نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم:  پیشنهاد راه‌اندازی صندوق حمایت از ازدواج جوانان به مرکز پژوهش‌های مجلس ارسال شده است 

گروه اجتماعی الف،   3990501205 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

زهره الهیان، نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به موانع اقتصادی و فرهنگی ازدواج جوانان، گفت: مجلس با پیشنهاد تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده، می‌تواند بحث بازنگری در قانون تسهیل ازدواج و نظارت در اجرای قوانین را در دستور کار خود قرار دهد.

پیشنهاد راه‌اندازی صندوق حمایت از ازدواج جوانان به مرکز پژوهش‌های مجلس ارسال شده است 

****

به گزارش الف مسئله ازدواج در جامعه ایران با وجود جمعیت جوان و خیل بالای افراد در معرض ازدواج به دلیل موانع اقتصادی با چالش‌های بسیاری رو به رو است. این مسئله با وجود وضعیت آشفته اقتصادی به مرز بحرانی‌شدن رسیده است. همچنین علاوه بر مشکلات اقتصادی، مشکلات فرهنگی و تجمل‌گرایی در بین خانواده‌ها نیز بر پیچیدگی مسئله افزوده است.

در همین زمینه، بسیاری از کارشناسان حوزه خانواده معتقدند که مسیر تسهیل ازدواج از جایگاه قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری‌ عبور می‌کند. بنابراین ضرورت دارد دولت و مجلس با ارائه و تصویب لایحه و طرح‌های مشوق، انگیزه جوانان برای ازدواج را افزایش دهند. البته لازم به یادآوری است که قانون تسهیل ازدواج با وجود تصویب در سال 1384، بیش از 15 سال مغفول مانده است. انتظار می‌رود نمایندگان مجلس یازدهم ضمن رسیدگی به تخلفات مرتبط با عدم اجرای این قانون، طرحی را ترتیب دهند که بسرعت مسیر سنگلاخ ازدواج را هموار سازد.

در همین راستا، بمناسبت فرا رسیدن روز ملی ازدواج، زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم با تشریح موانع اقتصادی و فرهنگی ازدواج، گفت: امروز شاهد هستیم که آمار ازدواج پایین آمده و از طرفی آمار طلاق بالا رفته‌است. این به هیچ وجه شایسته‌ی نظام اسلامی نیست. در شرایطی که کشور سیزده میلیون جوان در سن ازدواج دارد و امکان ازدواج برای اکثریت این جوانان فراهم نیست. 

وی افزود: ازدواج یکی از اولویت‌های اساسی کشور است که حال در سالروز ازدواچ حضرت علی علیه السلام وحضرت فاطمه سلام الله علیها که روز ازدواج جوانان نام گرفته‌است می‌بایست مجلس برنامه‌ خود برای تسهیل ازدواج جوانان را مطرح کند.

این نماینده مجلس با اشاره به مشکلات اقتصادی و فرهنگی پیش‌رو ازدواج جوانان، گفت: مشکلاتی از قبیل مسکن ،موانعی است که جوانان و خانواده‌های آن‌ها به سختی بر این مشکلات فایق می‌آیند. علاوه بر این باورها و سنت‌های غلط و تجمل‌گرایی و اسراف نیز موانع فرهنگی ازدواج، محسوب می‌شود.

الهیان با تشریح موانع فرهنگی ازدواج، اظهار داشت: سخت‌گیری خانواده‌ها و انتظارات بسیار بالا در زمینه‌های مادی باعث شده‌است که جوانان اعتماد به نفس برای گام نهادن در مسر ازدواج را پیدا نکنند. راه برون رفت از مشکلات در این حوزه این است که به لحاظ ساختاری نیز به مشکلات ازدواج جوانان پرداخته شود. 

وی افزود: ساختار قانونی کشور ساختار جامعی برای حمایت از جوانان ندارد. از طرفی دیگر منابعی که در نظر گرفته می‌شود، منابع مشخصی نیست. یک پیشنهاد این است که صندوقی شکل بگیرد تا در حوزه‌ی اشتغال، مسکن و وام ازدواج از جوانان حمایت کند. البته در این راستا، نامه‌ای به مرکز پژوهش‌های مجلس در مورد این پیشنهاد تنظیم شده و مرکز پژوهش‌ها درحال بررسی این پیشنهاد است.

این نماینده مجلس با اشاره به برنامه‌های مجلس در موضوع خانواده و جمعیت گفت: مجلس یازدهم در این حوزه مصمم است و با پیشنهاد تشکیل کمیسیون ویژه خواهد توانست بحث بازنگری در قانون تسهیل ازدواج و نظارت در اجرای قوانین را در دستور کار خود قرار بدهد.

الهیان افزود: یکی از موضوعات کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده بحث ازدواج و تشکیل خانواده است. از این جهت امید است که کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده در مجلس رای بیاورد. مجلس محمل مناسبی برای تصویب قوانین در حوزه تسهیل ازدواج جوانان است. این کمیسیون باعث می‌شود، گام‌های مهمی در مجلس یازدهم در حوزه‌ی تسهیل ازدواج جوانان وتشکیل خانواده برداشته شود. 

این نماینده مجلس ضمن اشاره به تمایل خود برای شرکت در کمیسیون ویژه خانواده و جمعیت، اظهار داشت: به جهت اهمیت موضوع خانواده، ازدواج جوانان و جمعیت، بنده در این کمیسیون در صورت تصویب شرکت خواهم کرد. یکی از موضوعاتی که این کمیسیون می‌تواند، پیگری کند، رفع موانع فرزندآوری است. 

وی در پایان به تسهیلات و حمایت‌هایی که باید به زنان شاغل اختصاص داده‌ شود اشاره کرد و در این زمینه گفت: خانم‌های شاغل و فعال اقتصادی، اجتماعی و هم‌چنین خانم‌هایی که در عرصه‌ی علمی وپژوهشی فعال هستند می‌بایست تسهیلاتی برایشان در نظرگرفته شود. تا بتوانند در عین فعالیت‌ها وحضور در سطوح مختلف سیاسی، مدیریتی و اجتماعی، فرزندآوری را نیز به عنوان اولویت خود در نظر بگیرند. 

بنابراین شایسته است مجلس قوانین مهم در حوزه ازدواج و خانواده را در اولویت قرار دهد. قوانینی مانند قانون تسهیل ازدواج که سال‌ها در مجلس خاک می‌خورد. همچنین باید ضعف‌ نظارت در نحوه اجرای قانون مرخصی‌ زایمان اصلاح شود و طرح‌هایی برای کاهش ساعات کاری مادران شاغل نیز در دستور کار مجلس قرار بگیرد

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۵۳۳۷۳۵۱۰:۰۵:۲۱ ۱۳۹۹/۵/۲
اینکار زمانی خوب است که اقتصاد درست باشد . الان این کارها یعنی نپرداختن به اصل موضوع .
ناشناس۱۵۳۳۷۶۳۱۰:۲۲:۱۵ ۱۳۹۹/۵/۲
راهکار افزایش ازدواج بسیار ساده است: یک کمیسیون تشکیل بدید و چند میلیارد هزینه کنید، بعد یه سازمان تشکیل بدید و چند ده میلیارد هزینه کنید، بعد سازمان رو منحل کنید و نورچشمی هایی که اونجا گرفته بودید وارد وزارت ورزش و جوانان کنید. بعد بگید اینم تقصیر آمریکاست.
سید۱۵۳۳۷۹۴۱۰:۵۴:۱۸ ۱۳۹۹/۵/۲
باسلام در موضوع کاهش نرخ باروری ما باید نگرش و جهان بینی خود را مطابق واقعیات موجود قرن ۲۱ تنظیم کنیم و اجرای سیاست های رویایی را کنار بگذاریم..
ناشناس۱۵۳۳۸۰۶۱۱:۰۷:۱۴ ۱۳۹۹/۵/۲
راه حل مسئله بهبود کلی شرایط کشور و ایجاد امید به زندگی است . روحیه مردم را باید درست کرد. خیلی ها ازدواج هم میکنند ولی روحیه ای برای بچه دار شدن ندارند . خیلی های دیگر هم پول دارند ولی ترجیح میدهند درگیر مشکلات ارتباط با همسر نشوند . روابط اجتماعی مردم هم همپای اقتصاد در این سالها افول کرده است .
ناشناس۱۵۳۳۸۲۲۱۱:۱۳:۱۲ ۱۳۹۹/۵/۲
سلام دو دلیل دیگر سقوط نرخ جمعیت علاوه بر اقتصاد؛ دخالت دولت در خصوصی ترین امور زندگی مردم است و دیگری عدم تلاش برای فرهنگ سازی و حتی قبیح نمایی نیازهای اساسی جوانان است.
ناشناس۱۵۳۳۸۵۰۱۱:۳۰:۰۷ ۱۳۹۹/۵/۲
۳۰ سال پیش وقتی با همسرم نامزد بودم در همین شهربازی بازداشت شدیم و ساعات خوشی با نامزدم خراب شد. حالا که داستان آن روز ها را سینه به سینه به فرزندانمان می گوییم از ازدواج پشیمان می شوند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

آخرین عناوین