دوم از نزدیک به ۶.۶ میلیون نفر جمعیت، بیش از ۱.۵ میلیون نفر فاقد سهام عدالت بوده، در دهک سوم از حدود ۹.۵ میلیون نفر جمعیت، چهار میلیون و ۳۸۰ هزار نفر فاقد سهام عدالتند، در دهک چهارم از ۹.۷ میلیون نفر حدود ۴.۷ میلیون نفر فاقد سهام عدالتند، در دهک پنجم از ۹.۵ میلیون نفر بیش از۴.۷ میلیون نفر فاقد سهام عدالت بوده و در دهک ششم نیز از ۹.۵ میلیون نفر حدود چهار میلیون و ۶۹۴ هزار نفر از داشتن سهام عدالت بی‌بهره هستند.

در مجموع درحال حاضر و براساس داده‌های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، از جمعیت ۴۹ میلیون و ۴۴۸هزار نفری دهک‌های یک تا ششم، تعداد ۲۰ میلیون و ۸۰۶ هزار نفر(۴۲ درصد از کل جمعیت این ۶ دهک) فاقد سهام عدالت هستند.

۱۷.۵ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت مستحق نیستند

به‌طور مفصل شرح داده شد که برخلاف تکالیف قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ مبنی‌بر توزیع سهام عدالت بین افراد واقع در ۶ دهک پایین درآمدی، ۴۲ درصد جمعیت این ۶ دهک از عواید سهام عدالت بی‌بهره مانده‌اند. اما در سویی دیگر نکته قابل تامل اینکه، طبق داده‌های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، از مجموع بیش از ۴۶ میلیون نفر افراد در قید حیات دارنده سهام عدالت، ۲۸ میلیون و ۶۴۲ هزار نفر از آنان در دهک‌های یک تا ششم دارای سهام عدالت بوده و حدود ۱۷ میلیون و ۵۶۴ هزار نفر از دارندگان سهام عدالت نیز در دهک‌های ۷، ۸، ۹ و دهک ۱۰ قرار دارند.

براین اساس طبق این داده‌های آماری، در دهک هفتم از مجموع ۹.۳ میلیون نفر در قید حیات، ۴.۷ میلیون نفر دارای سهام عدالتند، در دهک هشتم از ۹.۲ میلیون نفر حدود ۴.۶ میلیون نفر سهام عدالت دارند، در دهک نهم از حدود ۹ میلیون نفر تعداد ۴.۴ میلیون نفر دارای سهام عدالت بوده و در دهک دهم (ثروتمندترین) نیز از ۸.۶ میلیون نفر، تعداد سه میلیون و ۸۵۴ هزار نفر دارای سهام عدالت هستند. از آنجایی که تحلیل خانوارها مهم‌تر از تحلیل جمعیت است، در این خصوص نیز بررسی‌ها نشان می‌دهد در هر کدام از دو دهک هفت و هشت، ۶۷ درصد از خانوارها دارای سهام عدالت هستند. در دهک نهم و دهم (ثروتمندترین دهک) نیز به ترتیب ۶۵ و ۶۰ درصد افراد سهام عدالت دارند.

۳ میلیون مددجوی کمیته امداد و بهزیستی سهام عدالت ندارند

در موارد اشاره شده به‌طور مفصل درخصوص ضعف اساسی شناسایی مشمولان و اعطای سهام عدالت بحث کردیم و گفتیم که بخش قابل توجهی از محل اصابت و گروه‌های هدف این جراحی بزرگ اقتصادی-اجتماعی دقیق نبوده؛ چراکه از طرفی افراد متمکن فراوانی مشمولان این سهام شده‌اند و در طرف دیگر، مشمولان مستحق زیادی هستند که به دلیل ناقص بودن سازوکار شناسایی و پویا نبودن آن از تصاحب سهام عدالت کنار گذاشته شده‌اند. در این زمینه به وضعیت دهک‌ها نیز اشاره کردیم؛ اما در بخش دیگری از آمارهای پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، نکته قابل تاملی دیده می‌شود. موضوع از این قرار است که براساس داده‌های آماری پایگاه آماری مذکور، از مجموع ۲۰ میلیون و ۸۰۶ هزار نفری که در دهک‌های یک تا ششم فاقد سهام عدالت هستند، حدود سه میلیون و ۳۱ هزار نفر از این افراد، مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند.

طبق این آمارها، از سه میلیون و ۸۷۸ هزار نفر افراد تحت پوشش بهزیستی، ۲۸ درصد از آنان و از چهار میلیون و ۶۰۶ هزار نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد نیز ۴۳ درصد آنان فاقد سهام بوده و در مجموع ۳۶ درصد از افراد تحت پوشش این دو نهاد حمایتی فاقد سهام عدالت هستند(جدول شماره ۲). نکته قابل تامل اینکه، جاماندن بیش از سه میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی از دریافت سهام عدالت درحالی است که براساس آمارهای پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، به ۴۷ درصد از خانوارهای ایرانی بیش از یک سهام عدالت تعلق گرفته است.

ناامید از تدبیر دولت

اگر بپذیریم که اهداف اصلی و اولیه طرح سهام عدالت به‌عنوان بخشی از فرآیند اجرای سیاست‌های خصوصی‌سازی شامل ۱- کاستن از بار مالی و مدیریت دولتی در تصدی فعالیت‌های اقتصادی و ۲- گسترش مالکیت در سطح عمومی و بخش تعاون به‌منظور تامین عدالت اجتماعی بود؛ ارزیابی‌های انجام شده از اجرای آن نشان می‌دهد که محقق شدن این دو هدف با مشکلات زیادی همراه بوده است. در رابطه با هدف اول، ارزیابی‌ها معضل اصلی را وضعیت مالکیت در مقابل مدیریت دولتی دانسته‌اند. بر این اساس به‌رغم انتقال مالکیت بخش عمده‌ای از سهام بنگاه‌ها به بخش غیردولتی، انتصاب اعضای هیات‌مدیره آنها کماکان با نظر دولت صورت می‌پذیرد.

دولت به جهت حفظ درصدی از سهام شرکت‌هایی که بخش عمده‌ای از سهام آنها واگذار شده، جایگاه مهمی در تعیین اعضای هیات‌مدیرە آنها داشته و عملا ساختار مدیریتی را دولت تعیین می‌کند. تحقق هدف دوم نیز دشواری‌هایی داشته، ازجمله عدم اجرای کامل سیاست‌های مربوط به توزیع سهام در دهک‌های پایین‌تر و توزیع بیش از ۱۷.۵ میلیون سهام بین افرادی که در دهک‌های ۷، ۸، ۹ و دهک ۱۰ قرار داشته و از ابتدا قرار نبود به آنان سهام تعلق بگیرد. همچنین عدم پویایی آن و جاماندگی بیش از ۲۰.۸ میلیون نفر از افراد دهک‌های یک تا ۶ که گروه‌های هدف توزیع سهام عدالت بودند، اثرگذاری کامل سهام عدالت به‌عنوان یک سیاست توزیع ثروت در جامعه را تاحدودی ناکارآمد و عقیم ساخته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از مشکل توزیع نابرابر سهام در دهه ۸۰ را می‌توان به عدم تشکیل یک «پایگاه اطلاعات اقتصادی خانوار» در آن زمان نسبت داد؛ موضوعی که هنوز هم دولت فعلی درخصوص توزیع یارانه نقدی و حذف یارانه ثروتمندان، اعطای یارانه معیشتی(بنزینی) و توزیع تسهیلات کرونایی با آن روبه‌رو بوده و بدون توجه به محل اصابت و اثرگذاری، کمک‌ها و حمایت‌های خود را به صورت تقریبا برابر به همه دهک‌ها اعطا می‌کند. البته فقدان یک پایگاه اطلاعات اقتصادی فقط مربوط به شناسایی ناقص و ناکارآمد مشمولان توزیع سهام عدالت نیست، بلکه در حوزه فقرزدایی نیز، یکی از دغدغه‌های فعالان این حوزه، فقدان یک پایگاه اطلاعاتی قابل اطمینان برای طراحی یک برنامه جامع است. این موضوع موجب شده برنامه‌های فقرزدایی اولا به‌صورت جزیره‌ای و پراکنده در نهادهای مختلفی همچون بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، آستان قدس رضوی، وزارت بهداشت، وزارت آموزش‌وپرورش، سازمان هدفمندی یارانه‌ها، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، تعداد زیاد خیریه‌ها و... پیگیری شده و هم‌افزایی بین دستگاهی اتفاق نیفتد و ثانیا در یک‌سو برخی افراد درگیر فقر از خدمات بی‌بهره مانده و در سویی دیگر ممکن است برخی افراد به واسطه هم‌پوشانی خدمات‌دهی نهادهای مختلف، بیشتر از دیگران منتفع شوند.

اعطای سهام به جاماندگان در انتظار تصمیم مجلس

 گفته شد که ۴۲ درصد از افراد دهک یک تا ششم فاقد سهام عدالت هستند که در بین آنها حدود سه میلیون نفر نیز افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی دیده می‌شود. این موضوعات نشان می‌دهد که توزیع سهام عدالت به همه اهداف خود نرسیده است. در این خصوص گرچه هیچ ابزار قانونی برای خلع ید از افراد غیرمستحق(در دهک‌های هفتم تا دهم) و توزیع این سهام بین افراد مستحق وجود ندارد، با این حال نمایندگان مجلس یازدهم در همین خصوص طرحی را با عنوان «طرح ساماندهی سهام عدالت» تهیه کرده‌اند که در صورت تصویب در صحن علنی مجلس، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف خواهد شد افراد ۱۴ سال به بالای ۶ دهک کم‌درآمد را که درحال حاضر سهام‌دار سهام عدالت نیستند، شناسایی و لیست آنها را برای دریافت سهام به سازمان خصوصی‌سازی ارسال کند.

مجلسی‌ها درخصوص منابع واگذاری سهام عدالت به جاماندگان می‌گویند اولا؛ در سال‌های ۸۵ - ۸۴ حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دعوتنامه سهام عدالت دریافت کرده‌اند، اما سهامی به نام آنها واگذار نشده است. ثانیا؛ طبق محاسبات مشترک کمیسیون اقتصادی و نمایندگان دولت نشان می‌دهد حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از سرک مالکیت سهام دولت(درصد مالکیت جزئی سهام دولت) در شرکت‌های بورسی امکان واگذاری دارد و همچنین ثالثا؛ دولت از واگذاری بخشی از سهامی که قرار بود به یک میلیون نفر واگذار کند عدول کرده و حتی برخی از شرکت‌های سودآور را نیز از مجموعه واگذاری‌های سهام عدالت خارج کرده که همه اینها غیرقانونی است. به اعتقاد مجلسی‌ها اینها منابعی هستند که می‌توان جاماندگان را نیز از منافع سهام عدالت بهره‌مند کرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۵۸۰۴۸۳۱۱:۲۶:۳۵ ۱۳۹۹/۶/۱۱
طرف را می شناسم ساکن کلان شهر ......مدیر ......ماهیانه بالای 10م حقوق می گیره ماشین خارجی شاسی بلند داره .......سهام عدالت گرفته از طریق روستائی ........
ناشناس۱۵۸۵۱۰۵۱۲:۲۳:۵۹ ۱۳۹۹/۶/۱۵
طرف یک زمینی خریده دراسلامشهر 300متر سی سال قبل. بعدالان یک ونیم میلیارد فروخته این قیمت زمین ومسکن هیچ تاثیری درتورم ندارد!!!!!!! حالا من در بورس سرمایه گذاری(پس انداز چندساله ام را که دربانک های رباخوار به یک هشتم رسیدوسکه وطلانخریدم!!!! ) 50درصد منفی هستم جهان سوم همین هست. الان اقتصاددانان کجاهستند به رییس جمهور نامه بزنند؟؟؟؟ من دیگر کجا میتوانم سرمایه گذاری کنم نه پول خرید خانه یک میلیاردی دارم نه ماشین 100میلیونی پراید؟؟؟؟؟!!!!!!!!!
ناشناس۱۵۸۰۵۰۳۱۱:۴۰:۰۹ ۱۳۹۹/۶/۱۱
تمام این طرح ها و یارانه ها را کنار بگذارید و به یکباره تمامی دارایی ها و ثروت ها را ملی اعلام کنید و از آنطرف شرایط یک زندگی معمول و مطلوب را فراهم کنید و از این پس افراد با کار و تلاش واقعی بتدریج به ثروت بیشتر برسند
حسین۱۵۸۰۵۳۰۱۲:۱۰:۰۹ ۱۳۹۹/۶/۱۱
یک آقای روحانی به یک روستایی وارد شدکه مردم آن نماز نمی خواندند بعد مدتی این روحانی کاری کرد که مردم راضی شدند نماز بخوانند اما با کفش ! مدتی گذشت یک روحانی دیگروارد شهر شد واین عمل عجیب را دید و بر روحانی قبلی ایراد گرفت که این چه رویه ای است که دارد انجام می شود (نمازخواندن با کفش) . آن روحانی گفت که مردم روستا نمازخوان نبودند من با تبلیغ آنهارا متمایل کردم که نماز بخوانند قبول کردند اما گفتند با کفش نماز می خوانیم . منبعد شما کاری کن که مردم بدون کفش نماز بخوانند .! حالا آقای احمدی نژاد سهام عدالت را به فقیر و غنی داده شما به افرادی که مانده اند و مستحق هستند بدهید .!
ناشناس۱۵۸۰۵۳۸۱۲:۱۹:۰۵ ۱۳۹۹/۶/۱۱
دقیقا من بایکی از اطرافیان نزدیکم وخانمش درمناطق شمالی تهران (ماهیانه حداقل 7میلیون اجاره خانه میدهند) و مشغول ویلاسازی درشمال. وهردوزن وشوهر شاغل. شوهر نیروی انتظامی وخانمش کارمند وزات خانه ماهی بیشتر از ده میلیون تا درآمددارند. سهام عدالت برای سه نفراعضای خانواده تعریف شده است. تازه مجلس میخواهد به جامانده بعدی سهام دختردومش هم سهام بدهد!!!!!!!! آدم فقط حیرت میکند!!!!!!!!! علت:عدم دسترسی به مجموع درآمدخانوار 2-همسرایشان چون جز نهادهای نظامی به ایشان تعلق گرفته است. بعد امثال زیادی از جمله پدربنده که بازنشسته است ویک دختر دم بخت دارد تعلق نگرفته است. بعدایشان میگفت قبل ازاین ماجرا بورس قمارخانه است واصلانمیدانست سهام وبورس چی؟ امابعدش که فهمید گفت خدارا شکر.
sina۱۵۸۰۵۴۶۱۲:۲۳:۰۲ ۱۳۹۹/۶/۱۱
همگی با هم خســــــــــــــــــــــــــــته نباشیـــــــــــــــــــــــــــــــــــد!!!!!!!!!
ناشناس۱۵۸۰۷۰۶۱۳:۵۷:۴۶ ۱۳۹۹/۶/۱۱
شما بانوشتن اين كه ١٧/٥ ميليون نفر مستحق سهام عدالت نيستند بورس را بهم مي ريزيد، اين ١٧/٥ ميليون براي فروش سهام خود از ترس گرفتن سهامشان هجوم مي آورند
ناشناس۱۵۸۰۷۰۹۱۴:۰۲:۳۰ ۱۳۹۹/۶/۱۱
شاید سیزده سال پیش مستحق دریافت سهام عدالت بوده اند .. نمی شود که از آنها سهام را پس گرفت .
ناشناس۱۵۸۰۷۴۴۱۴:۲۳:۱۲ ۱۳۹۹/۶/۱۱
خوبه دولت مهرورزی همین را هم داد به مردم شما خیلی مرد هستید به کسانی که تعلق نگرفته هم بدهید
ش .ش۱۵۸۰۷۹۸۱۵:۰۱:۰۰ ۱۳۹۹/۶/۱۱
باز تقسیم کردن مردم برای حذف هرنوع سهمیه مالی از کشور یعنی اینکه باز با طراحی و برنامه ریزی خائنانه عده ای زیاد از مردم را از نظام از دفاع از کشورشان از ادامه جمهوری اسلامی ناراضی ونا امید و .. دور کردن چرا بجای چنین مزخرفاتی چنین مثلا تحقیقات وبررسی هایی منفی مسئولین بفکر برنامه تحقیقاتی علمی جهت کاهش اختلاسها وحقوقهای خارج از عرف و بی انصافانه و ندادن ارزهای بدون بازگشت ووامهای دروغین و ساختگی برنامه های صرفه جویانه در هزینه های ساختگی دستگاه های اجرایی و حقوقی و ده ها مورد غیر منطقی وغیر منصفانه پرداخت همسان و همه گیر به مردم را وسیله جلب نظر و محبت آنها نسبت به نظام و کشورشان نباشندو اقدام نکنند ؟؟؟؟؟ چرا هر برنامه ای که می چینند حذف عده ای از مردم هست ودرست همان زمان طوری برنامه می ریزند که ده هادوصدها برابر از دارایی کشور توسط بدترین نوع بنی بشر از نزدیکان وآشنایان مسئولین کشوری دزدیده شود ؟؟؟
ناشناس۱۵۸۰۸۲۹۱۵:۳۰:۲۰ ۱۳۹۹/۶/۱۱
بله! دولت عدالت محور مهرورز! سهام کارخانجات و صنایع رو به جای کارگران بخش خصوصی به کارمندان پشت میز نشین دولتی اعطا کردند.واقعا خسته نباشند با این درجه از عدالت ورزی.
ناشناس۱۵۸۰۸۸۷۱۶:۱۱:۳۷ ۱۳۹۹/۶/۱۱
دست محمود درد نکنه!!!
ناشناس۱۵۸۰۸۹۵۱۶:۲۳:۵۲ ۱۳۹۹/۶/۱۱
این شیرینی کاری در دولت احمدی نژاد انجام شده !
علی۱۵۸۰۸۹۸۱۶:۳۲:۳۷ ۱۳۹۹/۶/۱۱
کسی که ماهانه ۵۰۰دلار دریافتی داره، آیا این فرد ثروتمند هستش ؟!! واقعا ماملت ایران چقدر بدبختیم، در ..فلاکت از فقیرترین کشورهای آفریقایی هم، سبقت گرفتیم.!!!!
علی 671۱۵۸۱۰۱۳۱۸:۱۶:۴۴ ۱۳۹۹/۶/۱۱
شما .. پیشگویی مرد مومن سهام عدالت طبق قانون به افراد مورد نظر ماده ی واحده قرار گرفته و حقشان است نظیر کمیته ی امداد ،باز نشستگان و نیروهای نظامی .حالا اگر به افراد فقیر اضافه شده سهام عدالتی ها چه گناهی دارند دولت بررسی کند و حق آنها را هم بدهد .شما بیکار نشسته اید و فقط همین ها را رصد می کنید .و حقوق می گیرید .حرامتان باشد .
احمد۱۵۸۱۱۱۵۲۰:۱۸:۳۰ ۱۳۹۹/۶/۱۱
سلام. با این تحلیل جلوی کسانی که حج می‌روند هم باید گرفت چون وضعشان خوب بوده که ثبت نام کرده‌اند. باید بجای آنها افراد مستحق و اعضای کمیته امداد را فرستاد! می‌شناسم بعضی از کسانی که همان موقع سهام عدالت نخریدند و الآن ناراحت هستند که آن موقع هزینه سیگار سالشان از کل هزینه خرید سهام عدالت بیشتر بود.
ناشناس۱۵۸۱۱۴۸۲۱:۰۵:۴۸ ۱۳۹۹/۶/۱۱
آمار درسته چون ثبت نام در ادارات انجام شد وهمه كارمندان رسمي اعم از مدير كل وهمه روسا وكارمندان عادي ثبت نام كردند در حاليكه كار گران پيمانكاري وشركتي حق ثبت نام در اداره را نداشتند وهيچوقت هم براي اين گروه تاريخ ثبت نام اعلام نشد وقشر كثيري از نيازمندان به اين سهام از ثبت نام جا ماندند
املی۱۵۸۱۱۶۸۲۱:۳۹:۴۴ ۱۳۹۹/۶/۱۱
تادیروز یارانه بلای جان مردم بود وهرماه مسئولان بارجزخوانی این ماه فلان دهک یارانه آنها قطع میشود وهمیشه خدا استرس را دردل مردم وارد میکردند که نکنه من جزو آن دهک باشم الان رسیدن به سهام عدالت که17میلیون نفر مستحق سهام نیستند مسئولان نظام بخدا ماهی دودلار به مردم یارانه دادن افتخار نیست والان هم وقتی سهام عدالت به برکت بی تدبیری وبی فکری مسئولان دراشفته بازار بورس رشد کرده میگویید 17 م نفر مستحق سهام نیستند؟ وقتی اون موقعی که شرکتهای ورشکسته را به ملت تحت عنوان سهام واگذار میکردید وازمردم برای رونق بخشیدن آن شرکت وجه سهام دریافت میکردید مگر کارشناسی نمیکردید؟ طبق معمول هیچ کاری وهیچ خدماتی برای ملت برابر کارشناسی شده نبود ونیست والان دست ازاین رجزخوانی بردارید واینقدر ازنجابت ملت سواستفاده نکنید شرم کنید
ناشناس۱۵۸۱۲۰۲۲۲:۲۷:۲۳ ۱۳۹۹/۶/۱۱
فعلا شاید نباشند ولی با این وضع تورم بزودی اکثرأ مستحق خواهند شد!
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین