عجیب ترین تالار بورس دنیا + عکس

گروه اقتصادی الف،   3990504052 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

عجیب ترین تالار بورس جهان در زیر یک درخت کُنار در روستایی در کهگیلویه و بویر احمد دایر می‌شود.!

عجیب ترین تالار بورس دنیا + عکس

روزنامه خراسان نوشت: «همه چیز از اولین کد بورسی شروع شد!» این روزها تب و تاب ورود به بورس در همه جا مشاهده می شود و همه از پیر و جوان و کودک گرفته تا نوزادان چند ماهه کد بورسی دارند. این اتفاق تا جایی پیش رفته که همین چند وقت پیش در خبرها آمده بود برخی از کارمندان به دلیل کمبود وقت برای کار در بورس از شغل خود استعفا کرده و عطای کارمندی را به لقایش بخشیده اند چون در بورس درآمدی به مراتب بیشتر از کارمندی داشته اند!

واقعیت این است که این روزها تب بورس در همه جا دیده می شود و می توان گفت که بورس مرزهای روستایی و شهری را درنوردیده و در همه جای کشور افراد به لطف آزاد سازی سهام عدالت و البته سود دهی نسبتا خوب آن در ماه های اخیر دارای کد بورسی شده اند.

اما در این میان ماجرای روستای «مال ملا» در نزدیکی شهر لنده استان کهگیلویه و بویراحمد که 85 درصد از اهالی اش کد بورسی دارند، در شبکه های اجتماعی سر و صدای زیادی به پا کرده و امروز برای آشنایی بیشتر با این روستا که به «مال استریت» مشهور شده به سراغ دهیار و اهالی آن رفته ایم که در ادامه آن را می خوانید.

            روستایی با 135 خانوار

«مال ملا» که این روزها به بورس بازترین روستای کشور شناخته می شود یکی از روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد است که در چهار کیلومتری شهر لنده قرار دارد. هر چند مردم روستا این روزها در بورس سرمایه گذاری کرده اند اما شغل اول آن ها اغلب کشاورزی و دام پروری است که هنوز هم به آن مشغول اند. این روستا متشکل از 135 خانوار است و 513 نفر جمعیت دارد. مردم این روستا بسیار خونگرم و مهمان نوازهستند. طوایفی از قبیل کرائی،سلیمان شهرویی،سادات هاشمی و آلی طیب در این روستا حضور دارند. از نکات جالب این روستا این است که اعتیاد در آن جایگاهی ندارد و در میان مردم روستای «مال ملا» معتادی دیده نمی شود. به گفته نماینده بنیاد علوی شهرستان لنده، 30 درصد از اهالی این روستا سید هستند و 85 درصد آن ها تحصیل کرده اند.

            عجیب ترین تالار بورس دنیا

یکی از عجیب ترین تالارهای بورس دنیا را می توان در همین روستای مال ملا  دید که مردم در زیر یک درخت  کنارجمع می شوند، یک نفر تابلو خوانی می کند، یک نفر تحلیل تکنیکال می کند و یک نفر هم سهم های بنیادی را مورد بررسی قرار می دهد و در آخر در اختیار دیگران می گذارد. درباره این تالار بورسی ‌ از آقای مرادی پور از اهالی روستا پرسیدم که گفت: «در روستا اینترنت به شدت ضعیف است ولی اگر کمی به سمت شهر لنده پیش برویم درست در زیر همین درخت اینترنت خوب می شود به همین دلیل مردم در روز چند ساعتی را برای خرید یا فروش سهام زیر آن جمع می شوند و به کمک هم سهام شان را خرید و فروش می کنند.» او در پاسخ به این سوال که آیا فقط در این نقطه اینترنت دارید هم به خبرنگار ما گفت: «نه در روستا دو مغازه هم هستند که اینترنت وای فای دارند و برخی اوقات هم بیرون این مغازه ها دور هم جمع می شویم و کارهای بورسی را انجام می دهیم.»

            بورس؛ شغل دوم ولی درآمد اول

شاید شما هم در ابتدا افسوس خورده باشید و به این فکر کنید که چرا بورس باعث شده مردم یک روستا که باید تولیدات شان منبع درآمدشان باشد حالا تولید را رها کرده و به بورس چسبیده اند، این در حالی است که جعفر محمدی دهیار این روستا با بیان این که بورس درآمد اول مردم روستاست اما شغل دوم آن ها می گوید: «مردم این روستا بورس را شغل دوم خود می‌دانند به طوری که اکنون تلاش و پشتکار مردم مال ملا پس از دامداری و کشاورزی، در بورس است. مردم روستا این روزها به دو شیوه سنتی و مدرن درآمد کسب می‌کنند تا برای آینده خود و فرزندان شان دغدغه کمتری داشته باشند.» محمدی همچنین درباره کمک اهالی به یکدیگر برای حضور در بورس می گوید: «معمولا یک نفر از هر خانواده کارهای بورس را انجام می دهد تا دیگر اعضای خانواده بتوانند به کارهای اصلی خودشان که همان دامداری و کشاورزی است بپردازند.»

            همه چیز از اولین کد بورسی شروع شد

از هر کدام از اهالی که می پرسیم چه شد وارد بورس شدید؟ دلیل آن را حضور اولین فرد این روستا در بورس می دانند که 9 سال پیش وارد بورس شد و رفته رفته بقیه را هم با بورس آشنا و کاری کرد که حالا نام روستای «مال ملا» به خاطر آن بر سر زبان ها بیفتد. به کمک دهیار روستا احمد معماری را که حالا از این روستا رفته ، پیدا و با او درباره این موضوع صحبت کردیم. اولین بورسی روستا که کارمند یکی از بانک هاست می گوید: «سال 90 بود که وارد بورس شدم و بعد از این که کمی با آن آشنا شدم به دوستان و اقوام نزدیک خودم توصیه کردم وارد بورس شوند. آن اوایل بورس بازدهی زیادی نداشت اما بازهم از سود بانکی بیشتر بود تا این که کم کم در سه سال اخیر سود در بورس بالا رفت و باعث شد مردم روستا که می دیدند سرمایه کسانی که وارد بورس شده اند در حال افزایش است مشتاق تر شوند و کد بورسی دریافت کنند و حالا 85 درصد از هم ولایتی ها بورسی شده اند.»

            کوچک ترین عضو بورس روستا

به گفته مردم این روستا بیش از 20 میلیارد تومان توسط اهالی «مال ملا» در بورس سرمایه گذاری شده که فردی با 1.5 میلیارد تومان بیشترین سرمایه گذاری را داشته است. یکی دیگر از جالب ترین اتفاقاتی که در حوزه بورس در این روستا اتفاق افتاده است حضور دختر بچه ای 10ساله در این بازار با سرمایه گذاری 50 میلیون تومانی بوده که حالا آن سرمایه به بیش از 150میلیون تومان رسیده است و  حاج خداداد پیرمرد 81 ساله ای که با فروش یکی از گاوهایش وارد بورس شده است. پدر آوا رئیسی زاده   در گفت و گو با خبرنگار ما می گوید: «آوا  تا همین چند وقت پیش کوچک ترین عضو بورسی روستا بود اما به تازگی اهورا کوچک ترین عضو بورسی روستا شده که فقط 4 ماه دارد و برادر آواست.»

            مشکلات زیرساختی روستا

رئیسی زاده که اعضای خانواده اش کوچک ترین اعضای بورسی روستا را تشکیل می دهند از مشکلاتی که مردم روستا دارند و مسئولان هم کاری برای آن نمی کنند گله دارد. او می گوید: «می گویند چرا مردم از روستاها مهاجرت می کنند در حالی که هیچ امکاناتی برای روستا در نظر نمی گیرند، به طور مثال همین روستای ما نه باجه پست بانکی دارد، نه دستگاه عابر بانکی که مردم لازم نباشد برای گرفتن حقوق تامین اجتماعی، حقوق کمیته امداد، انتقال پول و ... به شهر مراجعه کنند. حتی اینترنت هم وجود ندارد که مردم بتوانند کارهای شان را اینترنتی انجام دهند و برای بورس  و دسترسی به اینترنت هم  افراد این روستا به ناچار چهار کیلومتر را روزانه طی می کنند تا به اینترنت دسترسی داشته باشند.»

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۵۳۶۰۸۷۱۲:۵۵:۲۵ ۱۳۹۹/۵/۴
.. چند هفته پیش تصادفا در دانشکده یک کتاب دیدم درباره دروان رونق دات کام ها در دهه 90 در بورس آمریکا و ساکنان یک روستا در حومه چسترفیلد که همگی به جای کار روزمره افتاده بودند سراغ بورس و ... نهایتا همگی مالباخته شدند و آواره شهرها برای کارگری و زمینها را مفت فروختند و آن روستا نابود شد!!!! عجیب بود که فردای همان روز رویت تصادفی آن کتاب، در صدا و سیما این گزارش پخش شد. نمیدانم چرا گوش شنوایی وجود ندارد. امیدوارم این روند.. با زیان همان افراد طماع تمام بشه و فاجعه کشوری نشود.
ناشناس۱۵۳۶۲۷۷۱۵:۰۶:۳۴ ۱۳۹۹/۵/۴
چرا مردم باید به ناچار به جای کار تولیدی و مفید به این کارهای کاذب مبادرت کنند .
نجف آبادی۱۵۳۶۴۷۸۱۷:۵۰:۰۵ ۱۳۹۹/۵/۴
متآسفانه ما ایرانیا فقط تو دلالی پیشرفت داشتیم.
مانی۱۵۳۶۵۹۷۱۹:۳۸:۱۹ ۱۳۹۹/۵/۴
مشارکت و فعالیت در بورس کار کاذب نیست.بلکه جمع کردن پول های اندک است برای راه انداختن چرخ کارخانه های بزرگ. همین.
JJ-Club۱۵۳۶۴۵۲۱۷:۲۷:۲۴ ۱۳۹۹/۵/۴
به نظر من شرایط مالی اکثر مردم روستاها تو دامنه های البرز و زاگرس از شهر نشین ها بهتر هستش. اکثرا هم تو شهرهای نزدیک به خودشون خونه و مغازه دارن و مستاجر هم دارن که منبع درآمد هستش. همه شون هم از کمیته امداد و یارانه و همه چی میگیرن. کم کم هم دیگه کشاورزی رو بیخیال شدن و به دلالی رو آوردن. این مسئله آینده بسیار بدی واسه کشور خواهد بود. شما هر کسی رو تو شهرها هم نمیتونین پیدا کنی که این همه پول نقد داشته باش که فقط ۱.۵ میلیارد تو بورس بگزاره.
جعفر۱۵۳۶۵۳۰۱۸:۴۵:۱۳ ۱۳۹۹/۵/۴
بعد از اینکه حباب بورس ترکید دولت نباید مثل موسسات مالی به آنها کمک کند یکی از دلایل افت ارزش پول ملی همون کمکهای چند هزار میلیاردی دولت به موسسات مالی بود.
حمیدخان۱۵۳۶۸۰۴۲۳:۰۲:۳۴ ۱۳۹۹/۵/۴
اگر بورس درست هدایت بشه اقتصادمون متحول میشه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. وحدت ملی با وعده صادق

  7. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  8. کمی دیر نیست؟

  9. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  10. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  11. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  12. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  13. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  14. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  15. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  16. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  17. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  18. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  19. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  23. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  24. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  25. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

آخرین عناوین