شاخص‌هاي يك جامعه پست

محمدكاظم انبارلويي،   3990506201 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

تصويري كه امروز جهان از آمريكا دارد، با هيچ‌يك از سال‌هاي قرن گذشته قابل مقايسه نيست. همه شاخص‌هاي يك جامعه پست را در جامعه امروز آمريكا مي‌توان ديد.خشونت، نژادپرستي، فروپاشي خانواده، همجنس‌بازي، ارتباط جنسي خارج از كانون خانواده، سقط جنين، خودكشي و... از ويژگي‌هاي ساخت اجتماعي امروز آمريكاست.


پاتريك جي كاتن، مشاور سه رئيس‌جمهور گذشته آمريكا در كتاب جديد خود به نام «مرگ غرب» با فهرست كردن اين شاخص‌ها معتقد است: «اگر يك انقلاب فرهنگي و اخلاقي در آمريكا صورت نگيرد،‌ چيزي جز مرگ در انتظار آن نخواهد بود.»
امروز تقريبا تمام ايالت‌هاي آمريكا درگير شورش، جنگ داخلي و آماده‌باش نيروهاي مسلح است. پليس، گارد ملي و ارتش توأمان يك اعلام حكومت نظامي را در سراسر آمريكا نمايندگي مي‌كنند. بسياري از جامعه‌شناسان و علماي علم سياست در واشنگتن معتقدند در يك جنگ تمام‌عيار داخلي گرفتار آمده‌اند. اين در حالي است كه سكاندار سياست در كاخ سفيد در دست بي‌ريخت‌ترين رئيس‌جمهور آمريكاست كه كارنامه سياهي از مفاسد اخلاقي، سياسي و مالي دارد.


آمريكايي‌ها تابستان داغي را دارند پشت سر مي‌گذارند، در حالي كه آرزو داشتند اين تابستان داغ را در تهران و شهرهاي ايران شاهد باشند. آمريكايي‌ها امروز در حال نظاره كردن افول يك تمدن در سرزمين خود هستند. اگر بحران سياسي، اخلاقي و فرهنگي آن‌ها را به بحران «سلامت» اضافه كنيم.سقوط اين امپراتوري را از سقوط امپراتوري شوروي زودتر مي‌توان حدس زد.


آمريكايي‌ها با چهار ميليون و 200 هزار نفر كرونايي و 150 هزار كشته، همچنان در صدر جدول كرونايي‌هاي جهان قرار دارند .تايم از اين پديده به عنوان يك «مصيبت ملي» ياد مي‌كند. ترامپ آنقدر كه نگران حفظ جاه و مقام خود در كاخ سفيد است،‌ نگران جان مردم خود نيست.


امروز تمام نمادهاي خشونت و برده‌داري در سرتاسر آمريكا به زير كشيده شده است. با تشديد خشونت، سلا‌ح‌هايي كه مردم در خانه انبار كرده‌اند،‌ به خيابان‌ها خواهد آمد و جنبش ضدنژادپرستي رنگ ديگري به خود خواهد گرفت.
نكته مهم در اين باره اين است شهرهاي مختلف رژيم صهيونيستي هم شاهد بزرگ‌ترين اعتراضات مردمي عليه نتانياهو است. نخست‌وزير رژيم صهيونيستي مرتب از درون و بيرون مرزهاي اشغالي خود مورد تهديد است.


بنياد آمريكايي ويلسون كه هشتمين پژوهشكده جهاني محسوب مي‌شود،‌ اخيرا يك تحليلي از اوضاع ايران پس از انتخابات مجلس داده كه جالب است. اين تحليل پنج نكته كليدي دارد.


1- انتخابات مجلس در ايران نشان داد، اعتماد به نفس نظام بالاست.
2- سقوط دولت در عراق و لبنان هيچ تأثيري در ايران نگذاشت، نه‌تنها دولت عوض نشد، حتي يك نفر هم استعفا نداد.
3- هيچ گونه آثار اضطراب، سرخوردگي و هراس در ايران ديده نمي‌شود.
4- سپاه در برخورد با آمريكا از اعتماد به نفس بالايي برخوردار است. اين قدرت را ساختار سياسي كشور به آن بخشيده است. هيچ گونه ريزشي در نيروهاي مسلح ديده نمي‌شود.
5- مردم ايران از اعتراضات خياباني استقبال نكردند.
يك مؤسسه معتبر پژوهشي ديگر آمريكا از قدرت ملت ايران و نيروهاي مسلح، 3 حكايت شنيدني را نقل مي‌كند.
الف- قدرت دريايي ايران قادر است هر لحظه صدور نفت در خليج فارس را متوقف كند.
ب- توپخانه‌اي از موشك‌ها و پهپادهاي ايران با ظرفيت دقيق و هوشمند، كل منطقه را تحت همپوشاني خود دارد.
ج- ايران يك تركيب چندمليتي از نيروهاي نيابتي خارجي به وجود آورده كه در منطقه و فراتر از منطقه اثرگذار است. ايران اكنون به مقام و مرتبت بازدارندگي و حتي عمليات پيشدستانه رسيده است.


***


اكنون اين دو تصوير و اين دو واقعيت از موقعيت ايران و آمريكا در برابر چشمان ماست. دولت در يك سال باقيمانده عمر خود به راحتي با تكيه به امنيت داخلي و خارجي بايد به برنامه‌هاي راهبردي خود بپردازد و از وعد‌ه‌هاي توخالي غرب عبور كند. آمريكا در حال زوال است. رهبران اين كشور قادر نيستند از شاخص‌هاي يك جامعه پست عبور كنند و خود را نجات دهند.