ظریف: اشتباهات محاسباتی ابرقدرتها تبعات فاجعه‌بار بدنبال داشته است

گروه جهان الف،   3990514005 ۱۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد که ابرقدرت‌ها با اشتباهات محاسباتی خود موجب بروز فجایع بزرگی در جهان شده و به رشد افراط‌گرایی در جهان دامن زده‌اند.

ظریف: اشتباهات محاسباتی ابرقدرتها تبعات فاجعه‌بار بدنبال داشته است

به گزارش تسنیم، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در دومین جلسه  از سلسله سخنرانی های خود با عنوان «جهان در گذار» خاطرنشان کرد که اشتباهات محاسباتی ابرقدرت‌ها فجایع بسیاری را در جهان رقم زده است.

محمدجواد ظریف  با اشاره به حمله امریکا به عراق به عنوان یکی از اشتباهات محاسباتی قدرت های بزرگ، گفت: زمانی که این حمله انجام شد، ابهام های زیادی درباره این حمله وجود داشت اما یک چیز خیلی واضح بود؛ اینکه از همان ابتدا مشخص بود این جنگ موجب رشد افراط گرایی در جهان خواهد شد.

وی افزود: افراط گرایی ناشی از اشتباهات محاسباتی و اشغالگری بود. مشکل اصلی که به اوضاع غم بار کنونی انجامیده مشکل سوء تفاهم است و اشتباه محاسباتی است که منجر به اشتباهات قدرتهای منطقه ای و ابرقدرتها شده است.

ظریف به فقدان درک از زمان پایان این دوران گذار اشاره کرد و گفت: ما 30 سال است که در این دوران به سر می بریم و نباید زمان پایان آن را پیش‌بینی کرد. این دوره طولانی است. دوران جنگ سرد حدود 50 سال طول کشید.

وزیر امور خارجه کشورمان مشخصه دیگر این دوران را رقابت شدید دانست. وی گفت: این رقابت ها اهداف کوتاه و میان مدت دارد.

ظریف در بخشی دیگر از بحث امروز خود گفت: ما نمی توانیم استنباط های ساده انگارانه از واقعیت ها داشتیم باشیم.  فرضیه ها و استنباط های ساده انگارانه به فاجعه منجر می شود. همچنین تفکرات خشک و غیرقابل انعطاف می تواند به بروز فجایع منجر شود.

وی افزود: امروز فقر یک چالش جهانی است . تبعات ناشی از آن هم تبعاتی فراگیر و جهانی است. حل این چالش با تلاش تنها یک یا چند کشور امکان پذیر نیست. اینگونه چالش ها راه حال جهانی و جمعی می طلبد. شیوع ویروس کرونا هم امروز یک چالش جهانی است که مقابله با آن راه حل جهانی را می طلبد.

ظریف ادامه داد: ما می دانیم که تا وقتی یک نفر از بشر باقی مانده باشد، این ویروس نیز خواهد بود. سعدی چند صدسال پیش گفته است اگر یک عضو بدن انسان آسیب ببیند، بقیه اعضا نمی توانند سالم بمانند. بهداشت یک هدف مشترک جهانی است.

به گفته ظریف، یکی از مهم ترین چالش های جهانی اجتماعی کنونی کشورهای اروپایی، مهاجرت است که موجب برافروخته شدن آتش ملی گرایی و میهن پرستی افراطی و نابرابری های اقتصادی و مشکلات دیگر می شود، بنابراین فقر نیازمند یافتن راه حل جهانیست.

وزیر امور خارجه تاکید کرد هیچ کشوری نمی تواند مشکل مهاجرت را به تنهایی حل کند. بیکاری، جرائم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر نیز مشکلات جهانی هستند.

ظریف در بخشی با اشاره به مسئله تروریسم و حادثه 11 سپتامبر نیویورک اشاره کرده و گفت: تروریسم هم یک چالش جهانی است. ایجاد امنیت نیازمند عزم و اقدام جهانی است. کسی به تنهایی نمی تواند در جهان امنیت ایجاد کند. امنیت هر کشور، امنیت دیگران است و به همین جهت، ایجاد امنیت در جهان، تلاش جمعی همه کشورها را می طلبد.

ظریف در ادامه به رویکرد آمریکا در قبال خروج از توافق نامه های بین‌الملل اشاره کرد و گفت که این رویکرد دقیقا همانند افکار خشک و سختگیرانه‌ای است که نمی تواند خود را با حقایق جهان امروز مطابق دهند.

وی همچنین به موارد مهم دیگر از دوران گذار در جهان امروز اشاره کرد که یکی از انها ماهیت ائتلاف های جهانی طی مقاطع مختلف بوده که در سالهای دور ابتدا در بلوک شرق بود اما فقط به بلوک شرق محدود نشد.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی همچنین به موقتی بودن ماهیت برخی ائتلاف ها در عرصه جهانی اشاره کرد.

ظریف همچنین عنوان کرد که مورد خیلی مهم دیکر در عرصه بین الملل طی دوران گذار این است که چه اتفاقاتی در حال رخ دادن برای جهانی سازی است. وی گفت که شاهد تغییر ماهیت جهانی سازی هستیم که لازم است مورد توجه قرار بگیرد.

وزیر امور خارجه در ادامه گفت: نمی توان همزمان در افغانستان شاهد فاجعه و ناآرامی بود و انتظار امنیت کامل در آمریکا داشت.

وی افزود: نمی توان در یک جامعه امنیت ایجاد کرد وقتی که جاهای دیگر شاهد ناامنی است زیرا امنیت یک پدیده جهانی است. باید این واقعیت را بپذیریم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: اگر بپذیریم که امنیت یک مقوله جهانی است، پس دیگر چه نیازی به بازدارندگی در جهان وجود خواهد داشت.

وی گفت: این ها حقایق و واقعیت های مربوط به مفهوم  جهانی امنیت است. اما سیاستمداران همواره در مخالفت با این مفهوم بوده اند زیرا همیشه سر این چانه می زنند که آنها چه سهمی برای ایجاد امنیت دارند و دیگران چه سهمی باید در این زمینه ایفا کنند. اما این مسئله نباید باعث شود که ما این حقیقت نادیده بگیریم که "امنیت یک جامعه نمی تواند به قیمت ایجاد ناامنی برای دیگر جوامع ایجاد شود."

ظریف افزود البته در این میان بازی های بزرگ اقتصادی برای تولید کنندگان سلاح در جهان وجود دارد که مانع از دسترسی به امنیت حقیقی در کشورها می شود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از سخنانش، سیال بودن را یکی از مشخصه های دوره گذار عنوان کرد و گفت: در دوره‌های قبل یکسری قوانینی حاکم بود که می‌شد آینده را پیش‌بینی و بر اساس آن اقدام کرد.

به گفته ظریف، در دوره گذار سخت می‌توان پیامدها را پیش بینی کرد «چون همه در وضعیت «تبدیل شدن» قرار دارند و تلاش می‌کنند به شیوه انقلابی عمل کنند و تصویر آینده را بر اساس منافع خود تغییر دهد.»

ظریف عنوان کرد که برخی از بازیگران مانند ایالات متحده تلاش کردند با قواعد پیشین و اعمال برتری نظامی خود در دوره گذار کنترل اوضاع را به‌دست بگیرند اما رفتار آن‌ها منجر به فاجعه شد. وی با بیان اینکه آمریکا به روش یک انقلاب عمل کرد، عنوان کرد که پس از جنگ خلیج فارس، جهان هر سال درگیر جنگ بود و آمریکا از این طریق تلاش کرد برتری خود را در نظم جهان تحمیل کند.

ظریف با اشاره به تلاش سایر بازیگران برای رفتار به روش انقلاب نتیجه گرفت که به همین خاطر وضعیت در این برهه دائما در حال تغییر است.
وی عنوان کرد که با این وضع دیگر نمی‌توان بر اساس فرضیات عمل کرد و دائما باید نگاه خود را مورد ارزیابی قرار دهیم. وی تصریح کرد که فرضیات منجر به فاجعه می‌شوند و دائما باید مذاکره کرد.

به گفته وی در این شرایط آنهایی که از افکار جامد برخوردار هستند بسیار خطرناک هستند.

وزیر امور خارجه گفت، در آمریکا و برخی مناطق بلوک غرب افراط گرایی از ملی‌گرایی پیشی گرفته است. آقای ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد حاضر می‌شود و می‌گوید هرکس باید به دنبال تامین منافع ملی خود باشد.

به گفته ظریف طبیعی است که تمام کشورها منافع ملی خود را دنبال می‌کنند اما اینکه کسی در سالن یک نهاد جهانی حاضر شود و اعلام کند بی‌خیال منافع دیگران، هرکس وظیفه دارد منافع خودش را دنبال کند، پیامد و واکنشی به واکنش جهانی شدن است.

وی شاخص‌های عملی جهانی شدن را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد که در این زمینه انحصار اطلاعات معنایی ندارد و نیازی نیست امپراطور رسانه باشید تا اطلاعات را نشر دهید.

ظریف افزود: این بدین معنا نیست که امپراطورهای رسانه از بین رفته‌اند. آنها سرجایشان هستند اما شما نیازی به آن ها وجود ندارد. در گذشته صدای شما بدون برخورداری از امپراطور رسانه شنیده نمی‌شد اما امروزه می‌توان با یک دوربین می‌توان پیام را به سراسر جهان منعکس کرد.

وی عنوان کرد که امروز هر انسان می‌تواند یک بازیگر جهانی باشد و این مساله یکی از اهرم‌های مهم جهانی شدن است.

وزیر خارجه سپس عنوان کرد که جهان دچار چالش‌هایی است که توسط یک کشور یا ائتلاف قابل بر طرف شدن نیست و باید به صورت جهانی مورد توجه قرار گیرد. توجه نکردن به این مساله باعث درک غلط و اشتباه محاسباتی در 30 سال گذشته شده است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۵۴۷۷۸۹۰۳:۱۵:۵۸ ۱۳۹۹/۵/۱۴
آقای ظریف از اشتباهات محاسباتی دولت تدبیر و امید و به ویژه جنابعالی در برجام که تبعات.. ویرانگری برای همه امور مملکت و ملت در پی داشت هم قدری صحبت کنید .
ناشناس۱۵۴۷۹۳۰۰۹:۳۲:۳۶ ۱۳۹۹/۵/۱۴
برجام نبود قیمت دلار الآن به صدهزار تومان رسیده بود. مثل اینکه فراموش کردید برجام چند سال قیمت ارز را ثابت نگهداشت. فراموشکاری دشمن درجه یک ماست.
ناشناس۱۵۴۸۰۸۳۱۱:۴۵:۵۷ ۱۳۹۹/۵/۱۴
برجام فرصت سوزی کرد برجام راه دور زدن تحریم رو بست برجام باعث شد همه چیز رو روحانی به برجام گره بزند و کار نکند برجام صنعت هسته ای رو نابود کرد برجام بود که دلار رو 25 تومن کرد برجام کوفت و زهر مار
ناشناس۱۵۴۸۱۵۶۱۲:۴۷:۳۹ ۱۳۹۹/۵/۱۴
برعکس، اگر برجام و این دولت نبود قیمت دلار الان نهایتا 4هزار تومان بود
ناشناس۱۵۴۸۱۹۸۱۳:۰۸:۱۸ ۱۳۹۹/۵/۱۴
قیمت دلار هیچ ارتباطی به برجام نداره عزیز یک م طالع اقتصادی داشته باشی برا خوبه اینو بخون اقتصاد ایران از قبل انقلاب تا کنون با مشکلات بسیاری روبرو بوده و لطمات جبران ناپذیری به اقشار متوسط و پایین جامعه زده است این پروسه بدلیل رفتارهای پوپولیستی روسای جمهور در یک لوپ باطل تکرار شده و تماما به یک نتیجه منجر گردیده است (بحران اقتصادی) در کشور ما متاسفانه تولید هر روز پیکر نحیفی پیدا کرده و حتی سنگ اندازی ها در جلوی پای فعالان اقتصادی منجر به تعطیلی بنگاهها گشته است از این رو توان تولید و صادرات غیر نفتی بشدت پایین مانده و همین امر در تراز مالی گمرک منعکس گردیده است. در طی لوپ های اقتصادی در کشور ابتدا پرداخت سودهای کاذب به سپرده ها بیش از سود تسهیلات بوده اختلاس ها هم مشکل عدیده برای بانکها ایجاد کرده و در کنار این دولت با تزریق بیش از اندازه منابع ارزی بشکل کاذب سعی کرده قیکت ارز را پایین بیاورد. بعد از طی چند سال بانکها به ورطه ورشکستگی نزدیک شده چاپ پول بون پشتوانه و افزایش نقدینگی سر به فلک گذاشته و فنر دلار جمع میگردد (و صرفا دولت و بانک مرکزی برای بی ارزش کردن پول اقدام به ایجاد تورم و افزایش نرخ دلار میکنند) علی برکت اله این چرخه معمولا 12 ماه بطول میانجامد بهد از این اتفاق سرمایه ها وارد بورس میشوند و معمولا پس از چند ماه که رشد هیجانی را بازار تجربه کرد با سقوط روبرو شده و سرمایه ها بلوکه میشوند و بعد این جریان اقتصاد وارد رکود میشود و این چرخه هر چند سال یک بار اتفاق می افتد
ناشناس۱۵۴۸۵۰۳۱۶:۳۲:۲۵ ۱۳۹۹/۵/۱۴
در اين دنيا همه چى به هم ربط دارد چه بخواهيم و چه نخواهيم ، خلاف جريان جهاني شدن نميشود حركت كرد و مقدمات ظهور با جهاني شدن جهان تحقق خواهد يافت اگر ثروت كشور با درايت هزينه شود و بيت المال در دست كاردان و امين باشد ، دلار يك نرخي دارد و اگر ثروت كشور در دست نا اهلان و هزينه سازان باشد ، طبيعي است كه نرخ ديگري دارد ، اگر نفت فروش برود دلار نرخي دارد ، اگر فروش نرود نرخ ديگري اگر در كشور ما صلح و مصالحه و تنش زدايي و خرد وجود داشته باشد ريال يك ارزشي دارد و اگر كشور در حالت تخاصم و دشمني .. و ستيزه باشد طبيعي است كه ريال نرخي ديگر داشته باشد ، بله همه چي به هم مرتبط است .
ناشناس۱۵۴۸۲۳۴۱۳:۳۱:۰۱ ۱۳۹۹/۵/۱۴
خودت فراموش کردی _____ : اینا میخوان توی پیاده روها دیوااااار بکشن ، فراموش کردی؟ : اینا اگه انتخاب بشن دلار به ۵ هزااااار تومن میرسه ، فراموش کردی؟ : کاری میکنم مردم به این ۴۵ هزار تومن نیاااااز نداشته باشن ، فراموش کردی؟ با امضاء برجااااام همه‌ی تحریمها بالمرررره لغو میشه ، فراموش کردی؟ مردم یادتان میآید؟ روحانی و اسحاق باید محاکمه بشن
ناشناس۱۵۴۸۳۳۲۱۴:۳۰:۳۶ ۱۳۹۹/۵/۱۴
ثابت نگهداشتن نرخ ارز توسط بانک مرکزی یک امر دستوری در تمام دولتها بوده پس آدرس غلط ندهید .
ناشناس۱۵۴۸۳۶۷۱۴:۵۳:۵۳ ۱۳۹۹/۵/۱۴
بنظر اينطور ميايد بزرگترين اشتباه محاسباتي ابر قدرتها سالها پيش شده است ، كه موجب بوجود آدن افراط گرايي در خاورميانه و تبعات آن براي جهان شده است .
M-H۱۵۴۷۸۵۸۰۸:۰۷:۰۲ ۱۳۹۹/۵/۱۴
دولت مردان ما تئوریها ومدلهای بیشماری برای جهان دارندوآنقدردراین موردسخن می رانندکه گمان می رود ماملت ایران دراوج امنیت ورفاه وآسایش سیاسی واقتصادی هستیم. سیاستهای داخلی شماودوستانتان بعداز سالها فاجعه بوده است.نسخه پیچیدن برای دنیا نیازمند قدرت اقتصادی وسیاسی است که ماهیچ کدامش رانداریم..آنوقت ما دادازمعضلات جهانی می زنیم؟ آینه چون نقش توبنمود راست خودشکن آیینه شکستن خطاست ..مادچارغرور بیخود شده ایم برادر ..
ناشناس۱۵۴۷۸۸۳۰۸:۴۰:۴۷ ۱۳۹۹/۵/۱۴
. شما در زمانی که فرزندان مردم در زندان های شاه بودند به آمریکا رفتی و سپس با رانت مقامی گرفتی و در این مدت هم هیچ کاری به نفع ملت را پیش نبردی حتی روسیه و چین نیز حامی صددرصد ما نبودند.
ناشناس۱۵۴۷۹۳۴۰۹:۳۵:۰۹ ۱۳۹۹/۵/۱۴
بله امریکا ،چین و روسیه اشتباهات محاسباتی داشتند وهمچنین ما که به آنها اعتماد داشتیم و داریم .
ناشناس۱۵۴۷۹۴۳۰۹:۴۰:۵۸ ۱۳۹۹/۵/۱۴
اشتباه محاسباتی ایران و عربستان هم مشکلات زیادی برای مردم منطقه خاورمیانه درست کرد .
ناشناس۱۵۴۸۰۵۳۱۱:۱۸:۱۷ ۱۳۹۹/۵/۱۴
فکر کنم فقر مردم و تورم و گرانی نتیجه اشتباه سیاست شما است که مردم را به روز سیاه کشاندید حالا ایشان از افعال معکوس استفاده میکنه بعضی تو چشم ملت نگاه میکنند و دروغ میگن
ناشناس۱۵۴۸۰۸۴۱۱:۴۶:۱۶ ۱۳۹۹/۵/۱۴
اشتباه محاسباتی شما چی؟!!
ناشناس۱۵۴۸۳۶۹۱۴:۵۶:۳۲ ۱۳۹۹/۵/۱۴
ااگر دلار بشود ٢٠٠ هزار تومان پرايد ٥٠٠ مليون تومان آپارتمان متري يك ميليارد سكه هر عدد ٢٠٠ مليون هيچي به هيچي نخواهد شد
ناشناس۱۵۴۹۴۷۰۱۱:۱۵:۴۳ ۱۳۹۹/۵/۱۵
جناب عالی هشت سال نتونستی صدام رو بیرون کنی.. امریکا .. صدام رو برکنار کرد که خوب بود قدرت رو به شیعه ها داد خوب بود کشوریکه این همه هزینه میکنه بدون شک نمیاد دراختیارجناب عالی بگذاره ..
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  3. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  4. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  5. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  6. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  7. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  8. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  9. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  10. دیر اما قابل‌توجه ...

  11. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  12. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  13. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  14. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  15. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  16. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  17. قبور لاکچری

  18. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  19. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  20. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  21. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  22. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  23. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  24. یمنی ها فراتر از تصور !

  25. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

آخرین عناوین